Som ett nytt kapitel

Godmorgon på er!
Åh det här morgonen känns väldigt speciell för mig. Det känns lite som första dagen på ett helt nytt kapitel. Jag var så förväntansfull i natt att jag hade lite svårt att sova. Kunde inte sluta tänka på hur det skulle kännas att för första gången få åka hemifrån till mitt jobb. Till min nya ateljé och studio. Få öppna dörren till ett hus där det är meningen att jag bara ska få skapa och vara kreativ. En plats tillägnad till det jag älskar att göra allra mest. Det pirrar i magen.
Och nu när jag sitter här, så kan jag säga att det känns fantastiskt. Overkligt. Nog kunde jag ana att det skulle vara en underbar känsla den dagen jag skulle få flytta ut hela min verksamhet till ett annat hus än det jag bor i. Men att det skulle kännas såhär underbart, det kunde jag faktiskt inte tro.

Idag känns det som om jag svävar lite ovanför marken.
Som om all den där bubblande glädjeenergin lyfter mig upp så kroppen känns lite lättare. Jag inser att det här är som en milstolpe i mitt liv.
Det som började som en akut lösning för att få plats och utrymme för att skapa skivan blev plötsligt så mycket mer än det. Som om själen äntligen fick plats att expandera. Någonting säger mig att det här är som en ny början på något riktigt bra.
 Efter en hel veckans jobb med att få ordning på min nya arbetsplats och studio blev allting klart sent på lördagkväll. Jag kom hit tidigt i morse, strax innan det helt hade börjat ljusna. Det var en otrolig känsla att komma hit och allt stod klart och redo för min första arbetsdag här. Doft av nystädat och en känsla av en helt ny början.
Fem omgångar färg, tio överkast på väggarna och stora mattor på golvet. Alltså, jag hade haft en bild av hur min drömstudio skulle se ut, men detta överträffade allt jag någonsin hade tänkt mig! Jag kunde inte ens begripa hur det kunde bli såhär fint och mysigt! Hela känslan i rummet blev så fantastisk. Ombonat och mysigt. Ljust och fräscht. Och akustiken i rummet blev perfekt! I det här rummet ska jag skapa musik som världen aldrig tidigare skådat! 🙂
Jag lånade soffan som stod inne i vardagsrummet och la på en massa tyger och plädar för att få in ännu mera ljuddämpande material. Jag hade absolut inte trott att jag också skulle ha lyxen till en mysig soffa här inne. Perfekt för att ta en tupplur eller de nätter när jag jobbar sent på natten och behöver sova över.
Och såklart, perfekt för Nanook som är med mig om dagarna. Han har sovit i soffan nästan konstant sedan vi kom i morse.
Och såhär ser det ut från andra sidan av rummet. Där ser ni också dörren in till köket. Vad otroligt glad jag är nu i efterhand att jag bestämde mig för att göra det här rummet till studio och inte bara vara i köket som jag hade tänkt från början. Som sagt, det här blev liksom mer än vad jag någonsin hade drömt om.
Här sitter jag nu i skrivande stund och bloggar. Älskar verkligen den här nya arbetsplatsen. Det känns som jag blir mycket mer effektiv och får mer arbetsro.
Idag ska jag bland annat försöka hinna redigera en videoblogg. Det var väldigt länge sedan jag gjorde en videoblogg nu, men jag har filmat väldigt mycket senaste tiden så förhoppningsvis blir det en videoblogg senare idag eller i morgon.
Medan jag satt och skrev så började solen skina samtidigt som det snöade, så jag var bara tvungen att springa ut en stund och fota i det vackra vädret. Det känns så underbart att jag även här är omringad av natur och ängar och bara kan springa ut såhär och fånga det vackra ljuset så fort jag får lust.

TIPS: Vill bara lägga in ett litet tips om en fantastiskt äventyrsutbildning för barn och vuxna. Det är ett initiativ av Friluftsfrämjandet, och sista ansökningsdag är 31 januari. Detta är inget samarbete, bara något som ligger mig varmt om hjärtat och som jag tror många barn och föräldrar skulle uppskatta! Gå in HÄR för att läsa mer om ni tyckte det lät intressant! 

