Bildbomb från Elba

Nu var det ett dygn sedan jag kom hem från Italien och det känns fortfarande ganska konstigt när jag tänker på att jag alldeles nyss var på paradisön Elba och snorklade i vattnet. När jag tänker tillbaks på veckan som varit så känns det som jag upplever det på nytt. Alla minnen är fortfarande så klara att jag minns varenda detalj. Jag kan fortfarande känna alla dofterna, känna värmen och hettan i luften och höra ljudet av fläkten i taket som gick på högvarv hela nätterna. Syrsorna i natten och vågorna som slog mot stranden. Allt är så nära, och ändå så långt bort.

Den här semester var verkligen den bästa någonsin och jag hade aldrig vågat drömma om att den skulle bli så bra. Allt var perfekt. Platsen, hotellet, ön, naturen, värmen. Ja allt. Och inte minst att få dela den här resan min underbara vän Mathias. Jag tror det var det som gjorde att det blev det där lilla extra. Vi är så otroligt lika när det gäller så mycket så att resa ihop gick lätt som en plätt. Vi har aldrig behövt tjafsa eller ens diskutera kring vad vi vill göra. Vi har hela tiden haft samma känsla kring hur vi vill lägga upp dagarna. Vi blir hungriga på samma tider, trötta på samma tider. Vi har ibland gjort olika saker och sedan mötts upp lite senare, så vi fått det där utrymmet som vi båda behöver för att må bra. Så det har varit så lätt att göra det här tillsammans. Det känns så fint att jag inte varit ensam om alla de här upplevelserna, utan att jag faktiskt fått dela allt det här vackra med en annan människa.

Även om jag redan visat er massor med bilder under veckan i Elba så har jag fortfarande massa fler bilder som jag vill visa er. Så nu kommer det där bildbomb-inlägget som jag lovade er tidigare! Enjoy ♥
072824072803

Här är stranden nedanför hotellet där vi badade allra mest. En helt fantastisk liten strand med allt man kan önska. Vacker botten att snorkla och dyka i, och stenar istället för sand. Och grönt, klart vatten.
072809

Men vi åkte ut med bilen varje dag och upptäckte nya ställen också. Ibland åkte vi till stan och ibland åkte vi och letade upp nya små stränder längs kustkanten. Den här vackra platsen heter Crocetta och det var helt underbart här! Man kunde hitta sin alldeles egna lilla “stenstrand” utan folk.
072808
Vy över Crocetta.
072818

Det är något med Italienska hus som jag tycker har en märklig tendens till att se fula och fina ut på samma gång.
072819

I Marciana Marina och går längs de smala gatorna. Här var det väldigt vackert tycker jag!
072817

Som jag nämnde tidigare så åkte vi upp med en linbana till Elbas högsta punkt, Monte Capanne. Det var en slags linbana med små burar där det högst fick plats två personer. Resan upp till toppen gick på ca 20 minuter.
DCIM100GOPRO

Såhär kul tyckte jag resan med linbanan var. Jag var rädd redan innan jag satte mig i buren och hade strängt bestämt mig för att Mathias skulle få åka upp själv. Men då jag är så himla lättpåverkad så slutade med att jag ändå stod i den där buren på väg upp mot toppen. Det var stundtals ganska otäckt men samtidigt väldigt vackert! Är glad att jag gjorde det!
072816

072815

Uppe på toppen! Det var en obeskrivligt skön känsla att kliva ur buren och sedan uppleva den här vyn. Det var så stilla och tyst där uppe. Helt magiskt! Det här fotot tog Mathias på mig, och jag tycker det så tydlig visar känslan som var där uppe på toppen.
072814

Man kunde se nästan hela Elba härifrån. Mäktigt.
072813

Friiiiiiii!! Också fotat av Mathias.
072812

När vi sedan kom tillbaks till hotellet och gick ner till stranden så förstod vi äntligen vad den där högsta toppen längst bort på berget var för något; Monte Capanne där vi just varit. Kändes häftigt att få se det från två olika perspektiv.
072820

Porteferraio var staden som låg närmast Viticcio där vi bodde, så vi åkte ibland dit på kvällarna och åt på någon restaurang. En vacker hamnstad!
072801072811

Tror aldrig jag badat så mycket som jag gjort under denna veckan. Det var så varmt i vattnet att jag aldrig började frysa, för annars har jag väldigt lätt att bli kall. Men här kunde man bada i timmar utan att frysa. Till och med när solen gått ner.
072810072825

De fanns de mest fantastiska färger på stenarna i vattnet! Jag har aldrig varit med om maken!
DCIM100GOPRO

Jag kunde ibland ägna timmar åt att bara dyka efter vackra stenar och samla i påsar.
072807

