Reportage i Tidningen Vi

I går släpptes Tidningen Vi med ett stort reportage om mig. Det känns väldigt ärofyllt att få ett reportage i den tidningen. Dessutom är reportaget på hela 11 (!!!) sidor! Men mest av allt…texten som skrivits är utan tvekan den vackraste text som någonsin skrivits i reportage som handlat om mig och mitt liv. Han heter Stefan Sjödin som skrivit den.
När han skickade utkastet till mig för att jag skulle få läsa så satt jag och grät och skrattade på samma gång. Han har verkligen fångat något unikt. Så nära. Så bra.
Jag har ingen aning om hur han burit sig åt för att kunna skriva en sådan bra text som verkligen fått med lite av allt, som är formulerat på ett sådant unikt sätt. Att läsa texten känns som att läsa en lång dikt. Det bara flyter. Och han har lyckats nå så djupt på något vis, och lyft fram sådant som jag själv glömt bort.

Jag är enormt tacksam för denna texten som han skrivit. Det känns väldigt fint och stort.
Om ni är intresserade av att läsa det här 11 sidor långa reportaget så rekommenderar jag verkligen att köpa tidningen. Den finns överallt där tidningar kan köpas. Just det här numret handlar enbart om naturen, så det finns fler helt underbara reportage som har anknytning till naturen.

Det här blir en tidning att spara ♥

061010061011Är jätteglad att de använt mina egna bilder till texten. Älskar layouten de gjort.
061012061013061014Känns fint att bli jämförd med Thoreau också! 😀
061015Vissa meningar han skriver gör nästan ont i mig för det är så bra. Så vackert. Som poesi nästan.

20 Kommentarer på “Reportage i Tidningen Vi

 1. PJ:s byffé – från by till fe

  Oj, vilket flyt du har! Den ena fina händelsen efter den andra. Jag blev uppriktigt sagt nyfiken på artikeln, inte bara för din skulle utan även för texten som du höjer till skyarna. En välskriven och spirituell text är alltid intressant.

  Reply
 2. Ulrika

  Jonna,vad kul och så ärofullt att få en plats i tidningen “VI”tycker så mycket om den.Ska bli kul att läsa!<3

  Reply
 3. Staffan

  Du får folk att inse hur disconnected de är från naturen och the source…Det ursprungliga….äkta känslor.
  Man blir energisk och full av liv när man lever av och nära naturen, som du vet.
  Härligt att du väcker människor till denna insikt!
  Jag har inte märkt så mycket av Thoreau i dig ännu. Men dessa tankar kanske du inte för ut i offentligheten…ännu 😀
  Nu när staten blir mer och mer korrumperad och rutten, så är du en verkligt bra förebild.
  Hoppas du kan behålla barnet inom dig, och att du inte kommer sälja dig till vem som helst,
  nu när framgångarna kommer….:P
  Dags för dagens först kopp granskotts-thè nu 😉

  Reply
 4. Karin

  Tack vare den underbara artikeln i Vi så har jag hittat till din blogg.
  Det ska bli spännande att följa dina förehavande i naturen.

  Reply
 5. Anette

  Så spännande! Den ska jag absolut köpa så fort jag får tillfälle. Säger som PJ ovan, blir lockad både av att artikeln handlar om dig och av din beskrivning av Stefan Sjödins text! Vet du om han är släkt med pastorn och författaren Tomas Sjödin, som även har sommarpratat i P1?

  Reply
 6. Birgitta Eriksson

  Tidningen VI är
  den bästa tidning som finns. Har alltid läst och prenumererat på den. Inte blir den sämre när den skriver om DIG.

  Reply
 7. Claës Lebemann

  Hej!
  Vi prenumererar på tidningen och jag läste artikeln för någon dag sedan.Fantastiska bilder och en inspirerande text.
  Jag har besökt din blogg ett par gånger tidigare och gläds åt att “dagens ungdom” tar steget ut i det jag kallar verkligheten.
  Om det är OK länkar jag till din blogg,

  Reply
 8. Stina Eriksson

  Blev så glad först för tidningen Vis Naturtidning och sedan när jag började bläddra och fick se reportaget om dig.
  Toppen! Det var så kul att få en liten sammanfattning av åren som gått och allt man läst om i dina blogginlägg.
  Me like!

  Reply
  • Claes

   Stefan nämner Google Earth flera gånger – uppmana honom att titta på Walden Pond! I senaste upplagan finns en karta på försättsbladet. Mycket lite är förändrat sen 1850-talet…man får aldrig räkna ut amerikanarna!

   Reply
 9. Christina

  Läste reportaget om dig, väldigt fint skrivet och jag blev nyfiken så nu är jag inne på din blogg för första – men inte sista – gången!
  Christina, Västervik

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.