Vårkvällar

Det är en alldeles speciell känsla att få ta fram cykeln ur ladan, pumpa däcken och sedan ta årets allra första cykeltur över grusiga vägar. Det känns alltid som jag flyger fram. Det känns så lätt. Och jag får samma bubblande glädje som jag kände när jag var liten och fick ta fram cykeln efter vintern. Tänk att vare vår känns som den allra första.
Det var dock lite vingligt att cykla med mina två älsklingar. Speciellt när Nanook fick för sig att hastigt stanna och lukta på något i diket, eller byta sida av vägen. Men vi klarade oss helt utan vurpor.
Kvällen var så vacker och stilla och ljuset så mjukt och behagligt. Jag cyklade runt och fotade lite i byn tills solen gått ned. Underbara vårkvällar.
Nu är byn ganska tom igen efter påskhelgen. Det blir alltid lite extra tyst efter storhelger när familjen samlats.
Mamma och pappa kom förbi med hembakade kanelbullar igår, så vi tog en mysig kvällsfika i köket.
Hoppas ni haft en härlig tisdag allihopa! ♥ Stor kram på er!

51 Kommentarer på “Vårkvällar

 1. Jorma

  Tack vare att det inte varit perioder som det inte varit någon snö alls på marken har jag hållt igång cyklandet under större delen av vinterhalvåret. Det känns främst genom att jag fixar att ta mig upp för vissa backar på tvåans växel. Det hänger väl en del på vinden också, idag gick det trögt i nerförsbacke på tvåan- med tät snö som for in under glasögonen. April i sitt esse!
  Det är häftigt hur du lyckas få till så bra bilder när ni är i rörelse- jag är onekligen nyfiken på hur många gånger ni fick rulla förbi kameran med Nanook, eller hade ni någon som tog bilderna åt er just i den situationen?
  Ha en fortsatt fin vecka 🙂
  Kramar

  Reply
  • Jonna Post author

   Vad skönt det låter att du kunnat cykla större delen av vinterhalvåret. När det ändå varit så tråkig vinter så är det ju skönt om det i alla fall kan ha några fördelar 🙂
   Haha, kul att du tänkte på det! Det gick faktiskt första försöket, men vi cyklade förbi en gång till bara för säkerhetsskull. Jag använde kamerastativet och fjärrutlösare 😀

   Hoppas du har en fin vecka!
   Kram ♥

   Reply
   • Jorma

    Härligt att det gick på första försöket 🙂 Det är ju så att ju fler “element” som är med i bilden, desto fler försök kan det ju behövas. Kör du med direkt eller fördröjd tid på fjärren? Jag har lekt en del med lång slutartid ute på mossen för några veckor sen. Blev ganska nöjd med resultatet, men som alltid med såna experiment så syns det inte så bra förrän man ser det i full upplösning, så ofta blir såna självporträtt för mig skott i mörkret. Om än ofta ganska lyckade 😉

    Reply
 2. emblas.se

  Vad skoj, satt precis och tänkte på hur nära jag var att dra jordens vurpa med cykeln här om dagen^^
  cykeln är dock det ultimata fordonet enligt mig! <3

  //En som cyklar i alla tänkbara och otänkbara situationer

  Reply
  • Jonna Post author

   Ojj det lät lite otäckt, men tur att det verkade gå bra!! 🙂
   Förstår att du tycker cykel är det ultimata fordonet. Det är så fantastiskt kul att cykla!
   Ibland känner jag att det är trist att jag har flera mil till affären och sånt. Annars skulle jag älska att cykla till det mesta.
   Kram ♥

   Reply
 3. Iza

  Åh, cykla. Min cykel är kvar hemma i Linköping änsålänge, men den ska komma med upp under resan hem i maj kanske. Jag brukar (eller gjorde iaf), cykla lite året runt. Jag hade inte bil ett tag, och då fick jag cykla 5 km till jobbet, och 5 hem. Blev 5 mil i veckan xD Man blev inte så mycket mer kondis tränad dock. Har vurpat ett par ggr också, men ash. En hjälm kan dock bli dags att införskaffa sig kanske. Lite vuxenpoäng och sådär.
  Shit vad lite snö ni har nu dock. Vi har ju lite mer täckta ytor av snö… Och det blir nog kvar ett liiiitet tag till. Är rätt kallt om nätterna nu. Men börjar bli sjukt ljusa dagar, äntligen.
  Ser fram emot vår/sommar. Den första vår/sommaren i Norrland <3

  kram på er!

