Nominerad till Årets normbrytare

Det känns så himla häftigt att nu få berätta att jag fått den stora äran att bli nominerad till “Årets normbrytare”  på Företagarkvällen 2017 i Örnsköldsvik. Jag tror inte själv jag förstått det riktigt förrän nu när jag såg en artikel på Allehanda där de listat alla nominerade till olika kategorier. Där stod mitt namn tillsammans med två andra i samma kategori. Jag är så GLAD och så obeskrivligt tacksam över detta. Den 15 december ska vi träffas i Örnsköldsvik och få lite information om företagarkvällen som sedan går av stapeln den 2 februari 2017.  Jag ser fram emot den kvällen så otroligt mycket. Vilken grej att få uppleva detta! Tänk om jag anat vad mycket fantastiskt min flytt till Grundtjärn skulle innebära. Blir nästan tårögd när jag tänker på allt som hänt. Och nu det här. Årets normbrytare. Snacka om kraftfull titel att få bli nominerad till.
Tack. Tack tack tack tack!

Det blev så blandade känslor idag. För jag hade tänkt skriva ett inlägg idag och berätta att jag just nu är lite ledsen över en sak. Men mitt i allt är jag också överlycklig över nomineringen, så jag visste liksom inte vilken väg jag skulle välja haha. Vilken känsla jag skulle känna mest. Men precis som att inget bara är svart eller vitt, så är jag inte heller bara glad eller ledsen. Så jag tänkte att jag ju lika gärna kan berätta också att anledningen till att blogginläggen blivit lite mer utspridda den här veckan är för att jag helt enkelt är så sjukt deppad över en sak.
Jag kan inte berätta exalt varför nu, men oavsett så kommer ni få reda på det om ett par dagar.

Jag har hållit på med ett projekt en längre tid som jag blivit sådär eld och lågor för, och som snart skulle vara klart. Ni vet när jag inte kan tänka på något annat för att det blivit det viktigaste jag någonsin gjort. Så blir det alltid när jag får en lite större kreativ idé. Det blir hela min värld och jag lägger ner all min fokus på att få det som jag vill, och resultatet brukar också bli bra när jag hamnar i det…ska man säga…tillståndet? Jag pratar lite om liknande känslor i videobloggen i det här inlägget från i våras. Eftersom jag lägger ner hela min själ i det så brukar det bli till något jag är väldigt nöjd med. Nu har jag dock senaste tiden inte kunnat komma längre på grund av saker som jag själv inte kan kontrollera. Jag kan inte slutföra det eftersom jag behöver vissa pusselbitar som jag själv inte kan lägga på plats. Jag är beroende av något utanför min egen förmåga och kreativitet. Och det känns så fruktansvärt hjälplöst.

Jag har i flera veckor gått och väntat på att den sista pusselbiten ska läggas på plats så att jag kan slutföra mitt projekt. Men tiden börjar rinna ut och igår insåg jag att det antagligen inte kommer bli något. Och jag blev så fruktansvärt ledsen. Som om jorden slutade snurra. Och den där deppiga känslan ligger kvar i mig fortfarande. Så igår kände jag inte alls för att blogga. Jag kände inte för att göra någonting. Jag är helt tom inombords och jag kunde aldrig ana hur hjärtekrossande det är att bära på en värld inom sig som jag inte får ge i uttryck. Som om hela min själ skriker vad jag ska göra, men jag är fastbunden och kan inte röra mig. Åh, nu låter det här så himla stort. Det är ju egentligen inte det. Men för mig är det väldigt stort. Och som sagt, ni kommer snart få reda på vad det handlar om, oavsett om ett mirakel sker och jag får slutföra projektet eller om det helt enkelt inte blir av. Men håll era tummar, snälla ♥

Åh vad skönt, nu har jag fått skriva av mig om detta. Nu vet ni varför om jag verkat lite nere sista tiden.
Men som tur är så kom den här nomineringen som en skinande sol och väger upp det hela. Mitt i all deppighet så ler jag stort när jag tänker på den ärofyllda känslan att få vara nominerad, och att få gå på Företagarkvällen med min älskade Johan i februari. Lycka!
Lycka och vedmod. Precis så som livet är.

