Lättnad

Kan inte i ord beskriva vilken lättnad jag kände i morse när Nayeli stod utanför köksfönstret och jamade. Det var femte dygnet som hon varit borta och vi alla har varit så oroliga att något hänt henne. Jag var så ledsen av tanken på att hon kanske aldrig skulle komma hem igen. Hon kanske inte ens fanns längre? Att gå på kvällspromenader och leta i dikena är en fruktansvärt känsla. Fy sjutton.

Älskade lilla skruttfia, vad glad jag är att du är hemma igen.
Hon har varit väldigt trött hela dagen. Jag önskar så att jag kunde fråga henne vart hon varit. Vad hon varit med om. Har hon varit rädd? Har hon varit hungrig? Eller har hon bara varit ute på äventyr? Jaja, hon är hemma i alla fall, och det är allt som spelar någon roll.
På eftermiddagen idag började det regna ute så jag la mig i sängen med alla djuren en stund och bara myste. Det är så himla mysigt ibland när det är dåligt väder ute, för då blir alla djuren så trötta och gosiga. Då gäller det att passa på att njuta av den stunden lite!
Åh så skönt, nu kan jag slappna av igen. Finns ju inget värre än att behöva vara orolig för en familjemedlen. Djur eller människa. Är tacksam att allt gick bra.
Tack för alla era fina kommentarer på förra inlägget. Ni är så fina som bryr er så och kommer med råd och tips!

Hoppas ni har en jättefin vecka! KRAM på er! ♥

27 Kommentarer på “Lättnad

 1. Dixi Wonderland

  Vilken magisk nyhet! Detta gjorde mig så himla glad Jonna och jag kan förstå att det måste vara en enorm lättnad för er. Du får pussa lite extra på henne nu 😀

  Reply
 2. Gunilla T

  Vilken lycka att katten är hemma lyckligt och väl!
  Nu får vi hoppas hon håller sig på hemmaplan och inte tar alltför långa turer.

  Reply
 3. Anonym

  Jag hade ett kattskrälle när min ålder var runt 15, var bortsprungen i 3 månader ca,allt hopp ute, mamsen ber mig bära ut ngn soppåse, o vem f-n sitter där o jamar, Jag hade blöta ögon minst i dagarna 3, Katten sov ca 10 dagar med stödutfodring… 🙂

  Reply
 4. A

  Vet inte om det tröstar men jag har aldrig ägt en katt som inte tagit ”semester” på sommaren, mina föräldrars katt brukar försvinna i juli och dyka upp igen i september. Våra håller sig till max 2 veckor☺️

  Reply
 5. Sandra Junhammar

  Ååh, så skönt att Nayeli är hemma igen! ♥ Visst blir djuren verkligen en del av familjen.

  Supermysiga bilder, och vilken vacker regnbåge! Med en sekundärbåge och allt ju. ♥

  Ha en fin kväll allesammans!
  Kramar

  Reply
 6. Gunilla

  Men ååh vad glad jag blir!! Och jag förstår verkligen hur jobbigt det har varit. Min katt var borta i en vecka för flera år sedan. Det var hemsk vecka.

  Reply
 7. tidstjuven

  Så skönt att höra att hon kom hem igen helskinnad. ❤️ Oron man känner för ett djur som är borta eller sjukt är ingen känsla man vill uppleva. Vi miste ett av våra lamm igår, och aldrig hade jag kunnat tro att man skulle kunna sörja ett lamm så mycket som jag sörjt lilla Timmy det senaste dygnet.

  Reply
 8. Marit

  Åh vad glad jag blev över att Nayeli kommit hem igen! Vilken lättnad, du får pussa och krama henne extra mycket nu😀

  Reply
 9. Melissa Ziech

  Glad your lost kitty returned home! I know that feeling in the pit of your stomach when they don’t show up when they should.

  Reply
 10. George Wright

  Hello Jonna! I have been following your blog for many years now, it has given me great inspiration to follow in my own life. Now I work as a professional Animal Communicator, helping people understand their animals more deeply. I would love to offer you my services for free in thanks for what you bring for others! I could communicate directly Nayeli for you and find out the answers to your questions (or anything else you wanted to know from any of your animals) if you wished it? Send me a reply or email if you would be open to my offer 😊 Hope to hear from you! ❤

  Reply
 11. Sonja

  Vad härligt!! Ja, det är altid en liten orosmoment om katten kommer inte hem. Min katt var borta tre månader en gang, men han är tufft och klarade sig utmärkt (hittade nån som matade honom). Men jag letade och letade i närheten runtom huset, på sociala medier, i djurhem, fördelade lappar över hela länet osv. och gav aldrig upp tanken att han fortfarande finns!

  Reply
 12. Olivia

  Min katt var borta i 3 veckor en gång. Var så ledsen och trodde att hon dött, för hon har aldrig varit borta förut. Men så kom hon hem, ganska mager och trött, men hon var hemma! ❤️

  Reply
 13. Lars 8463

  Gomorgon DU
  Ett lyckligt minne som avslut
  på året som gått. ❤
  Ja, tänk om hon kunde berätta
  om sina magiska? juninätter.
  Hon kanske upptäckte att livet
  är ett äventyr, men att det är skönt
  med familjens värme och trygghet.
  Funderat på en liten actionkamera?
  Få se ur djurens synvinkel och vad
  dom ser på. Hur ser du ut?
  (ett pussmonster? 😀)

  Vaknade strax efter fyra, läst, tänkt
  på dina tankar. Lyssnat på mina egna.
  För jag hör dom bäst i gryninges
  tystnad. Men dom är svåra att skriva.

  Vi är olika
  Ibland kanske jag missförstår dig.
  Men anledningen till att jag bryr mig.
  Tror jag beror på att jag ser mina
  känslor i dina.
  Inte lika sorgsna eller bubbliga.
  Men det är samma språk.

  Så för året som gått, allt som hänt ❤
  Önskar dig ett nytt fint års ❤

  Önskar er alla en FIN helg
  KRAMAR

  Reply
 14. Birgitta

  Så skönt när alla djuren är hemma! Vilken skön mysstund när ni tog paus i regnet. Ha nu en riktigt skön och fin helg med massor av sol och bad!!

  Reply
 15. Bella

  Vad skönt! Man blir så orolig när ens lilla hjärta inte kommer hem på kvällen. Kanske nån räv hade skrämt iväg henne eller så var det bara ett härligt juninatts-äventyr hon rymde iväg på 🙂

  Reply
 16. Chris

  Glad to hear that your kitty came back home, and nothing bad happened to her. I have several cats. One left for four days. It was very scary. Then he came back. It is a good feeling when that happens.

  Reply
 17. Lindan ❤🙃

  Men åååhhhh vad skönt att hon är hemma igen!!!!🤗🤗🤗😍😍😍😍❤❤❤
  Så himla himla härligt det såg ut att få ligga o mysa med alla pälsklingarna sådär…!! Djur är KÄRLEK!!(förutom “djurparken” i Himmelsdalen då…🙄🙃😉)
  ❤❤❤Kraam!!

  Reply
 18. Anonym

  Men vad skönt att hon är hemma igen. Hm hon kanske gick på friarstråt hon också? Du kanske får fler missar senare i höst?

  Reply
 19. Monica

  KASTRERAD?
  Jag hoppas innerligt att du har din katthona kastrerad och inte har tänkt glorifiera någon huskattuppfödning här på bloggen. För då gör du katthemmen rasande, alla vi som arbetar för att rädda och höja huskatternas värde. Då kommer du att få höra på vrede.

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.