Veckan som varit

Hej på er allihopa!

Alltså, TACK för era underbara kommentarer på förra inlägget. Jag är så glad att ni tyckte om min lilla parodifilm och att ni fick er några härliga skratt! Jag måste erkänna att jag först var lite nervös över att lägga ut den haha. Jag har ju aldrig gjort något liknande innan och visste inte riktigt hur det skulle bemötas. Men oj vad otroligt glad jag blev när jag såg att ni tyckte om den och att den kunde sprida lite glädje och skratt. TACK!

Jag tänkte faktiskt på det nu, att det är ju väldigt sällan jag visar den där lite “skojigare” sidan av mig här på bloggen. Några tyckte det var oväntat, och det är ju sant. Men dom som känner mig bra i verkliga livet tycker nog inte det var lika oväntat, eftersom jag brukar tycka om att flamsa och skoja sådär. Ända sedan jag var liten så har jag älskat att spela olika karaktärer och härma dialekter och låtsas vara någon annan på skoj. Så det här var liksom en annan sida av mig, som jag nu hoppas att jag kanske kan visa lite oftare eftersom det verkade bli omtyckt. Får se om Jinna Jonton gör entré någon gång igen haha.
Den här senaste veckan har varit väldigt intensiv på många sätt, och därför känns det som om den gått ovanligt fort också! Därav lite dålig uppdatering här på bloggen. Bland annat hade jag i onsdags besök av filmaren Peter Wirén som jobbar åt kulturprogrammet “Sverige!” och som var här med mig en hel dag och filmade för ett reportage som skulle handla om mitt yrke som influencer. Man kommer helt enkelt få en liten inblick i vad det innebär och hur jag jobbar med olika saker. Det här programmet kommer sändas någon gång nu i april! När jag vet exakt datum så meddelar jag det. Man kommer också kunna se det på SVT-play i efterhand.
Bland annat var vi ute i skogen en stund och jag visade hur det brukar gå till när jag fotar mig själv. Och på tal om det så har jag PRECIS fått hem en ny fjärrutlösare. Sedan oktober förra året har jag endast använt självutlösaren som finns inbyggd i kameran. Jag hade köpt en ny fjärrutlösare inför resan till Stekenjokk och av någon märklig anledning slutade den fungera efter bara någon dag. Sen har jag väntat med att köpa en ny. Nu kommer det kännas tusen gånger lättare att fota igen. Fjärrutlösaren är ju ett av mina bästa hjälpverktyg jag har när det gäller foto. Hoppas bara den inte går sönder direkt denna gången.

Förresten, jag blev så himla glad att det valde att göra programmet om en influencer som bor ute på landsbygden. Förhoppningsvis kommer många få en lite bredare bild av vad yrket innebär. Som jag skrivit innan så tror jag, mycket på grund av vad media visat, att bilden av en influencer är otrolig snäv.
Så som jag jobbar med det hela (och det är otrolig individuellt såklart) så tycker jag man skulle kunna likna det med den moderna tidens konstnär/kreatör. Jag ägnar mig åt olika former av skapande, som t.ex foto, film, musik och målning och mina sociala kanaler är som min utställningssal där jag visar upp det jag gör, och mina kära och trogna följare är besökarna som kommer och tittar och tar del av det jag skapar.
Inga konstigheter! 🙂
Den här veckan har jag också äntligen, äntligen varit i studion igen och lämnat lite grejer och förberett för en rejäl revansch. Senast jag var här var i början av mars innan jag blev sjuk igen. I princip under hela tiden jag haft studion så har något kommit i vägen. Jag har inte fått möjligheten att vara här och jobba med musiken och skivan på det sättet som var tänkt. Men nu har jag spänt bågsträngen och nu ser jag verkligen fram emot att spendera mycket tid här framöver. ÅH vad roligt det ska bli!

På vägen hem från studion åkte jag också förbi gården igen och hälsade på Stjärna. Den här gången tog jag inte med mig kameran, men åh…det var den absolut mysigaste stunden jag upplevt på länge. Jag gick in till henne i den lilla hagen och hon borrade ned sitt ansikte i min jacka och jag kliade henne på halsen och vid ören och sjöng några vallvisor. Vi stod sådär ganska länge och det var så himla svårt att åka därifrån sen. Hon var så go och kärleksfull! Nu ska jag åka dit minst en gång i veckan och hälsa på henne.
Förresten, nu i skrivande stund så var jag med i P4 Extra där vi pratade lite om filmen jag la ut som gick viral (har nu fått snart 20 miljoner visningar på facebook), så vill ni lyssna på intervjun så kan ni gå in HÄR.