Nu är det fredag och jag önskar er en underbar helg! Tack för att ni finns!
Kramar i massor ♥

54 Kommentarer på “Nominerad till Årets normbrytare

 1. Rania {Rowan Tree}

  Stort, stort grattis till nomineringen – det har du förtjänat! Är säker på att du kommer ta hem den fina titeln 🙂

  Angående det där andra så låter det oerhört trist att saker inte går din väg, speciellt när det är sådant du inte kan påverka men jag är säker på att du kommer hitta en helt annan väg att vandra för att kunna slutföra ditt projekt – du är ju för tusan Jonna Jinton! <3

  Reply
  • PJ:s byffé – från by till fe

   Jag håller med Rania: du är ju för tusan Jonna Jinton!

   Ok, jag vet att det inte alltid är lätt och att det inte alltid går vägen som man tänkt sig men om jag inte minns helt fel så öppnas nya dörrar när man minst anar det (eller liknande formulering), var det någon som skrev. Allting har en mening!

   Grattis till nomineringen, hur det än går! Du blir som minst flera erfarenheter rikare. I bästa fall Årets armbrytare. 🙂

   Reply
 2. Eija

  Finns det inget vi kan göra för att underlätta det besvärliga? Vi är många som följer dig och har olika kontakter??

  Reply
 3. Marina

  Tack för att du delar med dig av både dina med- och motgångar. Precis som du säger så är det ju så här livet är! Efter regn kommer solsken. 🙂 Jag är också en kreativ själ och kämpar mot utmattningssyndrom, så jag känner verkligen igen mig i det du skriver om hur “hjärtekrossande det är att bära på en värld inom sig som jag inte får ge i uttryck. Som om hela min själ skriker vad jag ska göra, men jag är fastbunden och kan inte röra mig.” Det låter deppigt men jag försöker se det från den ljusa sidan – som du skrev för ett tag sedan om ett träd som tappat sina löv inför vintern men som kommer blomma igen nästa år.

  Jag håller verkligen tummarna för att du vinner titeln på Företagarkvällen!

  Trevlig helg <3

  Reply
 4. birgitta

  Så roligt med nomineringen? synd att du kanske får avbryta projekt men självklart håller jag också tummarna??

  Reply
 5. Martina

  Jonna! Du har Johan vid din sida och så bor ni på en härlig plats! Vad mer behöver du? Släpp nu det där som deppar dig och ut och gör sånt du blir glad över! Ibland ska man släppa och gå vidare för att samla kraft och komma tillbaka!

  Reply
 6. Gale Harris (U.S.)

  When the magic chooses you for a creative project, it is because you will grow spiritually from it. Consider what growth you have already experienced and don’t consider the project finished until you have gathered all the spiritual gifts it was meant to give you. I KNOW you will find and embrace them all, whatever the material outcome.

  Reply
 7. Timmer olle

  Hej Jånna
  Vet inte om det är samma projekt vi pratar om nu men sa redan från början att det hela är riskabelt.
  Bara det att bygga om skolan till någon kontrollstation skulle kosta både tillstånd m.m
  Namnet Grundtjärnspacecenter låter inte tufft, frågade en kompis som spelar rymdspel!
  Värsta av allt är väl raketen hur tänkte du där den skulle väl inte ens gå igenom bes helrenoverad.
  Även om Volvo 245 är en stabil bil så skulle det nog börja knaka i den redan i starten 45kmh
  Bilden du skickade med 6821 marschaller fastskruvade på bakluckan kommer aldrig lyfta bilen du måste påskraketer fattar du väl.
  Glöm detta nu om det vara det du tänkte på o baka pepparkakor på golvet istället.

