En mindre bra dag

Åh idag känner jag mig precis som vädret utanför fönstret. Närmare bestämt såhär:
040601Det är väldigt grått och trist och snön blandas med regn. Baksidan av april, som är raka motsatsen till den vackra våren. Men det är ju så i april, så det är bara att härda ut. Dock känner jag att den här förkylningen som jag burit på i över en vecka snart har klämt ut det sista ur mig. Jag har verkligen försökt att hålla igång och vara aktiv men nu känns det som jag bara vill gå i ide tills den är över.
040606Jag är alldeles matt, och rösten är fortfarande hes som om jag rökt 1000 ton cigaretter och druckit 1000 liter whisky. Men trots det har jag ändå tagit mig igenom två telefonintervjuer denna förmiddag. Nu blir det honungs-te resten av dagen känner jag. Jag börjar dock nästan tappa hoppet om alla grymma hemmakurer. Ingen ingefära, honung eller vitlök i hela världen verkar kunna bota mig. Inte ens guldmjölken som jag flitigt druckit senaste veckan. Har ni något tips som ett sista hopp innan jag ger mig hän och låter förkylningen ta över mig helt och hållet? 🙂
040602Sådana här dagar är det ju extra viktigt att försöka tänka på bra saker. Som t.ex att “salladsmixen” har börjat gro! Jag blir glad varje gång jag ser de små liven sträcka sig mot skyn.
040603Det märks så tydligt på alla djur hur lugna de blir under dagar när de regnar och är tråkigt väder. Katterna ligger bara och sover här och där och hundarna är ovanligt nöjda trots att de var ett tag sedan de var ute sist.
040604En annan positiv grej som får mig på bättre humör är dessa vackra renhorn som jag och Johan hittade i helgen när vi gick in på ett område i skogen där samerna nyligen haft renskiljning. Jag anade att vi kanske kunde hitta något renhorn men jag trodde aldrig vi skulle hitta såhär många och så fina!!
040605Jag bara älskar renhorn. De är svårt och tro att det inte ligger en proffsig designer bakom deras vackra former. Jag har inte bestämt vad jag ska ha dom till än, men det går ju att göra allt möjligt fint. Smycken eller inredningsdetaljer. Någon som har någon idé?

Vill passa på att tacka också för alla fina kommentarer på förra inlägget. Ni anar inte hur uppskattade era kommentarer är! Det är alltid en höjdpunkt att få läsa era ord ♥

Nu ska jag ge mig ut med hundarna i regnet en stund och hoppas på att jag får lite ny energi av den friska luften. Hoppas att ni har en fin onsdag med lite vackrare väder än här! Kram på er ♥

(Rösta på mig i Finest Awards här! Man kan rösta 1 gång/dag. Tusen tack!)

45 Kommentarer på “En mindre bra dag

 1. Lovis

  ZINK!!! Det har räddat mig från förkylning länge. Och kolla så d-vitaminet du tar är d3 och minst 1000 ie/dag.

  Krya på dig!

  Reply
   • Bella

    Zink funkar faktiskt sjukt bra! Och D-vitamin!
    Förut var jag förkyld minst 1 gång i månaden, även på sommaren!
    Men nu efter 1 år med zink och D-vitamin nästan varje dag så har jag bara varit sjuk 1 gång på hösten och nu 1 gång på våren 😀

    Reply
 2. Felicia

  Tråkigt att höra att du fortfarande inte blivit pigg, men det blir du nog snart. Viktigt att koppla av och prioritera om i det man gör så man hinner med att ta hand om sig själv. Min mamma är utbildad reikihealer och skickar healing på distans, om det är något du är intresserad av att testa? 🙂
  Krya på dig!

  Reply
  • Jonna Post author

   Ja jag försöker ta det så lugnt jag bara kan. Vad spännande med reikihealing, har läst lite om det och sett några videos. Intressant ♥
   Kram!

   Reply
 3. Nisse

  Søvn og hvile! Kroppen trenger mer søvn enn vanlig når man er syk, gjerne 9 timer eller mer pr natt, og det er også viktig å ta det med ro når man er våken. For mye aktivitet tapper jo kroppen for energi, og da hjelper det ikke hva man spiser av sunn mat

  Reply
  • Jonna Post author

   Tack för dina tips om att vila. Tror du har helt rätt! Bara att det är så svårt att göra det ibland när det är så mycket som ska göras. Men jag ska försöka vila så mycket som möjligt 🙂 ♥

   Reply
  • Jonna Post author

   Wow, that looks beautiful! Thank you for the link ♥
   Im glad you can use the blog to practice Swedish! 🙂
   Love and light to you too ♥