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh så härligt att du snart får upp din cykel! Och wow, cykla 5 mil i veckan låter riktigt mycket. Måste ändå varit en skön känsla att cykla till och från jobbet, även om det måste känts lite jobbigt ibland. Och cykling sägs ju ändå vara väldigt bra träning.

   Ja vi har knappt någon snö kvar nu på vissa ställen, så det är skönt. Men det har varit så kallt nu senaste tiden så allt har liksom stannat av lite.
   Men ja, jag förstår att du ser fram emot din första vår/sommar i Norrland! 🙂 Håller tummarna att det blir en riktigt fin vår!!
   Kram på dig ♥

   Reply
 4. Cina

  Åh, vad härligt, och fina bilder! Kommer ihåg när jag växte upp, jag cyklade nästan alltid vart jag än skulle vår, sommar och höst. Jag bara älskade att cykla, och just att känna den där frihetskänslan som att man nästan flög fram! Jag hade också en kompis som vars föräldrar hade en tandemcykel, och det var jättekul att cykla, det kan jag verkligen rekommendera!

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhh förstår känslan du beskriver! Och wow, tandemcykel verkar så himla kul!!
   Hoppas jag hittar en sån på någon loppis framöver. Vore mysigt att cykla runt med Johan på en sådan 😀
   Kram på dig ♥

   Reply
 5. larsleksing

  Jag blir som förblindad av ved taget som växer bakom er på cykel bilden vilka björkar, men som vanligt så är dina bilder fantastisk vackra.

  Reply
  • Jonna Post author

   Haha jaa man blir ju lite skadad när man eldar med vet, så när man ser sådana där fina björkskogar så ser man ved 😀 Tyvärr är det inte vi som äger det fina vedtaget 🙂
   Kram på dig ♥

   Reply
 6. C

  En stilla undran var var Danny under påsken??!!
  Han fanns inte med under promenaden på förra inlägget!

  Reply
  • Jonna Post author

   Danny är sedan två veckor tillbaks omplacerad (eller i alla fall fortfarande på “prövning”) hos en familj utanför Umeå.
   De har sedan tidigare haft hund från samma kennel som Danny, och har just nu också en ettårig rottweiler-tik vid namn Doris, som Danny är morbror till. Så det var via kenneln som vi kom i kontakt med dom.

   Så vi var där en lördag och hälsade på med Danny och sedan dess har han varit där och vi har fått dagliga rapporter om hur det har gått. Det har såklart varit väldigt känslomässigt jobbigt att lämna bort vår familjemedlen, inte minst för Johan. Men vi är också så obeskrivligt tacksamma och glada för den fina familj som nu vill ge han ett nytt hem. Vi kunde inte drömma om något bättre.
   Huvudsaken är att Danny har det bra och mår bra. Och ingen av oss hade den tid att ge honom som han behöver. Och hundpensionatet var ju såklart bara en kortvarig lösning tills vi visste hur vi skulle göra framöver.

   Reply
   • C

    Så synd att det blev denna lösning….men bara ni vet ju vad som ligger bakom detta beslut!
    Det blir säkert bäst i längden så som ni har beslutat och kommit fram till!
    Jag lider med Johan och förstår att det inta kan ha varit ett lätt beslut!

    Reply
 7. Janusz

  This bike resembles my first bike when I was a kid. Gee, I could not stop polishing it. And the new bike smell. For a kid first bike is a passport to
  unimaginable freedom. I particularly liked riding cross-country: unpaved paths across endless fields and meadows, forest trails. I felt like an explorer of unknown lands. How lovely everything looks in this gentle, evening sunshine. One can almost smell the grass and the trees.

  Reply
  • Jonna Post author

   Aww…i totally remeber that happiness when you got a new bike as a kid. I loved the way you described it as “a passport to unimaginable freedom”.
   So true! 🙂 ♥

   Reply
  • larsleksing

   Är det inte det som är till vänster på bilden, man ser faktiskt lite av skolan hon bodde i första åren. Till höger bor Tage tror jag.

   Reply
 8. Pia

  Va mysigt det låter!! Känns inte lika roligt att ta fram cykeln när man bor i en stad som vi gör.. trafik överallt! Åå jag älskar att ni har fåtölj vid köksbordet!:):)
  Hoppas du har en härlig vecka!

