En stund i solen

Hej på er kära ni !
Tusen, tusen tack för alla fina kommentarer på det tidigare inlägget. Ni är helt otroliga. Det värmer mitt hjärta att få läsa om era tankar och erfarenheter. Så fint att så många liksom vågar öppna upp sig, och dela med sig av sådant som man sällan ens pratar med andra om. Jag får ibland känslan av att kommentarsfälten blir som ett slags forum, där det delas berättelser och känslor. Ett forum med väldigt mycket positiva känslor och ord. Älskar när jag ibland ser att någon läsare svarat på någon annans kommentar. Att det liksom blir diskussion er emellan också. Det är bara så jäkla fint och jag sitter ofta med ett stort leende när jag läser era kommentarer. Så tack för att ni tar er tid att skriva ♥

Helgen har passerat och ännu en vecka har tagit vid. Det var en helt underbar helg som äntligen kom med lite sommarvärme. Det blev en tur till stan, bygge och målning av hundgård, lite städning i köket, ett iskallt nattdopp, utflykt i skogen och pyssel i trädgården. En salig blandning.
Så här kommer några bilder från helgen!
071112Nu är hela grunden till hundgården klar! Och sent i fredagskväll bland miljoner myggor blev sista brädan målad för andra omgången. Så nu står den där, röd och fin ute på gården, och väntar på ett stängsel och ett lass med grus. Det känns obeskrivligt skönt att denna hundgård snart är klar. Det kommer kännas så skönt att veta att hundarna har en sådan fin plats att vara på under dagarna och när vi åker bort några timmar. En befrielse, både för oss och hundarna. Bakom deras lilla hus har vi (eller Johan) byggt en trall och ett vindskydd. Där kommer vara skugga hela dagarna så jag anar att detta kommer vara deras favoritplats.
071107Åh, vad jag längtar tills de får gå in i sin hundgård för första gången. De kommer nog bli väldigt glada av att kunna röra sig helt fritt och till och med kunna gå in i ett litet hus när myggen är för jobbiga. Älskade hundar ♥
071101Under helgen har jag tvättat många omgångar med tvätt som bara legat i stora högar på övervåningen. Och det är så skönt nu på sommaren när man kan torka allt utomhus (när det inte regnar). Det blir lättare att få undan stora mängder tvätt på kort tid. Det är lite skillnad på vintern när man får gå och hänga på elementen istället. Och åh..det är något med torkvindor som jag älskar. Kan inte hjälpa det. Jag verkligen njuter av att få hänga tvätt ute. Det känns så rent på något sätt.
071102071104071103071105Igår var det några timmar där på eftermiddagen som kändes sådär filmiskt på något vis. Som den där sommardrömmen jag skrev om här om dagen. Ja la ut en filt på gräsmattan och tog med mig en bok, en kopp te och en skrivbok. Första gången denna sommaren som det kändes tillräckligt varmt för att göra något sådant.
071106Jag gjorde ett litet schema för denna veckan, då det är en väldigt intensiv vecka med mycket jobb som ska göras. Då är det så skönt att liksom göra en lista och lägga upp en plan. Då känns allt så mycket lättare. Blir en slags inbillad kontroll över situationen : )
071111Gick sedan en sväng till växthuset för att vattna alla tomater och örter.
071110Det går riktigt bra för alla tomatplantor. Förhoppningsvis kommer några fler varma och soliga dagar så de mognar fort.
071108Och örterna som nästan hade fryst sönder i slutet av juni har tagit sig igen. Basilikan dog men resten har tagit sig rejält. Vilken himla tur!
071109Tänk att några timmar med värme och sol kan påverka så mycket. Det är som om en ny del av min hjärna aktiveras. Jag behövde verkligen den här mysiga söndagen i solen. Nu är jag laddad för en ny vecka!

Hoppas ni hade en underbar helg med mycket sol. Önskar er en härlig start på denna nya veckan! Kram på er ♥

36 Kommentarer på “En stund i solen

 1. Birgitta

  Oj vad ni är effektiva??så skönt med hundgården och att växterna också klarat sig efter den kalla juniveckan. Du sprider som vanligt inspiration och man gläds med alla aktiviteter i solen och sommargrönskan. Ha en fortsatt fin vecka☀️

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh men tack snälla! Vad glad jag blir ♥
   Ja jag är så tacksam att växterna tog sig igen!
   Kram på dig

   Reply
 2. Lena

  Härliga bilder, som vanligt! Hundarna kommer att få det riktigt lyxigt! Era örter växer ju jättefint men är du säker på att Oregano-skylten har hamnat rätt? Det ser mera ut som mynta….??