   Reply
 4. Anna Ekman

  Det finns ju en skicklig designer bakom de vackra formerna…
  Tror du inte på Gud?
  Jag tänker att du som gläder dig så innerligt över skönheten i naturen borde väl ändå ana Skaparen bakom alltihop?
  Kram Anna

  Reply
  • Jonna Post author

   Jag tror att det finns något mycket större bakom allt och ser på naturen som en väldigt andlig plats. Men jag tror inte specifikt på en gud inom en religion. Men vad fint att det är så du ser på det ♥ Jag tror det inte skiljer sig så mycket om man tror på en gud eller något annat. Jag tror ändå att de allra flesta känner den där närvaron av något mycket djupare och större när en vistas i naturen ♥

   Reply
 5. Katarina-Cinnamon

  Bästa sättet att bli frisk från förkylningar och influensa är att vila, ta det lugnt och sova mycket. Då brukar man vara på benen efter en vecka och inte riskera att det tar om.

  Reply
 6. Peer

  Det måtte nok bare komme en slik forkjølelse. Lite og uregelmessig søvn gjør kort prosess på immunforsvaret. Da er det bare rikelig søvn og hvile som hjelper. Kroppen sier fra når den har fått nok kjør. Selv ikke du, med all din energi og kreativitet kan holde det gående 110 over lenger tid. ;-). Designeren du etterlyser, han finnes. Og profsig er bare fornavnet. Du skulle tulle deg inn u et pledd og ta deg tid til å lese Psalm 104 i Bibelen. Det er et språk du vil kjenne igjen, tror jeg.
  Dessverre har jeg ikke den svenske teksten for hånd, men her er lenke til den norske:
  http://www.bibel.no/nettbibelen?query=hdvbB6ch0X/iBGzg0kR1x37IEgR7rsGwR+dhcRvkJbrkU7Bxv2zHN58H7zshWCKM
  Skulle gjerne hørt dine tanker om skaperverket. Når jeg ser meg rundt, hvordan alt er viselig ordnet, og hvor vakkert og fullkomment det er (så lenge VI ikke roter det til), vokser bildet av Himmelens og Jordens Skaper 🙂
  Ønsker deg god bedring. Så får du nok litt ekstra omsorg av din kjære Johan når han kommer hjem. Flott å lese hvordan tenker om å bygger plattform for samlivet. Alt godt for dere to. Klem fra Peer (59)

  Reply
  • Jonna Post author

   Tack för dina fina tankar om naturens skapelser 🙂 ♥
   Och ja, du har nog helt rätt att det bara är sömn och vila som hjälper. Men det är svårt ibland när man har så mycket man vill göra.
   Men det blir nog bra snart 🙂 Kram ♥

   Reply
 7. Synnöve

  Krya på dig fina, härliga Jonna! Du undrade över renhornen, jag sågade dem i tunna skivor borrade hål, skar till en tunn tråd av skinn för att hänga i ett örhänge. Tyckte själv att det blev snyggt. Några av barnen på fritids där jag jobbade gjorde sådana i present, blev lyckat. Du skulle kunna förfina den tekniken.
  Synnöve

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh men tack för tipset! Det lät som det blev väldigt snygga örhängen. Skulle vilja prova det 🙂
   Kram ♥

   Reply
 8. Frusen tuva

  Usch vad tråkigt att vara förkyld!! Har du testat citronvatten? En pressad citron i ett glas vatten varje dag ger en rejäl dos c-vitamin. Surt som tusan men piggar upp! Tycker jag 🙂 Borsta inte tänderna direkt efter du druckit bara, citronen gör emaljen väldigt skör. Du skrev att vitlök inte hjälper, äter du den rå? Rå lök tycker jag fungerar bra, speciellt vid hals- och öronont. Som du kan förstå är det inte alls gott (enligt min smak) och det tar ett tag att vänja sig vid smaken. Men jag tycker verkligen det ligger någonting i det där talesättet att lök och vitlök är naturens egen antibiotika. Gul lök tycker jag går lättare att tugga i sig än vitlök. Jag tycker också att stark mat rensar ur och skyndar på förloppet. Alltså så stark så att snoret rinner. Jag öser på med sweet chili sås och cayennepppar när jag är sjuk. Inte så gott kanske, men oj vad det rensar ur! 🙂

  Hoppas du kryar på dig! <3

  Reply
  • Jonna Post author

   Tack för dina tips! Ja jag dricker citronvatten ganska ofta, men nu när du säger det så har jag faktiskt inte druckit så mycket av just rent citronvatten senaste dagarna. Får prova det sen!
   Och vitlök har jag inte ätit rå, men massa vitlöksbröd där jag pressat vitlök och lagt in i ugnen. Men jag kanske borde prova lite rå vitlök, även om det låter äckligt 🙂 Stark mat kanske jag också borde prova!
   Tack för alla bra tips 🙂 ♥ Kram

   Reply
 9. Ulf

  Alla dagar kan inte vara bra, måste ju ha några dåliga annars vet man inte uppskatta dom bra.
  Rekommenderar whiskey, man blir inte frisk men det är roligare att vara sjuk 🙂
  Vädret är lika eländigt 50 mil norrut.