Nu blir det snart en liten promenad med Nanook innan min första arbetsdag här i Myckelgensjö fortsätter. Hoppas att ni får en fantastiskt fin dag! Vi hörs väldigt snart.
KRAM på er ♥

57 Kommentarer på “Som ett nytt kapitel

 1. Luna (Wilma)

  Hi Jonna, your studio looks wonderful! I wish you the best of luck in your new studio, I am looking forward to listen to your new album, I’m sure it’ll be great!?

  Reply
  • Jonna Post author

   Thank you so much Luna!! Im glad you like it!! And im so happy to hear that you look forward my album.
   I really look forward to start working with it now! 🙂
   Lots of love ♥

   Reply
 2. Ian

  It looks excellent and I love how Nanook has claimed his comfy place already, you will have a great time creating in here 🙂 best wishes.

  Reply
 3. Åsa

  Ser helt fantastiskt ut! Jag har en längtan efter ett arbetsrum hemma för handarbete, målning och pyssel och blev riktigt inspirerad. Du är verkligen duktig på att skapa en varm, mjuk och ljus stämning i rum – både de här bilderna och de hemifrån dig är bevis på det! Och vad skönt att få ha hemma bara som “hemma”, det tror jag är väldigt viktigt för att kunna hantera stress och för många timmar och att få tid för att bara vara utan att tänka på “borden” och “måsten”. Kvar blir då bara vilja och längtan, och det är ju underbart! Hoppas du får en riktigt fin måndag på din arbetsplats 😀

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh tusen tack Åsa för din fina kommentar!
   Jag förstår din längtan efter ett helt arbetsrum för bara dina kreativa sysslor! Det är verkligen något speciellt med att få utöka sin plats att vara kreativ på. Kul att du blev inspirerad av detta! Och vad glad jag blir att du tycker jag gjort fint i rummet! 🙂
   Ja det kommer faktiskt bli himla skönt ikväll att komma hem och få känna att man lämnat jobbet bakom sig. Samtidigt som det på morgonen är skönt att komma hit och känna att jag lämnat hemmet bakom mig.

   Hoppas du också får en jättefin måndag!
   Kramar ♥

   Reply
 4. Vince

  Hi Jonna,
  So glad you have found and are enjoying your new space. It looks very peaceful and I hope you get lots of inspiration from it.
  It’s lovely yo hear a young person enjoying the natural world they have around them, but then you do recognise how fortunate you are to be where you are.
  I have enjoyed the energy and inspiration I got from an Attic Studio in London and then a room overlooking a public park and now my living room with small garden, but I now also envy your surroundings.
  Lots of blessings and enjoyment to you.
  Vince x

  Reply
 5. Dixi Wonderland

  Va fint det blev med tygerna så för väggen. Hoppas verkligen att du kommer trivas ? Vad hände med videon som du spelade in innan jul? Du åkte ju bort för att filma scener om jag minns rätt. Kommer vi få se den snart? ?

  Reply
 6. Birgitta

  Så underbar början på veckan! Till och med solen hälsar dig välkommen och Lycka till!
  Önskar dig många fina dagar på din underbara arbetsplats, och vilken skön känsla att kunna skilja på arbete och fritid?

  Reply
 7. Lotta

  Åhhh jag är och blir hela tiden så himla glad av läsa det som händer i ditt liv och med din verksamhet, men på sista tiden har det liksom bara spruttit och sprudlat om dina inlägg och man verkligen känner det, ända ner i sina egna tår. Haha, måste bara berätta att jag satt här och undrade hur man böjer “spritter” och och det lät så himla underligt med spruttit men det ska visst vara rätt. Både jag och mamma satt och googlade om det och skrattade när det faktiskt var så det skulle skrivas. 🙂
  Jag är ju absolut inte den enda som glädjs med dig och får pepp av att följa med på dina äventyr, men jag vill bara så gärna säga hur mycket det du delar med dig av hjälper mig personligen och ger mig styrka och en slags säkerhetskänsla i det jag själv jobbar för. Att en dag ha just de där jag drömmer om — eget utrymme för mitt skapande, bland annat, och att kunna göra det heltid utan att få skuldkänslor. Sedan känslan av att jag inte kan lägga för mycket tid på det för det är annat som går före, andra sysslor som krävs av mig, och att det jag gör faktiskt inte drar in något, finansiellt sett. Jag är inte alls intresserad av att tjäna pengar, men tillräckligt så det täcker den tiden och de “material” som behövs. Tur nog har jag en man som sponsrar och hjälper till så oerhört mycket, men det känns ändå att man vill kunna stå för allting själv, det känns inte 100% rätt även om jag är så totalt tacksam för allt jag får hjälp med. Det ligger ju någonting särskilt i att veta att man inte ligger någon annan till last, hur än de som stöttar försäkrar en om att man inte alls är en börda, om du förstår hur jag menar. Jag är nog lite extra känslig på den punkten också, vilket jag också jobbar med att komma över. Men… åhh, jag blir bara så glad. 😀 Stort grattis nu till din alldeles egna, underbara och mysiga arbetsplats. Den blev verkligen perfekt och så DU. <3 Jag verkligen längtar och ser fram emot ditt album, och sedan har jag också sett på dina IG stories hur ni jobbar med smyckena. Berättade det också för mamma som ÄLSKAR just den typen av smycken. Så spännande att se sedan när ni "lanserar" det. <3 <3 Många kramar goa du, och några till fina Nanook. Ha en underbar vecka (i all denna vinterprakt och magi!). 🙂

