Jag vann “Årets Normbrytare”

Jag sitter här i mitt arbetsrum som doftar av blombukett. Jag sneglar då och då på det vackra priset och diplomet som jag har bredvid mig. Jag ler inombords. Och jag är fortfarande alldeles upprymd av lycka efter den otroligt roliga Företagarkvällen i Örnsköldsvik igår, där jag fick den stora äran att ta hem utmärkelsen som “Årets Normbrytare“. Jag kan faktiskt inte sätta ord på hur jäkla roligt det här känns. Och det var så underbart fint att få dela kvällen med helt fantastiska människor, nya som gamla vänner.

Jag tänkte visa några bilder från kvällen nu! Jag börjar med några bilder som jag lånat från Allehanda.se, och som är tagna av fotografen Robbin Norgren. Eftersom bilderna är så små är det väldigt dålig kvalitet tyvärr, men ni får i alla fall se ungefär hur det såg ut när jag vann!

Alla nominerade i varje kategori hade en liten film med en intervju som visades innan vinnaren skulle utses, där man berättade lite om sig själv, sitt företag osv. I filmen så sa jag i slutet att om jag vinner så vill jag fira vinsten med att dansa twist på scenen. Så efter mitt tacktal så satte de på “Let’s twist again” med Chubby Checker och jag fick svänga loss inför 500 pers. Haha!

Önskar verkligen att jag hade haft bättre kvalitet på dessa bilder! Får hoppas jag får tillgång till större filer sedan. Men här har vi alla vinnarna till vänster. Från vänster; Årets företagare blev Regina Lindberg. Årets nyföretagare blev Jerry Engström. Årets Hallå blev Hoppets Stjärna. Och så jag som Årets Normbrytare. Årets ledare blev Catharina Karlsson, Årets Spotlight blev Cesam, och Årets handel- och turismpris gick till Ruben Madsen.

Och nu kommer lite av mina egna bilder från kvällen. Företagarkvällen hålls varje år på Fjällräven Center, där företag och företagsamma personer prisas. Utöver det är det spännande intervjuer och musikunderhållning. Det är så otroligt fint och välgjort allting.
Kvällens konferencierer var Åsa Ringlöv och Fredrik Holmgren.
Underbara bordsgrannar! Här ser vi Birgitta Ricklund som också var nominerad till Årets Normbrytare, och sen har vi ju min fina Johan, och sedan Marina Viström som är med i Mellansels IF som också var nominerad till Årets Normbrytare.
Det var fina bordsplaceringar och en trerätters middag. Lyxigt!
Glad och nervös!
Birgitta och Johan! Åh vilken glädjespridare Birgitta är. Och jag blev alldeles överlycklig när hon kom i sin kolt och näbbskor! Så himla vackert. Ni kan läsa mer om Birgitta HÄR. Det var verkligen en ära att få bli nominerad tillsammans med henne.

Tre färgglada damer! Viviane, jag och Birgitta.
Den här bilden togs en stund efter att jag vunnit det fina priset. Priset delades ut av affärsnätverket Klöverdam och Örnsköldsviks kommun. Så här står jag tillsammans med Birgitta Ricklind, Stina Haglund som är ordförande på Klöverdam, Liisi Hägglund som sitter i styrelsen för Klöverdam, Johan och Eva-Karin Öhman som är vice ordförande. TACK Klöverdam ♥
Efter att alla priser delats ut blev det dans och fest till Brolle! Så himla härligt avslut på en fantastisk kväll!
Det känns lite overkligt när jag kommer in i arbetsrummet nu och får se allt det här vackra. Utöver diplomet fick jag ett alldeles fantastiskt, unikt fat gjort av krukmakaren Anna-Karin Rask Nygren på Bruksgodset. Den är gjort specifikt för Årets Normbrytare.
Älskar tanken med det här vackra konstverket. Det ska få en hedersplats här hemma, och jag ska se det som en källa till inspiration.
Jag är så tacksam för det här! Vilken ära att få ta emot det här fina priset. Under tacktalet tackade jag bland annat er, alla mina läsare och följare, för all kärlek och värme ni skänker mig, och för all fantastisk respons och allt engagemang. Eftersom det inte finns på film (vad jag vet än) så vill jag bara säga det igen till er, TUSEN TACK! ♥

