I väntan på vintern

120610

Ängens blommor från sommaren står ståtligt kvar och reser sig mot himlen. Kanske tror de att vintern är över redan och våren är på ingående. Jag förstår dom. Jag tror aldrig december känts så mycket som april tidigare. Is på vägarna och snö som klumpvis ligger utspritt över en naken, gulnad mark och vittnar om en kommande vår.
120715120613När kvällssolen lyste upp himlen i brinnande färger kunde jag inte låta bli att tycka att det var vackert. En färglös värld mot de starka färgerna på himlen. En sådan vacker kontrast, och jag var bara tvungen att springa ut en stund och fånga det vackra ljuset. En eftermiddag i december. Eller, en tidig vårkväll i april.
120615120616

Snälla sommar, släpp taget nu.
Låt isen sjunga sin sång och frosten vandra över äng och myr.
Låt molnen skingras på himlen
och nattens stjärnor lysa som vår fyr.

Sommar, styr din värme in mot hamn.
Jag behöver vinterns vita tårar för att ljusa upp i mörkrets vrår.
En stilla natt i vinterns famn.
Med ingen vind som blåser elden ur mitt hår.

120612

28 Kommentarer på “I väntan på vintern

 1. Jojhanna

  Vackert och vemodigt! Vi har några decimeter snö här utanför Skellefte o 15 minus idag,,men man får ju verkligen hålla alla fingrar o tår att det ska ligga kvar,,Jag skulle välkomna mer snö o hoppas att ni också får! Dansa snödansen!?

  Reply
 2. Erika

  Fick tårar i ögonen, så underbart vacker och vemodig dikt ❤️ Saknar vintern oerhört mycket, hoppas den kommer!

  Reply
 3. leif

  Du skriver så inspirerand vackert.
  Roligt att se dej på så fint humör.

  Vinden rufsar gärna omkring i ditt hår
  Det är ju vinter inte vår.
  Den gula elden flammar åpp men når ej norrskenets fladdrande kropp.

  Hoppas på snö då kan sommaren lägga sig att dö.?
  ? kram ditt solsken

  Reply
 4. Elin

  Jag blev nästan euforisk när jag äntligen hittade din blogg igen efter flera år utan att jag fått läsa ditt undebara sätt att skriva. Det var flera år sedan jag läste om dina äventyr i Grundtjärn, även om namnet på byn hade fallit ur minne när jag de senaste måndern har jag gått runt med en skavande känsla och en nyfikenhet om att jag ville veta hur det gått för dig, vad du har för dig nu och ifall du fortfarande delar med dig a hur du har det. Allt jag kom ihåg när jag börjde leta var att du var ung, hade fyttat från allt till ingenting, och att du hade sällskap av en hund. Om jag inte missminner mig så var det en gammal skola du bodde i då, och kan de varit en gammal volvo du hade som tog dig runt i kylan? Bilmärken är inte min bästa sida, men det känns som att den var blå, kan vara så att jag har helt fel även här. Jag kommer ihåg att du skev att det var eftersom att det var så kallt i huset som du drog maddrassen ut till köket för att komma nära värmen. Nu äntligen, efter många försök, så var det googlesökninen “blogg tjej hund bor i gammal skola” som gav mig möjligheten att få hitta tillbaka till dig igen.

  Reply
 5. Janet Doane

  What beautiful photos, and the sky, so amazing, such colors! Your poem touched my heart… “I need winter white tears to light up the dark corners”… “the night stars shine as our lighthouse”… The poem feels like an invocation, a prayer… yes, it is time for winter. Come, now.

  I wrote this little poem many years ago on a snowy night in Connecticut as the flakes piled deep. We are supposed to get snow in two days… we’ll see what comes. Loving my life, and my special time to see what gifts you’ve brought into my world, day by day. xo

  Everyone knows that snow comes
  from the midnight sky –
  flurries of frozen light
  resting in God’s deep space.

  Reply
 6. Pamela

  Rose colored glasses make the world beautiful in any season.
  The warm glow of the clouds say… “When the world is disappointing, look Up.”
  There is always room to rise.
  Expectation can take you out of the current of the day. “Be Here Now”, the frost flowers say.

  Reply
 7. Stu

  Lovely words and pictures. Like always.
  We have 15c forecast for the Scottish Highlands today, hmmm that’s almost the same as summer!
  If you end up with too much snow there feel free to throw a snowball over this way!..

  Reply
 8. Magnus

  Finfina bilder Jonna! Du är en mästare på att fånga känslor på bild. Det bleka vinterljuset är där, jag “hör” hur det låter när man går i snön och det frusna gräset och jag “känner” hur kylan biter i nästippen. Och det bara av att se på dina bilder!
  Här nere är det 6-7 plusgrader och regnar lite lätt. Ger inte direkt vinterkänsla. Det känns inte som om vi skall få någon riktig snövinter i år heller så för min del kan vi hoppa fram till slutet av mars direkt. 😀
  Stor kram!

  Reply
 9. Lindan

  Jag förstår dig! (även om ni, i jämförelse med Jönköping, har nästan RIKTIG vinter!! Här ska bli 10 grader varmt till helgen..och regn..:/ )
  Vackra bilder blev det i alla fall…Och jag älskade den vackra dikten till! <3

  STOR KRAM!! <3

  Reply
 10. Jojhanna

  Nu smyyyger jag igång min blogg panospoint.se,,,Så i väntan på fantastiska vinterstormar så kika in för lite snökänsla! =) Kram!

  Reply
 11. Malins bilder

  Så väldigt vacker med det rosa! Ängsblommorna tror jag står kvar som en påminnelse, det kommer en vår efter vintern. Jag är ingen snö-människa alls men kan ändå förstå det vackra i det. Hoppas din dag blir fin!

  Reply
 12. Katta - Bucketlife

  Jag är så oroad för världen och vintrarnas framtid. Vill inte ha ett kontrastlöst år, med två årstider.
  Hoppas ni får snö snart och tills dess så njuuuter jag av dina “vårbilder” 🙂

  Reply
 13. Joy

  Jag tycker det är fantastiskt det du har gjort. Själv är jag raka motsatsen, jag får ångest av att vara ensam och måste ha folk omkring mig. Så himla modigt att gå emot allting om hur man “ska” vara för att platsa in. Man ska ju göra det man själv mår bra av, för tusan! Otroligt glad att du också träffat ditt livs kärlek. Jag önskar er all lycka. Du är verkligen en förebild, och fortsätt följa ditt hjärta!

  Kram

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.