En stark vilja

Tusen tack för alla fin ord på förra inlägget. Och tack för hjälpen. Det betyder mycket! Har fortfarande svårt att tänka på annat än att jag ska försöka ta mig till Yukon. Det tar upp 99% av mina tankar nu. Det blir sådär ibland med mig. Jag blir som besatt av en idé och kan inte sluta tänka på det. Det är både bra och dåligt. Dåligt för att mycket annat i livet som också är viktigt tappar min fokus, men bra för att jag ger mitt i allt i det jag vill ha eller uppnå. Som koncentrerad energi riktad mot det jag vill. Och väldigt ofta så för det mycket gott med sig när jag blir sådär.
Till exempel blev jag så när jag gjorde luciafilmen. I två veckor innan gick jag bara runt och tänkte på hur jag skulle göra den, och skapade varenda scen i mitt huvud. Jag lyssnade på musiken och agerade ut och övade inne i köket. Jag rös gång på gång för jag upplevde det så starkt. Det kändes som det var det viktigaste jag någonsin skulle göra. Som om allt hängde på filmen haha. Så när det väl var dags att filma, natten mot lucia, så visste jag exakt vad jag skulle göra, och det blev precis så som jag önskade.
Samma sak när jag var med i tävlingen om Fjällräven Polar. Jag kunde inte tänka på annat och la all min fokus på att försöka vinna, och det gjorde jag också. Med er hjälp ♥

Så den här veckan försöker jag lägga mycket tid på att fota och skapa nya bilder. Var ute på ett vackert ställe och fotade idag. I Edsforsen utanför Junsele. Det är vanligtvis en fors men då och då är det inget vatten där och då är det bland det häftigaste stället jag vet att vara på. Stenar överallt. Och det ger en väldigt märklig känsla av att vara där nere. En speciell plats. Bilden nedan tog jag där idag.

Men vet ni vad. Jag har ett problem, och det är att min kära katt har bitit sönder min sladd till datorn, så just nu ser jag hur den bara laddas ur mer och mer för varje minut. Bara för att jag inte har en sladd nu så känns det som det går fortare än någonsin. Det känns ju inte så jättekul när bland det viktigaste jag har snart inte kommer gå att starta. Men i morgon ska se vart jag närmast hittar en sladd till en Mac Pro. Jag hoppas innerligt att det finns i Sollefteå, så jag bara behöver åka 12 mil fram och tillbaks. Annars lär det bli Övik, 18 mil fram och tillbaks. I värsta fall, blir det Sundsvall och då försvinner hela dagen med 37 mil fram och tillbaks. Ja, det är underbart att bo i skogen men ibland när man behöver något materiellt så känns det väldigt långt bort.

Men vi får hålla tummarna att jag kommer hem med en sladd i morgon, för nu dör snart datorn.
Kram på er underbara ni ♥

081302

64 Kommentarer på “En stark vilja

  • Jonna Post author

   Ja det är ett riktigt häftigt ställe! Det har varit vatten där nu några gånger under tidiga sommaren och på hösten vet jag att det brukar forsa rejält där. Men verkar som om det oftast är torrlagt 🙂

   Reply
 1. Sonja i Norr

  Återigen ett vinnarfoto! Du är mästarnas mästarinna att hitta fantastiska platser och sen få ner dem på “plåten”. Proffsigt! Klart du vinner tävlingen 😀

  Reply
 2. Dixi Wonderland

  Otroligt fin bild!
  Ett tips är att du ringer och kollar INNAN du åker så du inte åker i onödan. Kanske kan vara värt att be dom skicka ut en sladd med expressfart och spara in lite bensin pengar 🙂

  Reply
 3. Tomas.

  Ja det är så fint där och många hjärtan ser jag. Sladden är nog en tvåledare, har det varit jag har jag skarvat ihop den på enklast sätt och eltejp. Eftersom de är färgade och lågspänning. Är det den grövre sladden undrar jag hur Nayelin mår 😉 Tror du ligger bra till att få åka iväg och drömmar kan bli sann.

  Reply
  • Jonna Post author

   Tyvärr hade den gått sönder så nära inpå “dosan” så det var svårt att laga. Hade det varit på mitten hade det varit lätt.
   Ja som tur var så var det nog ingen ström i den när hon bet sönder den. Brukar alltid dra ut sladden när den inte används.
   Aww, ja jag hoppas att jag ligger bra till när det gäller Yukon resan. Vill såååååå gärna! ♥

   Reply
  • Jonna Post author

   Nej jag såg inga och det var ganska mulet här tyvärr. Det är konstigt att det alltid är molnigt när det händer något sådant 🙂
   Och tack ♥

   Reply
 4. Monika

  Med en sådan vacker bild, som sprungen ur sagorna, borde du utan större svårigheter komma till Yukon! Heja dig Jonna!

  Reply
 5. Jos

  En Yukonbiljett kan se ut precis så här med naturvärden som vindindustrin är beredd att ödelägga om ingen säger ifrån med ord & bild.

