En magisk morgon

Så kom äntligen morgonen när vinden avtog och när det tjocka täcket av moln sprack upp. När jag tittade ut genom fönstret tidigt i morse och fick se det soliga, vindstilla landskapet kändes det nästan lite overkligt. Som att titta på en tavla. Det kändes så längesedan sist. Jag begav mig ut i skogen med kameran för att ta tillvara på denna vackra junimorgon.

062213
062202 Solen lyste in så vackert mellan träden och fick ängarnas daggdroppar att lysa som diamanter.
062204062201Jag gick ner mot skogen längs sjön och som alltid får den här utsikten mig alltid att må så bra. Den vackra skogstjärnen som låg alldeles spegelblank.
062203062205Naturen riktigt lyste i olika gröna nyanser.
062206062209 062212Den här skogen, som ligger alldeles intill byn, är min absoluta favoritskog. Den känns alltid så välkomnande och trygg. Ljuset skiner in på ett magiskt vis och marken är täckt av mossa och blåbärsris.
062210 062214Och går man in en bit i skogen så kommer man till min magiska skogstjärn, där vattnet är alldeles klart och grönt. Det är verkligen något speciellt med denna plats. Det var ju även på denna plats jag tog bilderna till Förtrollningen.
Tidiga morgnar och kvällar så brukar dimman dansa så vackert över tjärnen. Just denna morgon fanns ingen dimma. Men det var lika vackert ändå.
062215Och längs kanten av tjärnen stod dessa vackra bomullsbollar och dinglade i morgonbrisen.
062217Åh, vad denna morgon betydde mycket. Att börja dagen med en skogspromenad i en still skog en morgon i juni kan nog var bland det bästa jag vet. Nu kan dagen fortsätta. Hoppas ni får en helt underbar onsdag! Kram på er ♥

29 Kommentarer på “En magisk morgon

 1. Per Asp Bölen Junsele

  Underbart tänker ibland på stadsbarn dom får aldrig uppleva känslan av en skog som doftar underbart på morgonen eller efter ett regn.
  Tänk om det kunde bli en lag att alla barn minst en gång i månaden var tvungna att tillbringa en dag i skogen. Då vore det nog glada och pigga små krabater

  Reply
 2. Magnus

  Jag anade att det skulle kunna bli en vacker morgon när jag körde hem genom natten med en fantastiskt vacker fullmåne i “ryggen”, och det ser ut som om vi hade samma väder nu på morgonen. Här var alldeles stilla ute när jag vaknade för en dryg timme sedan av att solen lyste mig i ansiktet. Nu har det visserligen kommit lite vind men jag skall ge mig ut på en promenad genom skogen och längs stranden.
  Ha en fin dag!

  Reply
 3. Katarina

  Tänk om jag vetat att du också var i skogarna denna ljuvliga morgon. Inatt vid 02.30 började det magiska ljuset göra sig påmint och jag skulle egentligen gå och lägga mig efter att ha redigerat bilder åt en kund. Istället tog jag kameran och satte mig i bilen för att åka min vanliga väg uppmot Backsjön i hopp om att få se några djur – helst björn.
  Det var så vackert att jag bara fortsatte åka. Dimmorna dansade och solen silade ner mellan småtallar på myrarna. Kunde liksom inte sluta köra och njöt i fulla drag. Plötsligt passerade jag skylten in mot Grundtjärn och fortsatte ända förbi Hammar och Bakvattnet och allt vad det heter. Till slut var jag tvungen att vända…
  Tänk vad roligt om vi vildvittror/nattugglor/earlybirds hade sprungit på varandra ute bland dimslöjorna ute i skogen.
  Det enda djur jag såg var en morgontrött, halvsur tjäder som satt och tryckte bakom en gran 🙂

  Reply
 4. Åsa-Saga

  Vilka underbara bilder Jonna! Tack för att du delar dem med oss! Och så härligt att det äntligen kom en sån här morgon. Jag hoppas att din dag blir fortsatt lika fin! 🙂 ♥

  Reply
 5. leif

  Sagolikt vackra bilder, skogen sträcker på sig stolt och visar sin bästa sida när du visar dej med kameran.
  Plocka bommulsbollarna till en egen kudde och sov en natt på den nu i midsommar så kan du önska dej ett långt härligt liv med din älskade Johan. Lite skrock och folktro är det men det skadar inte att försöka.

