Ljusare tider

Den här veckan har det varit en fröjd att varje dag åka till studion i Myckelgensjö. Skogarna glittrar av solskenet och snön och det har varit näst intill omöjligt att inte stanna överallt för att gå ut och fota och njuta av det vackra ljuset som strilas genom träden. Nu märks det verkligen att vintern övergått i en annan fas.
Ljuset är tillbaka.
Såhär såg det ut igår när jag och Nanook susade fram genom skogsvägarna. Jag var bara tvungen att köra upp drönaren en stund för att filma några sekvenser och ta några bilder. Det är när jag får se allting från det här perspektivet som jag verkligen inser vilken fantastiskt plats jag får bo på. Bara skogar, överallt. Och myrar, sjöar och tjärnar.
Samlade lite inspiration i februariljuset bland alla iskristaller som svävade i luften.
Väl framme i studion var Nanook trött. Och det passar alltid bra, så att han kan ligga och vila en stund medan jag får tid att jobba.
Den här veckan har jag spenderat varje kväll i studion och jobbat med kommande skivan. Jag har påbörjat en låt och jobbat stenhårt med rösten. Eftersom jag nästan inte kulat alls under vintern och när jag haft ont i halsen så behöver jag öva upp rösten igen. Det känns så skönt att få ha den här platsen att låta hur mycket jag vill i. Dock får Nanook stanna hemma på kvällarna, eftersom jag inte vill störa honom. Det är också skönt, att få ha en plats helt utan djur när jag jobbar med musiken. Annars så har man både jamande katter runt benen och en hund som undrar varför jag låter så mycket.
Nanook njuter av det sista ljuset innan solen går ned bakom horisonten. Älskar det här mjuka ljuset på eftermiddagarna nu. Det ser så vackert ut när det lyser in genom fönstren.
I morgonbitti blir det en liten resa till Stockholm för att hälsa på min bror och hans familj. Det var SÅ otroligt längesedan jag var där nu. Säkert drygt 2 år sedan. Helt otroligt vad tiden bara rusar iväg. Det ska bli riktigt roligt att få komma dit och träffa mina älskade brorsbarn Noak och Klara igen. Och alla andra också förstås! Har ju inte träffat dom sedan i somras.  Och det blir första gången Johan hänger med dit.
Så tidigt i morgon bitti blir det en liten roadtrip med Johan och Mamma. Det ska bli roligt!

Vad ska ni hitta på i helgen? Hoppas att ni har det bra allihopa! STOR KRAM på er ♥

35 Kommentarer på “Ljusare tider

 1. iza

  Roadtrips är så underbart mysigt, kan bli en tripp för oss nästa helg. Det ser jag fram emot, träffa lite familj, gå på teater med dessutom.. En kompis som spelar. Ska bli sjukt mysigt. Längtar lite 🙂

  Det märks verkligen att ljuset är här nu, mer och mer varje dag. Älskar det här morgon/kvällljuset som är nu, blåa timmen, rosa timmen xD Så fantastiskt vackert. Nästa vecka hoppas jag dock på att kunna komma ut lite till med kameran och fota igen. Det har varit sparsamt nu, mycket jobb, lite inspiration, sjukdom och muskelinflammation (ena bröstmuskeln), vilket inte är superparty, men hanterbart.
  Så, februari har varit en stilla månad, men väldigt ljus i sitt esse. <3

  Kram!

  Reply
 2. Elisabet

  Vilka fina foton Jonna! Så vackra! För mig blir det också en roadtrip fast åt andra hållet. Sportlovet börjar för Stockholm så vi åker till Saxnäs en vecka. Det skall bli härligt med mycket snö, kyla och förhoppningsvis lite norrsken. Kör försiktigt!