Hoppas att ni har en jättefin fredag och att ni får en härlig helg! STOR kram på er ♥

23 Kommentarer på “Veckan som varit

 1. Katarina Julin-Forssen

  Lyssnade på P4 och vips var Du där!
  Vill önska er en trevlig helg!
  Kram
  Katarina

  Reply
 2. Dixi Wonderland

  Jag visste inte att filmen hade fått sånt genomslag (därför jag inte riktigt hängde med i Jinna Jonton 😉 ) men det är ju helt otroligt roligt för dig 😀 Jag är så enormt glad för din framgång och hoppas att detta kommer kunna öka försäljningen av både tavlor, smycken och kommande skivan 😀 Hoppas att du får en fantastisk helg fina du :*

  Reply
 3. anette.lärjedal

  Hej bra att du är frisk. Håll dig där nu, glöm inte lyssna på DIN kropp. Jag tycker nog du bjudit på dig själv alltid, discodans i köket, annan dans med andra. Hiphopp skutt i skog o mark, kulning osv härligt följa dig, nu har du också proffsiga medarbetare. Nya ” världen ” gör att du kan nå till alla platser ( även ensliga) på jorden. Detta är ju också Sverige, bra Jonna och Tack

  Reply
 4. iza

  Åh, fullt ös hela veckan? Varit lite samma nu en tid. Mycket jobb, och bara onsdag – söndag jobb. 12 timmars. Man blir ju rätt mör.. Påtal om fjärrutlösare, jag måste ju faktiskt vara nyfiken nog att fråga exakt vad det är för någon..? Jag har en “liten” för Canon, och jag tänkte ju att jag kanske vill testa och göra lite mer av det, använda det mer och utveckla det.. har du liksom en sådan där special tjofräs som man ställer in hur många bilder man tar? (Har kollat lite, men blir lika förvirrad varje gång…)

  Hoppas du får en lugn och fin helg nu iaf, på måndag styr jag kosan söder ut och mot begravningen. Blir lite kontrast mot snörika Norrland och kanske iofs, ligger kvar en del snö där nere med..! Det märks!
  Ha det bra nu!
  Kram

  Reply
 5. Jorma

  Tiden går fort när det är mycket att göra.
  Jag har jobbat måndag-torsdag och har kunnat njuta den här lediga fredagen med god mat och lite bebismys hos ett par vänner 🙂
  Hoppas helgen blir riktigt fin för er! <3
  Kramar

  Reply
 6. PJ:s byffé - från by till fe

  Det är väl kul att bli uppmärksammad på ett positivt sätt! Och visst är du väl värd det med tanke på din påhittighet. Många järn i elden.
  20 milj. visningar är ju oerhört mycket på så kort tid. Hoppas nu att du har vind i seglen och inspiration inför arbetet med CD. Tänk om den skulle bli en lika stor succé.
  Fint att du också får synlighet i TV-programmet som kommer senare i vår och att de valde en bloggare i glesbygden. Det skall vi titta!
  Jag lyssnade på själva sändningen och där var det jul lite mera prat.

  Reply
 7. Sandra Junhammar

  Den sista bilden, alltså wow! ♥ Så himla fin!

  Vad härligt att du kunnat spendera lite tid i studion igen och träffat Stjärna! Och superkul du medverkar både i P4 Extra och programmet Sverige!, ska definitivt lyssna/titta vid tillfälle.

  Ha en mysig fredagskväll och fin helg! ♥ Kramar

  Reply
 8. Anita "Neets" Crane

  Oh! I was so surprised. This was not the Jonna I just met on Internet….haha! Good one you fooled me. I thought you
  were not the romantic I imagined. Was good! We need to show we can be everyday person. I love your videos and am happy that you are still romantic and make beautiful images. Inspiring – influencer to me. I have been the same romantic all my life. Featured in many romantic magazines. I am healing from the loss of my husband this last Christmas time and find your page to be a light in my life right now. Brings back my need to be creative again. photographybyneets.com

  Reply
 9. Ian

  Personally I’m a big fan of Jinna Jonton !! that Jonna Jinton is soo last year 😉 (also spoken in a snobby accent ! ) such fun 🙂

  Reply
 10. Therese Ålstig

  Jag har sett filmen du pratar om, den var ju jätte bra, inte konstigt att din vår i Norrland blev viral tycker jag. Kreativiteten verkligen flödar och du har så hög kvalité på bilder och film vilket ger bloggen en proffsig känsla. Kram

  Reply
 11. Valerie

  Dear Jonna: I did like the parody and I loved the spring in Sweden video! We had a snowstorm four days ago and it’s finally melting a bit. I can’t wait for a little warmer weather. Take care!❤?

  Reply
 12. Veronika

  Hey, Jonna! 🙂
  Just around a month ago stumbled on your YouTube channel, subscribed and since then watch your videos getting inspired from nature and your creative lifestyle. Plus while reading your blog trying to re-learn Swedish a bit 🙂
  Yours videos are made from your heart and i know everyone can see and feel it. Thanks for that! Keep doing what you love, because we love the work that you do.
  Best wishes,
  Veronika
  Greetings from Latvia

  Reply
 13. Lars 8463

  Hej finis
  I fredags lyssnade jag på mifforadio
  och Ensamhet.
  Det finns många olika sorter.
  Men du ? ensamhet/självsamhet.
  För då läggs alla sinnenas fokus
  på skapandet
  på upplevelsen.
  Lever en stund i nuet?

  Jag är aldrig ensammen i min självsamhets skapande upplevelse.
  Men det är svårare nu än förr.
  Att leva en stund i nuet.
  För mina tankar står inte still.
  Vandrar i tid och rum.
  Och med tanke på allt
  du har att tänka på….

  Men GRATTIS till allt!
  Och när jag besöker det du skapar.
  Blir det en del av mina tankars
  vandring i tid och rum. ❤

  Sommartid och solen skiner.
  Ska gå ut och känna om den är
  varmare nu?!
  Hoppas ni mår bra
  och att det finns tid.
  För eran stund i nuet.

  KRAMAR

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.