Fredag

Den här veckan har verkligen gått fort. Kanske för att jag spenderat mycket mindre tid hemma än annars.Fred Det är tredje dagen idag som jag far in till stan för olika ärenden. Annars brukar jag bara fara in till stan högst en gång i veckan. Eftersom jag bor så långt ifrån så försvinner lätt en hel dag om man ska iväg sådär. Men det har det varit värt! Igår var jag in och skrev ett avtal med SCA, då jag ska få det ärofyllda jobbet att fotografera deras årskalender 2017. Det känns så himla roligt. Jag älskar den typen av fotojobb, när jag får helt fria händer och samtidigt bara göra det jag älskar.

Och idag har jag blivit inbjuden till ett spännande möte av kommunalråd Anna-Britta Åkerlind och Glenn Nordlund. Ett rundabordssamtal om utvecklingsarbetet för Örnsköldsvik. Ser fram emot det!
Jag gillar när livet får en härlig blandning av olika saker sådär. När jag både får springa i mina skogar och gå på spännande möten. Det är det som ger perspektiv.

Nu ska jag strax göra mig klar för att åka in till Övik. Vill önska er en underbar fredag, så hörs vi senare ♥
Här kommer några morgonbilder !
112701Möter en ny dag tillsammans med min trogne följeslagare.
112705112703112706
112702

21 Kommentarer på “Fredag

 1. Peter Ståhlberg

  Kul att höra hur “saker” och ting börjar komma till dig. Att du får uppmärksamhet och kan det drar in lite guld. Det verkar som om du uppnått en slags kritisk massa efter år av strävan. Alltid trevligt när man lyckas med det (trots att det många gånger känns hopplöst och svårmodigt). Fina bilder, särskillt den första 😀

  Reply
 2. Birgitta

  Vad trevligt att du får fota till SCAs kalender, jag har fortfarande framme dina kalendrar och byter blad varje månad. Njuter av bilderna och snart kommer den underbara Luciabilden fram!! önskar dig en fin helg/kram

  Reply
 3. Stu

  Great news about your jobs and meetings.
  So very hard to maintain creativity when the phone is quiet and diary empty. But in current economic situation, giving up and trying to find a ‘normal job’ is no easy task either.
  10c and rain here today, feels like summer!

  Reply
 4. Jorma

  Härligt att ha grejer att göra som går bra ihop med det som får en att må bra 🙂
  Härliga bilder, fyran var lite extra. En lite andlig känsla i den.
  Helgkramar till dig 🙂

  Reply
 5. Annica

  SCAs kalender brukade jag få på mitt jobb när jag jobbade med avrop…alltså beställde hem material. Brukar vara jättefina bilder i den och du kommer inte att göra dom besvikna 🙂

  Reply
 6. Angela

  Jag hittade din sida igår. Vilka otroligt vackra bilder! Det är bland det finaste jag sett. Det är en sån härlig romantisk mystik i bilderna och dom känns väldigt varma och positiva. Dom skulle passa perfekt som tavlor eller kanske en vacker fotobok.
  En liten fråga…hur gör du när du tar kort på dig själv i naturen? Har du kamera på stativ och fjärrutlösare? Jag har provat lite och tycker det blir svårt när man vill att händerna skall vara med i bilden samt få fokus på rätt ställe.

  Ha en fin dag,
  Angela

  Reply
 7. Maria

  Härligt att höra att man kan lyckas när man går mot strömmen och gör nåt annat än alla andra! Stoooora kramar och grattis till dig, du modiga människa! Fortsätt så! Jag får mycket inspiration från dig.

  Reply
 8. Emelie

  Älskar den bilden med solen över de snöiga granarna, så himla mysig! Jag får alltid en underbar känsla när jag går in på din blogg eller tittar på dina yt-klipp. Har blivit lite Jonna-skadad i huvudet det senaste dygnet, för mycket bloggläsande haha!

  Reply
 9. Johanna

  hittade din blogg för ca 2 månader sen och har sen dess, när jag haft tid, läst igenom hela haha, nä men tyckte att din story var väldigt intressant så ville förstå från den från början. Nu sitter jag här och kan bara säga Herregud vilken resa du varit med om, inte bara skillnaden mellan storstad och landet men som människa fotograf konstnär!!! beundrar dig väldigt mycket!! Själv lever jag ett liv i Stockholm men har tagit steget att skaffa hund?? bästa jag gjort och kommer ut i skogen varje dag nu, har kommit fram till att det är absolut bästa sättet att ladda batterierna! Men som så många andra som läser din blogg har jag en bröm om att flytta långt från storstäderna, fast för mig är det västkusten och ut på öarna, jag vill bo vid havet, fiska, känna vinden i håret varje dag, saltet på kiderna osv!!pluggar dock på kth nu dom också är en dröm men ngn gång då ska min andra dröm bli sann, och vare sig du vill eller inte så kommer jag berätta hur det gick för en del av det är tack vare dig? Du ger folk hopp, du visar att man inte är ensam, åh du är underbar!! tack så mycket för att du delar med dig och ger folk inspiration, tack, tack, tack!

  Reply
 10. Eskild

  Det är genialiskt av SCA att tysta en framträdande och rent av folkkär kritiker av vindkraften i området där du bor, må jag säga. Man köper sin kritiker! Anställ motståndarna!

  Reply
 11. Lindan

  Underbara o stämningsfulla bilder, som vanligt!! 🙂
  Den sista, på dig o Nanook är ju bara sååå härlig! Kärleken och kontakten mellan er blir så otroligt tydlig!! <3

  Reply
 12. Jos

  Kommer kritiken mot vindindustrin inklusive SCA’s skövling av naturen tystna framöver? Så till vida Jonna inte rådfrågar sin mångtusenhövdade läsarskara om smarta förslag på sätt att uppmärksamma det än mer. Bilder säger säger nämligen betydligt mer än 1000 ord och är ett ytterst kraftfullt språk. Jag tror vi är många som vill behålla tystnaden i den norrländska naturen.

  Jonna: – Men se till för sjutton att ta betalt i förskott för kalendern.

  Reply
  • Eskild

   Hej Jos! Jag är mestadels betagen av Jonna och hennes ohejdbara behov för närhet till natur samt hennes förmåga att visa upp all den skönhet hon själv ser sin omgivning med. Men jag slogs av det groteska i att hon överlycklig tar på sig ett PR-jobb för SCA. SCA som kommer att fördriva henne från Grundtjärn! När den säkert bedårande naturkalendern(?) kommer år 2017 kan det stå 152 stånkande SCA-vindkraftverk 4-8 km från hennes hem och veva farväl till henne när hon packar ned sitt nuvarande liv och flyr orten. Några få km från Grundtjärn kommer en av två gigantiska bergtäkter, SCA igen, att ha sin våldsamma verksamhet i många år fram över med sprängningar, skrammel, smutsig, tung trafik och ljusföroreningar. Det blir svårt att döva DET med vackre bilder! Inga råd här, bara en undran över hur hon tänkte. Var hälsat!

   Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.