Den där känslan

Först och främst, tusen tack för alla era goda råd vad gäller odling och att hålla ogräs borta. Jag ska läsa på lite mer om det där med täckodling. Det verkar som om många använder sig av just den tekniken, och det verkar ju bli så mycket lättare att hålla jorden ren från ogräs. Det är alltid så härligt att kunna få så mycket goda råd om allt möjligt från er. Vad jag än frågar om finns det alltid några där ute som kan lite mer kring just det ämnet och som tar sig tid till att dela med sig av sina erfarenheter. Tack för det! ♥

Årets ljusaste natt har passerat och jag var inte ute och fotade något, eftersom vindarna var så starka och himlen täckt av tunga, mörka moln. Jag blev så glad för era kommentarer på förra inlägget. Ni är alltid så fina och förstående. Och precis som många säger, så kommer det fler chanser. Hela juli är också ljust om nätterna så förhoppningsvis får jag snart uppleva de där magiska, stilla sommarnätterna som jag älskar så mycket.
Hade ni lika tråkigt väder eller fick ni uppleva ett vackrare sommarsolstånd? Såg att en bloggläsare, Soulmama, var ute i natt och fotade årets ljusaste natt. Så vackert! Blir lite avis, men glad att få se fullmånen på bild och det där vackra magiska ljuset och sommardimman.
Någon annan som var ute i natt?

Jag kollade igenom lite bilder från denna tiden fast från tidigare år, för att komma i stämning lite, eftersom regnet öser ner idag. Just de här ljusa nätterna är bland det bästa jag vet, och att titta på dessa bilder gör inte min längtan mindre direkt. Men det känns så härligt och tänka på att jag snart kanske får uppleva liknande igen, bara vindarna vänder och molnen spricker upp.

062119Sommarsolståndet 2012. Jag hade varit ute hela natten och fick sedan känna solens allra första strålar i ansiktet när den reste sig över skogarna mitt i natten. Oförglömligt ögonblick.
062118062106Just denna tiden kan bjuda på de mest spektakulära nattliga scener, med färger som man knappt tror är verkliga. Det här var natten mot midsommarafton, 2013. Hela himlen färgades lila och rosa och det speglades i vattnet. Jag trodde nästan att jag drömde.
062107Och det här var runt 3 på natten förra året. Återigen hade jag varit ute hela natten och fick sedan möta solen ute på ängen. Det är något alldeles magiskt över att få känna de där första solstrålarna. Något med luften ändras direkt och man riktigt känner hur nattkänslan försvinner efter bara några andetag.
062116Ängen i solens gyllene morgonljus.
062105062103062108Förra året, natten mot 29 juni. Jag gav mig själv i födelsedagspresent en hel natt ute i naturen. Också en sådan där natt jag aldrig, aldrig kommer glömma.
062109062111062110062112“Pure spirits of the forest”
062117Jag och Nanook, sommarsolståndet 2012. 
062114062115Natten mot midsommar, 2013. Bomullsblommornas år. Överallt växte de. Som vita hav av små änglar. I år är ett sådant år igen. Åh, vad jag älskar dessa ulliga blommor.
062122Juni är den rosa årstiden. Under klara nätter blir ljuset alltid skiftande i rosa och lila.
062120062121Årets ljusaste natt, 2012. Natten när dimmorna viskade.
062123Nu håller vi tummarna att naturen bjuder oss på fler av dessa vackra sommarnätter framöver. De där nätterna som har den där känslan. Som jag inte kan sätta ord på. Men som jag därför kan uttrycka med bilder istället.

Kram på er underbara ni ♥

26 Kommentarer på “Den där känslan

 1. Jojhanna

  Åh så underbara bilder från tidigare somrar! =) Jag har alltid älskat naturen, men det är delvis som att jag upptäckt vilka otroliga färger det kan vara sedan jag började följa din blogg,,kanske jag börjat stanna upp de där minutrarna extra och bara tittat, lyssnat och andats och fått en lite ny upplevelse,,tack! =) Här var det klart och fint väder i går kväll och jag ställde klockan för att gå ut och fota under natten. Men rackarns så trist när det då var mulet och regn!! Och då gick det inte att somna om heller,,,så blev några timmars bloggsurfande istället, kul det med trots allt,,kram!

  Reply
 2. Gunilla

  Åh så fina bilder! Mycket inspirerande. Vi åker norrut p midsommardagen och jag ser så mycket fram emot att få ut och fota. Och det är faktiskt så att du har inspirerat oss till att vi ska ut på nätterna:-). Hoppas solen snart återvänder till dig så att du kan komma ut igen!!

  Reply
 3. Bohemian Maggie

  ÅÅåh jag bara ryser av välbehag när jag ser dina bilder. Hoppas hoppas vimdarna vänder snart! Jag håller med, det är en alldeles speciell känsla när man får känna dagens första solstrålar på sin hud.

