Tillbaks i norden

Efter en resa på över 30 timmar kom jag ikväll hem till mitt kära Grundtjärn igen. Trots att jag bara varit borta i drygt en vecka känns det som jag varit borta jättelänge, och allt kändes så nytt. Som om jag såg allt med nya ögon igen. Alla färger syntes starkare och lukten av skog och äng doftade mer än någonsin. Tystnaden när jag öppnade bildörren och klev ut på gården nästan dånade i öronen. Allt som hördes var koklockorna som ekade från kvigorna längre bort på ängen.

Jag känner mig så harmonisk och fylld med energi efter semestern i Italien. Jag kan inte nog beskriva hur tacksam jag är för de fina dagarna jag fått, och för alla fina minnen jag nu bär med mig. Jag kan inte minnas senast jag kände mig så utvilad och återhämtad. Som om jag verkligen laddat upp batterierna. Jag känner ingen jobbig känsla alls att semestern är slut. Ingen ångest över att vara tillbaks till vardagen igen. Tvärtom så känner jag mig så nöjd som det bara går efter den här veckan, och så inspirerad att komma hem igen och ta nya tag. Efter en otroligt seg och långvarig resa hem så kände jag mig ändå så pigg när jag kom hem att jag knappt visste vad jag skulle göra av all energi.

Min mamma hämtade upp mig vid busstationen och sedan åkte vi direkt till galleriet där jag haft utställning i två veckor. Den avslutades idag så vi som ställt ut skulle hämta hem våra tavlor, så det passade bra för mig att göra det direkt då jag ändå var i Sollefteå. Och jag blev så positivt överraskad över att jag sålt flera tavlor under tiden jag varit borta. Vilken otroligt skön känsla att komma hem till det! När jag sedan kört hem de 6 milen till Grundtjärn och skulle börja packa in alla mina väskor och tavlor så blev jag så tagen av den vackra, stilla kvällen att jag var tvungen att lämna packningen till senare. Istället sprang jag iväg med min kamera och fotade lite.

I skrivande stund sitter jag här hemma vid köksbordet igen, med min älskade lilla familj tätt intill. Hunden Nanook på mattan bredvid och katten Nayeli sovandes i mitt knä. Hela mitt hjärta känns fyllt av glädje efter alla fantastiska dagar. Jag har som sagt massor av bilder från resan kvar som jag inte visat er än. I morgon ska jag gå igenom bilderna från resan så ni får se lite mer av vad vi gjort under veckan.

Nu ska jag gå och lägga mig, i min egen säng. Det ska bli skönt. Sov gott kära ni så hörs vi i morgon ♥

Jag kom hem till en så vacker kväll, så istället för att börja packa upp så gick jag ut och hälsade på kvigorna nere vid sjön.

072704

Vackra Grundtjärn. Känns fint att vara hemma igen. Jag älskar känslan av att komma hem efter att ha varit borta ett tag. Allt känns så nytt och annorlunda. Som om jag ser allt med nya ögon igen och uppskattar allt ännu mer än innan.
072703072702072701

39 Kommentarer på “Tillbaks i norden

  • Jonna Post author

   Aww vad fint skrivet. Glad att du tycker Grundtjärn är vackert! Ja det är verkligen borta bra men hemma bäst 🙂 Fint att få komma ut och se sig om lite, då uppskattar man sitt hem ännu mer efteråt.
   Kram <3

   Reply
 1. Gizze

  Välkommen hem Jonna!

  Jag får ett leende när jag läser….(som vanligt).. så imponerad av dig och ditt liv…
  Hade jag varit yngre så hade jag nog försökt ta efter 😉

  Hoppas du sovit gott i din egen säng!

  Hälsningar från Gizze i Värmland

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh men tack vad roligt o höra det! Och duuu…det är ju aldrig försent! 🙂
   Kram <3

   Reply
 2. Sandra

  Härligt att få komma hem till den vackra vyn, Jonna! Ska maila dig sen pga har ett förslag på ett roligt projekt jag vill göra med dig :*

  Reply
 3. Henry

  Welcome back to you home Jonna!
  Thank you so much for the wonderful blogs from Elba!
  Was just like sitting there in the sun by myselfe!! 😉 🙂

  Reply
 4. Christer

  Välkommen hem söta Jonna!
  Hoppas att du har sovit gott i natt efter hemkomsten?
  Borta bra men hemma bäst!
  Kram Christer

  Reply
 5. Håkan Nilsson

  Läste först rubriken som “Tillbaka till morden” 🙂
  Får nog ta en kopp kaffe så jag vaknar…

  Reply
 6. Magnus

  Välkommen hem Jonna!
  Hur kul och trevligt det än är att se nya platser så är det alltid väldigt skönt att komma hem igen.
  Hoppas att du sovit gott!
  Stor kram!

  Reply
  • Jonna Post author

   Haha åh men vad gullig du är 😀 Nu blir det snart Sverige bilder igen! 🙂
   Kram <3

   Reply
 7. Anette

  skönt att höra att du är hemma.
  haha,det är jonna i ett nötskal och skita i packningen och springa iväg och fota istället.
  Härligt.

  Reply
 8. Birgitta

  Välkommen hem, så skönt att du genast hittar det fina i ditt “gamla”. Så sköna bilder och vilka kontraster med bilderna i havsmiljö och den underbara skogs-lantmiljön. Önskar dig en skön vecka och en trevlig helg på Urkult??

  Reply
  • Jonna Post author

   Ja det blir faktiskt lite som en nystart! 🙂
   Åhh hmm…vad händer framöver. Nu är det Urkult över helgen men jag börjar jobba på campingen redan i morgon. Men kommer jobba hemma också så det blir en ganska intensiv vecka. Sedan…vet jag inte riktigt! Ska väl försöka komma ikapp med lite saker och sen tror jag att det väntar lite spännande händelser nu i augusti men det är lite oklart än. Men det berättar jag mer om senare i så fall! 🙂 Kram <3

   Reply
 9. B

  Du borde ha en läsarträff på tex urkult för dina bloggläsare 😀 vi lär ju vara rätt många som bor i Västernorrland och ska dit 🙂 jag såg dig förra året men hjärnan kopplade inte att det var du utan tänkte bara “wow vad den tjejen såg lycklig ut ” sen ba “men oj det var ju Jonna ” 🙂

  Reply
  • Jonna Post author

   Haha åh vad gulligt. Fint att du upplevde mig som lycklig. Det gör mig glad att höra 😀
   Om du är på Urkult i år igen och ser mig så säg hej 😀
   Kram!

   Reply
 10. Stefan

  Haha ingen ångest över att semestern är över. Nej tacka fan för det när du inte ska tillbaka till ett 7-4 kneg på ett företag. Du är ju din egen o jobbar så mycket som du själv vill.

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.