  Reply
 8. Kevin Adrián

  Tienes una energía y positivismo enormes. Contagias paz, tranquilidad, amor. Te escribo en español para que veas que desde el otro lado del mundo (Venezuela) te vemos. Felicidades por tu nuevo espacio creativo. Espero con ansias tu disco.

  Reply
 9. Lilylayne

  Looks wonderful! Glad to see you moving forward. I hope we still see pictures of your lovely home. Does your mother work here too??

  Reply
 10. Linnea – Lanclin.com

  Så himlens fint det blev Jonna! 🙂 Nu blir jag ännu mer pepp på att få upp mina egna överkast och tyger på väggarna här i mitt arbetsrum! Jag måste dock smidigt kunna ta bort det också då det är ett vanligt arbetsrum också, med anslagstavlor och sånt på väggarna som vi behöver se också 🙂 Jag provade att sätta upp allt tyg på krokar längs med taklisterna och oj vad det ändrade ljudet! Det kommer bli ett litet lyft för ljudet nästa gång jag spelar in podd 🙂

  Reply
 11. Trisha Taylor

  This looks amazing and peaceful and calm – a great spot for your studio and Nanook is just loving it!

  Reply
 12. Jan

  Good morning Jonna ❤️ Wow love your new place . I love your window view, Beautiful ! Looks so cozy and organized ! For sure you’ll do great !
  Have a wonderful blessing day !
  Hugs❤️ Cheers☕️ ~ Jan

  Reply
 13. Rozanna

  Hi Jonna, Your new studio looks lovely and cosy. Is this a separate place to your home or have you moved house as well? Happy creating in your new sacred space. Rozanna xxx

  Reply
 14. Anna

  Men så fint du har gjort det! Så härligt att ha en arbetsplats med bra förutsättningar för ditt skapande. Egen erfarenhet har visat mig att man blir mycket mer inspirerad och igång när det inte är annat som stör (tvätt, disk och sån’t där lite mindre roligt). Andra skogar att vandra och fotografera i, nya utsikter även om det inte är helt okänd mark. Jag är så glad för din skull och hoppas att du får ro för din kulning. Har också fått glimtar av vackra silversmycken, ser verkligen fram emot dem (också). Kram från Ingarö

  Reply
 15. Theresa

  Hi Jonna,
  Your new studio looks magnificent! It will be the perfect place to create your magic! Your words that said “soon I will create music the world has never seen” brought tears of joy to my eyes! It is going to be music that heals so many and inspires even more! And to bring something back that was almost lost and forgotten is just awesome! I sit in awe of creative talents, abilities, and sheer will in all areas of your life!?
  Your ready now to begin the most fantastic adventure, you already sense this new change in your heart and soul! Your soul is expanding and your heart will sing with joy for the new beginning now upon you. It will have a profound affect in a most positive way through your music!!
  In-Joy Sweet Jonna, let the fun begin!
  Big hugs?? and good to hear all about this wonderful news!!

  Reply
 16. Lisa O'fées

  Dear Jonna, your new studio looks beautiful and so peaceful ! I’m looking forward to listen to your new album. It’ll be wonderful, that’s for sure ?
  (Can you tell me where did you buy this so beautiful cup and candlestick with fairies, I love them so much ?)
  Have a wonderful and magical day ! ☆

  Reply
  • Sofie

   Ja det undrar jag med, helt underbara!
   Så härligt du fått det på nya stället! Det är du verkligen värd! ?