  Reply
 3. Jan

  Morning Jonna ! Wow beautiful pictures especially with drone !!!
  It rain and rain here. The Ohio River is flooding. From the East to Midwest flooding then the Mississippi River will be flooded too. Hopefully the Missouri River in the West aren’t flood.
  Ohio River travels from New York to Paducah Kentucky where it meets the Missouri River. Then both rivers becomes the Mississippi River.
  Have a great and sunny day, Jonna !!!
  ❤️❤️❤️☕️☕️☕️???
  Cheers ~ Jan

  Reply
 4. Olivia

  It really is such a special place of beauty there with the sunlight changing with the seasons, i’m just glad you recovered completely from your illness it has been very tough for many. The english translations on your page are often hilarious but at least i understand what you are saying!

  Reply
 5. Anders H

  Hej Jonna!
  Idag “invaderar” 5000 Östersundare London! Detta p g av fotbollsmatch i Europaligan mellan Arsenal och Östersund!
  Eftersom jag bor i London ska jag också masa mig dit och få uppleva folkfesten, höra svenska talas på alla pubar och överallt annars i stadsdelen Highbury/Islington! Ska bli roligt att se matchen! Kram!

  Reply
 6. Jorma

  Hoppas det blir en fin helg för dig med familjen! <3
  Jag kommer väl unna mig något smaskens nån av dagarna, lite bastu såklart. Och med förhoppning på klart väder så det kan bli lite fotograferande, det är väldigt vackert överallt här nu med snön och kylan 🙂
  Kramar

  Reply
 7. Valerie

  Dear Jonna: I hope that you have a fun trip and all have a wonderful time with your family. It is always an inspiration to see your photos and know how hard that you are working! Enjoy this time.?
  Valerie?

  Reply
 8. Anna S

  Hej Jonna. Låter som en bra och mysig helg, umgås med sina närmaste och få gosa med syskonbarn ?. Hoppas ni får en kanon trevlig helg. Själv ska jag vila och gå långa skogspromenader med hunden??⛅❄
  Har en envis förkylning som inte vill ge med sig. Ser verkligen fram mot helgen och ledighet. Ha det gott. Kramar från Anna ?

  Reply
 9. Gunilla T

  Så roligt läsa att allt rullar på så bra för dig nu Jonna!

  Att ta en helgresa till storstaden och träffa familjen måste kännas underbart!

  Själv ska vi ha två av våra barnbarn här. Hoppas vi kan vara ute och göra roliga utomhusaktiviteter!

  Kram

  Reply
 10. Lars 8463

  Gomorgon finis!!!
  Här är det fortfarande ganska mörkt.
  Men det ser ljust ut för din önskan,
  för det glittrar nu när den faller
  igenom vägljusets mjuka sken.
  Så det blir en vinter jag minns mest.

  Och en vinter du kommer att minnas.
  Skönt att “höra” att din röst kan jobba.
  Finns det någon manlig kulare?
  Du kanske kan smygträna Noak,
  för tänk vad GLADA dom skulle bli!!!
  Bli väckt en tidig söndagmorgon
  av lockande toner ?

  I helgen blir det några timmar
  i snögymmet, och supergod mat
  för min storebror kommer hem
  och lagar sin Thaikyckling MUMS.
  Jag är mer “laga mat för att överleva”

  Tiden ÄR snabb. För nu är det ljust
  och vägljuset släckt.
  Hoppas att den går långsammare
  nu när ni tar er tid, att hälsa
  på din släkt.

  KRAM till alla

  Reply
  • Lindan

   Efter snögym förtjänar man thai-kyckling – det är sedan gammalt det…!! 😉 😀 Låter mums!
   Själv lagar jag överhuvudtaget inte mat för att överleva..nej nej, jag lagar för att njuta! 🙂 Men alla är vi olika..(din strategi låter mer som min mors…:) )
   Och är det någon jag vill ska bevara sin “olikhet” så är det just du Lars!! Så fortsätt så – du är ju briljant! <3

   Hoppas du får en fin och GOD helg!! Dunjacks-kraaaam från iskallt Jönne!!

   Reply
   • Lars 8463

    Lindan ❤
    Nu när vardagen lyckats väcka mig
    ur helgens djupa matkoma.
    Och mina ögon åter kan fokusera
    på skärmen.
    GLAD
    Att få läsa ett av dina KULin(d)ariska
    recept för leende!!!

