En resa genom en sagovärld

Kylan håller fortfarande i sig och det är kämpigt med att behålla värmen. Det blir flera lass skottkärror varje dag som ska köras in och när det är såhär kallt sover jag på en madrass framför kaminen så jag kan hålla elden vid liv hela nätterna. Sömnen blir inte lika djup och det är kämpigt med att behålla värmen, men det är ändå så värt det. När jag sedan får komma ut i naturen och se rimfrosten, isen och dimman så kan jag inget annat än älska denna rysliga kyla. Även idag var det så vackert ute att inga ord kan beskriva riktigt. Jag hade en ganska stressig dag egentligen, och skulle försöka hinna in till Junsele (3 mil) för att posta paket och hämta paket innan klockan 13. Med den bitiga kylan så tar allt lite mer tid. Speciellt också när vägen dit var så vacker att jag var tvungen att stanna titt som tätt för att gå ut och fota.

Nu kommer en drös med bilder från bilresan idag. Det var -25 grader ute. Brrrr!
Vill passa på att önska er en underbar helg också ♥

winter sweden - jonna jinton

Ibland kommer sådana där dagar när naturen skapar scener som känns som hämtade ur en romantisk film. Herregud alltså. Den här platsen stannade jag på tills jag nästan höll på att förfrysa mina fötter. Jag var inte riktigt klädd för att vara ute och fota i den kylan.
011501

Ljuset var som kommen från en annan värld. Samtidigt dansade dimman över vattnet och isen. Åh. Januari-magi när den är som bäst!
011502011506

Jag stötte på renar lite här och där, och var ju naturligtvis tvungen att ge mig ut för att fota dom också. Det är något med renar som jag älskar. De bär något magiskt över sig. När jag gick ut ur bilen sprang de först iväg men jag brukar sjunga och ropa för dom och då stannar de för att lyssna. Då blir det bli lättare att få bra bilder. De är väldigt nyfikna själar.

reindeer - jonna jinton011509

Jag tycker att jag valt en vacker plats på jorden att bo på. När jag tittar ut över vidderna känner jag bara en sådan stark kärlek till denna plats och till naturen runt omkring.
011507

Jag frös så mycket bitvis att jag var tvungen att stanna och låta motorn gå så jag kunde ta av mig skorna och trycka fötterna mot fläktarna så att de skulle tina upp igen.

011508

011510 011511

När jag äntligen kom fram till Junsele var jag 40 minuter försenad och borde missat postgången. Men jag hade en himla tur att posten var försenad så mina paket kom iväg i sista sekund. Jag pustade ut. Sedan insåg jag att jag inte hade ätit någon frukost så jag köpte mig en chokladkaka och åt upp halva den på säkert 5 minuter.

Så med munnen full av choklad körde jag sedan hem mot Grundtjärn igen med en pirrande fredagskänsla i magen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.