En rundtur i mitt hus!

Nu ska jag äntligen visa lite bilder från alla rum i huset, samtidigt! Har ju visat olika rum lite då och då men inte en hel sådan här “rundtur” som det blir nu. Några bilder har jag tagit innan, medan vissa har jag tagit idag. Jag känner mig så otroligt nöjd med hur jag har det här hemma nu, sedan jag ändrade om lite olika rum. Förut hade jag mina arbetsrum på övervåningen, medan jag nu nyligen flyttat upp sovrummet och ner med arbetsrummen. Det blev toppen tycker jag! Mycket skönare “flow” här hemma nu.

Jaja, nu ska jag inte babbla mer. Here we go!

Så här ser det ut när man kommer in i hallen. Nanook är dörrvakt!

Så här ser det ut när man kommer in i hallen. Nanook är dörrvakt!

Och här kommer vi in i köket, husets hjärta, där jag även har min vedpanna.

Och här kommer vi in i köket, husets hjärta, där jag även har min vedpanna.

Och andra sidan av köket. Köksbordet och min absoluta favoritfåtölj.

Och andra sidan av köket. Köksbordet och min absoluta favoritfåtölj.

Och här har vi mitt arbetsrum i anslutning till köket.

Och här har vi mitt arbetsrum i anslutning till köket.

Här sitter jag t.ex just nu, när jag bloggar. Använder det här rummet i allt datorjobb jag gör. Redigerar bilder, skriver, mailar. Mitt kontor helt enkelt. Älskar detta rummet! Ljust och gott om plats.

Här sitter jag t.ex just nu, när jag bloggar. Använder det här rummet i allt datorjobb jag gör. Redigerar bilder, skriver, mailar. Mitt kontor helt enkelt. Älskar detta rummet! Ljust och gott om plats.

061611

Och från arbetsrummet går en dörr in till min ateljé.

Och från arbetsrummet går en dörr in till min ateljé.

Och det här rummet blev klart natten innan första filmteamet skulle komma hit. Så jag har inte hunnit visa er det än.

Och det här rummet blev klart natten innan första filmteamet skulle komma hit. Så jag har inte hunnit visa er det än.

Jag älskar, älskar ÄLSKAR min nya ateljé. Så stort och luftigt och bra ljus! Enorm skillnad från övervåningen där det var väldigt trångt och lågt i tak. Med den här stora arbetsytan känns det som jag har allt jag behöver <3

Jag älskar, älskar ÄLSKAR min nya ateljé. Så stort och luftigt och bra ljus! Enorm skillnad från övervåningen där det var väldigt trångt och lågt i tak. Med den här stora arbetsytan känns det som jag har allt jag behöver <3

Ena väggen har jag täckt med plats och gjort ordning att ha som "målarhörna". Här ska jag skapa mästervärk haha :D

Ena väggen har jag täckt med plats och gjort ordning att ha som “målarhörna”. Här ska jag skapa mästervärk haha 😀

Och jag har ett stort bord i mitten av rummet där jag bland annat slår in fotoprints som jag säljer via min webshop .Det är SÅ skönt att ha ett helt bord och så mycket plats för det. Annars har jag stått i köket och gjort det och det blir så stökigt fort! Det här är som en ny värld för mig :)

Och jag har ett stort bord i mitten av rummet där jag bland annat slår in fotoprints som jag säljer via min webshop .Det är SÅ skönt att ha ett helt bord och så mycket plats för det. Annars har jag stått i köket och gjort det och det blir så stökigt fort! Det här är som en ny värld för mig 🙂

Har ordnat med bra förvaring så att jag lättare ska kunna hålla ordning här inne, även när jag är mitt i ett kreativt kaos.

Har ordnat med bra förvaring så att jag lättare ska kunna hålla ordning här inne, även när jag är mitt i ett kreativt kaos.

