En liten resa

Åh, vilket helt galet intensivt dygn jag haft. Just nu är jag så trött att jag nästan ser lite suddigt. Men jag är så otroligt lättad och glad så jag har lite energi kvar att ge innan dagen går mot sitt slut.

Igår kväll bestämde jag mig ganska hastigt för att bege mig till Sundsvall idag. Jag har ju ett fotouppdrag där jag ska leverera ett antal vinterbilder kring trakterna i Sundsvall. Eftersom det varit den konstigaste vintern i hela mitt liv där vädret totalt gjort uppror så har jag liksom gått på spänn inför detta sedan november och inväntat rätt väder. Men nu började tiden rinna ut så jag visste att jag var tvungen att bara ta första bästa dag med bra och kyligt väder, och hoppas på att lite vinter kan göra sig synligt i bilderna. Så igår såg jag att det skulle bli bra väder idag.

Så jag packade väskan, gick och la mig i tre timmar och klev sedan upp 03.00 på natten för att hinna köra till Sundsvall och vara där lagom till gryningen. Det var en härlig känsla när jag kom fram, och fick sitta där på Norra berget och blicka ut över staden som vaknade till liv.
Jag hade konstigt nog en sådan himla bra känsla i kroppen hela vägen till Sundsvall. Jag liksom kände på mig att det skulle bli en bra dag. Jag hade ingen direkt plan för vilka ställen jag skulle fota på men alltså…dagen blev bara så jäkla underbar. Den var den roligaste dagen på länge. Jag har upptäckt så otroligt många vackra platser i Sundsvall, och jag fick så mycket bättre bilder än vad jag hade vågat drömma om. Det var som om allt bara flöt på hela tiden. Så underbart när det blir så!

Jag hade ju planerat att stanna minst en natt i Sundsvall, men jag kände att jag fått det jag behövde så jag åkte faktiskt hem ikväll. Så nu har jag nyss kommit hem och tänkte bara snabbt säga hej och godnatt! Jag har en massa bilder från gårdagen att visa er, men jag orkar helt enkelt inte sätta mig och redigera det nu, så det får jag skjuta upp till i morgon istället. Däremot ska jag sätta mig och läsa och svara på alla era fina kommentarer på mitt tidigare inlägg. Det blir en härlig avslutning på den här långa dagen ♥

Vi hörs mer i morgon. Sov gott allihopa!
Kramar

40 Kommentarer på “En liten resa

 1. Märta

  Den här känslan du hade (att det bara flöt på och stämde så att du fick bra bilder) beror säkert på att du är så bra och proffsig på det du gör. Du har tillräckligt mycket erfarenhet och tar rätt beslut och då blir det bra! Fast liiite tur ska man ju ha ibland också!

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh tack Märkta. Glad jag blir!
   Och ja, det kändes som jag hade väldigt tur på många sätt. Vädret var helt perfekt och det hade nyligen kommit snö 🙂
   Kram på dig ♥

   Reply
 2. Jorma

  Härligt när det känns att det är sånt där flyt man har, att allt bara rinner på och blir bra utan att man behöver lägga mer energi än nödvändigt. Lycka till med redigeringen! 🙂
  Helt okej tisdag här, ett par semlor, god lunch och körlektion. Och ett par bilder på vår lilla bro med solgardin bakom 🙂
  Sov gott
  Kramar <3

  Reply
  • Jonna Post author

   Men åh så fint att du tänkte på mig då!! 🙂
   TACK för tipsen igen. Jag hade skrivit ut ditt mail med alla tips och hade pappret med mig i bilen haha 🙂
   Kram på dig ♥

   Reply
 3. Jossan

  Tänkte på dig idag när jag var ut med vovven! Att idag är en sån där solig, fin dag som säkert ger jättefina bilder! Men att lämna en kommentar på din fb mitt på dan är kanske lite sent! Så vilken tur att du bestämt dig för att åka ner idag! 🙂

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh vad roligt att du tänkte på mig då ! 😀
   Ja jag är så himla glad att jag faktiskt åkte ner då. Kunde inte drömt om bättre väder.
   Kram på dig ♥

   Reply
 4. Lisa

  This is just so beautifully amazing! The picture of you, gracefully facing the dawn of light! And the lights of the city which totally match with the dawn, it really takes it to the next level! <3

  I get energy of just reading & looking at the photo of this blogpost. Enjoy your well-earned rest!

  Love Lisa (from the Netherlands)

  Reply
 5. Meit

  Klart det blev en bra dag för Sundsvall är en bra stad ?.
  Jag bor här och blir glad över att du också gillade Sundsvall. Jag bor en bit utanför stan väster ut och jag verkligen är glad över att man bort så fint. Längtar tills jag får se dina kort. Kram Meit

  Reply
 6. Janet Doane

  I love how you follow your intuition and the energy flows, listen inwardly, and follow that guidance, take action, and find the magic!. Sundsvall is another place totally new to me, and is coming to life through your eye and the lens of your camera. What will come next in your amazing life, I wonder each day! Much love, Jonna.

  Reply
  • Jonna Post author

   I just love how you see life ♥ It is so beautiful.
   Thank you for sharing Janet ♥
   Much love to you.

   Reply
 7. Sandra

  That photo literally took my breath away, so incredibly beautiful. I love the twinkling lights and the dawn sky with the snow. It has been a strange winter here as well, hardly any snow in town, only three very small snowfalls. At least in the mountains we got enough snow so we will have water for spring and summer. Thank you for sharing your talents with us. Can’t wait to see more beautiful photos.