   Reply
 17. Mario John

  Hi, Jonna! Thank you for the tour! The studio looks ideal for your needs, and then there’s that big window for nature’s inspirational beauty to come beaming through. You have made great use of the space and I’m truly impressed with your prudent selection of furnishings as well. Everything is so functional and yet looks absolutely pristine. It’s a wonderful environment you have designed in which to create. Best wishes on your new chapter! ❤️

  Reply
 18. Cenk Güler

  Wowww.!… Jonna, I am not sure whether I would be that happy and excited if that studio was mine!! 😀 This went also beyond my imagination of how you could create your studio. I am really impressed with the wonderful result… I now have a dream studio in my mind haha 😀 I know this is a beginning of such incredible things!

  By the way, this is my first time writing a comment here. I don’t know why I have never written comments before.

  Reply
 19. Melissa

  Just moved our business to a new location that is working so well for us. Wishing you success and many creative moments in your new workplace!

  Reply
 20. Pamela

  Oh my gosh, Nanook sleeping on your studio couch makes my heart so happy. He looks so comfy. (mysigt! 🙂 ) I don’t know, something about him being so comfortable and at ease makes me feel like he is blessing the place and its energy. Like he also feels like this is the perfect new space.

  ❤️

  Reply
 21. Anna S

  Du är så otroligt duktigt och fokuserad på det du gör. På bara några få dagar har du lyckats få till en helt ny arbetsplats där din inspiration och kretivitet nu ska få flöda fritt. Åh dessutom så skönt för dig att hemma är hemma , ja du förstår 😉 Och jobbet är det rum du nu visar upp. Tror det är viktigt att ha det så när man är en sådan kreativ förmåga som du är. Man behöver den där ensamheten för att kunna skapa. Jag är riktigt imponerad av ditt jobb med nya studion, blev så ljust och mysigt. Där kommer du nog tillbringa många , långa dagar och nätter och det ska bli såå spännande att få följa dig ännu ett år till av alla år jag följt dig. Tror bestämt att du kommer bjuda på många överraskningar utöver din kulning. För du har ju en fantastisk röst Jonna, så kör på nu! Väntar med spänning på vad som komma skall. Så vackert ni har där uppe med all snö. Här har det kommit en del, men den ska visst försvinna nu hörde jag, gråväder väntar. Fortsatt trevlig kväll önskar jag dig lilla guldhjärta samt dina nära och kära. Kramar från Anna

  Reply
 22. Lindan

  Men WOW så bra det blev!!! Var ju en klockren idé att använda ett rum till….Blir ju mer “cleant” än att vara i ett kök med spisar, diskbänkar med mera…! Det där blir ju PERFEKT!! Sååå glad (och galet avundsjuk…haha…) för din skull!! Förstår att det måste vara en underbar känsla! Tänk vad långt du har kommit, hur långt dina drömmar tagit dig! Blir så galet glad när jag tänker på dig och ditt liv…att det är MÖJLIGT…det inger hopp! <3 (sedan skadar det ju inte att ha din talang oxå, men ÄNDÅÅÅ… 😉 😀 😉 )

  Förresten, jag har "tvingat" några av mina kollegor på Erikshjälpen (jag arbetstränar ju där för tillfället, i väntan på att EVENTUELLT återgå till optikeryrket) att gå in och läsa din blogg (de flesta är mellan 70-85 år!! 😀 ), och senast i fredags så kom en av dem och sa att han varit inne och läst…Han tyckte du var jätteinspirerande! 🙂

  Kraaamar i stora lass, och hurrarop för din nya arbetsplats!!! Tjohooooo!!!! 😀 😀 😀

  Reply
 23. iza

  Så himla fint det blev !! Ser fram emot att höra resultatet sedan <3 Kommer bli magiskt.
  Nu i en viss frånvaro hade jag tid att komma ikapp…!

  Helt galet underbart med eget studio, och skönt att ha "Jobbet" på ett annat ställe än hemma så att säga. Och det är ju få saker som är så vackert som de glittriga snöflingorna i solljuset. Trots kylan… Det är helt magiskt. Jag har försökt ta mig ut i 2 dagar nu, det gick rätt kasst. Men blir så när man är ledig en vecka och man har så mycket tid att man inte gör något alls istället…! HAHAHA.
  Åh, så glad över hur fint det blev. Och btw, din story med Nanook och "iza" <3 Jag fnittrade glatt i 30 minuter! Albin undrade om jag fått spelet…! HAHAHA. <3 Så glad att den är så omtyckt !

