Bloggpriset

En liten glädjetår letade sig fram när jag en kväll kom hem till ett väl inslaget paket från utlandet. Det innehöll en stor, vacker glas statyett med mitt namn inristat. Det är mitt pris från när jag tidigare i somras vann den internationella bloggtävlingen “Simply Hike Blogger Awards” i kategorin Outdoor Photography. Även om jag visste att de skulle skicka ett pris så hade jag aldrig vågat drömma om att jag skulle få ett sådant här vackert pris! Jag blev alldeles till mig. Jag vet inte hur många gånger jag drömt om att vinna en sådan där glas statyett av något slag, och nu har jag en!
080615

Jag kan inte i ord beskriva hur mycket det betyder för mig. Även om det bara är en glas statyett så är det för mig ett slags resultat efter mycket hårt arbete. Jag kommer aldrig glömma dagen i juni när jag fick beskedet att jag vunnit, efter er underbara hjälp med röster! ♥  Jag var och tittade på min lillebrors fina examen, och såg glädjen i alla studenters ögon som äntligen var klara med sin långa utbildning och redo att komma ut i arbetslivet. Jag kände glädjen med dom. Samtidigt kunde jag inte hjälpa att de där jobbiga tankarna om att jag själv också kanske borde skaffa en examen av något slag kom fram. Även om jag inte vill plugga. Men ni vet det där “jag borde nog“. Den där rädslan som ibland tränger sig på, att jag inte har något att “luta mig tillbaks på” om allt annat skiter sig. Som flera gånger förut så kände jag mig som en outbildad drömmare som envist försökt ta en genväg i livet.

När jag satt där djupt i mina tankar och klappade till alla glada färdigutbildade studenter som klev på scenen för att ta emot sitt diplom, så plingade det plötsligt till i min mobil. Ett mail. Jag tog fram mobilen lite diskret för att kolla om det var något viktigt. Det var då jag  läste mailet med beskedet om att jag vunnit. “It gives me great pleasure to let you know that you have won the “Outdoor Photography Blog” award. Congratulations!

Det kunde inte komma mer lägligt! Med tårar i ögonen och världens största leende kände jag att jag också tog examen den dagen. Jag kanske inte har någon utbildning, men jag har en stor, fet glas statyett att luta mig tillbaks på om allt annat skiter sig. Men innerst inne så vet jag också att om man följer sitt hjärta och sin inre röst och aldrig ger upp, så skiter det sig inte. Det är liksom en naturlig lag.
Nu vet att jag kan lägga ner mitt hjärta och själ i det jag gör och fortsätta följa vägen jag trampat upp med barfota fötter i skogarna.

Tack underbara ni för att ni är de bästa bloggläsarna i världen. Tack för att ni hjälpte mig vinna ♥

080617080616

 

74 Kommentarer på “Bloggpriset

 1. Ellen

  Som många gånger tidigare, när jag läser din blogg, får jag en tår i ögonvrån. Jag är såååå blödig! Tack för en alldeles underbar blogg. Du är värd all uppskattning.

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhh men tack fina du. Det värmer o höra att bloggen berör dig.
   Tack för dina ord ♥ Kram

   Reply
 2. Annica

  Säger som dom andra, du är väl värd priset 🙂 Och det där med en utbildning “att luta sig mot” är klart överskattat… 🙂 hur många med utbildning går inte och harvar på “fel ställe”.Oavsett om dom har just den utbildningen, inte har någon utbildning för det jobbet alls eller har en utbildning och jobbar med något annat…

  Reply
 3. nillashalsaharmoni

  Fortsätt att följa ditt hjärta så blir det bra! Kanske inte alltid precis som du vill…men bra blir det!
  Grattis till det fina priset…du är vacker som en Älva där du sitter!
  Kram, Gunilla

  Reply
 4. Magnus

  Jag förstår känslan av att få, och hålla i, det där priset! Det är ju en symbol för att du är duktig på det du gör! Det finns ingen utbildning i världen som kan lära dig att vara dig själv och följa ditt eget hjärta. Den “utbildningen” kan du bara få på egen hand, och att vara självlärd är absolut inte sämre än att någon annan lär dig. Snarare tvärtom skulle jag vilja påstå.
  Stort grattis, och räkna med min röst även i framtida sammanhang Jonna!
  Kram!