  Reply
 10. Ninna

  Zink och D-vitamin som någon annan skrev, och magnesium som hjälper kroppen att bli mer basisk. Undvika mat som gör kroppen sur, ju mer basisk kroppen är desto lättare håller den sig frisk. Undvika mjölk/mjölkprodukter och vete, och massor med vatten. Esperitox och Kan Jang. Ingen genväg precis, men efter ett år av ständiga infektioner och STOR trötthet la jag om kosten totalt och blev frisk. Och, inte minst, regelbunden och tillräcklig sömn. Lätt som en plätt 😉

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh men tack för alla tips. Intressant. Lär mig ganska mycket här känner jag! ♥ Kram

   Reply
 11. Carro

  Det är väl snarare så, att alla kurer ska tas varje dag året om för att inte bli sjuk. Ingefära, gurkmeja, citron… i förebyggande syfte.
  När man väl är sjuk är det liksom lite för sent?!

  Reply
 12. Luna

  Hello Jonna, I have been wondering how you are keeping up with everything you do in one day. You are such a perfectionist, everything looks so good on your blog. Creative people need rest to load up their battery, like everybody else. I go to bed later, my husband goes earlier around 2300 hrs. I have. ONever gotten up at 6 in the morning, I leave him do his own thing. Maybe you should get up a little later for a while instead of 4. Get some extra time to sleep until you have new energy? Give each other some space😜. Just an idea. I am sure you love to do this for him, but being tired is instead of taking one or two hours of extra sleep will make a world of difference. This is what I would do, I mean well for you😄. Take care. Luna.

  Reply
 13. jonas nohrstedt

  du kanske kan använda renhornen till att pynta din walk-in-closet med eller för att hänga/utställa smycken på i din atelje ? förresten var finner man ditt recept på de goda frukostbullarna igen (tänkte jag skulle testa ut dem nämligen 🙂 ) tack för existensen av din egendomliga blogg!

  Reply
 14. Celia

  Ta det piano 🙂
  En förkyling är ju kroppens sätt att säga att åt en att ta det lugnt..
  Lokalisera stress för att kunna lugna ner den, sova, äta mat regelbundet och härda ut.
  Det går ju över 👍
  Krya på dig 😊

  Reply
 15. Cecilia

  Krya på dig. Det bästa är att vila bort en förkylning. Jag brukar ta 1 tunn skiva ingefära, 1 tsk honung och varmt vatten i en mugg. Låta dra ca 5 minuter. Det brukar hjälpa min stämma om jag är hes.

  Reply
 16. Fine

  Just let your body and soul rest a little while.
  And then there will be better days soon.
  Where to get new energy better from than nature itself. 🙂

  Reply
 17. Emschen

  Om du hittar en dunderkur så kan du väl hojta till för jag är så in i h*e trött på denna hostan som jag har och haft nu i en vecka. Jag skulle fotograferat min lilla systerdotterson som idag är en vecka men det kunde jag förstås inte med förkylning.

  Renhornen är en riktig skatt. Jag hade nog gjort något snyggt smycke, kanske örhänge och armband och sen hade jag definitiv använt det till inredning.

  Reply
 18. Sofia

  Hej Jonna!
  Jag har inte varit förkyld i några år och det ända som jag gör är att jag springer långa sträckor ute året runt, går på långa promenader med min hund och är vegan/vegetarian. Sedan har jag hört om vad som kött innehåller kan jag inte ens titta på det.
  Men det är mitt sätt att vara frisk, förstår att inte alla vågar att bli av med köttet:).
  Ha det bra och krya på dig!

  Reply
 19. Wroni

  Som flera nämnt, försök sova och vila så mycket du kan. Sen kan jag råda dig att djupandas en stund, kan vara svårt om man är täppt i näsan – eftersom man ska andas med näsan, det gör kroppen basisk och det gillar inte förkylningen. Andra saker som gör kroppen basisk är citronvatten (utan socker) och bästa förkylninglindraren är bikarbonatsvatten. Ca 1,5 tesked i ett glas vatten. Det smakar inte särskilt gott, men det är inte farligt. Det har jag använt då jag var vrålförkyld och skulle åka runt till olika ställen i stan en hel dag, det ger mig och andra som testat en märkbar förbättring nästan direkt (pga ph-värdet i kroppen, inget konstigt alls.)

