Livet leker

Hej på er!

Alltså ni är ju bara för underbara! Vilken OTROLIG respons ni gett mig på mitt förra inlägg om min nya familjemedlem. Jag är så himla tacksam att jag får dela glädjen med er. Det gör det hela ännu mer fantastiskt. Tack mina älskade läsare. Ni gör mig så glad.

Mitt förra inlägg blev ett av de mest gillade inläggen jag någonsin gjort. Tycker bara det är så himla fint, att inlägget där jag berättar att jag köpt en ko blir ett av de mest populära någonsin. Jag tycker det säger så mycket om er som läser den här bloggen. Ni är så öppna, så förstående, så nytänkande och så fulla av kärlek. Det visste jag såklart redan. Men det här berörde mig verkligen lite extra.
Tack!
Tidigt i morse kom Frida Bylund hit, mjölkbonden från Myckelgensjö som äger kvigorna som går här och betar i Grundtjärn på somrarna. Ni som följt bloggen länge har sett henne här lite titt som tätt. Vi träffas inte jätteofta, men hon känns ändå som en sådan där vän som man kommer ha för resten av livet, oavsett hur långt det gått mellan vi träffats. Det är så roligt att sitta och prata med henne och få ta del av hennes liv som bonde.

Som jag skrivit flera gånger tidigare, så var det ju mycket tack vare henne som jag kunde stanna här i Grundtjärn de första månaderna efter att jag hade flyttat hit. 21 år var jag då. Jag hade inte så mycket pengar, och inget jobb, och ingen plan över hur jag skulle klara av att bo och leva här. Det var då som Frida gav mig jobb som målare på bondgården i några månader. Det kan tyckas som en simpel sak, men för mig var det avgörande för att jag överhuvudtaget skulle få in en “fot” i mitt nya liv. Det i sin tur öppnade ju upp att jag började med bloggen, som sedan ledde vidare till andra saker. Så jag känner verkligen en evig tacksamhet att jag fick ett sådant varmt välkomnande av både Frida och byn Myckelgensjö, som är en “grannby” till Grundtjärn.
Och nu, drygt sju år senare sitter vi här och skriver på ett köpekontrakt för kvigan Stjärna. Så nu är det verkligen på riktigt. Det känns så himla roligt och spännande. Nanook verkade väldigt glad han med. Jag längtar så tills jag får lära känna Stjärna ännu mer och dela det med er. Kanske kommer vi någon dag vara med om när hon får sin första kalv? Då har jag plötsligt inte bara en ko längre 🙂
Det var väldigt mysigt att få börja dagen med köpekontrakt, många koppar kaffe och prat om allt mellan himmel och jord.
Senare på dagen var det dags för mig att köra till Örnsköldsvik. För nu väntar ju en väldigt spännande helg i Stockholm, med galan för Stora Influencerpriset där jag är nominerad i tre kategorier. Jag pendlar mellan att vara supernervös, supertaggad och livrädd. Men jag ser verkligen fram emot den här kvällen så otroligt mycket. Det känns så roligt att få träffa vänner och bekanta som jag både träffat tidigare eller haft kontakt med via Influencers of Sweden. Så det känns lite som att träffa mina “kollegor”. Och sen har jag ju min älskade Johan med mig, som är mitt lugn i stormen. Min klippa.
Vägen mellan Grundtjärn och Myckelgensjö var så fruktansvärt lerig och hålig att jag stundtals höll på att köra fast. Den var så slirig att det inte gick att köra särskilt fort, men samtidigt var den så mjuk att om jag inte gasade på så skulle jag fastna. Detta är ju verkligen en av nackdelarna med att bo såhär. Vägarna har inte särskilt hög prioritet.

Men så mötte jag mamma på vägen, som var på väg hem från Bredbyn. Vi stannade och pratade i några sekunder när vi både undrade vad det var som luktade bränt. Det rykte från min bil och luktade lite “fyrverkerier”. Jag hade för första gången finskor på mig så jag kunde inte ens ta mig ut ur bilen för att öppna huven om jag inte ville lera ned hela mig. Så mamma gick och kollade, men vi kunde inte hitta något. Så vi drog slutsatsen att det nog bara var bilen som hade fått jobba så hårt.
Efter det körde jag vidare och såg ingen mer rök från huven, och drog en lättnadens suck när jag tagit mig igenom den 1,3 mil långa lervägen fram till Myckelgensjö. Därifrån är vägen asfalterad fram till Örnsköldsvik som tur är.
Väl framme i Örnsköldsvik mötte jag upp med Johan, som ju jobbar där. Han slutade en timma tidigare idag så att vi skulle hinna med tåget som gick vid 16-tiden mot Stockholm.
Och nu sitter jag här på tåget med en sovande ängel bredvid mig. Det är bara en knapp timma kvar av resan så det känns skönt. Längtar verkligen tills vi kommer fram till hotellet i Stockholm. Om jag har förstått det rätt så ska det finnas badkar på hotellrummet och är det något jag älskar så är det badkar haha.
Och galan, som början 19.00 i morgon är ju på samma hotell som vi bor på, så det känns väldigt skönt att inte behöva åka någonstans. Nu kan vi bara ta det lugnt och invänta den roliga kvällen.