  Reply
  • Jonna Post author

   Tack! 🙂
   Jajamen jag är säker på att det är oregano. Men jag håller med om att det nästan liknande mynta lite. Men oregano och mynta kan verkligen se lika ut.
   Kram ♥

   Reply
 3. Lindan

  Åhh vilken härlig helg ni ser ut att ha haft!! Hoppas verkligen hundarna blir glada för sitt nya hus..! 🙂
  Och vad skönt att inte alla era odlingar frusit ihjäl eller givit upp! Härliga bilder, som vanligt…! 🙂

  Mest ville jag bara säga TACK för ditt fina svar då jag kommenterade ditt förra inlägg….!! Jag blir alltid så rakt igenom superglad 😀 när du svarar! <3
  Det är lite skumt det här att man faktiskt upplever att man KÄNNER dig, som att du är en nära vän…Jag vet mer om dig än jag vet om många av mina arbetskompisar tex. Jag vet mer om hur och vad du tänker än många andra i min närhet (vilket ju inte är så konstigt när man följer din blogg…Men det är ändå en lite märklig känsla, om du förstår vad jag menar? 😉 )
  Du känns alltid så uppriktig och omtänksam i dina svar. Du tar dig tid för var och en, och samtidigt så vet du ju inte mycket alls om oss..Vi känner ju dig suuuperbra 😉 , men du vet inte lika mycket om oss…
  Naturligtvis är det ju ett rimligt "förhållande" mellan bloggare och bloggläsare, men ändå lite "speciellt" (hm..känns som jag svamlar…Men jag tror du hajar vad jag menar…? 😉 )
  Lite som en kändis, eller någon som figurerar i tv – alla tycker sig KÄNNA den personen…men för kändisen i fråga är ju situationen en helt annan…

  Ibland funderar jag på hur det skulle blivit om du aldrig vågat ta steget, om du hade bott kvar i Göteborg…? Hade du några funderingar på vad du "skulle bli när du blev stor" 😉 då…? Fanns det några alternativ till det val som du sedan tog?

  Här om dagen tänkte jag att "vem har bestämt att livet ska se ut på ett speciellt sätt? Vem har sagt att det "rätta" ska vara att ha ett arbete med säker inkomst, leva i tvåsamhet, skaffa barn, vara social, tycka livet är värt att leva, tänka positivt, pensionsspara, följa med i de regler o normer som bestämts av andra människor eller samhället? Vem har sagt att DET är facit som vi alla måste följa? Kanske vill jag bo i en hydda i skogen. Odla potatis. Kanske vill jag inte föra mina gener vidare. Kanske tycker jag inte att barn är meningen med livet? Kanske har jag inga planer på att leva tills jag blir pensionär..Och gör jag det så kanske jag fortsätter äta potatis 😉 …? Och kanske prioriterar jag ensamhet framför mingel och sociala tillställningar..? Kanske vill jag inte ha ett jobb där egenskaper som stresstålighet, framåtanda, positivism (till ALLT?!) krävs. Kanske gillar jag inte "att jobba i grupp såväl som ensam", kanske är jag ingen stor fan av förändringar..? Kanske gillar jag inte att vara falsk och alltid hålla med…även om det finns saker i omgivningen och arbetssituationen som är upprörande…?
  *puh* Listan kan göras låååång….;)
  Vad jag försöker säga är att det ju egentligen inte finns något rätt eller fel. Vi är alla olika. Och vissa av oss kanske ska tillåta sig att dra sig undan "standardvärlden" och leva det liv vi passar till..Vem har sagt att man måste passa in?
  Det var bara en aha-upplevelse jag fick (som jag inser är lite svår att beskriva just nu…) när jag satt och filosoferade vid vattnet härom dagen….

  Nu är det slutsvamlat för idag!! Hoppas du har en toppenkväll finaste Jonnan!
  Kram fan! 😀

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhh men vad fint du skriver Lindan. Som alltid! Det är så härligt att du öppnar upp dig så och delar med dig.
   Och vad glad jag blir att DU blir glad för att jag svarar. Jag blir MINST lika glad för dina kommentarer ska du veta! 😀

   Ja det är ju som du säger lite skumt det där med bloggen och att man på ett sätt har en massa vänner som känner mig mycket mycket mer än vad jag känner dom. Det blir extra tydligt om jag är ute på stan eller något och någon som läser bloggen kommer fram. Jag har ingen aning om vem människan är men den har kanske följt mig i 5 år och vet allt jag gått igenom under alla dessa år. För den är det som att träffa en nära vän medan jag träffar en främling. Men det är alltid så himla roligt ändå, även om det såklart är märkligt på ett vis hur det funkar 😀

   Men sen finns du ju alltid vissa som utmärker sig mer på kommentarer och liknande och som jag liksom “lärt” känna lite tillbaks. De som följt under flera år och som ofta skriver. Då får jag ju ändå en slags uppfattning om vem personen bakom kommentarerna är, och då och då har det hänt att jag träffat en sådan läsare och då blir det alltid lite som att träffa någon jag känner lite 😀 Så det är roligt att det kan gå åt båda håll liksom 🙂

   Hmm, din fråga om vad jag gjort om jag inte flyttat hit är så himla svår att svara på. Det fanns egentligen inget alternativ som kändes bra. Så om jag tänker på vad jag gjort om jag inte flyttat hit så ser jag bara jobbiga scenarion framför mig. Att jag helt enkelt bott kvar i stan och pluggat vidare och jobbat med något jag inte riktigt trivts med. Men man vet ju aldrig 😀

   Väldigt bra tanke det där om vem som har bestämt om vad som är rätt och inte!! Du satte verkligen ord på något som är så viktigt att ta upp. EXAKT. Vem sjutton bestämde normerna i det här samhället ? Säkerligen de som tjänar på det. De som tjänar på att medborgarna är som robotar. Som myror i en myrstack. Men det är helt rätt. Det finns ju egentligen ingenting som säger att standarden eller normen är en slags sanning om hur man bör leva sitt liv.