  Reply
 4. Anneli Bohman

  Vilken otrolig energi du måste få av allt det vackra du får uppleva och se ? Att var ute i naturen får en att släppa allt… Dofterna, ljuset som vi ska ta till vara på och allt annat också ? Tack för allt det vackra du ger oss och din energi sprider sig som… Jag vet inte vad ? Ta hand om dig ?

  Reply
 5. Karin

  Fantastiskt…säger bara FANTASTISKT. Vilken otrolig tur att det finns kameror och att någon är så bra på att SE…FANTASTISKT! <3

  Reply
 6. Louise

  Ååååh vilka bilder! Jag blir varm i hjärtat när jag ser dom! <3

  Skulle du inte kunna göra ett inlägg om dina mest magiska ögonblick och stunder? Stunder och händelser som inte känns verkliga utan som att det är något övernaturligt och magiskt över dom? Det hade varit så himla spännande och roligt att läsa om! 🙂

  Reply
 7. Tove

  Dina bilder är helt gudomliga! Sommarnötter är det bästa som finns! Men också tidiga morgnar. Och då blir det lätt så att man sover alldeles för lite, för det är ju så fint på dagen också!
  Vilken lycka att få leva i Norden!

  Reply
 8. Bella

  Det är inte mycket man kan göra åt vädret men förstår din frustration över att juni är så konstig! Jag är less på regn och blåst, vill ha värme och stillhet ute! Men det är iaf bättre än förra sommaren så man ska väl inte klaga :p

  Reply
 9. Kenna

  Vilka underbara bilderbok är magiska!
  Och jag älskar också bomulls blommorna ,brukar torka dom så jag kan njuta av dom på hösten också.
  Ha en fin kväll!?
  Kram

  Reply
 10. Maggie

  Som vanligt underbara bilder! Trots att jag är född och uppvuxen i Sverige så blir jag varje år lika fascinerad över de ljusa kvällarna och nätterna denna årstid!
  Jag minns när vi hade besök ifrån Australien och de kunde inte komma över att det var så ljust så sent på kvällen – något som är självklart för oss!
  Apropå “bomullsblommorna” brukar de inte kallas för Polarull??!! Minns att jag blev fascinerad av dem när jag vandrade på Kungsleden för många år sedan!

  Reply
 11. Lars 8463

  Om jag hade haft receptet, skulle
  jag välja dom vackraste, för dina
  sinnen mest smakrika orden.
  Blandat dom väl och bryggt en
  dryck, en dryck som skulle skänka
  ditt inre värme och minska din
  saknad till dom ordlös nätterna.
  Till dess.
  Önskar jag att morgonsolens
  första strålar återigen smeker
  din kind, efter en natt med
  ordlösa kännslor som säger
  så mycket. Mer än ord!
  Kram underbara du!

  Reply
 12. Sophie

  Bild nummer 10, den med det gamla, slitna huset till vänster och den stilla sjön till höger, fick det verkligen att hugga till i mig. Den är som tagen ur min egen barndom, och jag minns precis hur mycket jag älskar precis sådan natur och att jag behöver den men tar mig för alldeles för lite tid för sådant. Vi människor är inte gjorda för att bo i städer, det är jag övertygad om.

  Reply
 13. Cecilia

  Dina bilder är verkligen helt fantastiska! Man översköljs av sådant lugn och man blir allt mer sugen på att besöka norra delen av Sverige! Helt fantastiska! Du är en stor inspiration! Kram på dig!

  Reply
 14. Katta - Bucketlife

  En sån otrolig samling bilder! Och inte minst, en samling ögonblick och upplevelser. Jag var ute i år, med en riktigt bra kompis, våra kameror och den ljusa himlen. Magiskt!

  Reply
 15. Lindan

  Men GUUUUUD vad jag älskar dessa bilder!! De ÄR verkligen magiska!! Allihop! Men jag gillade speciellt den på dig i halvprofil, med den lilla blomman i handen…Det var något så stämningsfullt o vackert över den!

  Hoppas verkligen att det kommer många fina nätter framöver, så du får ut och uppleva magin igen!

  Kram, och tack! <3

  Reply
 16. ♥Maria Ljusalv♥

  Jag vet hur fantastiskt det är att vara ensam en hel natt
  och att få se solen lysa tidigt, tidigt i gryningen.
  Tack för att du påminner mig om den underbara känslan
  med dina vackra bilder♥

  Reply
 17. tess

  Fina bilder som vanligt, du är så inspirerande ☺ Skulle du inte kunna nån gång visa bilder från dåtid och ta nya bilder från nutid, från exakt samma platser och samma tid? (klockslag om möjligt) Vore kul å se hur kanke tiden förändrar samma bild el om det ser lika ut ☺

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.