Roliga paket och en spännande gala

Hej på er!
Åhhh, vilken otroligt fin respons jag fick av er på min videoblogg i senaste inlägg. Jag blev SÅ glad att ni gillade den! Jag satt så länge och redigerade den, och tillslut visste jag liksom inte själv om det blev bra eller dåligt. Så blir det ju ibland. Man blir liksom blind för det man gör. Så när jag la upp den så tänkte jag “Äsh…det här får väl duga“. Och sen, får jag läsa era otroligt fina ord efter att ni sett den. Wow, tack. TACK! Jag önskar iblanda att ni verkligen fick se hur glad jag blir när jag läser era kommentarer. Det är verkligen dagens höjdpunkt.

Nu har jag ju varit otroligt dålig på att svara er senaste två veckorna. Det har varit så himla mycket annat. Men är SÅ glad att ni fortsätter skriva ändå. Har inga stora planer under helgen så jag tänkte ägna lite tid i lugn och ro framför datorn med en stor kopp te och svara på kommentarer både här och på Instagram. Men vill verkligen att ni ska veta hur tacksam jag är!
Den här veckan så har jag varit väldigt seg och trött. Som om jag haft sirap i huvudet. Det brukar ofta vara så efter att jag varit på en sådan där intensiv resa där jag pumpat ut all min energi. Så veckan efteråt är som en lång baksmälla. Har knappt rört kameran och spenderat mesta dagarna inne framför datorn med lite vanligt pappersjobb och annat. Allt sådant där som är väldigt okreativt egentligen. Men det behövs balans!

Igår kväll så fick jag dock en rejäl kick igen när jag fick hem ett stort paket med studioutrustning som jag beställt. Många av er vet ju vid det här laget att jag håller på att göra en skiva med kulning. Och efter mycket om och men så bestämde jag mig för att skaffa bra studioutrustning själv istället för att behöva boka en studio när jag ska spela in låtarna.

Den tanken, att stå i en studio med någon som lyssnar, instängd i ett bås…det kändes både fruktansvärt skrämmande och pinsamt och samtidigt en situation som skulle ta bort hela känslan och inspirationen för mig. Så jag har länge gått och grubblat över den biten. Tills Mats, musikern som jag samarbetar med, kom på den briljanta idén att jag skulle kunna spela in det själv, ute i naturen, där jag får som mest känsla när det gäller kulning. Men också möjligheten att spela in hemma, i min ateljé. Så jag fick hjälp av honom att hitta grejer som inte var allt för dyra men som ändå räcker gott och väl för att få riktigt fin kvalitet till skivan.
Så igår kom äntligen paketet med grejerna. Två olika mikrofoner (en för utomhus och en för min studio hemma), och ett riktigt mikrofonstativ, och popfilter och en akustikskärm. Det kändes lite overkligt att packa upp alla dessa saker. Jag har MYCKET att lära mig, eftersom detta är något helt nytt för mig. Men det ska bara bli roligt att äntligen få sätta igång!
Jag fick hjälp av Johan igår att koppla in allt så att jag kunde prova mikrofonen till mitt ljudprogram i datorn. Och wow, det kändes verkligen att det är bra grejer. Det här himla lätt att bli fast med att sitta och leka med rösten och höra sig själv i hörlurarna. Inte förrän 2 på natten kom jag i säng.
Lille Nanook hälsar! ♥

Just det, TACK för alla som röstat på mig till Årets Influencer i Stora Influencerpriset.
 Ni är så fantastiska! Jag vet att ni är många som röstat och som verkligen kämpat för att jag ska kunna ta hem det här. Är så evigt tacksam för det! Jag kan säga att det känns ganska skönt nu när röstningen är avslutad. Det är något avslappnande med att man inte längre kan påverka. Nu får vi bara vänta och se! 🙂

Men, om exakt en vecka, på fredag den 13 oktober, så går galan Stora Influencerpriset av stapeln på Elite Marina Tower i Stockholm. ÅHH! Det ska bli sååå roligt och självklart är jag nervös och pirrig. Oavsett om jag vinner eller inte så vet jag att det kommer bli en fantastiskt rolig kväll med många härliga, inspirerande människor. Många känner jag sedan innan, och det ska bli så kul att träffa mina “kollegor” i samma bransch som mig själv. Och min älskade Johan kommer gå med mig ♥

Jag tänkte passa på att tipsa om att man kan köpa biljett och vara med på galan! Tänkte om det är någon av er som skulle tycka det vore kul att komma och se prisutdelningen live! Det kommer vara många olika kreatörer på plats och Molly Sandén kommer uppträda. Några av prisutdelarna är bland annat Kenza, Sandra Beijer, Ebba Von Sydow, och faktiskt jag själv! Vilken ära att få dela ut pris. Jag ser SÅ mycket fram emot den kvällen. Och det vore fantastiskt roligt om jag fick träffa några av er på plats.
Avslutar med en bild från resan förra veckan, när jag gick in i den vackraste höstskog man kan tänka sig. Ett hav av gyllengula fjällbjörkar. Har som sagt fortfarande fler bilder från resan som jag ska visa er sedan.

Nu önskar jag er alla en underbar helg! KRAM på er! ♥

28 Kommentarer på “Roliga paket och en spännande gala

 1. Leif

  Gillar verkligen den näst sista bilden med dig ute i dimman. Ser ut som jag tänker mig en älva ute på myrarna. Så vackert.

  Reply
 2. Melissa

  Good luck in your new venture! Isn’t it amazing how our interests can take us down paths we never would have thought of before.