Vill bara tacka er igen för alla fina kommentarer och allt ert underbara engagemang. Ni är bäst ♥
Hoppas ni har en riktigt fin kväll allihopa! Stor kram på er 

48 Kommentarer på “Livet leker

 1. Lindan

  Men åååh vilken mysig och spännande helg ni har framför er!! Och så mycket roligt som händer just nu! Återigen – stort grattis till Stjärna! Vad roligt det ska bli att följa er gemensamma tillvaro! 🙂 Hoppas hon inte saknar sina ko-kompisar för mycket (hur är det med kossor egentligen..Är de flockdjur? ) Men tror och hoppas att hon kommer trivas finfint hos dig (vem skulle inte göra det liksom?? 😀 <3 )

  Nanook ser minst sagt förtjust ut i Frida…Djur brukar ju ha koll på vilka som är "bra människor"…! (y)

  Åååhh…jag älskar oxå badkar (har tyvärr bara dusch….men funderat på att köpa ett sådant där litet i plast som jag sett på nätet….Man "sittligger" i det, och en fullvuxen man ska få plats! 😀 😉 Och om man flyttar är det enkelt att ta med sig! )

  Nu önskar jag er en alldeles alldeles UNDERBAR helg i Stockholm…Full av glädje, mys, avslappning, segrar 😀 😉 , goda hotellfrukostar och härliga möten….!! <3 <3 <3

  STÖRSTA KRAAAMEN!!!! Och STORT LYCKA TILL!!!!! DU ÄR BÄST!!

  Reply
  • Lindan

   Insåg nu att jag inte läst hela inlägget från igår…men när jag nu hann läsa klart så såg jag ju att Stjärna kommer få “fortsätta hänga med sina ko-polare”….! 🙂 Det lät ju som ett superbra upplägg!! <3 <3

   Reply
 2. Celina

  När jag och sambon bodde på det hotellet fanns det badkar på rummet 👌😍 vi bodde ganska högt upp och rummet var väl värt pengarna 👏 fantastisk utsikt över vattnet fast man fick stå på en fotölj för att se ut 😂

  Reply
 3. Melissa

  Isn’t it wonderful how when we take risks and wonderful things happen? Star’s owner took a risk and helped you out, which led to your current successful path and buying a favorite cow. Now pass it on!

  Reply
 4. Charlotte

  Så himla kul med Stjärna! ❤️ Kollade på din kulningsvideo igår och den är verkligen vacker. Blir väldigt sugen på att testa, finns en kohage här i närheten och jag brukar ofta stanna och klia på dom när jag åker förbi. Kanske skulle ta mod till mig och testa någon dag!

  Lycka till i helgen, hoppas ni får superkul och håller tummarna för att du tar hem alla tre kategorier! 😊

  Reply
 5. sandrajunhammar.se

  Åh vad härligt! ♥️ Kommer ofta på mig själv med att le när jag läser dina inlägg, man kan liksom inte låta bli att bli glad av alla magiska bilder och fina texter.
  Hoppas ni får en fin helg i Stockholm! Håller alla tummar och tår för att du vinner, du är verkligen så värd det! Kram ♥️

  Reply
 6. Dixi Wonderland

  Håller tummarna för att du ska vinna i alla kategorierna som du är nominerad i. Kanske att du kan uppdatera oss på instastories? 😊 Lycka till men framför allt ha en magisk kväll 😍😘

  Reply
 7. PJ:s byffé - från by till fe

  Viktigt att alla papper och formaliteter är i ordning vid köp. Nanook fungerade utmärkt som köpvittne (bild 2).
  Jag kan hålla med om att den största olägenheten med att bo i glesbygd är vägarna och deras skick. De är inte precis högst prioriterade hos politiker och beslutsfattare.
  Ha det fint nu där i Eken och jag hoppas ni trivs både med och utan pris.

  Reply
 8. Muuu

  Hej
  Vad skall du med i stora influensa priset till? sjukt kul om du vinner ändå.

  Bilen luktar typ svavel ! kolla katalysatorn eller typ batteriet .

  “Frida Bylund” ko fadder verksamhet!