  Reply
 6. Skorpan

  Så vackert vi bor!
  Dessa “bomullsbollar” har jag sett på tavlor av Rolf Lidberg, där trollen samlar dem för att fylla sina kuddar med:)

  Reply
 7. Stu

  Nice.
  Yeah i watched the Solstice moon rise over the sea, before it was covered by cloud, but it was nice for a wee while!
  🙂

  Reply
 8. Bella

  Åh vilken fin start på dagen du fick 🙂 jag älskar dom där små tuss-blommorna, när jag var liten ville jag plocka dom vita tussarna och fylla en kudde haha 🙂

  Reply
 9. Lindan

  Underbart!!
  Det är något speciellt med de där tidiga morgna, när man får ha världen lite mer för sig själv…Själv packade jag frukostpicknick redan igårkväll, och så fort klockan ringde i morse så slängde jag på mig de redan framlagda kläderna, fixad kaffe och drog iväg! Jag har en sjö bara 5-7 minuters promenad från min lägenhet (trots att jag bor i stan *lyx*). Så jag dit och vandrade längs spången de byggt över sjön, och sedan stannade jag vid en brygga och åt min medhavda frukost (med stekt-äggmacka *barndomsminnen*).
  När jag satt där på bryggan, änderna simmade förbi och livet bara var sådär perfekt som det kan vara ibland så kände jag en sådan tacksamhet. Och jag började fundera på de människor som jag känner, eller känner till, som tillför något i mitt liv. Som ger hopp i en oftast mörk och märklig värld. Det kunde vara människor som finns på nära håll, men även människor jag egentligen inte känner, men som inger HOPP!
  Och då, finaste Jonna Jinton, så var du en av dem som dök upp i mitt huvud…Och jag kunde riktigt föreställa mig hur du skulle uppskattat stunden där på bryggan. Vardagslycka av bästa sort!
  Ville bara säga det…Kram! <3 (och tack för att du finns!)

  Reply
 10. Lindan

  Sorry! Mitt tangentbord håller på att ge upp (eller behöver en storstädning?!), så ibland försvinner det bokstäver…Så hoppas du förstod mailet…Såg att det blev lite knasigt på vissa partier…o.O :/
  *i-landsproblem* 😉

  Reply
 11. Jojhanna

  Så fina skogsbilder, du kan verkligheten göra det bästa av ljuset!!:-) Här har vi också njutit av en vacker sommardag o haft fullt upp med två små nyfödda lamm som inte riktigt velat komma på det där med att dia än. Tur man kan hjälpa till med en flaska då,,Ha en underbar sommarkväll alla skogsmänniskor! 🙂 <3

  Reply
 12. ♥Maria Ljusalv♥

  Så vackert att jag får tårar i ögonen. Jag håller på och skriver på en saga om skogen och
  om dimman som dansar och alla små osynliga liv som lever inne i skogens tysta djup.
  Ibland använder du samma ord som jag gör och ibland är det nästan samma meningar.
  Det blir nog så, när man är så nära allt det vackra och fina som lever i naturen.
  Kram och Tack för allt du delar♥

  Reply
 13. Lars 8463

  Tänkte bara önska dig en riktigt
  skön, mysig, må bra midsommar
  helg med dina nära och kära
  En helg som laddar dina minnen
  och sinnen med gnistrande,
  sprakande energi!
  En helt underbar helg!!!
  Sommriga kramar

  Reply
 14. Lena - gott för själen

  Helt fantastisk boende miljö! Jag önskar att jag vågade gå ut ensam i vår skog. Vi har vildsvin alldeles inpå knuten så jag vågar inte längre 🙁 Så trist för jag älskar att gå i skogen.

  Kram Lena

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.