Ett farväl inför vintern

Som jag skrev nyligen så var det i måndags dags för kvigorna att lämna byn och åka tillbaks till gården över vintern. Jag gick upp tidigt på morgonen för att sjunga och kula för dom en sista gång. Och som alltid var Stjärna den första som mötte mig innan resten av kvigorna kom springande med sina bjällror som vackert ekar över Grundtjärn. Jag saknar dom redan så otroligt mycket.

Här är en liten film från kvigornas sista dag i Grundtjärn.

Massor med kärlek till er ♥

51 Kommentarer på “Ett farväl inför vintern

 1. Susanne

  Åh, du milde så vacker film! Jag blev så rörd både av bilderna och din kulning. Bland det vackraste jag sett i år. Jonna – du går från klarhet till klarhet.
  Lycka till med dina projekt, du är en äkta livskonstnär.

  Reply
 2. leif

  Så fint så man blir rörd. Du är Vallflickan
  Som kan trolla hem skogens alla djur.
  Stjärnan kom först du kan inte lämna henne nu hon är kär i dej och kommer att känna sej sviken då.Du kan ju åka och hälsa på henne det hoppas jag att du gör
  ❤ jättefin video.

  Reply
 3. Cina

  Fantastiskt fin film och vacker kulning!! Tack!
  – väcker många minnen hos mej, glädje och tårar, då min farmor kallade på korna när de skulle “hem” på kvällen för mjölkning och jag fick hjälpa henne.

  Reply
 4. Petra

  Det känns som att du har utvecklats så mycket på så kort tid, vilken känsla du har i dina videos! Detta kunde lika gärna varit en riktigt påkostad kortfilm. Jag är så glad att få se hur du utvecklas. Du är grym!

  Reply
 5. Bodil

  Själavackert skrev någon – jag instämmer.
  Rent nyfiket; någon skrev om drönare, vet inte om det är svaret.
  Vet att du använder självutlösare men undrar ändå allitd hur du får ihop det.

  Reply
 6. Pamela

  You have a drone! I love the second to last shot, where you stop walking and the drone keeps pulling back. It is a perfect end beat.

  And it was so sweet that Star kept following you after you fed her. 🙂

  Reply
 7. Christiane

  I loved the way the cows came over to feed and at the ending, they are gone away for the summer and you are looking around and they are no longer there . . . . . . very moving, very beautiful film. Thank you, Jonna

  Reply
 8. A-M

  Wow, vilken, oj, finner inga ord knappt.
  Så himla fin filmsnutt, helt magiskt.
  Du är som ett vackrare sagoväsen.
  Kramen // A-M

  Reply
 9. Lindan

  Säger som Anders Bagge – jag ryser fan på skinkorna!!! 😮 😉 😀

  Sååå himla VACKERT!! Blir helt lycklig och varm i hela hjärtat! <3
  Och så proffsigt filmat!! (y) Skulle verkligen vilja lära mig att göra små filmer…Vad använder du för "program" när du skapar dina mästerverk? Filmar du med kameran?? Eller har du använt din Samsung??

  Vad glada Stjärna och hennes följeslagare måste blivit för detta magnifika och magiska avsked…!! Om kor kan rysa så är jag SÄKER på att de gjorde det…!! 🙂 😉

  Stoor kram, och trevlig helg bästa Jonnan!! <3

  Reply
 10. Angelica

  Jag vet inte hur många ggr jag tittat nu.. det är magi och jag instämmer med de andra, ryser på hela kroppen. Alltså när du tar fart och springer över åkern.. <3

  Reply
 11. ♥Maria Alvljus♥

  Helt magiskt vackert♥ Tappar nästan andan av din underbara sång.
  Vad gulligt med Stjärna som kommer fram först och hälsar♥
  Tack♥ ♥ ♥

  Reply
 12. Mari

  Den träffade mig rakt i hjärtat så jag blev rörd till tårar. ❤️ Du förmedlar den där känslan av stillhet, lycka, själaro…det “enkla” livet…som jag så saknar. Blir så glad av att se dig leva det liv som gör dig lycklig i själen. Underbara människa! Men samtidigt blir jag ledsen av att jag inte har modet att själv göra det min själ skriker efter. Men jag jobbar på det, och sinom tid så kanske jag vågar ta det stora steget till förändring.
  Jag ser också världen i bilder och dina bilder har innehållet jag saknar. ❤️ Varma kramar, Mari

  Reply
 13. Victoria

  Så vackert! Både kulningen och vyerna.
  Fick ett enormt norrlands-sug! Måste planera in nästa resa uppåt snarast.

  Reply
 14. Tiffany D. Davidson

  Jonna, you are already so proficient with your drone! I’m happy you have it – I know you’ll create beautiful things.

  Enjoy your time in the far north ~ looking forward to hearing your tale.

  x Tiffany

  Reply
 15. Lindan

  UNDERBART!!! Alltså, vad glad jag är att du börjat använda din fantastiska röst, dessa kulnings- och sånginslag gör allt ÄNNU mer magiskt!! Du är nästan för bra för att vara sann……!!!

  Massa kärlek!! <3 /Lindan

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.