  Man kör inte bil i pumps eller högklackat Jonna aja baja….

  ha en trevlig helg

  Reply
 9. Therese

  Such an exciting time for you & Johan! First, the purchase of the very beautiful and loving Star is to join your life even more closely. And, it is time for the big awards night! I voted for you many time and wish you a full sweep in all three catagories! You will have a ball visiting with those collegue’s you already have met, and new aquaintences too! And with the benefit of the love of your life on your arm you will be radiating with big smiles. What a lucky girl you are, and what an amaxing life you lead! Even if for some reason you don’t take home a prize, you are a winner already! You live by your own rules. You are getting more successful by the minute. You have a huge following that adore you and a fiance that is a perfect fit for you. This, plus your other pets, your life in the country, and so many more things too! So pat yourself on the back and give yourself a small pinch to remind yourself what a charmed life you live, and what a huge winner you are already!! Good luck again, we are all rooting for you!! Much love Jonna!💜💚💙

  Reply
 10. Mitra Sohrabian

  Så så roligt och spännande med Stjärna.Så häftigt och lycka till i Stockholm. Du har så mycket på gång.Härligt.Många många kramar.

  Reply
 11. Monica

  Så otroligt fin och charmig Nanook är! Han är ju härlig som är så med i alltihop som en kollega:-) och vän.
  Och ha det fint i Stockholm och önskar lycka till med alltihop. Så skönt med tågresa, kan vara riktigt avkopplande efter en sån bilresa:-)
  Ha det så bra!

  Reply
 12. Anonym

  Vilket härligt liv, fyllt av kontraster, du lever Jonna!
  Den ena dagen blir du kvigägare, nästa dag så “glassar” du i Stockholms innekretsar!
  Mina föräldrar var kobönder, så jag har haft förmånen att växa upp bland kossor, kvigor och kalvar. Tyvärr måste jag väl erkänna att det inte alltid var så att man uppskattade den förmånen till fullo, när man var tvungen att hjälpa till i lagården, med mockning och allt… Men nu är jag glad över att ha fått uppleva även detta! Och lite har jag fått “glassa” också..!
  Stort lycka till Jonna, jag tror och hoppas att du vinner minst någon av kategorierna! Kram!

  Reply
 13. Roger B

  Haha, den där lervägen har man åkt några gånger. Kallas för Raggarvägen av de jag känner från trakterna. Byggdes av fångar eller nåt sånt tror jag att de brukar säga. Har du hört talas om det?

  Reply
  • Maria

   Snälla, skriv inte om det du inte känner till! Den s.k. Raggarvägen är den väg som går mellan Omsjö och Grundtjärnsvägen – INTE vägen mellan Grundtjärn och Myckelgensjö som avses i det här inlägget! Dessutom byggdes den vägen av AK-arbetare i början av 1960-talet. (arbeten som gavs till arbetslösa))

   Reply
 14. Anonym

  Ja, den vägen är inte den enklaste att åka på, framför allt inte under vårens tjällossning. Där har man suttit fast några gånger…. Snygg han är, din ängel, efter hårklippningen.Ha det helt underbart nu.

  Reply
 15. A-M

  Känner så igen mig.
  Hamnade på ett hotell med badkar, efter 10 år utan, jag dök ner 😉
  Nu håller jag tummarna för pris, men är nästan säker på att du ej går lottlös från Sthlm.

  Vänligen // A-M

  Reply
 16. Madde

  Jonna!stort grattis till din egen lilla stjärna,du är ju underbar som köper en ko,det är det inte alla som gör:)o stort lycka till på galan o have fun💜

  Reply
 17. Lily in Montana

  Best of luck to you, Jonna! For all your efforts to bring happiness and inspiration to your readers, you deserve this. While you do enjoy what you do, your hard work allows us to sit on the other side of the screen and gaze in amazement at the beauty you capture, dreaming of being there ourselves, perhaps. Or your photos remind us of places we’ve experienced for ourselves. You put into words the feelings that we sometimes can’t. But most of all, you remind us that there is good in the world, there is still beauty and peace, that it’s still possible to live an intentional life instead of being dragged along with the current of what’s “normal” in our modern world. So thank you for all you’ve given, and for being who you are. The world is a brighter place because of your spirit. Hugs, Lily

  Reply
 18. Lars 8463

  Gomorgon varma fina du
  Du gör MIG glad!
  Så att bilen luktade “fyrverkerier”
  berodde kanske bara på att den
  börjat fira lite i för(väg)?🎉
  (förlåt, men hjärnan kan inte
  sluta le 😀)
  Men slutar aldrig (önskar det ibland)
  klippa och klistra alla intryck
  till bilder.
  Så även om jag skriver
  “Din galna knasboll” ❤
  Så är bilden den raka motsatsen,
  men inte hjärtat.

  Du önskade bara en fin kväll
  så det kommer kanske ett
  “modeinlägg” i dag, om inte
  Njut av livet som leker.
  Och om det blir för stormigt
  kan du alltid söka lä i klippan.