Och när man kommer upp på övervåningen nu så ser det först ganska tomt ut. Här hade jag min ateljé förut. Superfint rum men väldigt lågt i tak. Det är många långa människor som inte kan stå helt upprätt här uppe. De måste varit väldigt korta förr i tiden? Här har jag i alla fall en dröm om att fixa ett riktigt mysigt vardagsrum. Det känns som det enda jag "saknar" här hemma idag. Någonstans att sitta eller umgås med vänner istället för i köket. En soffa, och kanske en TV. Jag är ingen stor TV tittare men det vore mysigt med ett litet vardagsrum här uppe. Soffan ska jag i så fall ha vid fönstren så jag kan ligga och titta på norrskenet om vinternätterna :)

Och när man kommer upp på övervåningen nu så ser det först ganska tomt ut. Här hade jag min ateljé förut. Superfint rum men väldigt lågt i tak. Det är många långa människor som inte kan stå helt upprätt här uppe. De måste varit väldigt korta förr i tiden?
Här har jag i alla fall en dröm om att fixa ett riktigt mysigt vardagsrum. Det känns som det enda jag “saknar” här hemma idag. Någonstans att sitta eller umgås med vänner istället för i köket. En soffa, och kanske en TV. Jag är ingen stor TV tittare men det vore mysigt med ett litet vardagsrum här uppe. Soffan ska jag i så fall ha vid fönstren så jag kan ligga och titta på norrskenet om vinternätterna 🙂

Och här är min garderob som ni ju sett ganska nyligen då jag gjorde ordning den i maj. Min fina walk-in-closet!

Och här är min garderob som ni ju sett ganska nyligen då jag gjorde ordning den i maj. Min fina walk-in-closet!

051202

Och här är mitt sovrum. Jag trivs så bra med att sova här uppe. Förut har jag alltid haft mitt sovrum där nere bredvid köket, där jag idag har mitt arbetsrum. Men det här rummet är helt perfekt som sovrum. Det är så mysigt och romantiskt och vackert ljus.

Och här är mitt sovrum. Jag trivs så bra med att sova här uppe. Förut har jag alltid haft mitt sovrum där nere bredvid köket, där jag idag har mitt arbetsrum. Men det här rummet är helt perfekt som sovrum. Det är så mysigt och romantiskt och vackert ljus.

Och utsikten ifrån mitt sovrumsfönster är helt underbar! Älskar att sitta vid fönstret och titta ut en stund på natten innan jag lägger mig. Jag ser en liten bit av sjön.

Och utsikten ifrån mitt sovrumsfönster är helt underbar! Älskar att sitta vid fönstret och titta ut en stund på natten innan jag lägger mig. Jag ser en liten bit av sjön.

061621Nu har ni sett det mesta av huset, förutom någon skrubb här och här och verandan. Och badrummet glömde jag bort att fota idag, men så kom jag på att det ju finns bra bilder på det i mitt bad-inlägg HÄR, om ni vill se hur det ser ut också. Inte något märkvärdigt alls, men där finns allt jag behöver. Dusch, varmvattenberedare och till och med tvättmaskin. Underbart!

Det är roligt att tänka tillbaks på hur allt var för snart fem år sedan. Då jag flyttade in i den gamla skolan här i Grundtjärn. Ett hus utan varmvatten, dusch eller tvättmaskin. Utan ved och utan värmesystem. Utan pengar eller en plan på hur jag skulle klara mig. Allt jag hade var en dröm. En vision och ett hjärta som så starkt sa till mig att jag skulle fortsätta kämpa mot mitt mål. Tydligen så räckte det, för nu är jag kvar här i Grundtjärn, nästan fem år senare. Och först nu känner jag att jag verkligen har landat här. Jag har allt jag behöver och har ett bekvämt hem, något som är viktigt för mig. Jag är så tacksam. Så obeskrivligt tacksam. Får jag bo såhär vackert mitt ute i ingesntans och samtidigt ha allt jag någonsin drömt om? Ett mysigt kök, en stor ateljé, ett växthus, en trädgård, en vedpanna och en vedbod full med ved, och en hund och en katt. Samtidigt som jag får skapa, skriva, blogga, fota och uttrycka mig. Just nu känns det som att jag på ett sätt kommit i mål. Det har hänt så mycket positivt och jag är så glad att jag får sitta här i denna stund och känna mig nöjd. Jag är så nöjd att jag skulle kunna stanna tiden nu och bara njuta.