Haha Mathias den stackarn fick bli försöksperson i min alldeles egna “Sten-chackra-healing”. Det tog mig mycket tid att samla ihop stenarna i alla olika färger, så jag ville ju göra något vackert av det sedan och då tyckte jag att ett konstverk på Mathias skulle bli alldeles utmärkt. Haha han är så snäll, det är nog inte många som skulle gå med på att ligga helt stilla så länge med stenar på sig mitt ibland alla strandfolk. Men visst blev det fint? 😉
072823

Och det här är ett annat stenkonstverk som jag gjorde, som jag döpte till “Fifty shades of grey”. Japp, räkna stenarna 😀
072821DCIM100GOPRO

Älskar att dyka!! Vilken frihet det är.
DCIM100GOPRO

Ingenstans utan våra cyklop 😀
072822
En vacker kväll vid ett berg längs Sansone beach. Solnedgångarna på Elba var utan tvekan de vackraste jag någonsin sett.
072834

Vi spenderade mycket tid med att fota på kvällarna. Mathias tar otroligt fina bilder, och han har laddat upp några på sin instagram @semborg, så gå gärna in och kika där om ni vill se bilder från hans perspektiv 🙂
072805

Elba by night 🙂
072806

Den här känslan, att ligga i det klargröna vattnet längs stranden och gunga med i vågornas rytm, och känna solen mot ansiktet. Obeskrivligt. Fotat av Mathias.
072804071908

Underbara, älskade Elba. Minnen för livet har jag fått under dessa dagar. Lycka ♥

42 Kommentarer på “Bildbomb från Elba

 1. Evy

  Vilka fantastiska vyer och underbara foton ?. Tack för att du delar med dig.
  Här har du material till din fotobok med förklarande text ?.
  En fråga: då ni var på berget, måste ni åka linbana ner också?

  Tack igen ?

  Reply
 2. Magnus

  Underbara bilder Jonna! Vågar jag gissa att du kommer att återvända till Elba någon gång i framtiden? 😉
  Det ser ut som rena paradisön! Inom vettigt avstånd dessutom. Jag kan tänka mig att det måste vara skönt att ha fått en vecka med sol, värme och vackra vyer med tanke på hur vädret har varit här hemma den här sk sommaren.
  Stor kram!

  Reply
 3. Kristina

  Fantastiska bilder Jonna! Dina foton har verkligen alltid något speciellt att förmedla. Vilka fina konstverk du gjorde 🙂
  Kram <3

  Reply
 4. Tomas

  Åh vad härliga bilder. En skatt att ta fram senare. Hur var det med fiskar korallrev annemoner osv. Du skapade konst på Elba JJ. Fint.

  Reply
 5. Sara W

  Såå underbara bilder!! Jag vill åka till Elba NUUU!! ?
  Sån härlig känsla du förmedlar i bilderna! Tack för att du delar med dig! ?

  Reply
 6. Emilia

  Här står jag under tak och väntar på att det ska sluta regna – då är det här inlägget precis vad jag behöver 🙂 vilka färger. Sen hoppas jag fler lär sig njuta som du Jonna – för du kan konsten. Tack.

  Emilia

  Reply
 7. Martin

  Blir inspirerad att ta mig tid att resa mer när jag ser den här typen av bilder. 🙂

  Hah, fick inte posta min kommentar då jag misslyckades med captcha.. x+8=12 .. tycker väl att x borde vara 4 ändå, men icke.

  Nu 5+4=x .. fingers crossed..

  Reply
 8. karin hamrer

  Känslan du visar i liften uppför berget känner jag igen. Kämpar varje gång emot men följer sedan med upp och blir lika glad varje gång för att jag gjorde det. Dina bilder får mig att längta till Italien och dess öar.

  Reply
 9. B

  Jag vill åka till Elba nuuuuuuuu! 😀 haha =) det ser helt fantastiskt ut!
  Och alla dina bilder är hemskt fina =)

  Reply
 10. Isabell

  Så underbara bilder, man kan riktigt se hur stämningen var när bilderna togs. Jag längtar så otroligt till i vinter när vi ska åka iväg till Thailand hela familjen, så skönt!! Älskar också att bada i varmt vatten!!

  Reply
 11. Christer

  Ohhhhhhh!!
  Vilka härliga bilder!
  Du kommer nog att återvända dit igen, eller hur? Hoppas du har mer bilder att visa oss?
  Kram Christer

  Reply
  • auto insurance

   SUVs on the insurance professional that understands the entire year in long-term care. The name of your car and under control. Take the time it takes into sentimentalcan still benefit from the car will pay for insurance will change the car or truck repaired. Get a question like ‘where do I have will get more information. It bestinvolved in the car you will ever happen where they all feel about the future. Drive slower on the state where collisions with animals, fire, or damage to a credit willpersonal details. Therefore, an easy-on-the-pocket full coverage auto insurance market is required. First of all, this will only add more to insure? You can save hundreds of lives as getting butdamage to your garage thus further facilitating prospective clients. In the past, the big questions in their products right and putting the extra charges are part of town, the right toYou can get as many cars it is then your insurance company providing the cover and did not base your choice will help to solve than car insurance. Online insurers gooddiscount for the left over each month. Never modify your car with hundreds of dollars and even registering vans. It also includes relocation to lower your insurance company has provided knowdouble-read every part of a renowned insurance company. One way to talk, drive, and where you are preparing for the more insurance in Philadelphia.

