Två fantastiska dagar

Hej på er!
Jag har varit lite frånvarande här på bloggen under några dagar men istället har jag haft fullt upp med utställningen i Junsele, som hade vernissage i måndags. Alltså åh, vilka två fantastiska dagar jag haft. Det har varit SÅ roligt. Jag känner fortfarande att jag svävar på moln efter alla underbara möten med människor. Både nya bekantskaper och nära och kära. Jag hade aldrig kunnat vänta mig att det skulle komma så mycket folk som det gjorde. Jag kunde inte varit mer nöjd!

Så jag stod där under måndagen och tisdagen. Nu pågår utställningen under hela veckan, och på söndag kommer jag stå där igen innan utställningen sen stänger. Men alltså, ja jag finner liksom inga ord. Jag har fått så mycket kärlek av människor som kommit dit att jag stundtals inte vetat vad jag ska säga. Blir så väldigt berörd. Det här har utan tvekan varit den roligaste och bästa utställningen jag någonsin haft.
På söndag var det hängning av tavlor (vilket var så otroligt mycket mer tidskrävande än jag anat) och på måndag förmiddag var jag och Johan på plats inför vernissagen. Han var med mig hela dagen för att hjälpa till. Det var så fint att ha honom med mig ♥
Han fixade med drinkarna och tilltugget. Det är ju ett måste när man har vernissage!

Jag passade på att ta ett foto med fantastiska Annika Falkensson som gjort den här utställningen möjlig. Ja egentligen hela Återvändarveckan i Junsele. En otroligt drivande människa med en enorm passion för att bygden ska leva vidare.
Det var mycket folk under hela vernissagen mellan 11-15. Så otroligt roligt! Hade inte väntat mig det faktiskt.
Jag fick också äran att träffa Moss Nilsson som är en otrolig skicklig konstnär, och som tecknat av många platser omkring Junsele och Ångermanland. Han hade utställning samtidigt som mig (på andra sidan av salen). Han är verkligen en speciell person. Precis sådär som man väntar sig att en gammal konstnär ska vara. Fritänkande, klurig och tokig.
Min mamma Anita, min pappa Ulf och min lillebror Filip kom också förbi! ♥
Fick en sådan vacker orkidé av dom. Den ska få stå kvar under hela utställningen och lysa upp.
Och sen kom mina underbara svärföräldrar och överraskade! Margareta och Kalle. Blev så glad att se dom! ♥ Då var fortfarande mina föräldrar kvar så det blev som en liten mini-familjeträff på vernissagen. Så roligt!
Och min fantastiska släktingar Anna-Karin (min mammas kusin), Sven-Olov (min mormors systers man) och Leif (Anna-Karins man).
Fick så otroligt vackra kommentarer i gästboken! Så ni kan ju bara tänka er hur underbart det var att få träffa alla dessa härliga människor ♥
Jag som inte hade förväntat mig att sälja på utställningen fick istället sålt nästan alla stora målade tavlor under de två första dagarna. Peter och Sara heter detta par som köpte både Junidröm och Eldört. Peter fastnade för Junidröm och Sara för Eldört. Så det slutade med att de fick ett paketpris och köpte båda två. Haha, den lyckan alltså! Och det känns så extra roligt att faktiskt få träffa de människor som nu kommer bli de nya ägarna av tavlorna. Junidröm (längst till vänster) är juni månads magi. Bomullsblommor, morgondimma, solsken och grönska. Eldört (längst till höger) är ett fält av mjölkört. På engelska heter de “fireweed” och då blir ju den direkta översättningen eldört. Det tyckte jag var så vackert. Det var någon som berättade att efter den enorma skogsbranden i Västmanland för några år sedan, så växte det istället upp enorma fält av mjölkört. Så vackert på något vis. Som om trädens själ förvandlades till dessa lilarosa, vackra blommor. Så tavlan skulle bli en blandning av eld, mjölkört och de vita små bomullstussar som blommorna släpper iväg under sensommaren. En symbol för att släppa taget och att det alltid kan växa något vackert ur askan. Att det alltid kommer ljus, även ur mörkret.