  Reply
 5. R::bert

  Ach wie schön! Herzlichen Glückwünsch! Ich kenne das Gefühl, nicht ausreichend ausgebildet zu sein und träume auch manchmal von solchen Preisen! 😉

  Reply
   • Christoffer B

    “Åh vad fint! Grattis! Jag känner igen känslan, att inte känna sig tillräckligt utbildad, och jag drömmer också ibland om såna priser!”

    Det var typ det han skrev om du vill veta.. 🙂

    Reply
   • R::bert

    Oh I’m sorry. Perhaps it was a little test, if you use the google translator like I do. 😉 And second I thought in my native german language my words would better express my heart. 🙂 ♥ I’m happy with you for your nice price. ♥ 🙂

    Reply
   • R::bert

    Hej Jonna! Today I’d like to share something with you too! 🙂 Do you now what? Yesterday I have just learnt, that we received the german design award for an editorial project. This award ist one of the most reputable design awards in our country. Hihi! 🙂 So fast things can change! 😉

    Best wishes for your next project. ♥ R::bert

    Reply
 6. Tomas

  Snygg är den åxå. 🙂 Ja, självklart så röstar man på dig. Massor med vackra bilder och en hel del känslor i dem har du bjudit på genom åren. Det är tusentals som gillar dig för att du är just den du är. Krampåre och tänk positivt. Skiter sig? Näe, nope, intedå. <3

  Reply
 7. Christer

  Ett stort grattis till priset! Det är du värd, med alla de fina fotona som du har tagit ute i den norrländska naturen. En skönhet som sitter som älva ute i skogen på en sten, vackrare kan det inte bli, du söta, vackra underbara Jonna! Kram

  Reply
 8. Amanda

  Exakt. Jag tror det är oundvikligt att det inte “skiter sig” om man stretar emot sin vilja o sina känslor alltför länge. Är såå glad för din statyett!

  Reply
 9. Birgitta

  Grattis igen! Din blogg är ju så äkta och fin, riktigt fängslande ibland. Det var inte minsta tvekan att rösta när tävling gick och du förtjänar verkligen priset. Fortsätt vara dig själv och just varje gång du ser beviset på att vi är många som älskar din blogg. Stor kram och önskar dig en fin helg???

  Reply
  • Jonna Post author

   Tack för dina jättefina ord!! ♥ Och tack för att du röstade på mig 🙂
   Kram! Önskar dig en fin helg också!

   Reply
 10. Ramona

  Stort grattis till det fina priset <3 Är du sååå värd för dina underbara bilder och en toppen blogg 🙂
  Grattis kram och ha en fin fredag

  Reply
 11. Larsleksing

  Det priset kom till rätt ställe det var ingen som var och är i närheten av dig när det kommer till att skildra naturen på bild. Stort grattis ! ha en bra helg.

  Reply
 12. Agnes {Cashew Kitchen}

  Så galet fina bilder Jonna!
  Håller med, det gör stor skillnad att kunna hålla något fysiskt i handen. Det blir liksom på riktigt då.
  Stort grattis till priset! Och jag hoppas du fortsätter att trampa upp barfotastigar i skogen till oss andra att följa, när vi vågar och är redo.

  Kramar!
  Agnes

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhhh tack för din jättefina kommentar ♥ Så vackert skrivet. Och glad att du gillar bilderna,
   Kramar! ♥

   Reply
 13. Dixi Wonderland

  Kolla bara hur ljuset träffar ditt pris i första bilden, det är ju klockrent att du skulle vinna!
  Ett enormt STORT GRATTIS och vilken fin berättelse. Kanske var det ödet som i just den stunden talade om för dig att du valt rätt när du satt och tvivlade/funderade. Det tror jag helt klart 🙂