  KRAMAR till er

  Reply
 19. Anonym

  Läste om hur du tränat att gå i högklackat ha ha bara du som skulle hitta på en sån sak. Och visst skulle det vara kul om du vann ett pris men för oss som följer dig så är du en vinnare helt klart.Tack för din underbara blogg och ändra aldrig på er.Ha en underbar helg du o Johan

  Reply
 20. Monnah

  Underbart att Stjärna flyttar hem till er. Det känns ju helt naturligt! 😘 Ha det så kul ikväll och hälsa syrran min om du ser henne. Jag tror ni får det jättetrevligt! Jag har försökt rösta fram dig. Heja!

  Reply
 21. Erika. F

  Lycka till i kväll Jonna. Det blir säkert en minnesvärd kväll. Tur att inte din bil ställde till mer än så,
  alltid nojigt när bilar börja lukta småbränt.

  Reply
 22. leif

  Lycka till i Stockholm.

  Du fick problem med överhettade slirande lameller
  Då luktar det brännt. Vid tungt arbete är det vanligt på leriga vårvägar.samma sak kan hända om man slirar på kopplingen för länge.
  Stanna gärna och låt bilen vila och lamellerna kallna.
  Detta har hänt mej på leriga vårvägar till Härbergsdalen i Jämtland.
  🐮 KO- losalt mycket lycka ikväll du får
  KO- ppla ett stort grepp om priset. 💥

  Reply
 23. A-mamman

  Vid en första anblick har vi kanske inget gemensamt du och jag, varken livssituation, familj, ålder, boende, yrke – men efter att bara ha läst de tre senaste inläggen måste jag säga att du inspirerar mycket. Jag har alltid drömt om att bo på landet och att köpa en egen ko vore ju underbart. Som du har gjort! Och nog är hon lite extra vacker, Stjärna.
  Ha nu en underbar helg i storstaden!

  Reply
 24. Magnus

  Nu sitter jag här med det sista av frukostkaffet, som nästan kallnat helt och egentligen inte är speciellt gott längre. När jag för 1,5 timme sedan gick ut och hämtade in tidningen kändes det som om ögonen gick i kors av trötthet. Men, när jag fick syn på tidningens första sidan blev jag med ens klarvaken. En blond tjej i ett hav av färger på bilden mitt på sidan! Än en gång skriver Göteborgs Posten om dig och det blir lite som en cirkel som sluts för det var ju just via ett “porträtt” i GP som jag fick upp ögonen för dig och din blogg. Du hade precis flyttat upp till Grundtjärn och på bilden i tidningen satt du uppflugen på en stor vedhög. Sen dess har jag följt dig! Du har under dom här åren visat att det går att leva ett fungerande liv, nära naturen, utan att vara styrd av klockan. Jag sitter fortfarande fast i “ekorrhjulet”, dels för att jag ännu inte kommit på hur jag skall kunna hoppa ur utan att ramla och slå mig fördärvad men kanske också för att jag är en smula rädd för att släppa taget om det trygga och invanda liv jag lever. Men, jag tror att jag kan ha kommit på en kompromiss! Något som i alla fall tidvis kan ge mig ett friare liv men ändå med en fot kvar i det trygga och invanda. Det kommer att visa sig inom ett par år om planerna i mitt huvud håller.

  Ikväll gäller det! Jag jobbar så jag kan inte hålla tummarna för dig bokstavligen, men jag gör det i tankarna. Stort, stor lycka till!!!
  Stor kram!

  Reply
 25. Älvdans

  Skickar massvis med lyckoönskningar inför imorgon Jonna! Och varmt välkommen till min lilla (stora) stad 🙂

  Reply
 26. Gunilla T

  Ett stort lycka till i Stockholm och allt vad det innebär!
  Även lycka till med Stjärna!

  Så mkt kul som händer runt omkring dig Jonna men det är så härligt att få läsa om!

  Reply
 27. anette.lärjedal

  Stjärna vill trivas med dig som ” matte ” nu kan du göra henne till din kulingstjärna. Läste om dig i dagens Göteborgs Post. Må väl

  Reply
 28. Illianas

  Åh, vad glad jag blir att du köpte Stjärna! Hon kommer få ett fantastiskt liv med dig ⭐️
  Har röstat massa gånger på dig och håller tummarna att du vann! Hoppas ni får en supermysig och rolig tid i Stockholm ☺️

  Reply
 29. fernando

  Hello Jonna, I hope everything works out well in Stockholm, and it would be great if you were a winner, and if not, well it does not matter, there is the experience and recognition of the work achieved, good luck, congratulations, greetings, Fernando.

  Reply
 30. Alexandra Std

  Vad roligt att du köpt en ko, hoppas att det kommer gå bra med den! 🙂 Önskar dig ett stort lycka till i Stockholm, håller tummarna för dig! Kram♡

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.