  Hoppas att du mår bättre snart!

  Reply
 20. Nicklas

  Jag tar en sexa whisky eller Gammeldansk på kvällen det är medicin om man vill slippa förkylningar! Men gör inte som jag som tar en cigg till det den kan du skippa för den förkortar livet med fem minuter! Och så mycket sömn sov ut inte kliva upp kl fyra mitt i natten! Krya på dig! Kram!

  Reply
 21. Lindan

  Skönt att höra att det inte bara är jag som känner mig lite grå idag…..
  Men som du skriver, man får försöka fokusera på de upplyftande och glädjande sakerna dagar som denna (det är därför jag hänger här på din blogg just nu…. 😉 😀 )

  Jag röstar för att du ska göra en sagoliknande huvudbonad av renhornen…(jag kan redan se bilderna framför mig…!! 😀 (y) )

  Kram, och krya på dig!! <3

  Reply
 22. Lina

  Den skicklige designern är naturen själv. Den skönheten kan ingen människas skapande komma i närheten av 🙂

  Reply
 23. Boel

  Hej Jonna, sist när jag blev förkyld blev jag tipsad att tillverka och dricka ingefära-shots. Massa ingefära, citron, honung och lite vatten. Hittade många recept där allt skulle kokas ihop men misstänksam i grunden som jag är kändes det fel att koka färska ingredienser. Jag läste på att ingefära max tål 60 grader innan dess välgörande effekter försvinner, honungen max 40 grader och citronen ska pressas i när allt hade svalnat. Så googla fram ett recept, fram med termometern och drick sedan denna starka men välgörande dryck regelbundet.
  Sen är det väl tyvärr så att man aldrig riktigt slipper förskylningar, man får se det som kroppen sätt att säga att den behöver regelbunden sömn, mat och aktivitet💕
  Sköt om dig, kram

  Reply
 24. Lina S

  Hej Jonna,

  Hoppas du blir kvitt den eländes förkylningen.

  Gällande renhornen är jag själv sugen på att testa göra en lampa eller en ljusstake, googla så kommer det upp superfina bilder som inspiration, så det kan jag rekommendera.

  Krya på dig!

  Reply
 25. Johanna

  Först: Man får ha förkylningar. Man måste få ha förkylningar. Det är inget konstigt med det.

  Och vad fint att du hittade ett renhorn när det var som värst!:)
  Vet du vad jag hittade idag! Bland massa andra saker i ett skåp, så hittade jag en träkniv (kanske en kuvertuppsprättarare men det är ju också något fint med att öppna kuvert. På träkniven var det som en “hällristning”; på ena sidan var det en ren och en människa med ett spjut, och sedan en rund symbol med kryss på. Någon som vet vad det betyder?
  Jag höll i den och den var så lätt som ingenting, jag lyfte den och det kändes som att jag kunde försvara mig. Försvara mig emot gamla minnen, försvara mig emot gamla värderingar, försvara mig emot andras oförstående tolkningar av mig, som inte har med mig att göra. Jag letar efter mig själv, liksom vi alla gör. När jag litade för mycket på andra glömde jag bort vad jag själv tyckte.) Det känns lite som att jag har upptäckt stjärnornas magi som fanns i mig från början, men som jag glömde bort att jag hade.

  Stoooor kram! Låt renhornet ge den kraft du behöver. Jag har min träkniv. Vet du vad som fanns när jag vände på bladet: en båt med många människor i. I fickan har jag en papperskniv som inte gör skada. Alla har vi olika sätt att se på världen, men många har mer gemensamt än de tror.

  Jag vill komma ihåg vilka som är mina värderingar och vilka som är andras. Det är det viktigaste, annars kvävs jag. Om livet är ett sökande vill jag leta efter svar.

  Reply
 26. Magnus

  Ibland får man nog stå ut med några mindre bra dagar. Ska du testa alla dessa olika tips du fått på saker att äta och dricka för att bota förkylningen så lär du knäcka magen istället. Låt du förkylningen ha sin gång, klä dig varmt och ta det lite lugnare i några dagar så ska du se att den ger sig snart.
  Stor kram!

  Reply
 27. Sara S

  En ljuskrona av renhorn blir väldigt fint! Limma eller surra ihop flera horn med ett snyggt rustikt snöre och limma ljuskoppar på väl utvalda ställen. Sätt ljus i och häng upp i taket eller ställ den direkt på bordet. 😊

  Reply
 28. Johanna

  Vill bara be om ursäkt ifall jag skrivit lite röriga och konstiga saker på sistone, jag har mått väldigt rörigt sista tiden.
  Förlåt. Kram

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.