  Reply
 8. Pamela

  I agree with what others have said: I so look forward to seeing your photos, and exploring Sundsvall thru your eyes! And I’m so glad you had such a wonderful day of being in creative flow!

  It snowed at my house yesterday, and I went out to spend time in it, partly because of the nudge you gave me in your last post. Frilufsa! What a great word! ?

  Reply
 9. Janusz

  Some called it the state of flow, others being in the zone, Buddhist may call it Prajna. It is a feeling as if some higher order of intelligence works
  through you. Did you see “Amadeus”. Mozart was in this state when he composed. Unfortunately others areas of his life were a total mess.
  Just like Karin from previous blog I would love to hear a little more about your spiritual experiences. From very first moment I started reading your
  blog it was perfectly obvious to me that you are incredibly spiritual person. I know what you mean that one has to use good judgment sharing them.
  When I tried to share something with my family doctor years ago, he was ready to send me to the psychiatrist. But do not worry, you are not alone.
  It is obvious how difficult it was for you to write “Sleep paralysis”. It looks that this blog helped a lots of people to express their own experiences
  they otherwise would have kept inside gnawing at them. Knowledge disperses fear.

  Reply
  • Jonna Post author

   That is just so interesting. I totally know what you mean.
   I have felt that feeling a couple of times. It is like this force in the body, like a higher vibration.
   I love when that happens. It feels like stepping into another dimension, and everything i create in that state of mind always have something special about it. So thank you for writing about this. I am so fascinated by that.
   And thank you also for sharing your thoughts and feeling about being a spiritual person. Its sad that some people can see you as psycho. But yes, we are not alone 🙂

   Much love ♥

   Reply
   • Janusz

    Thank you Jonna. I think that western medicine is very advanced on a material level but on a spiritual level is still in a stone age. How the doctor treated you when you sought an advice on sleep paralysis. This kind of reactions is simply a way of covering an embarrassment that they
    do not know much on a subject of spirit at all. It is a result of considering it a byproduct of chemical processes in the brain. It looks to me that you are in a state of flow more often than you recognize. I think it does not always feel quite as intense as you describe. All of your photographs have some magical quality in them. They bring joy and peace. For instance, photographs you posted on your blog, you did not take, from Norm Switch gala and weekend in Are feel so different.

    Reply
 10. Lars 8463

  När jag skriver det här,
  hoppas jag att du.
  Ligger och drömmer,
  varma fina drömmar.

  När du läser det här,
  hoppas jag att du.
  Sitter och drömmer
  nya fina drömmar.

  För dagdrömmar.
  Kan vara finare.
  Än nattdrömmar.

  Läst din text,
  läst dina svar.
  Ord som andas
  Av din glädjen,
  över gårdagens under.

  Du Jonna.
  Jag önskar.
  Att nattens och dagens drömmar.
  Blir morgondagens under.

  Reply
  • Jonna Post author

   Läste din vackra text på morgonen, och var så glad åt tanken på att du skrev det just medan jag faktiskt låg och sov.
   Du gjorde nog så jag drömde ännu vackrare drömmar.
   Tack Lars ♥

   Reply
 11. Birgitta

  så fin bild av Sundsvall i gryning! Skönt att du fick göra fotograferingen och att det blev en solig dag.blir spännande att se några fler bilder, för vinterbilder med snö och solljus är så vackert.

  Reply
 12. Magnus

  Vilken härlig bild!
  Själv tycker jag att veckans andra arbetsdag, vilket ju oftast är tisdag, är den segaste arbetsdagen i veckan. Det känns som om den aldrig tar slut och det ända som går fort är rasterna. Men nu är den dagen passerad så nu känns det som utförsbacke mot helgen! 😀

  Stor kram!

  Reply
 13. Dixi Wonderland

  Men va härligt för dig 😀 Ja vädret är verkligen konstigt. Vi har haft plusgrader i stort sett hela vintern men denna veckan har det varit så fruktansvärt kallt 🙁 Usch!

  Reply
 14. Julia B

  Vilken vacker bild från Sundsvall 🙂 Det är mina hemtrakter, och jag längtar tillbaka varje dag. Mitt mål är faktiskt att så snart som möjligt återvända. Tack Jonna, nu fick jag ännu mera motivation att göra verklighet av mina drömmar 🙂

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh men tack Julia! Så glad jag blir o höra att du fått lite inspiration till att göra verklighet av dina drömmar.
   Det värmer i hjärtat o höra det 🙂 KRAM ♥

   Reply
 15. Felicia

  Vad härligt när man kommer till såna där platser <3 Fina bilder det blev! Hästen såg verkligen verklig ut hahha
  Hoppas Nanook mår bättre i tassen? <3
  Kollade precis på videon du filmade förra helgen, så roligt att följa er.

  Kram

  Reply
  • Jonna Post author

   Tack! 🙂
   Ja Nanook är bättre i tassen nu. Tog av hands bandage idag, så det känns skönt att det är på bättringsväg.
   Kram på dig ♥

   Reply
 16. Shana herring

  I just love how free spirited you are your life style and how you carry yourself inspires me I’d love to visit sweden in my life i live in the states and have never gone out of the country but here it just seems so beautiful love from Maryland <3

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.