   Alla borde välja sitt eget liv. För alla är unika <3
   Tack för att du skrev och satte ord på det så bra!!

   Kram på dig bästa Lindan!! ♥

   Reply
 4. Bella

  Ser ut som en underbar helg :)! Det är så kul när det man odlar faktiskt tar sig 🙂 Hoppas du också får en bra vecka!

  Reply
 5. Åke

  Spelade upp din kulning för två hundar som sprang runt och busade ,det blev tvärstopp se kom dom sakta igång men inte riktigt så som innan ,så den påverkar nog djur på ett speciellt sätt .
  Jag tycker dina fötter ser roliga och glada ut!!!!!

  Reply
  • Jonna Post author

   Haha vad roligt med hundarna 🙂 Ja det är många djur som lystrar till kulning 😀
   Och haha, va kul att mina fötter ser roliga och glada ut 😀 De är de nog ♥ Kram

   Reply
  • Gabrielle

   I can’t believe that this woman is still vilified by the DDT apologists. Being accused of being responsible for more deaths than Hitler is one of the more mild accusations laid against her. She was/is an enmntonveiral hero.

   Reply
  • verlust kreditkarte dkb

   c’est cute et poétique ca sauf que ds la réalité….Je pense que de savoir des le départ que la fille ou gars est remplis de probleme c’est bien !On a le choix de pas s’embarquer la dedand avant d’etre amoureux de la personne .Parce qu’un coup amoureux (se),on est faite !!

   Reply
 6. Emschen

  Så härligt det ser ut med att hänga tvätt ute! Jag fick välja mellan växthus och torkvinda då tomten är liten, jag valde växthus utan tvekan. haha Fast jag saknar att kunna hänga ut tvätten och jag skulle lätt haft en sådan vacker tvättkorg som du har.

  Idag har jag suttit på altanen mest hela dagen, helt underbart.

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhh ja men jag tycker ju också du gjorde rätt i att välja växthuset. Det ahde jag också gjort! Men torkvinda är väldigt härligt att ha! 🙂
   Kram på dig ♥

   Reply
 7. Magnus

  Det ser ut som om ni hade en riktig kalashelg! Här nere var vädret inte alls lika härligt, men jag fick gjort en del nytta i alla fall så jag ska inte klaga.
  Stor kram!

  Reply
 8. Gitte Lykkeaa

  Altid skøn stemning fra dine fotos og din tekst . Det løfter mit humør, som er påvirket af en svær tid jeg befinder mig i. Tak fordi du deler !

  Reply
 9. Marit

  Tack Jonna för denna fina text och alla underbara bilder! Allt ger sån känsla av hemtrevnad, harmoni och sommar livsglädje, tex att hänga tvätt utomhus är härligt, din tvättkorg är så fin! Hoppas hundarna blir glada över hundgården. Jag är så tacksam att jag hittat din blogg som jag följt dagligen nu en lång tid?

  Reply
 10. Felicia

  Fin helg ni verkar haft, så härligt att hundgården snart är färdig, så fin den blir 🙂 Tack för det inspirerande inlägget du gjorde sist, har inte hunnit läsa det förrän idag 🙂
  Jag har en sida på Facebook som jag nyss startat upp. Den heter “Openheart” och där delar jag med mig av bilder och texter för inspiration, visdom, pepp och så. Sånt där som många behöver lite då och då. Gå gärna in och kolla där om du har tid, även ni andra bloggläsare, skulle vara kul att få lite spridning av orden! 🙂

  Ha en fin tisdag,
  Kram Felicia

  Reply
 11. kim

  Älskar din blogg! Jag har ju själv mina flytta från stan drömmar men får nöja mig med landet utanför gbg för yillfället då min man inte känner sig redo att flytta irrån bekvämligheterna helt! (Lyckades få honom hit från att vara riktigt stadskille så går ju åt rätt håll haha ?)
  jag ville bara kolla när jag läser din blogg på min mobil får jag inga val att “gå till nästa sida” eller typ lista av inlägg; utan om jag skulle vilja läsa gamla blogginlägg (vilket jag så gärna vill då jag precis upptäckt din blogg ❤) så får jag sitta å scrolla i evigheter, är det meningen att det ska vara så?
  Tack för så inspirerande blogg! Är så glad att jag hittat hit!

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.