Det är så sällan den känslan infinner sig i livet. Ofta är vi påväg mot ett nytt mål hela tiden. Vi stannar aldrig upp och känner tacksamhet för det som vi har nu! Men nu gör jag verkligen det. Jag är så himla nöjd.
Självklart har jag massor av drömmar och mål framöver som jag vill förverkliga. Men jag vill inte bara leva för det. Jag vill inte att mitt liv ska bli en enda lång resa för att nå något nytt hela tiden.

Jag vill leva för detta, som jag har nu. Livet känns så fint nu, och jag vill ta tillvara på varje dag som jag får känna såhär. 

64 Kommentarer på “En rundtur i mitt hus!

 1. Roger

  hej,
  Har ine vågat skriva något tidigare men följer bloggen dagligen och skulle bli så glad om du vågade skicka ett mail iaf till mi! 🙂

  Reply
 2. Birgitta Svensson, Västergötland

  Vad fint du gjort i ditt hus! Du tar väldigt vackra bilder och är en sann konstnär. Du sprider mycket harmoni och glädje med bilderna och din alltid intressanta blogg!
  Mvh, Birgitta

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh tack för dina fina ord! Är så glad att du tycker om mina bilder och min blogg! Kram <3

   Reply
  • Jonna Post author

   Åh tycker du? 😀 Vad glad jag blir! Egentligen tror jag inte den är klar än, men det behövdes lite färg i arbetsrummet. Kram på dig finis <3 <3

   Reply
 3. Hanna från Skalmsjö

  Jonna, så fint du har det. Personligt och inte så där stelt som i “inredningsreportage”, nä ett riktigt hem. Ibland känns det så uppsjåsat och allt ska vara så jäkla perfekt i hemmet. Men är det verkligen det som gör en lycklig..tror att det knappast är så många gånger. Snarare kanske utsikten gör en lycklig 🙂

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh vad fina ord. Tack Hanna! Är glad att du tycker om hur jag gjort det i mitt hem. Får en känsla av att ditt hem också är sådär fint, mysigt och hemtrevligt.
   Kram! <3

   Reply
 4. Yohanna af Skovde

  Vilket mysigt hus du har! 🙂 Vi har nyss flyttat in i ett radhus men det är skitsvårt att få det personligt och fint (okej vi har två barn också) men ändå. Målet är att få till en sån mystouch 🙂

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh men vad glad jag blir att du tycker jag har ett mysigt hem!! 🙂 Jag tycker också det är jättesvårt att få det fint och personligt hemma, känns som det är först nu jag verkligen tycker det är fint hemma. Det har tagit tid.
   Men mysigt det låter med två barn <3

   Kram <3

   Reply
 5. Bengt Hedberg

  Jag följer din blogg med STORT intresse och jag blir ” grymt Impad” av ALLT vad du gör!
  Vad fint du har fått det i ditt hus!
  Jag minns hur det såg ut när du flyttade in från skolhuset.
  Vad fint att se att även yngre personer våga följa sin dröm….
  //Bengt
  Ps. Ge dina “barn” en kram från mej… Ds.

  Reply
 6. J

  Supermysigt! Hur många inneboende spöken har du föresten? Någon förtappad och osalig ande som går och suckar och stönar på nätterna… det brukar alltid finnas i sånna hus.. 🙂

  Reply
 7. Larsleksing

  Fasen vad mysigt och hemtrevligt och ja allt som man skulle vilja ha till själv men är för dålig på, fortsätt att leva din dröm som du vill.

  Reply
 8. Maol

  Så vackert skrivet och det stämmer ju så bra. Att våga satsa på det man vill men samtidigt ändå vara nöjd med det man har och lev nu. ^_^

  Reply
 9. nina

  Otroligt mysigt hus du har ! Och jag förstår verkligen att du känner tacksamhet för det livet du lever, du verkar ha hamnat helt rätt<3 🙂

  Reply
 10. Marit

  Vad underbart fint och mysigt hem du har skapat åt dig! Ett riktigt hem, så ljust och harmoniskt, önskar jag hade likadant. Jag har nyligen börjat läsa din blogg och jag följer dig med stort intresse, jag har läst allting ända från början, jag blir så glad att läsa din text och se dina underbara bilder! Underbara Jonna, var alltid som den person du är nu, ändra dig inte!