  Reply
 6. Ulf Henriksson

  Vilken fantastisk bild på en av människan skapad möjlighet att se under ytan. Nu finns det ju negativa sidor av det också men det går nog inte att göra så mycket åt nu. Vi behöver ju verkligen elen.

  Reply
 7. Larsleksing

  WOW alltså vilken fantastiskt vacker bild, det ser ut som småfolket och du sitter och samtalar. Klart du ska få åka till yukon.

  Reply
 8. Amanda

  Tänk om fler hade lite längre till det materiella, även i tankarna. Då kanske fler skulle söka lyckan i det som faktiskt finns nära, vara lite mer uppmärksamma på vad naturen har att ge:)
  Men visst är det jättejätteviktigt med materiella ting inland- så vi får hälsa på här i bloggen:) kör försiktigt

  Reply
  • Jonna Post author

   Jag brukar vara uppmärksam och försiktig 🙂 Och så tänker jag att allt vatten nog inte kommer på en gång utan att det liksom börjar “sippra” fram först. Fast jag har ingen aning egentligen. Men är i alla fall så försiktig som jag kan vara 🙂 ♥

   Reply
 9. Christer

  Hoppas att du får tag på en ny Laddkabel till datorn här i Sollefteå. Men,vilken skönhet som sitter på stenen!!!!!
  En underbart vacker bild. Skicka den bilden och du kommer att vinna.
  Kram

  Reply
 10. Ellie

  Wow, vilken fantastisk bild. Jag håller tummarna för dig att du får åka till Yukon. Om du fortsätter ta sådana där bilder borde det inte vara några problem 🙂

  Reply
 11. Annika

  Vad är det med katter och Mac-laddare? Min systers katt tuggade endast sönder de kablarna, inga andra.
  Men, de finns en butik här i Ö-vik i port 9 där de garanterat har laddaren 🙂 grafit heter dom. Lycka till!

  Reply
  • Jonna Post author

   Haha så himla roligt 😀 Som tur var räckte det med att åka till Sollefteå. Men tack då vet jag i framtiden om samma sak skulle hända 😀 ♥

   Reply
 12. Jos

  Firmakatten har pippi på att gömma minneskort, USB-kablar, små fina ting, mina strumpor, osv. Han tuggar inte på något ännu så länge. Gillar att jag får söka och springer efter spinnandes med svansen i vädret. Uppför sig annars väl förutom strimlar papper, inklusive bilder när han är less.

  Reply
  • Jonna Post author

   Tur att han inte tuggar på något iaf! Men kanske ändå jobbigt att leta efter alla grejer 😀 ♥

   Reply
 13. Rania

  Haha men katten då! Så typiskt 🙁 hoppas du hittar en sladd! Har du ärenden i Sundsvall kan du ju alltid höra av dig innan, så kanske vi kan ta en fika? vore kul att ses och kanske roligare att göra något mer än bara åka till Sundsvall för att handla något 🙂

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh ja men absolut! Det är jättesällan jag åker till Sundsvall men om jag gör det så hör jag av mig. Skulle vara jättekul att ses 🙂 ♥

   Reply
 14. Marit

  Sagolikt vacker bild! Jag riktigt hajade till då jag såg den först, trodde att bilden inte var sann….med den bilden vinner du garanterat tävlingen!

  Reply
 15. Anette

  Men vad häftigt! Du ser nästan ut som en skulptur där på stenen, lite som den lille havfrue! : ) Om du får skicka fler bilder till tävlingen så skicka den här också tycker jag, den känns som en pendang till den andra. Jag skulle väldigt gärna ha båda på väggen hemma! Har du tänkt göra fotoprints av dem? Please do. ; )

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhh tack!! ♥ Jajamen jag har skickat in denna bilden som ett bidrag också 🙂 Och tack så glad att du tycker om dom så mycket. Jag kommer säkerligen lägga ut dom på webshopen senare också 🙂
   Kram ♥

   Reply
 16. Jos

  Att känna skogens magi kräver lugn skriver DN som rubrik om västerbottningen John Holmvalls bok Trollskogen. Och visst är det väl så? Men vem ger rätt till någon att skövla i naturen med argumentet att energin behövs? Det ingår inte i den unika svenska allemansrätten.

  Därför menar jag det är bra Jonna med sina bilder visar värdet av naturen och landsbygden uppe i norrland. Hon fyller en viktig funktion.

  Reply
 17. Peter Ståhlberg

  Du som bor så pass isolerat borde investera i solladdning av laptop och mobiltelefon. Numera finns utmärkta enheter att köpa som erbjuder fullgod separation från fast nät. De är kanske inte de billigaste men väldans praktiskt. Det finns också bränslecellsenheter att köpa för riktiga nödsituationer (framtiden ligger till stor del i just bränsleceller och vätgassamhället). Betydligt dyrare per energienhet, men kräver inget ljus för att leverera laddning till mobila enheter. Bägge varianterna är idealiska för resor, vandring och nödutrustning.

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.