Som jag skrev någon gång tidigare så får man ju en slags känslomässig koppling till tavlorna. Och det är med blandade känslor som jag slår in dom i ett paket och tänker att jag nog aldrig kommer se dom mer igen. Men samtidigt en härlig känsla. Nu får de hänga hemma på någons vägg och förhoppningsvis skänka glädje varje dag. Istället för att stå nedpackade i kartonger och ta upp en massa plats hemma i min ateljé. Då får jag istället möjlighet till att skapa nya tavlor. Tack Peter och Sara! Hoppas ni kommer få mycket glädje av Junidröm och Eldört! ♥
Dag två på utställningen! Trots att vernissagen var över så kom det ändå förvånansvärt mycket folk. Så otroligt roligt!
Och även idag kom mina familj och hälsade på, fast nu med min storebror Isac och hans fru Hannah och mina älskade brorsbarn Noak och Klara ♥
Min underbara Johan kom även igår och hjälpte mig. Innan mitt pass slutade på utställningen så skulle jag slå in några tavlor. Eftersom många är på genomresa i Junsele denna veckan så fick vissa ta med sina köpta tavlor och fotografier redan nu, även om utställningen inte är klar än. Det blir lättare så än att behöva frakta över olika delar av Sverige med posten. Som tur är hade jag några tavlor och fotografier som inte fick plats först så de fick nu hängas upp som ersättare.
Efter en lugn och skön kväll igår så kom jag och Johan på idén att ta ett midnattsdopp i sjön. Min storebror Isac hänga på så det slutade med att vi tände upp bastun nere vid sjön och badade i tre omgångar sent in på natten.
Johan, Isac, jag och lille Nanook i bakgrunden.
Det var en galet vacker kväll! Det kände som vi befann oss mitt i en filmscen. Alldeles stilla och blått.
Härlig avslut på denna dagen! Nu hoppas jag på fler dopp i sjön dessa dagar. Hoppas att ni haft en riktigt härlig vecka hittills! Nu hoppas jag få lite mer tid att blogga resten av veckan. Tack för ert tålamod!! Kram på er ♥

38 Kommentarer på “Två fantastiska dagar

 1. Berndt Johansson

  Härligt… fina alster och bland det bästa att få e hela familjen samlad på bilder. Kram till er alla.

  Reply
 2. Melissa

  Congratulations on a successful show! It’s always a little hard to let go of something we’ve created, but it’s also nice to know that someone else will enjoy your creation. Plus, it’s always nice to pack up less things than you brought!

  Reply
 3. ♥Maria Alvljus♥

  Vilken fantastiskt fin utställning och så vackert ljus du fick på dina målningar.
  Jag har också målat och haft utställningar runtom i hela Sverige,
  så det väckte upp så många fina minnen, med vernissagen och alla nära och kära som
  kommer och hälsar på.
  Det är verkligen en stor dag att få vara med om.
  Dina målningar är så vackra….vad roligt att du sålde så många♥
  ♥ ♥ ♥

  Reply
 4. Evy

  Wow vad roligt att du fick en sådan härlig utställningsstart. Grattis till all försäljning också. Inte alla som får sina alster sålda vet du ;-).
  Älskar bilderna från nattbadet. Riktigt hör hur natten och sjön liksom vibrerar. Är ett speciellt ljud vid en sjö på natten. Svårt att beskriva men det finns där i mitt minne.

  Kram från Evy

  Reply
 5. Annica

  Såklart blev utställningen lyckad, något annat kan jag aldrig tro 🙂 Roligt att få sälja också. Nattbadandet är underbart, önskar vi hade en bastu också. Kram och lycka till med resten av utställningen!

