Där jag kan vara helt mig själv

I lördags var det en jättevacker dag med sol och värme. Jag spenderade hela dagen ute i skogen på lite olika ställen för att fota och filma, och ägnade även lite tid till mitt andra stenprojekt ute i skogen som jag påbörjat för ett tag sedan.
Åh det var en sådan otroligt vacker dag. Skogen nästan lyste i grönt och jag kände sådan lycka över att få vara på alla vackra platser. Skogar, bäckar, sjöar, myrar…

Åh vad energi naturen ger. Jag får aldrig nog av det. Ju mer tid jag får vara i skogen desto mer behöver jag det.


42 Kommentarer på “Där jag kan vara helt mig själv

 1. Magnus

  Du är unik Allikin!
  Som du måste ha kämpat för att få dit stenarna, för det ser inte ut som en skog där det ligger sådana stenar här och var. Jag undrar vad skogens djur tänker när dom ser ditt verk? Eller jägaren eller bärplockaren! 😀

  Är alla skogarna runt Grundtjärn så där bedövande vackra? Hur som helst är det fantastiska bilder! Tänk att kunna få ströva runt i en så underbar miljö! Inte konstigt att det ger dig massor med energi. Hoppas du satte dig på en sten med fötterna i bäcken och bara njöt av skogens ljud och stillhet när du var klar med stentornen.
  Sov nu gott!

  Reply
 2. Erik

  Underbara bilder du bjuder oss på som vanligt.
  Hur i hela friden bar du dig åt för att få dit stenarna som är på bilden där du sitter på stenen?

  Reply
  • Jonna Post author

   Tack!
   Det tog ett bra tag innan jag fick dit stenarna till det största stentornet. De var så tunga att jag fick bära några meter i taget och sedan ta en paus haha. Men det var det värt 🙂
   Kram!

   Reply
 3. Roger I-son

  Hej Jonna!
  Tack för dessa underbara bilder där du fångar en del av det fantastiska som finns i Sveriges avlånga land. Värmer gott att titta på. Du är grym på att fånga betraktarens öga med dina bilder.
  Ha de gott…………

  Reply
 4. Liie

  Otroligt vackra bilder! Jag gillar verkligen dina stenprojekt. Men jag undar lite, står de fortfarande när du kommer tillbaka efter några dagar eller har de rasat då?

  Reply
  • Jonna Post author

   Tack så mycket!! 🙂
   Det är lite olika på vad för sorts stentorn jag gör. De jag gjorde nu i skogen använde jag stora stenar till och gjorde dem väldigt stabila. För meningen är att de ska stå i flera år helst. Det största stentornet på stenen kommer defenitivt stå kvar hur länge som helst om inte något träd faller på det eller något annat oväntat skulle hända 🙂
   Ibland gör jag dock stentorn där jag försöker balansera stenarna på sätt som ser nästan “omöjliga” ut, och de håller oftast bara några timmar eller tills det blåser till lite.

   Kram! 🙂

   Reply
 5. Anonym

  Tro det eller ej karlar, fruntimmer kan också bära tunga grejer (som om det inte vore självklart med tanke på att vi bär barn!).

  Reply
 6. Tor

  Tänk så befriande att i denna statsfeminismens galna tid få se en ung kvinna som smyckar sin trakt med fallos-symboler!

  Reply
  • Jonna Post author

   Haha att mina stentorn ser ut som snoppar var något nytt.
   Det är nog inte riktigt min tanke med dem men det är ju fritt att tolka hur man vill.
   Som anonym skrev ; Man ser vad man vill se 😉

   Reply
 7. o

  Kan se mig själv komma på svamptur och möta en kvinna som dig dansa runt och bygga stentorn mitt inne i skogen, (be)friande tanke (gla gubbe), kram pårè!

  Reply
 8. Bloggläserskan

  Åh, vad härligt att bara vara…i naturen. Det tar nog en stund att få upp de där klunsarna 🙂 Jag hade en stund i naturen jag oxå, idag. Letade drivved vid sjön. Såg en liten svart huggorm, den låg ihoprullad i solen o värmde sig o kikade på mig knappt synbar mellan stenarna. De är vackra ormarna. Men man ser dem sällan i år, regnandet är säkert orsaken. Jag smög försiktigt förbi o tittade framför fötterna varje steg jag tog. När jag kom tillbaka till samma plats var den borta. Då blev det ännu mer spännande att smyga förbi där! 😉

  Reply
 9. Sophie

  Så vackra bilder!! Du skriver ofta om hur skogen är en energi källa för dig, på samma sätt är din blogg det för mig!;) Tack för allt det vackra!

  Reply
 10. Anna

  Fina bilder! 🙂 Vill tipsa om en bra utbytesstudentblogg som precis har kommit igång 🙂 mahnskog.wordpress.com är adressen 🙂

  Reply
 11. Annie

  När jag ser dessa bilder tänker jag på böckerna om stenålderns Ayla =) Just nu läser jag den fjärde boken “Stäppvandringen”. Dina bilder är helt enkelt underbara!! Ditt liv i naturen verkar vara helt underbart, jag önska att jag hade en sådan fristad där man kunde få njuta av naturens skönhet och bara glömma alla måsten för en stund. Jag tycker du är så modig som vågade dig dit upp alldeles ensam för att leva ditt liv =) Jag tror att du bara är ett år äldre än mig (och det är väl egentligen inte så gammalt!?), jag är 22 år.

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.