Nu ska jag försöka smälta den här fantastiska upplevelsen. Fortfarande lite svårt att förstå att jag inte drömt alltihop.
Så nu blir det en lång promenad med hunden! Hoppas ni får en jättehärlig fredag! Vi hörs snart. Kram på er ♥

92 Kommentarer på “Jag vann “Årets Normbrytare”

 1. Lena D

  Åh – GRATTIS, GRATTIS, GRATTIS Jonna! Jag vågade knappt gå in och titta, jag ville så innerligt gärna att du skulle vinna 😉 Så fantastiskt roligt – och rättvist! Du är så värd det! Och att dansa på scenen, jag smäller av, DET hade jag velat se! Du borde få stil-pris också 🙂 STORT Grattis igen, och må glädjens konfetti skimra över er i helgen 😀

  Reply
 2. Bibbi

  Så fantastiskt roligt att det blev du Jonna men inte ett dugg förvånande alls! Det finns ju bara en som du!!

  Reply
 3. Cina

  Grattis!! Du är verkligen en “normbrytare” och en fantastisk insperation! Och du har en otrolig begåvning som konstnär/fotograf, att skriva och kula. Din sångröst kan också nå långt, så vacker! Lycka till med allt du företar dej!

  Reply
 4. Henry

  Jonna – mina mest hjärtliga gratulationer!!!!
  WOW,WOW, flotter mycket stor pantsuit!!
  Tack för enastående bra bloggeintrag och stora bilder!!
  Hälsningar från motormobi i Portugal, mycket ♥ kram ♥,
  Henry

  Reply
 5. Katta Bucketlife.se

  Åh, vad roligt! Stort grattis!! Och det ser ut som att du höll diplomet/priset rättvänt 😀 Tycker du är så välförtjänt priset, du har inspirerat många till att våga gå sin egen väg, inklusive mig.

  Vad härlig hon verkar, Birgitta. Tycker energin verkligen lyser genom bilden!

  Reply
 6. Åsa B

  Åh vad roligt! Stort grattis! 🙂 Det var du så himla värd! Och snygg som tusan var du också! Fnissade lite åt kortet när du står som normbrytarvinnare i mitten av alla svartklädda människor. Det kallar jag normbrytare det 😀 Kram!

  Reply
 7. Jorma

  Jättegrattis till utmärkelsen! Jag hade på känn att du skulle vinna. 😀
  Ha en riktigt fin helg.
  Kramar

  Reply
 8. Brittmari Anderson

  En stooor hejdundrande grattis-krameliduttis-kram från mig. (Dessa kramar är alldeles extra speciella och ges bara till speciella händelser eller personer och detta var ju full pott 🙂 )

  Vet inte vad du förmedlar i det du skriver, för vad det än är, så sitter jag med våta kinder och lättare hjärta och sinne.

  Stort grattis och så härligt att du dansade loss på scenen, Underbart.
  Kramelidutt igen.

  Reply
 9. Silje

  Finaste du! Gratulerer så mykje! Er så glad for at du fekk denne prisen, for den har du verkeleg jobba for 🙂 Takk for ein fantastisk blogg! <3

  Reply
 10. Christa

  GRATTIS Jonna, vad otroligt kul att du vann! Det syns ju extra mycket att du är en normbrytare, som är så färgglad klädd mellan alla andra pristagare i sina mörka kläder hihi 🙂

  Reply
 11. Sandra

  Finaste Jonna, ett stort Grattis till vinsten 🙂 Är så glad för din skull, du är verkligen värd att prisas. Tack vare dig, och din underbara blogg, tog jag krafttag och gjorde en stor förändring i mitt liv. Jag bröt “normen”, och följde mitt hjärta. Jag följde dina ledord Jonna, och från den dagen skiner åter solen på mig 🙂

  Stor kram till Dig <3

  PS. En stor kram till Birgitta, som är med på dina bilder. Hon verkar också vara en underbar person.