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh men vad glad jag blir att du tycker om vår fåtölj vid köksbordet! Fast det är nästan lite farligt skönt att sitta där. Man blir liksom kvar liiiite för länge med morgonkaffet 😀
   Hoppas du också har en härlig vecka! Kram på dig ♥

   Reply
 9. Stu

  Yay, finally! Lovely roads for cycling around there, keep it up. The bicycle is the best invention of humankind (and from Scotland of course. ;P ) cinnamon buns from Sweden a close second though! 😉

  Reply
  • Jonna Post author

   Ohh cool, I didnt know the bicycle was from Scotland 😀 Ya that is definitely the best invention 😀
   Haha and yes cinnamon buns are good too. Hope you have a good week Stu! Lots of love ♥

   Reply
 10. Skogsnuvan

  Vårkvällar har ett särskilt ljus som man bara måste uppleva men jag har inte tagit fram cykeln än för det är både spårigt och blött på grusvägen. Det får nog torka upp lite först.

  Reply
  • Jonna Post author

   Ja det är ju lite jobbigt den här tiden på året när grusvägarna är så mjuka. Men jag hoppas tjälen släpper ur marken snart.
   Ha en fortsatt fin vecka ♥

   Reply
  • Jonna Post author

   Åhh tack Evelina!! 🙂 Ja vårkvällar måste ju vara något av det bästa som finns.
   Kram på dig ♥

   Reply
 11. Lindan

  Vilken frihetskänsla det är att “vårcykla” sådär…! 🙂 Jag gör det inte så mycket som vuxen (då jag föredrar att ta mig fram till fots), men jag minns just den där härliga känslan att som barn flyga fram på cykeln när snön smält bort (för när jag var liten så var det RIKTIG VINTER även här i Småland… 😉 ) och våren äntligen var på ingång…!

  Guuuud så sugen jag blev på bullar nu….attans!! 😉

  Hur gick det förresten med den där trumman?? Jag fick syn på en trumma på jobbet idag (arbetstränar på en second hand nu…innan jag vet om jag någonsin kommer orka gå tillbaks till optikeryrket.. :/ ). Var på vippen att fota den och skicka till dig…Men sedan tyckte jag inte den var så vacker som den jag hade föreställt mig att du skulle ha…Jag provtrummade dock lite 😉 och ljudet var det nog inget fel på…..:D

  STOOOR KRAM bästa finaste Jonnan!! :*

  Reply
  • Jonna Post author

   Ja åh det är verkligen en frihetskänsla att ta första cykelturen. Men att gå till fots är ju helt underbart det med 😀 SPeciellt när de tagit bort gruset! Åh vad rent och skönt det känns.

   Åhh men vad gullig du är som tänkte på trumman!! SÖT ♥
   Jag fick tag i en trumma ett bra tag senare. En sådan där schaman trumma som jag sökte. Så det löste sig. Men TACK för att du tänkte på mig där.
   Och vad bra att du kan arbetsträna på second hand. Hoppas det går bra och att det inte känns för mycket för dig nu.
   Hoppas du kan ta allt i en lugnt takt ♥

   STOR KRAM till dig med finaste Lindan ♥

   Reply
 12. Amanda

  Det ser helt galet mysigt ut! Jag blir inspirerad att damma av cykeln och ta en tur med hundarna vid tillfälle.

  PS. Om du har någon grusväg där du kan ha Nanook lös så kan jag varmt rekommendera det. Det är något av det roligaste jag (och hundarna) vet! De blir alldeles överlyckliga av att få springa lös vid cykeln och tycker att jag är den roligaste matten i världen när jag “får lite fart” och faktiskt hinner med i deras takt 😉

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh men vad kul o höra att du blev inspirerad! 🙂
   Och det lät verkligen jättemysigt att ha hundarna springades lös när du cyklar.

   Dock så skulle Nanook vara borta längs horisonten någonstans på tre sekunder om jag släppte honom lös här i byn sådär. Han är en riktig rymmare och har ganska stark jaktinstinkt så det bästa han vet är att sticka iväg och spåra. Därför måste jag hålla honom i koppel nu tyvärr. Dock släpper jag honom lös ibland när jag på platser där jag vet att han inte rymmer. Men just byn kan han så väl så där sticker han på en gång 🙂

   Kram ♥

   Reply
 13. Pilk

  Riktig Gofika må jag säga! Mums!
  Jag är också nyfiken på var Johans hund är? Får man fråga det?

  Reply
  • Jonna Post author

   Jag svarade på en annans kommentar ovan som frågade vart Danny är, så jag kopierar det här 🙂

   “Danny är sedan två veckor tillbaks omplacerad (eller i alla fall fortfarande på ”prövning”) hos en familj utanför Umeå.
   De har sedan tidigare haft hund från samma kennel som Danny, och har just nu också en ettårig rottweiler-tik vid namn Doris, som Danny är morbror till. Så det var via kenneln som vi kom i kontakt med dom.