  Reply
 6. Anders

  Underbart att följa! Tack för bilderna på familj och vänner, så kul att din utställning är en succe’! Inte för att någon tvivlade, du är värd allt som kommer din väg! Skönt att ni hinner koppla av lite mellan varven också…

  Reply
 7. iza

  Härliga dagar ! Och himla roligt att få se sina köpare till bilderna “live”, eller förlåt. IRL ska det ju stå. Haha. Men härligt. Förstår dock att det blir en del sålt ändå. Himla fina tavlor ju! 😀

  Kram!

  Reply
 8. Jorma

  Grattis till den lyckade utställningen och vernissagen 🙂 Hade här funnits bil och pengar hade jag åkt upp dit och kollat läget.
  Åååh! Härliga nattbadsbilder, det är livet det 😀
  Här är det sommar av ett sånt där slag som väl helt enkelt kan kallas “lagom”, inte för varmt och inte för kallt. Jag har fått taget ordentliga cykelturer, kunnat hålla fason på gräset vid bastun och fotat några schyssta blixtbilder. Mycket mer kan man inte begära. Varvar allt med att söka nya jobb, som väl just nu går lite segt då det knappt kommer upp några nya i och med semestertider.
  Ha en fortsatt fin vecka <3
  Kramar

  Reply
 9. Gunilla T

  Låter helt fantastiskt! Så kul det måste vara att få så mkt respons!
  Hela familjen + Johans familj med flera!
  Jag gläds med dig Jonna!

  Såg oxå så mysigt ut när ni på kvällen tog er ett dopp med bastu!

  Ha det fortsatt gott i sommar!

  Reply
 10. Elly

  Jag förstår verkligen att du fick sälja junidröm och eldört. De var verkligen superfina! Kan lätt tänka mig köpa en av dem. Mina favoriter också. Å vad roligt att allt blev så lyckat. Det var superkul att se dina målade tavlor, förståss var också fotona roliga att se, men tavlorna bäst.

  Reply
 11. Dixi Wonderland

  Blir så himla rörd av för man känner verkligen din glädje genom dina texter. Va fint att både din familj och Johans kom. Underbart att få stöd och stort grattis till alla sålda tavlor 😀 Otroligt vackra och jag tycker verkligen att du ska vara stolt över dig själv Jonna för det är jag 🙂

  Reply
 12. Bysse

  Hej Jonna. Tack för en fantastisk utställning! Tog några foton för att rådgöra med
  frugan hemma men eftersom tavlorna verkar gå åt som smör i solsken skulle jag
  nog ha tagit beslut på eget bevåg direkt på plats. Jag får nog vara mer på alerten
  nästa gång. Dagens clou var ju ändå att få träffa Jonna “live” 🙂 och Johan och
  dessutom var ju era föräldrar där.
  I bilen på väg hem kom jag på en massa saker som jag hade tänkt fråga om, det brukar ofta bli så.
  Vi får ta det nästa gång, kanske om ni tittar in på en kopp kokkaffe efter att ni har varit på någon tur till Övik.
  Då kanske man även får ta en titt på den nya pärlan som ni hämtade i Ljungby 😉 Slå bara en signal innan
  för att kolla att vi är hemma. Du fick väl mitt mobilnummer? Annars har du min e-postadress.
  Till sist. Ta nu en välförtjänt semester och njut av sommaren! Batterier måste laddas ibland!
  Många kramar! Bysse.

  Reply
 13. Lotta

  Nämen åh så roligt! Hurra för en kanonvernissage. 😀 Blir inte förvånad alls att du fick så mycket sålt, dina bilder och målningar är ju underbart vackra och så fulla av känslor, så jag kan förstå att man inte vill lämna utan det som sträcker sig rätt in i själen. 😉 Stort, stort grattis till dig. <3 Jag blev så himla glad när jag läste detta inlägget att jag inte heller vet vad jag ska säga nu. Haha Men vad kul att du kommer vara där på söndag! Jag ser verkligen fram emot att komma upp. Dessutom har jag dragit med mig en vän som jag bara visste skulle säga ja till en roadtrip. Den vännen som för två år sedan snart tipsade mig om din blogg, så detta kommer bli en väldigt spännande resa.