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh vilket jobb att läsa allt från början!! Tack…det känns fint <3
   Och välkommen hit. Glad att du gillar min blogg. TAck för dina fina ord.
   Kramar

   Reply
 11. Skorpan

  Att leva i nuet borde vara självklart men är konstigt nog en konst i sig, detta med Carpe Diem är trots allt inte bara ett trendigt väggord:) Ditt hem andas harmoni!

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhh tack….vad glad jag blir att du tycker mitt hem andas harmoni <3 Fina ord.
   Kram

   Reply
 12. Gustav

  Det ser så hemtrevligt och mysigt ut 🙂
  Hoppas du får några lugnare dagar och lite skönare väder. Så att du kan släppa lös all din kreativitet och skapa hejvilt!
  Ha det gott 🙂

  Reply
 13. Sunny

  Du har skapat ett hem åt dig själv och låtit det växa fram, det är så det blir personligt. Blandat gammalt och nytt. Inte hysteriskt ryckt ut alltihop, för att sen köpa allting nytt, som de gör i inredningsprogram på TV. Hemmet blir utan själ när man själv inte sätter sin prägel på det utan låter andra bestämma hur man ska ha det.

  Reply
 14. Stu

  Wooo niiiice ! 🙂
  What about your silversmithing area & jewellery work-bench, is it to be in the studio also?
  Yup, it’s a very nice ‘nest’ you’ve got up in the trees! 😉

  Reply
 15. Magnus

  Du har ett vackert hem Jonna. Det är inte det minsta svårt att förstå att du trivs!
  Fortsätt du att leva Din dröm på Ditt sätt!
  Natti-natti!

  Reply
 16. Rania [Rania Maria Photography]

  Du har verkligen skapat ett otroligt vackert hem! Följt dig många år nu och det har verkligen hänt mycket, otroligt kul att se förändringen! Framförallt känns ditt hem varmt och hemtrevligt, så viktigt och fint 🙂 Jag MÅSTE ju komma och hälsa på, jag och kameran, snart! kram ha en fin dag

  Reply
 17. Anna J

  Kul att du bjuder på en rundtur av ditt hem. Gillar verkligen utsikten från ditt sovrumsfönster. där skulle jag sitta ofta och njuta av vyn över vad naturen har att bjuda på.

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh tack! Ja jag älskar den utsikten. Härligt att avsluta dagen med att koppla av där en stund 🙂

   Reply
 18. Henry

  Det är riktigt jette bra,
  vad ni har gjort under de få år!!!!
  Jag beundrar dig, grattis!
  Congratilations, hope my swedish
  is understandable *LOL* ! <3 😀

  Reply
 19. Tomas.

  Du har ett fint hem och du har gjort det så bra. Det krävs mycket mod att göra din resa, och lyckas nå sina drömmar. Önskar dig en fin midsommar och sol.

  Reply
 20. H

  Vad fint och ljust du har det! Jag ser på bilderna och längtar och hoppas efter något liknande en dag. Åtminstone en trädgård, även om den blir i ett område med andra människor haha.
  Det där med att stanna upp och vara nöjd är bland det bästa. När jag är med mina syskonbarn känner jag mig 100% tillfreds med livet och behöver ingenting annat. Det är en fin känsla 🙂

  Reply
 21. My - Morgonkaffet.se

  Vilket underbart hem du har! Lyssnar på Blogbusiness-podden som du medverkar i just nu och är superglad för att jag hittade hit 🙂 Du är så grym på det du gör och verkar så himla härlig!

  Reply
 22. Charlotte

  Jonna! Wow, är ny till din blogg och tycker att du och ditt liv verkar toppen 🙂 Flyttade själv till Australien från Täby utanför Stockholm för fyra år sedan (täby och stockholm kvävde mig med) och mötte mitt livs kärlek för ett år sedan. Jag har sedan jag flyttat hit, hittat mig själv och vad jag vill göra, jag sysslar mycket med andlighet men skapar också konst, fast har uppehåll nu då jag snart ska föda barn och behövde en break 🙂

  Måste bara säga att när jag såg den här bilden på Nanook, din hund, så är han ingen vanlig hund, Han ser efter dig och beskyddar dig och är en väldigt speciell själ och ängel här på jorden just för dig. I hans ögon ser jag en väldigt vis själ. Vilken underbar hund du har.

  Kramar från Charlotte i Rockhampton, Australien.
  http://www.charlottelindberg.com

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.