  Reply
 3. Tiffany D. Davidson

  Hej Jonna ~

  I am beginning to experiment with high-quality video equipment, too. As a very beginner! It’s all overwhelming to me so I’ll be happy to follow your adventures in learning and experimenting. Good luck to both of us. Life sometimes feels too short for all the things one wants to do, doesn’t it?

  Sending love to you and thanks for inspiring.

  x Tiffany

  Reply
 4. Dixi Wonderland

  Jag tycker det är så inspirerande att du gör dina drömmar till verklighet. Du ville göra en skiva, ja då köper du utrustningen och bara kör! Jag önskar dig all lycka till med skivan men också galan! Jag har nog röstat 80 gånger på dig så hoppas att dom rösterna hjälper dig att vinna 😀 Jag kommer tyvärr inte medverka på galan, hade varit så roligt att få träffa dig och Kenza i verkligheten men jag hade nog svimmat haha.

  Reply
 5. Therese

  Oh Jonna, the last picture of the trees in autumn is just beautiful! Rest much, and take it easy. Let the body be your guide as when to begin to do more and get back to normal. Plus, now you have new equipment to experiment with and learn how to operate. How fun for you! And how fortunate for us, and that means the reality of your Kulning CD is that much closer to becoming a reality!

  Hugs to you! <3

  Reply
 6. Livingwithmycamera.wordpress.com

  Konstnärssjälar, vi gör allt från 100 knop till noll. Baksmällan och drajven, allt eller inget… Känner så bra igen mig på det. Din film var fantastiskt fin, måste erkänna att jag grät ( blödig som jag är ) när jag såg de vackra landskapen och hur du var så saligt lycklig! tack! <3
  En sak jag kanske saknade lite mer från filmen var snuttar från din drone, det är ju så fint att se de glödande träden uppifrån, när kameran glider över landskapen med de rostbruna och gula träden, med vattnet och dimman…. Vill gärna se mer om du har,jag tror vi aldrig tröttnar, vi som kikar in här. Du gör ju det så bra och väljer fin musik till.
  Tack Jonna än en gång för en fantastisk blogg och allt du skapar.

  Reply
 7. Lena Berg-Nordenberg

  Du inspirerar verkligen kära Jonna! Och Dina bilder är som alltid helt fantastiska. Kram från Lena söderut!

  Reply
 8. Livingwithmycamera.wordpress.com

  Hoppsan – vet inte hur det gått till men min wordpressida har blandats ihop med en blogspotsida med samma namn så min signatur där i inlägget ledde till någon annans blogg fast namnet och bilden blev rätt!! Vad konstigt!! Det borde inte vara möjligt men tydligen kan gravatar och blogger blandas..

  Nå, men i alla fall så vidhåller jag detta som jag sade nyss och nu hoppas jag att min signatur leder in på min egen blogg.
  Du hinner knappast kika in men om någon annan vill så..

  Allt gott Jonna! Ha en skön helg och ladda dina batterier!

  Reply
 9. Anonym

  Vilken underbar beige kjol som du har på bilden, vart har du hittat den?
  Tack för en underbar blogg!

  Reply
 10. Bysse

  Önskar dig lycka till på galan. Tror du har stor chans att ta hem influencerpriset. Det blir till att byggaut troféhyllan.
  Vloggen i förra inlägget är ju helt fantastisk och dina bilder förmedlar en känsla som att man är där på plats.
  Bilden från myren ser nästan ut som den är tagen vid Fransmyrtjärnen. Om du vill kan jag skicka ett par bilder som jag tog där i somras.
  Nu är ju din bild så mycket bättre. Jag har ju bara en gammal båt med på en av mina bilder 😉 hur den nu har hamnat på myren?
  Kramar, Bysse.

  Reply
 11. ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★

  Bilden i dimman är verkligen otroligt vacker :). Får mig att längta ut i skogen :).
  Galan verkar så rolig, kan dock inte gå men är ju roligt för er som ska dit 🙂

  Reply
 12. Pierre

  Röde Nt2-a som jag misstänker att det är du har, är en helt underbar mic att jobba med!! Du kommer inte bli besviken 🙂 <3

  Reply
 13. Tiffany

  Jonna~Glad you are back safe and sound from your wonderful journey! And now on to your next adventure of recording! I know from experience it can be intimidating and will make you nervous, but I’m sure you will find your beautiful voice and be able to share it with all of us. I can’t wait to see your end results!
  Good luck at the Gala! Although we unfortunately cannot attend, we will be thinking of you on that evening. ♥♥♥

  Reply
 14. Cina

  Lycka till på galan Årets Influencer – Stora Influencerpriset! Har röstat tidigare flera gånger, du är så begåvad och duktig på det du gör, hoppas verkligen att du vinner!

  Reply
 15. fernando

  Hi Jonna, it looks very good sound equipment, excellent investment, and I think that it is not the same to do these types of recordings, singing kulnings, in a recording studio, that doing it recording and capturing the sound in the same nature, is a very big difference, is how you say, in the studio is very impersonal, I hope that all your CD project comes out very well, a hug from a distance, Fernando.

  Reply
 16. Celina

  Åh det hotellet är ju super mysigt!
  Kul att du ska få vara prisutdelare 😃
  Lycka till, hoppas ni får ha en fin roadtrip ner dit!

  Reply
 17. Anita

  Hmm.. Svenska Influencer är en organisation (inkl. pris) som fått mycket kritik av olika skäl. Googla och läs!
  En klubb för inbördes beundran.

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.