Genom livets berg och dalbana

Jag tycker det är något obeskrivligt fint över människor som kan känna med andra, och som kan glädjas åt när någon är glad, och tvärtom. Det är en av de sakerna jag älskar med att blogga. För jag känner på riktigt att ni läsare bryr er. I motgångar och medgångar så känner jag alltid att det är så himla många som hoppas och hejar. Som tröstar, som peppar. Som förstår och som sprider glädje. Det är bara så fint att jag blir rörd. Så jag ville egentligen bara klämma in ett litet tack här. Tack, för att ni följer mig genom livets berg och dalbana ♥

Jag tänkte att jag skulle skriva och påminna om dokumentärserien om mig i två delar som finns på SVT-play. Många av er har säkert sett den redan men det kommer ju ständigt nya läsare och de som inte läst bloggen på ett tag. Så, om ni inte sett den redan så finns första avsnittet HÄR, och andra avsnittet hittar ni på samma länk. 
55.Beauty of life - L

Jag har ägnat hela dagen åt att ladda upp produkter och bilder på webshopen. Har laddat upp 300 bilder nu, och ändå har jag över det dubbla kvar. Det blir en lång kväll framför datorn. Tur att det finns kaffe! 😀

Hoppas att ni haft en fantastisk dag och att ni får en härlig kväll! Kramar ♥

48 Kommentarer på “Genom livets berg och dalbana

 1. Per Asp Bölen Junsele

  Klart vi hjälper och peppar dig om det behövs vilket jag inte tror för själv läser jag din blogg för att själv bli upplyft och peppad

  Reply
 2. Elisabetta

  Hei Jonna!?
  Jeg er så utrolig glad for at jeg fant din blogg! Elsker den!?
  Skulle ønske jeg hadde funnet den tidligere!☺️Nå måtte jeg bare skrive til deg!
  Din blogg har gitt meg så ubeskriveligt mye,du er bare helt fantastisk!✨
  Jeg elsker naturen,hunder og fotografi,så din blogg traff meg midt i hjertet!❤️
  Nå har jeg lest alle innleggene dine,og det har vært så fint å få ta del i din hverdag,og se hvor langt du har kommet i dag.
  Når man leser din blogg,så føler man at man nesten er hos deg! Og dine små filmer kan jeg se om igjen og om igjen.?
  Din formidlingsevne er helt utrolig bra!??
  Takk så mye for den varme,vakre og fine personen du er!?
  Jeg gleder meg til å følge deg videre,og ønsker at alt skal gå din vei!???
  Jeg heier på deg av hele mitt hjerte! Kram!?

  Reply
  • Jonna Post author

   Vilka fantastiskt fina ord!! TACK Elisabetta!! Vad du gjorde mig glad nu!! ♥
   Jag är glad att du hittat hit och att du tycker om min blogg!! Dina ord värmer i hjärtat.
   Tack så jättemycket! Kramar ♥

   Reply
 3. Jorma

  Ditt skapande är glädjeväckande, du ger till oss. Det är fina grejer det. Det är konst i dess renaste form.
  Ibland är det svårt att finna ord för att beskriva känslorna, därav mina facebook-kommentarer med foton då och då. Då blir det en bild säger mer än tusen ord, och kanske mer beskriva min “tolkning” av din bild. Eller nåt.
  Hoppas kvällen går bra. Och just det: en helt underbar bild på er 🙂
  Kraamar

  Reply
  • Jonna Post author

   Tack Jorma! Vad vackert skrivet! ♥
   Och jag tycker bara det är fint att du skickar bilder i facebook-kommentarerna. Som du säger, en bild kan ju säga mer än tusen ord 🙂 Kram !

   Reply
 4. Nicklas

  Klart man bryr sig om en sådan fantastisk och fin person som du! Underbart med ödmjuka snälla mjuka personer. Har lite svårt för personer som är lite tuffa och hårda om du förstår vad jag menar jag har så lätt för att ta illa vid mig om någon är dum. Ska bli spännande att se allt nytt i din webshop:) ha en fin kväll<3 kram

  Reply
 5. Hanne

  oh, hoppas på massa fina bilder, skulle vilja beställa några och rama in i stora pampiga guldramar med mycket passpoal 😉

  Reply
 6. Camilla

  Här finns verkligen mycket nätkärlek, tänker jag… Inte minst apropå att det är NoHate-dagen imorgon… Mer nätkärlek, mindre näthat… 🙂

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhh jasså är det NoHate-dagen 😀 Vad häftigt, visste inte att den fanns. Ja då får vi sprida ännu mer nätkärlek idag då 🙂
   Kram ♥

   Reply
 7. Katten - Bucket Life

  Vilken otroligt vacker bild, så fint med den blå tonen!