  Reply
 12. Bettan

  Grattis ?❤? du har gjort dig förtjänt av priset till 100%. Skulle så gärna vilja se filmen där du twistar loss ? hoppas att tidningen Allehanda kan visa den. VILL SE!! ?

  Reply
 13. Evelina G

  Så himla värd!! STORT GRATTIS Jonna! ?? Följt dig sen en tid tillbaka på dina sociala medier & är stormförtjust i dig, din livstil & ditt mod! You go girl! ???

  Reply
 14. Birgitta Ricklund

  Grattis Jonna, du är nu en fantastisk förebild för alla oss som gillar glesbygd/landsbygd. Framför allt för alla unga som flyr små samhällen i tron att verkligheten finns i storstan.
  Jag ör glad för att fått dej och din Johan som mina nya vänner. Stor kram.

  Reply
 15. Maria

  Stort Grattis till dig. Jag tycker det är helt fantastiskt att både du och Hoppets Stjärna som bara ligger en mil ifrån varandra fick pris. Det visar vad det går att göra på landsbygden i Västernorrlands inland. Det finns ännu fler i området som kämpar varje dag för landsbygden och för att utveckla den. Önskar bara att inte så mycket tid behövde gå till bara överlevnad och fightha över nerläggningar som hela tiden kommer upp. Tänk vad den kraften skulle kunna utveckla om ni slapp det.

  Reply
 16. emblas.se

  Stort grattis!! 😀

  (jag antar att det bara blev en slump på fotot, men kvinnan som satt bredvid Johan ser ju galet förbannad ut!) hahah ^^

  kram
  Emma

  Reply
 17. Per Asp Lycksele

  Men än en gång grattis vännen ja har sagt det i snart 5 år att du kommer att erövra världen. Och det bästa är vi alla kommer att vara med dig då:Så stort grattis på dig igen

  Reply
 18. leif

  Grattis! Du vinner och vinner hur bra kan du bli.
  Jag hoppas att du stannar i Grundtjärn för det vill alla vi…..
  Där utvecklas du fint. skogen och naturen ger dej energi.
  Smält priset njut av helgen ha de bra.
  Johan är också en del av framgången,
  Vårda honom varje da.

  Reply
 19. Solsippan

  Väldigt stort jättegrattis till dig fina Jonna!! Med allt vad du sliter så är det fantastiskt roligt att se att du får lön för mödan ❤
  Många kramar!

  Reply
 20. Martina Åkerman

  GRATTIS!!! Jag har faktiskt tårar i ögonen just nu…är så glad för din skull…och på nåt konstigt sätt STOLT, trots att jag inte nånsin har träffat dig. Jag följer dig ju varje dag, och du har börjat kännas som nån slags distant dotter på nåt sätt. (Hoppas det inte låter knäppt eller på nåt sätt oroväckande! fniss) Jag är SÅ glad att du vann, det är du värd Jonna!
  Så fin du är i din röda dräkt, och högklackar dessutom! Wow! Väldigt modigt av dig att dansa twist inför så många människor. Det skulle nog inte jag våga. 🙂
  Stor Kram från mig!

  Reply
 21. Bysse

  Stort Grattis Jonna!
  Jag tror det börjar bli dags att bygga ut huset nu så att du får plats
  med alla diplom och priser. 😉 Kanske en ny atelje?
  Innan jag gick in på öa,s sida igår så “bara visste” jag vem som vunnit.
  Kramar Bysse.

  Reply
 22. Beatrice

  Stort stort grattis till dig! Du är så värd detta pris och jag tycker verkligen att du förtjänar det så himla mycket! Är så glad att du vann. Kramar till dig!

