Kvällarna med Stjärna

Nästan varje natt tar jag cykeln bort till hagen vid sjön och hälsar på hos min kviga Stjärna, som just nu njuter för fullt av de gröna ängarna och ljusa sommarnätterna. Jag brukar ta med mig en hink med lite godsaker till henne och de andra damerna. Lite pellets och betfor. Och ibland tar jag med mig en borste och ryktar henne. Det brukar hon uppskatta, speciellt under de nätter när myggen är som värst.

Det är så otroligt mysigt att ha henne så nära nu. Att bara kunna gå och hälsa på henne när jag vill och få lära känna henne lite mer för varje dag som går.
Som jag önskar att jag kunde förmedla även ljud och dofter genom mina bilder. För den här känslan är helt underbar. En stilla sommarnatt med doften från alla tusentals blommor, och så ljudet av koklockorna som ekar över ängarna. Gnisslandet från plåthinken och cykelhjulet mot grusvägen. Sen bara tystnad. Som jag älskar dessa stunder.
Dom är många kvigor här i år, och de kom i två omgångar. De första som kom är lite äldre och lite lugnare. De lärde jag känna ganska bra i maj månad. Nu i juni kom ett lass till med lite yngre kvigor, som är lite busigare och ännu lite osäkra på vem jag är. Men vi kommer lära känna varandra så småningom.
Stjärna och hennes två bästa kompisar, Tindra (Den vitsvarta närmast) och Vilda (en svart kviga som rymde i början. därav namnet :D) kommer alltid fram och gosar och äter ur handen på mig. Ja, Stjärna kommer så fort hon ser mig. Hon är så himla underbar. Jag blir lycklig varje gång jag ser henne.
😛
Jag spelade in en liten film en av kvällarna när jag gick till ängen och kulade på Stjärna. Eftersom hon är äldst i flocken nu och ledaren så tar hon alltid med sig hela hjorden med kvigor, och det är så härlig känsla när de alla kommer springande. Och Stjärna är lika go och snäll som alltid, och bjuder på massor av pussar.

Vill passa på att tacka så jättemycket för alla fina gratulationer och kommentarer på förra inlägget. Ni gör mig så otroligt glad!
Hoppas ni får en helt underbar vecka nu! KRAM på er ♥

27 Kommentarer på “Kvällarna med Stjärna

 1. Sandra Junhammar

  Ååh, så himla mysigt och fint ♥ Förundras verkligen över kulningen och din röst – alltså wow, blir lika tagen varje gång! Otroligt vackert.

  Hoppas att du också får en underbar vecka! Kramar ♥

  Reply
 2. diow

  du kan ta upp lite av kvällsljuden, där finns stämningen och för dom som har minnen kommer dofterna och känslan av vind också farande, alltså bara lite stilla ljud

  Reply
 3. Annina Torino

  Så himla vackert! Det måste vara roligt för alla andra som bor i byn som har kulningsmelodier som ett naturligt inslag i miljön. Jag skulle älska att vara där någonstans och höra när tystnaden blandas upp av dina magiska toner. Hälsa Stjärna och de andra tjejerna! 🙂
  Kramar Anna

  Reply
 4. Andrea

  Tårarna bränner i ögonen och tusen känslor bara bubblar inombords. Som taget från en svunnen tid. Det är bara så vackert att man blir alldeles mållös. Det är bara så vackert! 😭❤

  Reply
 5. Saga

  Men åh så fint! Det är något speciellt med att cykla längs grusvägar en sommarkväll. Har nämnt dig i min blogg om du skulle vilja läsa <3

  Reply
 6. Anders H

  Som “gammal bondpojke” kan man inte hjälpa att nostalgikänslorna flödar! En underbarare “matte” kunde inte Stjärna ha önskat sig!

  Reply
 7. Lantis

  Åh tack för en skön flashback till min egen uppväxt på landet då farbror skötte korna, gick med dom ut på bete på morgonen efter mjölkningen och hämtade på eftermiddagen. Hans lockläten var inte helt så melodiska som dina, men ändå mjuka och kärleksfulla och flertoniga, ja, som en liten sång egentligen. Din beskrivning av ljud och doftar klingar så välbekant fast det var så länge sedan.

  Reply
 8. barbro

  Så underbart härligt, Stjärna tittar verkligen på DIG när du sitter på huk på en av bilderna.
  En tår i mina ögon.

  Reply
 9. Christiane

  peaceful holy moments, in the gentle loving-kindness for the animals

  so beautiful to witness

  Reply
 10. Brigit Zent

  Your posts this summer make me miss the beautiful summer evenings (but not the mosquitoes) in northern Minnesota. I can see why folks from across Scandanavia settled in Minnesota as it looks SO much like these photos. Dreamy in the summer. Absolutely dreamy.

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.