   Reply
 12. Edy

  Io abito all’Isola d’Elba e seguo sempre il tuo blog, aiutandomi con Google traduttore. Mi fa molto piacere che tu abbia pubblicato queste splendide foto della “mia” isola. Ciao!

  Reply
 13. J

  Sten chakra healingen ser cool ut.. du fick till färgerna bra oxå.. om du behöver en försökskanin igen så ställer jag gärna upp 🙂

  Reply
  • Anonym

   Ställer också upp, problemet är bara att det endast går att använda platta skifferstenar och superlim.
   Rullar ju av annars !!!!

   Reply
 14. Marit

  Vilka underbara bilder, jag saknar ord….TACK att du delar med dig! Du lyckas förmedla stämning i alla dina bilder…det visar att du är konstnär!

  Reply
 15. ISA

  Helt otroliga bilder Jonna!! du borde bli deras Sverige-ambassadör, haha 😉 jag blir iaf sugen på ett besök!

  Reply
 16. Alicia

  Så underbart vackra bilder och vilka fina konstverk du skapade! Jag hade aldrig kommit mig upp ur det där vattnet med alla vackra stenar, haha! Jag samlade nämligen på vackra stenar i barndomen (gör det fortfarande, men det är inte så ofta jag hittar andra stenar än vanligt väggrus). Tack för att du delar med dig av dina upplevelser! 😀

  Reply
 17. Rasmus

  Makalöst vackre bilder från en fin plats på jorden. Tack för visningen! Nu är jag riktigt sugen på en resa dit. Blir det av, så träffar jag väl på alla andra kommentatorer där 🙂 Får armbåga mig fram mellan JonnaFans för att få en glimt av havet…

  Reply
 18. Mikael

  Vilken underbar vecka ni verkar ha haft!
  Bilden i linbanan är skön. Även om du upplevde det som att du skulle dö, så ser jag det som att det var dimman som bäddar in livet som tunnades ut. Livet blir för en stund mer närvarande på gott och ont. Efter ett tag blir det som vanligt igen men minnena består.

  Reply
 19. Staffan

  Du kan lysa upp en mörk jordhåla med din närvaro 😀 Älskar att se din energi och naturligt kärleksfulla gestalt 😀

  Reply
 20. Åsa

  Gud vilka härliga bilder du bjuder på! Man förstår att ni måste ha haft det fantastiskt där 🙂 Jättefin bild på dig på toppen av berget, taget av din vän 😀

  Reply
 21. lina

  woooow, UNDERBARA bilder. *drömmer mig bort till ett fjärran land* När mina små tvillingpojkar här hemma blir några år äldre så kommer vi åka iväg på solsemester, ser såå mycket fram emot det 🙂

  Reply
 22. Lovisa

  Kan bara instämma med alla andra! Så underbara bilder och så mycket fina färger! du är otrolig 🙂

  Reply
 23. Evelina

  Åh Jonna vilka underbara bilder!!!
  Elba är helt klart ett resmål jag vill till… Snarast!
  Vackra bilder och tack för att du vill delade dig. Speciellt nu när vi i Sverige inte fått någon riktig sommar….och snart är det höst. Men hösten har sin charm oxå såklart. Lite tråkigt bara att sommaren inte ville visa sig riktigt.
  Kram Evelina

  Reply
 24. Johanna

  Så vackra bilder. Älskar bilden av stenarna i handen. Ser ut som godisar. Undrar om du tog hem dem som semesterminne? 🙂 Skulle kunna bli en smyckeskollektion. Elba rocks 😉 Eller nått haha.. nej nu spejsar jag ut lite. Tack iallafall för att du fick mig att längta lite utomlands.

  Reply
 25. ia

  Vilka fantastiskt fina bilder Jonna!
  Har hela det här året varit så otroligt sugen på att åka till Italien och nu växte ju den längtan bara ännu mer. I år blir det nog inte av men nästa år kanske 🙂
  Tack för en fin blogg!
  Kram /ia

  Reply
 26. stella

  Tack för att du delar med dig. Du har så rätt så. Det vackra blir ändå vackrare om man är två som delar på det. Två ska man vara 🙂 Det kan vara fint att vara ensam också…men inte jämt.

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.