  Och vilka härliga badbilder från sjön. Jag som inte velat bada på flera år har kännt nu sedan i våras att jag helt plötsligt kanske skulle vilja testa igen, och så visar du sådana mysiga bilder att man vill springa och köpa sig en baddräkt. Haha

  Nu måste jag packa för imorgon bär det av till Åbo och färjan med dottern och Loke. Som jag längtat efter denna semestern! Många kramar och återigen STORT grattis! <3

  Reply
 14. Annika Falkensson

  Ja och jag är lika glad som du att det går så bra för dig, det var ju det som var meningen med hela utställningen -att du skulle få en chans att visa upp dig och dina alster.
  Mycket folk idag också o nån som skulle köpa tavla o ta kontakt med dig.
  Mvh Annika F

  Reply
 15. Janusz

  Congratulations on your very special days. It is just me but I am such a dedicated fan of your blue period that I find any other colours, particularly red and pink, far too
  agitating, almost painful. Maybe because I find your paintings and pictures in blue so soothing like “northern winds that heal your heart”.

  Reply
 16. Lars 8463

  Hej finnis!
  Ett stort GRATTIS!!! till dagarna
  som gått och som kommer.
  Till både din och andras glädje!

  Här har regnet mest öst ner.
  Hoppas det kommer lite mer.
  För då slipper jag gå dom 300m
  till sjön.
  Kan istället simma på gräsmattan!
  Provade igår, men det var lite
  för grunt så jag strandade på en
  grästuva.(tur att jag har magrutor!)

  Men även om solen lyser med sin frånvaro.
  Känns det bra att få ta del av ljuset
  och värmen från glädjen i dina
  bilder och ordstrålar!

  Och du varmhjärta
  Jag är inte säker på hur en ung
  konstnär ska vara. Men jag gillar
  verkligen din “Modell”
  Och med tanke på hur du är nu,
  när du blir gammal.
  Tänk vad du ska vara FRITÄNKANDE,
  KLURIG OCH…. (fanns inte tillräckligt
  stora bokstäver! 😀)
  VARM KRAM

  Reply
 17. Ulf Henriksson

  Tack för ett underbart återseende. Du är en verklig prydnad och är ett föredöme för dagens ungdom
  även om du inte är en tonåring längre. Jag får verkligen hopp om framtiden när jag träffar sådana härliga
  människor som dig. Din friskhet och oräddhet är helt underbar. Din Johan verkar ju vara samma andas barn
  så jag hoppas på stordåd från er båda i framtiden. All lycka till er båda!! Hoppas vi ses igen snart.

  Reply
 18. Magnus

  Härligt att du fick en så fin start på utställningen och stort grattis till försäljningarna! Inte för att jag trodde så mycket annat än att du skulle få många besökare, men man kan ju aldrig säkert veta i förväg. Synd att det är så långt härifrån för det hade varit roligt att se din utställning. När sen utställningen är avslutad tycker jag att du skall kosta på dig lite semesterledigt. Det måste man få ha även om man heter Jonna! 😉
  Själv har jag två arbetsdagar kvar innan jag kan njuta av min efterlängtade semester!

  Stor kram!

  Reply
 19. Janet Doane

  Jonna, I am amazed at the size of your show – such an undertaking – wonderful! And my congratulations! I recognized many of the photos, and some favorites, two which are in our home! And your paintings too – oh my! So much framing! I remember from when I had shows what a job the framing part was. Well done! It was lovely to see all the family and people who attended who are special in your life, and I loved the story of the rebirth in Västmanland with the fireweed. The lake looks so inviting… I love swimming… such experiences you create with your joyous life… I’m so happy for you! Life is good here, the beauty of summer… my art is moving into a whole new level, I’m very excited at how the skills from life drawing are coming together to allow me to express so much more in my drawings and paintings. Much love! xoxo

  Reply
 20. Sandra Brunnström

  Utställningen är underbar Jonna, jag är verkligen glad att jag åkte dit för att se allt i verkligheten! Tavlan jag köpte av dig har fått hedersplats i matsalen på vår gård och förgyller verkligen rummet! Tusen tack för det! Jag minns att tavlan hade ett svenskt namn på utställningen men kan inte komma ihåg ordagrant vad det var, i din webshop heter den “Into the light”, men jag skulle så gärna vilja veta vad det var du kallade den på svenska så jag kan skriva upp det på baksidan, vill minnas att det var verk nummer 19 på utställningen?

