En spännande månad


Nu är första februari här och jag började den nya månaden med att möblera om i arbetsrummet (igen) vid tolvslaget i natt. Jag skulle egentligen bara städa men plötsligt fick jag ett infall att vända på skrivbordet åt ett annat håll. Jag tyckte inte om att sitta med ryggen mot fönstret. Jag trodde jag hade provat alla lösningar på hur jag skulle möblera detta lilla rum, men tydligen hade jag sparat det bästa till sist. För nu känns det riktigt bra här inne. När jag vaknade i morse och tittade in så blev jag alldeles sprallig av glädje. Det är det ska kännas.

Och som pricken över i:et fick jag ställa en blombukett på bordet. Det kändes som en bra början på denna månad som på många sätt blir en brakstart. Mycket kommer hända, stora jobb och roliga, spännande samarbeten. Galor och priser. Är lite nervös inför februari faktiskt. Nervös på ett bra sätt.
Tack snälla Öviks PwC för den jättefina buketten!
Kom på att jag inte tog någon helhetsbild över hur arbetsrummet ser ut nu, men ni får i alla fall en aning om hur jag gjort om här. Är i alla fall väldigt nöjd. Tänk vad lite ommöblering kan göra för välbefinnandet.

Åh jag får stundtals hjärtklappning av adrenalinet som pumpas ut i kroppen när jag tänker på i morgon (torsdag). Då är det den stora företagarkvällen i Örnsköldsvik, där jag är nominerad till Årets normbrytare. Det blir tre rätters middag, mingel och massor av festligheter. Brolle ska spela på scenen och priser ska delas ut. Har ju ingen aning om jag vinner eller inte men oavsett så kommer det bli en otroligt rolig kväll. Och jag kommer äntligen få träffa Johan igen som varit på resejobb i Hudiksvall under veckan. Är lycklig som får gå på företagarkvällen med honom vid min sida.

I kväll ska jag in till Övik för en liten genomgång av morgondagen med de andra nominerade. Och så ska jag passa på att leta efter ett par finskor. Och strumpbyxor. Jag har ett par gamla finskor som var på tok för små nu när jag provade dom. Har jag fått större fötter i Grundtjärn? Antagligen, för mina händer har typ blivit dubbelt så stora också. Så nu hoppas jag verkligen att jag i sista sekund hittar några passande skor, som är fina och som jag kan gå i.

Hoppas ni får en fortsatt fin dag! Stor kram till er alla ♥

45 Kommentarer på “En spännande månad

 1. Helena

  Åh vilket fint arbetsrum du har! Så ljust och mysigt. Skulle verkligen också vilja ha ett arbetsrum eller litet kontor att gå till som är bara mitt liksom.

  Jag hoppas att du vinner, det är du värd! Men oavsett så hoppas jag att både du och Johan får en underbar kväll i Ö-vik. Hälsa till Brolle från mig ifall du träffar honom också 🙂

  Reply
 2. Cina

  Grattis till nomineringen!! Ja, jag tror man får lite större fötter ute på landsbygden!? Jag är i iallafall ute mycket mer när jag hälsar på uppe i släktgården i Medelpad/Ånge som ligger på landsbygden, jämfört med där jag bor i förorten ngr mil utanför Stockholm i en lägenhet. Där går man oftast på asfalterade platta och tråkiga gångvägar, medans den fantastiska naturen uppe i Norrland, Medelpad/Ånge är åkermark/öppna landskap, mindre grusvägar (det finns större asfalterade bil-vägar också!) skog, bergen och älven/Ljungan. Att gå/promenera i högklackat/stadskängor på asfalterade gångvägar i förorten är inte lika krävande som att gå och vandra i Norrlands-naturen; det krävs mer muskelmassa både för benen och fötterna tror jag! Länge leve landsbygden och den fantastiska naturen! Tack för allt du förmedlar från ditt vackra Grundtjärn!

  Reply
 3. Michelle

  Bigfoot-Jonna, hihi! <3
  I hope you will have a wonderful night with Johan and the others, and I wish you luck for the price!
  And also for the shoe shopping! Might you find some comfortable and fairy shoes!

  Love from Finland,
  Michelle

  Reply
 4. Rania {Rowan Tree}

  En bukett blommor livar upp så himla mycket. Andreas fick en igår som tack för två år på hans bemanningsföretag (numera är han fast anställd istället) och det är så himla fint med lite färg och liv!