  KRAM finaste du <3

  Reply
 24. Sofía

  GORGEOUS JONNA!!!!
  You are THE BEST DECORATOR, it feels unreal! How wonderful it is the studio! Never imagined it would become so indescribably perfect!!
  So happy to hear that you feel alright in there and, in the last post, that you went to the coffee shop in the village, new experiences! So beautiful door is opening and I am looking forward to follow you into it!
  You´re such a great inspiration, the warmest blessings for you and beloved ones
  With love from Spain

  P.D: looks great that little haircut! 😉

  Reply
 25. Erika

  Så fint du ordnat och jag är säker på att det kommer bli fantastisk musik i det där rummet.
  Det ligger nära mitt barndomshem så jag vet vilken vacker utsikt du har – nära till sjön och skogen bakom knuten.
  Önskar dig allt gott och många härliga kulningar framöver 🙂
  Kram på dig!

  Reply
 26. Ofelia Buenaventura

  Hi there, Jonna,
  Congratulations on your new studio and blog! Hoping to catch your next story! I enjoy all your stories so much! Thank you, Jonna! Gods blessings to you! From Las Vegas, Nevada, Sending warmest of greetings, Ofelia B. ? ✝ ?❄?☕✨??????

  Reply
 27. fernando

  hello jonna, it really looks very nice and very good work that you have achieved.
  I’m glad to see that everything is going well in your projects, it will have very good results.
  a warm hug from a distance, fernando.

  Reply
 28. Lars 8463

  Gomorgon bubblande du!
  Jag skulle verkligen, verkligen vilja se
  hur din hjärtkurva såg ut
  när du skrev det här!
  För när jag läste det här
  Bildade min egen ett ? ❤

  Jag önskar verkligen, verkligen att du
  får fånga allt som bor i dig!
  Som lever i dina känslor.
  Som bli synligt genom dina uttryck.
  För DIN skull!!!
  Men även för min egen kurva.

  KRAM

  (Nu när glädjeenergin gör dig lättare,
  kanske du inte sjunker lika djupt
  med snöskorna?!)

  Reply
 29. Kajsa

  Tack snälla Jonna för att att du tipsar om äventyrsutbildningen – det betyder jättemycket för oss. När man läser din blogg så är det ju omöjligt att inte vilja gå ut på studs! Då, mer än någonsin känns det så himla viktigt att fler barn och vuxna hittar dit, så att alla får chans att uppleva allt det fina. Få en relation till naturen, och kunna njuta av den, återhämta sig i den och upptäcka den. Jag älskar verkligen mitt jobb, som du kan förstå – att helt och hållet få jobba med att locka människor ut i friluftslivet. Du skapar med största säkerhet det också genom ditt skrivande ☺️ Ser fram emot att fortsätta läsa om alla dina fortsatta äventyr.

  Återigen, tack. Om jag på något sätt kan hjälpa till, så vet du var jag finns. Ta hand om dig!

  Med värme,
  Kajsa på Friluftsfrämjandet,
  kompartner till Adventure Academy Generation

  Reply
 30. Britt- Marie

  Det är så roligt och så inspirerande att läsa om allt underbart och härligt som händer dig just nu. Att följa dig på din så fantastiska kreativa resa genom livet, betyder så mycket för mig. Jag har aldrig träffat dig i verkliga livet, men genom din blogg och dina så vackra bilder, känns det ändå som om jag känner dig rätt bra. Jag njuter av dina texter, av dina bilder, av din hund, som ser så fin och så go ut. Du har verkligen följt ditt hjärta hela tiden, följt dina drömmar, och gjort verklighet av dem.
  Det krävs stort mod och stor styrka att göra detta. Jag beundrar dig verkligen. Och jag önskar dig allt gott som finns i denna världen, dig och din Johan och din mamma och Nanook. Så länge jag orkar och kan ska jag fortsätta att följa dig. Tack du fina, för allt vackert du delar med dig av!

  Reply
 31. Pamela

  I loved this so much. I watched it twice, just because all the real moments felt so…joyous. Even the mundane painting of walls, felt so satisfying. And Nanook… how can you not love Nanook sprawled on the couch? 🙂 I’m smiling just thinking about your white recording room.

  Love and hugs.

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.