  Reply
 23. Rödluvan

  Stort GRATTIS! Hittar inga ord för allt du gör. Du betyder så otroligt mycket för oss som tror på landbygden.
  Tack för länken till Birgitta Ricklund, en fantastisk konstnär som vi i södra Sverige “inte har en aning om”. “Bruksgodset” får jag själv leta efter, länken fungerade inte på min dator. .

  Reply
 24. Åke

  Det priset hamnade alldeles rätt,Jonna Jinton är ett namn som som klingar så vackert att säja.
  Ett stort Grattis,jag undrade en gång vad det skulle bli av dej när du blev stor,det vet vi inte än ,men stor blir du.

  Reply
 25. Janet Doane

  You are so adorable, dancing on the stage in your bare feet! We’re so happy for you and sending big congratulations from your friends in the Pacific Northwest! And your new shoes looked great along with your vibrant, lovely red outfit! xo

  Reply
 26. Pamela

  Congratulations! So well deserved! ☺

  I also went and looked at Birgitta’s site. She is amazing. I can see why you felt so honored to be nominated with her. She seems to be someone worth knowing. I bet she has good stories!
  I tried to click the Mill Estate link, but it took me back to Birgitta’s site. You may want to check that.

  I’m so happy for you and your win!
  And the dish/sculpture is perfect! You certainly have created many ripples with your work. You have spread so much light.

  Reply
 27. Lars 8463

  När du bryter normen.
  Så går, simmar du mot strömmen.
  Det är kanske
  därför dina fötter och händer,
  blir större?

  På bilden.
  “Glad och nervös”
  Ser jag bilden.
  I dina ögons,
  själfulla spegelbild.

  Så GRRRRATTIS!

  Önskar dig och Johan.
  En fin måbra helg,
  Och det blir det nog.
  Eftersom ni skapar
  era egna, gemensamma
  normer.

  KRAM

  Reply
 28. Magnus

  En normbrytare har du nog varit hela livet. I alla fall har du valt andra stigar än många andra jämngamla tjejer.
  Redan den första bilden jag såg på dig, och som fick mig att läsa porträttet i Göteborgs Posten, bröt normen om hur unga, vackra tjejer allt för ofta brukar fotograferas. Du putande inte med läpparna och hade inte en tillgjord kroppshållning. Däremot var du uppflugen på en stor vedhög, med för stora arbetshandskar på händerna, och med ett stort och lyckligt leende.

  Stort kram och ett jättegrattis till priset Jonna!

  Reply
 29. Caroline

  Grattis till priset!! Vad roligt!!! Jag gillar innebörden av det, “normbrytare”, det kräver mod att följa sitt hjärta och bryta normer! Och en hel del styrka. Det har du verkligen. Att vi fått/får följa din blogg är så inspirerande och lärorikt för oss som det tilltalar att göra något som är nytt. Ha en jättefin helg!!

  Reply
 30. Kristina

  Vore kul att få läsa juryns motivering till vinsten 🙂 Du kanske kan posta den, Jonna? Jag har nog missat motiveringen nånstans.

  Reply
 31. Christiane

  So happy for you, Jonna. Thank you for sharing your pictures and videos which ARE an encouragment to people everywhere. I am in the states, and we are going through an ordeal with our leadership now that is troubling, and your posts are a joy that helps put things back into perspective. I take a cup of coffee outside, and I look at the nature, and I am comforted. Thank you for your good example and for the joy you bring.

  Reply
 32. Lindan

  I KNEW it!!! 😀 Stort stort GRATTIS!!!! Så himla kul!!
  Så himla AS-SNYGG du var!! Jättefin byxdress!! <3
  Åååhh, hoppas någon har filmat din twistdans…hade ju varit sååå kul med en liten film!!

  Kraam från en trött festprisse!

  Reply
 33. Magnus

  Ett jättestort GRATTIS Jonna, det priset är du väldigt förtjänt av (som dom andra priserna i din samling), fortsätt i samma anda så blir det till att bygga ut :).

  Ha en härlig söndag och en lika härlig ny vecka!

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.