  Grattis till nomineringen

  Reply
 8. Jorma

  Grattis till nomineringen!! Härligt!
  Jag håller alla tänkbara tummar för att du ska kunna slutföra ditt projekt.
  Hoppas din helg blir riktigt fin <3
  Kramar

  Reply
 9. Lindan

  Åååhhh, stort GRATTIS till nomineringen!! “Årets normbrytare” – det är tungt!! 😀 Wow! <3 <3 <3
  Jag hoppas av hela mitt hjärta att du får möjlighet att ro iland ditt projekt/din idé!! Håller alla tummar jag kan!! Kan verkligen relatera till din känsla av att energin bara dör, och man vill bara "göra ingenting"…:/ Har haft ett par riktigt pissiga (jo faktiskt PISSIGA!! :/ 😉 ) veckor nu det senaste. Ingenting har känts bra, varken fysiskt eller psykiskt. Har bara velat ta första bästa rymdskepp härfrån (men de har än så länge lyst med sin frånvaro….Men skulle du springa på något – så sänd dem gärna mot Jönköpingstrakten!!! 😉 )!
  Man kan ju inte vara på topp jämt…Men just när man är nere och kravlar i det där mörka hålet så känns det som om man aldrig ska komma upp igen…Vilket jag är SÄÄÄKER på att i alla fall DU kommer göra!! Du kommer bryta många fler normer, skapa massa fantastiska konstverk, genomföra magiska och underbara idéer…det VET jag!!
  <3 <3

  Nu ringer det här!! Önskar dig en bra helg (trots allt!) Håll gärna tummarna för mig imorgon om du orkar – då är vernissagen här!!

  KRAAAAAM!!!

  Reply
 10. Luna

  Dear Jonna, sorry to hear you are feeling sad. Maybe you are waiting for the snow to come so you can finish your project? I hope you feel better with your wonderful nomination. Have a nice weekend??.

  Reply
 11. Henry

  Hola Jonna, de mi winterbird espacio motorcaravanos i sur España!
  Hoppas kan du fortfarande lite spanska! skicka Di grattis till framgång!! 🙂
  Och vackra Lucia fest nästa vecka!!
  Okej, Stor kram ♥ , Henry

  Reply
 12. Amanda

  Stort stort grattis till nomineringen!! Det är du såå värd!

  Vad tråkigt med det andra, hoppas verkligen det ordnar sig för dig!

  Reply
 13. Boel

  Kära Jonna!

  Jättegrattis till nomineringen, jag hoppas verkligen att du vinner. Du är ju verkligen en normbrytare på många sätt som går din egen väg och flyttade från storstan till lilla Grundtjärn och bosatte dig i ett hus alldeles ensam. Du skriver så personligt, delar med dig av så intressanta tankar och fotograferar helt magiskt så allt det där gör att du är unik på många sätt likväl som att många nog känner igen sig i det du gör och tänker.

  Jag vet ju inte alls vad du har gått igenom och vad det är för projekt det handlar om. Men jag vet känslan av att hålla på med något som betyder mycket för en och så blir det inget av det. Jag har själv genomgått en sådan process rätt nyligen och det är som om att luften går ur en. SÅ mycket energi och hjärta som man har lagt ned på projektet och så slutar allt med att man måste lägga ned det. Inte konstigt att du har känt och fortfarande känner dig ledsen. Kanske inte är någon tröst men jag känner med dig. Det är ok att få känna så här för sen kommer det ljusare tider och du får ett nytt projekt att ägna dig åt som du sen också får möjlighet att ro i hamn. Jag kämpar själv med att få ihop livet och det känns just nu svårt att ens föreställa mig hur det ska kunna ordna sig. Men när jag kollar bakåt så ser jag att det nästan alltid har ordnat sig och har det inte ordnat sig så har jag varit väldigt nere ett tag. Med något ont kommer det något gott och det är för det mesta alltid sant faktiskt. Så ja, det kommer att ordna sig för dig. Önskar dig en skön december!