  Reply
 14. Ulrika

  Grattis!Vad roligt!Förstår precis känslan..när en har kämpat hårt för något och får bekräftelsen att det blivit bra,som du velat och att andra kommer förstå din passion!Kände så när jag sprang Göteborgsvarvet för många år sedan.Många av de jag känner trodde i början att det bara var elit löpare som skulle klara sträckan och att det var i princip omöjligt för mig/någon att klara det.Men jag kämpade hårt med träning,rutiner i månader och klarade loppet med en bra tid.Känslan när jag fick min medalj som bekräftelse på att jag klarat när det kändes omöjligt.Den känslan har hjälpt mig i många situationer i livet.Att våga ta steget!Tack ännu en gång Jonna för vackra bilder och att du bjuder in till tankar och bilder.

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhh vilken fin liten berättelse du delade med dig av. Så härligt att du klarade det!! Kan verkligen förstå din känsla.
   Tack fina du ♥

   Reply
 15. Henry

  Jonna-Grattis igen! Keep going with your marvelous and
  natural fresh “autodidactic” manner! I realy love your blogg
  and the way you always find new themes, stories and links,
  be it your texts or your wonderful pictures !
  Tack igen för din utmärkta blogg! 🙂

  Reply
 16. Arne

  ” om man följer sitt hjärta och sin inre röst och aldrig ger upp, så skiter det sig inte. Det är liksom en naturlig lag.”
  Tack Jonna. Det är precis vad jag behöver höra just nu. Och grattis till det fina priset. Det är välförtjänt!

  Reply
 17. Henrik

  “Om jag ska göra något av mitt liv så måste jag utbilda mig, läsa något nu” Är något som många säger. Undrar om dom förstår vad det egentligen betyder. Kunskap är aldrig tung att bära men att plugga flera år få en studieskuld och utbilda sig till något som man kanske inte brinner så mycket för som man (kanske) får jobb inom efteråt, istället för att jobba tjäna pengar göra någon nytta och kanske få hålla på med något man verkligen brinner för, det är kanske inte rätt väg att gå alla gånger…
  Kunskap idag är lätt att komma åt på andra vägar och jag tycker att man bör inse vad som verkligen är viktigt i livet innan man tar vissa beslut och säger vissa saker. Grattis till priset och jobba vidare med det du tycker om Jonna!

  Reply
  • Mia

   Jag är ledsen att jag måste spricka din lilla bubbla men nuförtiden behöver man utbildning till nästan allt (kanske inte att blogga då). Till och med att måla naglar och att städa krävs det en utbildning för. Så det går inte riktigt att fly från dessa skulder eller år av plugg om man vill ha en karriär i nånting. Om man nu inte jobbar samtidigt som man pluggar då. Kunskap är inte tungt att bära,nej, men när man söker jobb så vill de oftast att man har en utbildning till det. Tyvärr så behöver man pengar till det mesta så vissa har inte möjligheten att “gå efter drömmen” som Jonna gjorde och kaaansske få pengar att räcka till i slutet av månaden. Men så har inte alla samma dröm som henne heller vissa har drömmar som kostar lite mer och då kan man inte göra nåt annat än att faktiskt skaffa en utbildning och jobba inom branschen som ger lite mer pengar.

   Reply
 18. Katten - Bucket Life

  Jag kan inte tänka mig en mer värdig pristagare, visst finns det otroligt många duktiga landskapsfotografer därute, men dina bilder har så mycket mer än bara skönhet – det är så mycket själ. Grattis och se till att titta på ditt fina pris minst en gång om dan 🙂

  Reply
 19. Liselott

  Det är du ju sååå värd!! Tycker din blogg är fantastisk, så vacker och så varmt skriven!!
  Nu när semestern är slut och dagarna blir lite mer “vanliga” igen ser jag fram mot att uppdatera 😀
  Priset var ju verkligen fint, ställ det på en bra plats så att du ser det ofta ofta!!
  Kram från LIselott i Helsingborg

  Reply
 20. C

  Grattis Jonna!! <3 Det är du såå värd. Älskar dina underbara bilder, att besöka din blogg och få drömma sig bort från staden. Kram!

  Reply
 21. Pingback: Natur i Uppsala/Sandemar | En Emilia - hälsa & life design

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.