    Hoppas att det gick bra med ditt
    helgbesök och att den Lindianska
    gormetkassan växte!!!
    (dina brödsmulor som kom flygande
    var jättegoda!!!)

    Jag kommer nog alltid vara ett
    original.
    För jag får inte plats i en kopiator.
    (misstänker att det är lika för dig)
    Hoppas du har det bra i kylan,
    här är det -27, så det är tur att vi
    är dom vi är. För då är det aldrig
    långt till DUNjackan.

    VARMA KRAMAR

    Reply
 11. Birgitta

  Blir glad över dina positiva bilder och så skönt att du blivit frisk!! önskar dig en riktigt skön och mysig helg??

  Reply
 12. Wilda

  Åh så vackra foton som alltid! Jag får verkligen vårkänslor av det ljus du förmedlar i ord och bild. Hoppas att resan blir vacker och meningsfull. Jag är på väg till Malmö för att träffa en bloggvän för första gången och sen ska jag på en partikonferens med fokus på valet i höst. Det bli kul! Varm kram till dig!

  Reply
 13. Erika. F

  Vilka underbara vinterbilder. Är inte avundsjuk på all snö du har eftersom där jag
  bor i Dalarna är så mycket, och idag faller det ännu mer. 🙂 Hörde någon säga att det
  inte varit så mycket snö på fyrtio år. Dröjer länge innan allt det smälter bort.
  Jag är så glad att jag 2010 bestämde flytt hitupp. Kände så starkt att här i Dalarna
  är en plats som var som gjord för mig och alltid kommer att vara. I södra Sverige
  är det endast gröna gräsmattor och blask. Inget jag alls längtar tillbaka till igen!

  Önskar dig en fin helg! 🙂

  Reply
 14. Illianas

  Åh herrejösses vad jag älskar bilderna på den snötäckta skogen och solstrålarna som silar in mellan stammarna. Så himla vackert. Det är alltid sån underbar stämning i dina bilder Jonna. <3
  Vad kul med en roadtrip också, det kan verkligen vara så mysigt med rätt personer. Hoppas du får det jättemysigt hos din bror och hans familj. Kram!

  Reply
 15. Lindan

  Vad skumt…Precis i början av ditt inlägg satt jag och tänkte “men hur går det med Nanooks öron när hon “kular loss ordentligt??””…Men sedan kom ju svaret… 😉 Jo, kanske bäst för alla inblandade med nuvarande upplägg. Hoppas du hittar tillbaks till din fantastiska röst! <3

  Dricker morgonkaffe och tittar på nyheterna nu….De pratar om snudd på rekord-kyla, med ISDYGN i hela landet!!! 😮 Ååhh, jag borde ge mig ut och fota lite..!! Dock måste jag eventuellt stanna hemma, eftersom jag väntar besök från en gammal kollega som var intresserad av att köpa min senaste tavla!! 😀 Kanske ger jag mig ut lagom till solnedgången istället. Brukar bli grymt vackert här vid Jönköpings alla sjöar då!!

  Vad mysigt med roadtrip!! Och att få träffa dina syskonbarn förstås! <3 Hoppas ni få en toppenhelg!! Men ni måste lova att köra försiktigt!!

  Påbyltade KRAMAR från soligt med kallt Jönne!!! 😀

  Reply
 16. _annany

  Skrattade lite åt “en hund som undrar varför jag låter så mycket” haha.
  Härom dagen så blev jag nämligen inspirerad av Sofia Jannoks låt Irene så jag sjöng lite; hundarna vaknade och tittade på mig som om jag var sjuk. Den ena steg ner från soffan och var tvungen att komma fram till mig för att se om jag verkligen var okej.

  Kram! <3

  Reply
 17. Barbara Camenzind

  Stackars Jonna! Jag tänker du skulle planera en liten resa till värmen, till ett sydligt land och tanka solen och ljus! Kram och krya på dig! <3

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.