  Reply
 14. Åsa B

  Grattis till nomineringen! Det kommer säkert komma ett nytt spännande projekt snart, även om det såklart är tungt när det inte alls blir som man tänkt sig. Slår vad om att du vinner titeln! 🙂 Kram

  Reply
 15. Carl Stridsberg

  Stort grattis, Jonna, det är du sannerligen värd. 🙂 Minns att jag tyckte du var en normbrytare redan när jag skrev om dig på min egen blogg, 2012.
  Flickan som flyttade från storstadens jäkt och stress, från all glamour och shopping av ytliga ting till flykten till naturen, ensamheten och stillheten i Grundtjärn.

  Apropå projekt som inte går som man tänkt så har jag ju själv haft två webbprojekt som fungerar sådär. Men det är bara att bita i, bryta ihop och komma igen, Jonna! Och du är ens stark kvinna, du fixar det. Du står ju inte ensam heller längre eftersom du har en hjärtevän som stöttar och peppar dig. Tillsammans är man starkare! 🙂

  Reply
 16. Felicia

  Grattis! Passar dej verkligen 🙂 Och angående det deppiga, hoppas så att det löser sig, i vilket fall så blir det på de sätt de är meningen <3
  Kram och ha en fin helg du med.

  Reply
 17. Emma

  Håller tummarna att det löser sig!

  Jag vet inte om det fungerar för dig, men när jag är i sådana tomma och tunga perioder så kan det hjälpa att testa något HELT NYTT i kreativ väg. Då kan man upptäcka att man tycker om och är bra på saker som man inte alls visste om! Då får man också tankarna bort från det som känns jobbigt + att man får utlopp för kreativiteten, även om det inte är på samma sätt som man brukar…
  Värt att testa kanske? 🙂
  Lycka till!

  Kram
  Emma

  Reply
 18. Pamela

  I’ll hold my thumbs (and cross my fingers) until it is absolutely clear about the fate of your missing puzzle piece.

  If you’ve done absolutely everything you can, and the pieces still do not come into place…then it was not to be. For some reason we cannot know, this was not the correct path, even thought it may have felt so right.
  It has happened to me that I have wanted something so much, only to be disappointed. And only much later does it make sense why that thing was not the right thing after all. …But it is hard to see that in the moment. And it makes sense that you would feel sad…and frustrated.

  It is frustrating to let go of control… or maybe to understand that we actually do not have control, not really. Do the very best you can from your side. That’s all you can do. And if you can really accept that (and believe it) it actually is freeing.

  And congratulations on your nomination! If that is not the universe telling you that you are on the right path, I don’t know what is!

  Reply
 19. leif

  Grattis till nomineringen!.

  Du är bäst, dags för fest.
  Du bryter mer än normen,
  Du visar din glädje och sorg.
  Du är föregångare,
  din kärlek till naturen håller följarna i bästa formen.

  Hoppas att du vinner
  Kram från leif. ?

  Reply
 20. Bysse

  Hej Jonna.
  Stort grattis till nomineringen! Jag hoppas verkligen att du vinner.
  Däremot tråkigt med att ditt projekt kanske inte blir av. Jag har en aning om vad det kan vara
  men kan ha fel. Håller tummarna för dig.
  Kramar Bysse.

  Reply
 21. Isabel

  Congratulations Jonna! Now…. snap out of the pity wagon. Here is a quote from unknown author: “Sometimes you gotta stop worrying, wondering and doubting. Have faith that things will work out. Maybe not how you planned, but how they are meant to be.”

  I have faith that things will work out for you, sending you Faith energy to help you through! Much Love!

  Reply
 22. Missy

  Congratulations on the nomination! There’s a saying, “One door closes, and another one opens.” While you might not be able to complete the project you hoped, something just as good, or better, will come along. Sending positive thoughts!

  Reply
 23. Lars 8463

  Som ett stort TACK
  För alla vackra minnesbitar
  Jag fått från din själ

  Skulle jag vilja snickra
  Med hela min själ
  Den saknade pusselbiten

  Men jag saknar material.

  För när inte ens den
  STORA centrala biten
  I ditt hjärtas pussel

  Trots sina inspirerande ord
  Sina kärleksfulla händer
  kan forma biten

  Kommer den kanske naturligt

  Årets normbrytare!
  Grattis! ?
  GLAD för din skull ❤

  Men om du inte tar illa upp
  Skulle jag nominera dig till
  ÅRETS NORMSÄTTARE

  Håller tummarna stenhårt
  Även dom mitt i handen
  Men det blir svårt att snickra!!