   Så vi var där en lördag och hälsade på med Danny och sedan dess har han varit där och vi har fått dagliga rapporter om hur det har gått. Det har såklart varit väldigt känslomässigt jobbigt att lämna bort vår familjemedlen, inte minst för Johan. Men vi är också så obeskrivligt tacksamma och glada för den fina familj som nu vill ge han ett nytt hem. Vi kunde inte drömma om något bättre.
   Huvudsaken är att Danny har det bra och mår bra. Och ingen av oss hade den tid att ge honom som han behöver. Och hundpensionatet var ju såklart bara en kortvarig lösning tills vi visste hur vi skulle göra framöver.”

   Reply
 14. Lars 8463

  När vårens ljus och värme
  börjar pumpa liv i livscykeln.

  När min tankfulla tystnad
  mötte kvällsljuset vid havet.
  Där jag hade stannat till
  på min väg norrut efter påsk.
  Lät ljusets mjukhet
  fylla mina sinnen.
  Lät ljusets mjukhet
  tysta mina tankar.
  Tänk vad många slags tystnader
  det finns.

  Glad
  Att även om det är vingligt
  se er flyga tillsammans.

  Kramar till er

  Reply
  • Jonna Post author

   Alltså…Lars, du får till dina texter så genialiskt varje gång.
   Hur du väver in ord och formar om dom till något helt annat. Det är så himla vackert ♥

   Ibland önskar jag att jag kunnat spara alla dina kommentarer och trycka upp i en bok.
   Vad vackert att bara öppna den boken ibland när man behöver en paus. För att läsa dina texter är som att sänka tempot i hjärnan.
   Det är så vackert skrivet så man vill inte skynda sig igenom ♥

   Tack Lars. Kramar från oss till dig också ♥

   Reply
   • Lindan

    Håller med Jonna! Lars – du är verkligen “one of a kind”!! 😀 <3 Du fångar alltid essensen av det Jonna uttryckt….Underbart, och SÅ vackert! <3

    Reply
    • Lars 8463

     Lindan
     I fjol läste jag ALLT som finns
     på Jonnas blogg.
     Från dåtid till nutid.
     Men har aldrig läst något vars
     uttryck lämnar intryck och avtryck
     med så mycket humor, värme
     omtanke och pepp.
     Så DU är unik.
     Mina kanelbullar brukar bli
     små svarta ishockeypuckar.
     Så jag skickar istället
     en låda med hjärtan.
     Som du kan ha till gofika.
     För livet kan vara upp och ner
     hit och dit.
     Kramar!!!

     Reply
 15. Maria

  Jättehärliga vårbilder! Jag undrar också lite som många var Johans hund är på helgbilder? Tycker att det är lite tråkigt, man ser på både instagram och facebook hur mycket Danny har betytt för Johan innan han träffade Jonna. Sedan får han plötsligt inte vara med i familjen längre. Tråkigt när djur väljs bort.

  Reply
  • Johan

   Hej Maria!

   Ja, du har rätt i att Danny har betytt väldigt mycket för mig genom åren, drygt 6 år faktiskt som jag levt med honom, och han betyder fortfarande oerhört mycket. Av just den anledningen har han blivit omplacerad till en familj som verkligen har tid att ta hand om honom, för den tiden har inte jag, tyvärr.

   Innan jag träffade Jonna levde jag ett annat liv, på ett helt annat vis. Inget jag ska eller bör ha någon anledning att gå in på heller. Men det jag vill poängtera är att vi alla genomgår och har genomgått saker som andra inte har en aning om, därav tycker jag att det finns väldigt lite utrymme att döma i all den ovetskapen. Det som syns på sociala medier är tyvärr inte allt som finns i våra liv.

   Danny har fått ett nytt hem pga min kärlek till honom. Hade jag tänkt på mig själv så hade han varit kvar här, men då fått ett liv som jag anser att han inte förtjänar. Det har varit otroligt jobbigt och känslosamt för alla här hemma, det svåraste beslut jag någonsin tagit och jag önskar det kunde vara annorlunda. Men viktigast för mig är att han har det bra och får vara frisk och lycklig, även fast jag alltid kommer att sakna honom.

   Reply
 16. Solstrålen

  Ser otroligt mysigt ut, men var har ni hjälmen?

  Svara gärna i ett blogginlägg varför ni inte har det.

  Reply
  • Jonna Post author

   Tack! 🙂
   Tror inte det behövs ett helt blogginlägg för att svara på den frågan.
   Jag har aldrig använt cykelhjälm när jag cyklat här i Grundtjärn. Dock använde jag det jämt när jag cyklade i stan.
   Här har det bara inte blivit av. Har inte känts lika viktigt, även om det såklart är bra med hjälm.

   Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.