  Vill ju verkligen se mer bilder på ditt arbetsrum nu känner jag! Och jag önskar dig stort lycka till på företagskvällen, hoppas det blir riktigt trevligt och jag håller såklart tummarna för dig vännen <3

  Reply
 5. Jorma

  Kul att ändra om lite 😊 Håller tummarna för dig, och hoppas att ni får en riktigt härlig kväll i morgon ❤
  Kramar

  Reply
 6. Lanclin-Linnea

  Såklart du vinner! Vem skulle liksom annars göra det tänker jag 🙂 Knycker någon priset framför nosen på dig så får du antagligen en väldigt trevlig kväll i vilket fall 🙂

  Reply
 7. Emmelie

  Lite kul ändå.. Jag har som tänkt ett bra tag “men ska inte Jonna flytta bordet snart så hon ser ut över rummet istället för att sitta med ryggen mot fönstret och missa möjligheten att snegla ut över vyerna” och så har du nu gjort det, härligt! Kan tänka mig att det känns trevligare och mer betryggande (i brist på bättre ord) också 🙂

  Tror säkert ni får en trevlig kväll imorgon, och vad spelar det för roll sen om du vinner eller ej, du har ju bästa vinsten vid din sida redan 😉 hihi..

  Lycka till med strump och skojakten, du kommer säkert hitta något, om inte annat du kanske kan låna av någon? 🙂

  Reply
 8. Monica

  Så sant Jonna! Man gläds åt att komma på nya idéer om det så gäller att bara flytta skrivbordet! Är likadan och vilken gåva att kunna känna glädje över små saker men som kan betyda mycket. Och lycka till med de stora sakerna också, så spännande allt du har på gång, önskar dig allt gott! Du är så duktig och kreativ! Roligt att läsa hos dig!

  Reply
 9. Åsa-Saga

  Åh ja, vilken fin och bra möblering! En riktig kraftposition, att sitta sådär med ryggen trygg och skyddad. Det brukar kunna göra jättemycket för känslan. Så roligt! Heja för hem-förändringar och sådan inspiration! 🙂

  Jag hoppas att du får en fin kväll ikväll, och en alldeles underbar kväll i morgon. Få träffa Johan igen, få gå på gala, äta god mat, och förhoppningsvis (och rimligtvis ♥) vinna pris. Och bäst av allt: Sedan få åka hem till lugnet och skogarna och norrskenshimlarna igen. 🙂

  Kram! Jag håller tummarna!

  Åsa-Saga

  Reply
 10. Debra Izraelov

  Beautiful Scandinavian style study and I can just imagine you sitting at your desk looking out onto the snow 🙂

  Have a lovely evening 🙂

  Reply
 11. Magdalena

  Jag håller tummarna för dig och hoppas att ni får en toppen fin kväll imorgon. Vad fint mysigt du möblerat och vad vackert med allt vårljus i bilderna. Det är verkligen en sann lycka när ljuset kommer tillbaka. Kram

  Reply
 12. Janusz

  It is very important how we organize the space we live in. We want it to be cosy and inviting but also functional and open so the energy can flow
  freely. I build a lot of furniture myself, nothing fancy-shmancy, just simple shelves. I buy and cut lumber in a store and screw it together. It is amazing
  how much space one can open this way. Good luck with the gala. If nervousness arises in you ask yourself: am I this nervousness or am I awareness
  of Jonna being nervous. If I can be aware of something I can not be it. Nervous Jonna is an object in my consciousness that ultimately is a spark
  of one universal consciousness that is in everybody. Also investigate what is this nervousness all about. Perhaps about being liked and accepted ?
  First of all there is a plenty of people who like and accept Jonna just the way she is and even if someone does not you are still awareness of this.
  Nothing can affect it. Situations like this are great opportunities for spiritual practice. And yes, phleeeese buy some nice shoes that will fit your delicate, feminine beauty. Boots of a tough, Viking woman are good for the woods. We will keep our fingers crossed for you.

  Reply
 13. Fine

  I can totally relate to the feeling of ‘making me feel more at home’ just with a little bit of re-decorating.
  It’s a way of beeing productive and doing something relaxing at the same time. 🙂
  It really looks nice there now! And I wish you all the best for tomorrow, you two have a fantastic evening. <3
  Best wishes from Germany,
  Fine 🙂

  Reply
 14. Sue-Anna

  Du står med båda fötterna på jorden och då är det bra med lite större fötter 😃
  Håller tummarna för dig!

  Reply
 15. Lars 8463

  Håller på att städa mitt ordförråd.
  För dom senaste veckorna.
  Har mina tankar stökat till rejält.
  Slängt en del trasiga och slitna.
  En del går nog att laga,
  sätta ihop till nya ordspår.
  Som lämnar avtryck i min egen takt.

  Så jag är glad för din skull,
  att du har så mycket spännande,
  att se fram imot, nu i februari.
  Få se när dina tankar,
  lämnar intryck.
  Av avtryck i din egen takt.

  Men mina tankar.
  Trivs så bra.
  Även i din tankfulla tystnad.

  Läst en del om dina mednominerade
  Tycker ni är värda pris allihopa.
  Så oavsett hur det går.
  Normen är bruten.