  Jag älskar att bloggar (och andra digitala kanaler) kan ge så mycket. Jag har fått många av mina bästa vänner på det sättet.

  Jag tror att det bara blir ett sånt gensvar och utbyte om en bjuder på sig själv och vågar vara personlig och det gör ju du. Det fungerar ju på nätet precis som i vanliga relationer – ge och du får tillbaks! 🙂

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh tack!

   Och ja, det är verkligen fantastiskt hur man faktiskt både kan ge och få så mycket via nätet idag. Och det är ju som du säger, ju mer man ger av sig själv desto mer får man tillbaks. Det känns så fint ♥
   Kram på dig!

   Reply
 8. Stu

  Hej Jonna… Leave that computer and get your ass outdoors and make some nice Aurora pics… 😛
  (magnetometer graphs are active now, but it’s cloudy and thick fog here, grrr)
  🙂

  Reply
  • Jonna Post author

   Haha 😀 I did that! I saw a beaaaautiful aurora, but then it came a lot of fog and then clods. But I got some photos at least 🙂

   Reply
   • Stu

    Ah good stuff… 🙂
    I really want to see how the Aurora looks with my new camera and lens new combination, but next time hopefully… 😉
    The last few auroras have been clouded out here, might have to move to the Arctic! 😛

    Reply
 9. Jenny - En Vintage Saga

  Det känns som en sån lite sak att kommentera någons inlägg, men om man själv bloggar så veta man hur mycket det betyder. Det värmer verkligen hela vägen intill hjärtat att få läsa fina kommentarer på ens blogg.

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh eller hur, det betyder så himla mycket! Det är det roligaste som finns, att läsa kommentarerna 🙂 Det blir ju som en dialog med läsarna. Men måste själv bli bättre på att kommentera andras bloggar. Har nog aldrig ens lämnat en enda kommentar på din fina blogg. Jag vet ju ändå hur mycket det betyder, så det ska jag bättra mig på.
   Kram på dig ♥

   Reply
 10. larsleksing

  Jag är ingen bloggläsare av rang men din tycker jag väldigt mycket om, alltid vackra bilder och fina ord. Sluta aldrig att vara du.

  Reply
 11. Christoffer B

  Alltså du förstår inte hur mycket du ger oss.
  Du använde ett ord för ett tag sen, “Livselixir”. Utan att sätta någon slags press på dig, så vill jag säga att jag tror att det beskriver ganska bra hur många känner för dig och din blogg, när vi inte själva har den där skogen att vandra i. För de utav oss som är fast i ett liv vi inte trivs med, som ännu inte vågat följa drömmarna, finns du och ditt sätt att leva som ett ljus i mörkret. Ett bevis på att det finns hopp, att det går att leva som man lär, att det handlar om att våga ta steget ut, och se att vingarna bär. Vi kanske inte är där än, men så länge hoppet finns lever drömmen.

  Så det är du som ska ha tack Jonna. Är så glad att lyckan har vänt för dig äntligen. Det är du värd. Kram och hoppas du får en fin natt med många bra bilder!

  Reply
 12. Magnus

  Jag håller med Christoffer!
  Det är verkligen inte svårt att ge några uppmuntrande ord till någon som ger så otroligt mycket som du gör. Det känns helt enkelt självklart!

  Reply
 13. Sonja

  Ah finally 🙂 Men när jag klickar på länken så öppnas ett fönster med ‘We’re working on our Tictail store, follow us to get update’ och man ska ge epost adressen. Är detta rätt?
  Tack!