  Sluta aldrig skapa! Kram Sandra och Gottfrid

  Reply
 21. Sofia

  Vad härligt det låter Jonna, stort grattis till en lyckad vernissage och utställning. Så kul och viktigt att sånt här anordnas även på mindre orter!

  Reply
 22. PJ:s byffé – från by till fe

  Härligt att du fick en så fin start på din utställning och att försäljningen blev över förväntan. Och vilka fina lokaler där finns i Junsele!
  När jag tittar på bilden av köparna och målningarna Eldört och Junidröm ser jag hur bra de passar ihop på en vägg med tillräckligt utrymme.

  Jag blev lite konfunderad av bilden där ni poserar efter badet i sommarnatten och Nanook skulle finnas i bakgrunden. Först letade jag i bakgrunden innan jag såg att han fanns ju där helt nära kring benen. Jag trodde att han var ute till sjöss och seglade Ha, ha…

  Reply
 23. Marit

  Vad roligt att utställningen gick så bra, vilka fina lokaler att ha vernissage i! Jag önskar att jag kunde ha varit själv på plats och få se allt, samt få träffa dig i verkligheten! När jag såg dina foton från utställningen blev jag helt förälskad i tavlan “Junidröm”. Lyckliga de som köpte den! Så nu har jag beställt den tavlan som Art print av dig! 🙂 🙂

  Reply
 24. Birgitta Viklund, Sundsvall

  Fantastiska bilder och tavlor. Vilken tur att att det var just den dagen vi hade bestämt oss för att besöka Elsa och kunde åka och se Din utställning. Det blev två mindre tavlor/fotografier med tillbaka till SVL. Lycka till och fortsätt med Dina fina foton och tavlor.

  Reply
 25. Lindan

  Men SÅÅÅÅ roligt att det blev så lyckat!! 😀 (inte för att jag tvivlat direkt…;) ) Så himla kul att så mycket blev sålt också! (y) 🙂 Men jag förstår verkligen den där lite dubbla känslan av glädje men samtidigt lite separationsångest…Ens tavlor blir ju nästan som ett barn. Något som fötts från en själv, och som är sammankopplat med så många olika känslor och minnen… <3

  Kvällsdoppet såg underbart ut!! Själv har jag badat i Vättern idag….det var…hrm…UPPFRISKANDE!! Haha….Men längtar efter lite vågor nu, så snart får det nog bli en tur till västkusten! (y)

  Ha en mysig helg nu sötisar!! Kraaam! <3

  Reply
  • Lars 8463

   Lindan!
   Har läst det du skrev till mig
   för ett tag sedan ❤
   Mina 92 kg kan mer än knäcka
   ägg (som att äta dom 😀)
   Så en försiktig men varm och
   STOR TYCKOMKRAM!!!!

   Jag kan vara ett “stolpskott” ibland.
   Men mitt “mål” saknar ram
   har bara en stort “nät”
   Som fångar andras tankar och ord.
   Och dina tillhör favorit “fångsten”
   KRAM

   Reply
   • Lindan

    Men Lars….. – UNDERBARA MÄNNISKA!! Vem kan inte älska att bli fångad i ditt kärleksfulla nät…!!? <3 Stolt och nöjd över att vara en fångst där… 😉 Rekommendera dig dock matmässigt att hålla dig till ägg, Lindianer sägs vara lite sega, och ibland bittra i smaken….;)

    <3 <3 <3

    Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.