  När jag höll på att städa, hittade jag.
  Under ett tjockt lager damm.
  Ord som blivit bortglömda.
  För det är länge sedan jag använde
  blomsterspråket.
  Hoppas det blir rätt.

  En bukett
  Fyra stycken lila blommor
  Röd amaryllis
  Smultronblomma
  Blåklocka

  Reply
  • Elisa

   Åh Lars, du skriver så underbart. Har läst allt du skrivit i denna
   blogg. Tänker alltid att det här skulle bevaras i en bok.
   Städa i sitt ordförråd, bara du kan skriva något sådant.

   Reply
   • Lars 8463

    Elisa
    Nu har jag skrivit ner dina ord
    i min minnesbok.
    För den bär jag alltid med mig.

    Så TACK för ord
    som kommer att värma mig
    dom gånger jag känner mig
    frusen.

    KRAM

    Reply
 16. Magnus

  Lycka till imorgon håller tummarna för att du tar hem priset för det är du definitivt värd. Hoppas ni får en riktigt härlig kväll oavsett utgång av nomineringen. ❤

  Reply
 17. karin

  Hej Jonna,

  Jag kunde inte vara mer övertygad om att du kommer vinna! Du är inspirerande och SÅÅÅ duktig på allt du gör. Ha en underbar kväll i morgon. Jag ser fram emot att få se bilderna från festen (när du vunnnit 🙂 )

  Får jag fråga dig vad du har för olika objektiv till din kamera?

  Kram Karin

  Reply
 18. Felicia

  Vad kul att det kommer hända mer spännande saker den här månaden, ser framemot att läsa om det 🙂 Och vilken fin bukett, lycka till ikväll, du kommer helt klart vinna tror jag!

  Kram <3

  Reply
 19. Magnus

  Det låter som att du har en spännande månad framför dig! Håller tummarna för att alla bitarna faller på plats som dom ska, i rätt takt och ordning.
  Bra att du flyttade skrivbordet! Man jobbar mycket bättre om man då och då kan slänga en blick ut genom fönstret. Rent praktiskt är det ju dessutom bättre att placera datorskärmen så att inte solen eller ljuset utifrån kommer åt att påverka bilderna du jobbar med.

  Stor kram!

  Reply
 20. Janet Doane

  Just a little message… I love the boots that you have worn with a fancy dress… you are so unique, it made me smile! And I thought you were probably the only woman at the gatherings whose feet did not hurt!! We’re all very excited for your nomination, dear Jonna! xo

  Reply
  • Janusz

   Subliminal message I received was that she does not feel comfortable with her own femininity and tries to tone it down. On the other hand
   combining boots with fancy dress may precisely be a sign that she does and is not afraid of expressing herself in this way. Which point of view or what combination of both is true is for her to decide.

   Reply
 21. Peer

  På tide med et livstegn! Om jeg ikke skriver, så leser jeg like fullt det DU skriver, og imponeres stadig vekk av dine edruelige refleksjoner ov hvordan du håndterer kritikk på en forbilledlig måte. Om reising, biler og hundepensjonat. Bravo. Særlig må jeg si det var både rørende og inspirerende å lese ditt engasjement i fødestudesaken. Bravo igjen!! Jeg deler så absolutt din uro for framtidens nedskjærings-samfunn, med offentlig fattigdom og privat rikdom. Du lyder som en politiker slik jeg ønsker meg politikere skal være! Fellesskapet må få tilbake en større andel av velstanden til fordeling. Jeg føler jeg kjenner deg bedre og bedre … og ønsket om en gang å møtes over en kaffe bare øker😊 Og selvsagt NYYYYYTER jeg bildene dine fra huset, byen og skogen! Takk Jonna! Kjempeklem!
  Forresten: Du kan melde deg inni Norsk Bamseklemforbund som jeg nylig stiftet på FB😉 Hadde vært hyggelig😊

  Reply
 22. Lovisa

  Hejsan Jonna! Stort grattis till nomineringen! Jag är en stor beundrare av dina foten och jag undrar om du har någon inspirationskälla för dina bilder? Vem inspirerar dig i dina foton? 😊

  Reply
 23. Alexandra Molina

  Hi Jonna!

  Wow, I LOVE your blog and all your work! I’ve been following you for a couple of months now, and it’s SO refreshing to see your experiences on the other side of the globe! I like in Miami, FL, USA, and so fond of nature. I love taking photo’s as a hobby, my work is a painter and dancer/performer. Do you have any tips on shooting indoors? I love the shots you take of your studio and office area! I struggle documenting my processes when I work in my studio, though I have a good camera, Canon 70D. I feel it’s so important and I love to share what I do.

  Keep up the beautiful work!!! I love reading and watching your blog!
  <3 – Alex

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.