  Enligt väderprognosen
  Såg det ut som du får chansen
  att andas kyla som värmer.
  Lyssna på ljudet från ditt ursprung.
  Låta ögonen dansa i månens
  och stjärnornas glittrande sken
  Men någon pusselbit?

  Önskar er en underbar helg
  Och det blir det nog
  För oavsett dag i månaden
  oavsett månad på året
  Den låga som tändes
  i era hjärtan.

  Vad bry den sig om tid.
  När den är tidlös?!

  Du vet inte värdet på mina
  löften, men jag lovar
  Det räcker ALLTID med
  Kram

  Reply
 24. Louise

  Hos mig har det snöat under natten, så när jag såg det tänkte jag på dig! Det kom ett mirakel! Fast det kanske inte va snö som du behövde? Eller ni kanske inte fått någon i Grundtjärn!

  Reply
 25. Helena Erlandsson

  Så glad blev jag när BB Sollefteå vann pris 2011 för framgångsrikt förbättringsarbete.

  Nu är mitt arbete förstört när Sundsvallschefen Marju Damoun och politiker Erik Lövgren, Eva Back och Nins Fållbäck stänger förlossningen i Sollefteå.

  Jag är så förtvivlad.

  Reply
 26. Mike Sawyer

  Hi Jonna. Congratulations!! I enjoy seeing your songs and pictures ❤️. Just like the Light conquers the Dark….I love how you share your heart❤️ Thank you for sharing your Light with the world. Hope You’es have a very nice Christmas and enjoy your WINTER ❄️. I Live in Canada and enjoy seeing the area where you live. Thank you Mike Sawyer ☀️?????❤️

  Reply
 27. Anonym

  En av de två andra nominerade är sameslöjdaren Birgitta Ricklund från Saxnäs. Inget dåligt sällskap du är i!
  Svårt att låta bli att gissa på projektet du har problem med: En ny Luciafilm men ingen snö? 😉
  Hoppas att det ordnar sig iaf.

  Reply
 28. Magnus

  Stort grattis till nomineringen Jonna! Och så håller jag tummarna för ett mirakel så ditt projekt ändå går i lås.
  Skickar en stor kram och önskar dig en fin dag!

  Reply
 29. Anna

  Grattis till nomineringen!!

  Synd att du är ledsen, hoppas det löser sig på bästa sätt och att du kan känna dig gladare snart igen!
  Är det så att det löser sig men ändå inte så som du hade hoppats så finns vi ändå här som tröst och stöd.
  Kram! ❤️

  Reply
 30. Sara

  Stort grattis till nomineringen bästa Jonna! Den där titeln är ju som gjord för dig ❤️

  Angående projektet som inte går som du vill så hoppas jag att det ändå löser sig tillslut, att du på något sett kan få den där sista pusselbiten på plats. Förstår verkligen dina känslor och vill ge dig en stor kram! ❤️

  Reply
 31. Sommer

  Jonna the universe is asking you to believe even stronger now. Keep seeing you project completed, feel the feeling of what it’s like for your work to be done. Tap into the essence of the project… in the beginning the excitement you felt the passion, the love you have for it and then let it go. Keep the faith that all is in divine order even if it doesn’t always seem that way. Be open as I know you are to the universes surprises and gifts! Affirm it outloud that your open to receiving all of the universes gifts and surprises to help you complete this project! I have a good feeling for you that whatever the outcome your work will not be wasted!!! Much love and aloha from Northern California !!

  Reply
 32. Anna

  Hej Jonna!

  I dag gick jag in på Kero´s hemsida för att kika lite. Har sett att du använder näbbskor från dem, dessutom var du deras ansikte utåt den här veckan upptäckte jag – roligt!!
  Men jag skulle vilja fråga dig om du tycker att näbbskor fungerar på vintern?

  Tack för hjälpen 🙂
  Anna

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.