  Reply
 14. Ramona

  God morgon <3
  Vilket fint inlägg. Visst blir man glad av alla fina peppande kommentarer. Har själv en blogg och vet hur glad man blir. Betyder mer än läsarna kan förstå tror jag 😉
  Stor kram och ha en fin dag

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh tack! Ja eller hur, det betyder så himla mycket. Det är kommentarerna som gör bloggen så levande. Och man blir ju så glad 🙂
   Kram! Ha en underbar dag ♥

   Reply
 15. Miriam

  Din blogg är den första jag klickar mig in på, just för att du är så otroligt inspirerande! Näst intill varje gång jag har läst här så har jag velat lämna datorn och gå och skapa något själv, just för att du ger mig så många idéer till nya projekt. Jag önskar jag kunde göra som du och leva på min kreativitet och förhoppningsvis kan jag göra det en dag. Sluta aldrig vara du! <3

  Reply
  • Jonna Post author

   Ååhh tack snälla Miriam. Får ett stort leende när jag läser din kommentar. Vad glad jag blir att du blir inspirerad av att läsa min blogg! Och jaaaa! klart du ska kunna leva på din kreativitet en dag. Är bombsäker på det ♥
   Kram!!

   Reply
  • Jonna Post author

   Hej Sanne!
   Åh men tack för att du skrev och länkande. Jag hade ingen aning om detta och ja, det är bildstöld eftersom hon inte har frågat. Och och använder ju dom på ett sätt så det ser ut som det är hennes bilder. Vad tråkigt när sådant händer :/ Hittar ingen mailadress där jag kan kontakta henne på heller.

   Kram ♥

   Reply
   • PJ:s byffé – från by till fe

    Tråkigt när det blir på detta sätt, visserligen bara på en blogg men ändå.

    En sak jag har lagt märke till är att du inte har någon typ av copyrightmärkning synlig på dina bilder eller i bildernas egenskaper. Kanske en idé? Själv kör jag med © + epostadress ifall någon är intresserad av bilden, vilket har hänt, samt i bildens egenskaper. En annan metod är att inte ha för hög upplösning på bilden på webben vilket gör den mindre attraktiv för utskrift.

    Reply
 16. Sonja i Norr

  Åh, är så nyfiken på hur det går med senaste tävlingen du deltog i! Då du drabbades av alla möjliga motgångar och jobbade järnet för att hinna till deadline! Kram i det Ångermanländska solljuset.

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh jag är också nyfiken! Och jag spricker för jag vill visa er bilderna jag tog! Men vill ju inte göra det än förrän jag vet om dom kommer med eller inte. I mitten av december får jag reda på om mina bidrag kom med eller inte.

   Kram! ♥

   Reply
 17. amanda

  Jag tycker du är jättehäftig och väldigt inspirerande! Klart man ska följa sina drömmar och leva på det sätt som är så givande som möjligt för sin egen skull!

  PS. Jättevackra foton 🙂

  Reply
 18. Karin

  Du är en fin inspirationskälla för alla oss som vill, men inte riktigt vågar kasta loss. Jag och min man har lämnat Stockholm (übercoola Södermalm dessutom) för en liten pytteby i Sörmland och vi tycker att vårt nya liv känns helt rätt, men när hela samhället skriker STAD och URBANISERING kan man ibland undra om man är galen och valt fel. Då läser man din blogg och inser att vi gjort rätt som valt landsbygd, natur, lugn och tystnad.

  Reply
 19. Anna Ahmad

  Hej Jonna.

  När jag tittade på dina klipp så kände jag bara ren glädje och trivsel. Som terapi. Du är en sån otroligt fin och underbar tjej.
  Så många skulle behöva se ditt liv och förstå att jakten på lycka är inte lika med pengar, status och yta.
  Du är motpol från det sjuka ideal som tyvärr sprids alltför lätt.
  Jag är så glad att du funnit lyckan med dina fina bilder från den norrländskan floran. Jonna du är en förebild. Jag beundrar ditt mod och din livsglädje. Jag önskar att jag också hade styrkan som du har att fullfölja mina passioner.
  Många många lyckönskningar till välgång och att du alltid får dina högsta önskningar uppfyllda.
  mhv/ Anna.

  Reply
 20. Josefine

  Blir alldeles lugn i själen när jag läser din blogg och ser dina bilder. Snubblade in här för någon dag sedan men hit lär jag komma ofta i fortsättningen. Ser så väldigt fridfullt ut att bo ute i skogen. Tack för att du valt att dela med dig av din vardag!

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.