En stund i ljuset

Ljudet av skidorna i snön och mina egna andetag. Resten bara tystnad. En sån underbar liten stund som ger så mycket.
När jag igår insåg att det skulle bli en vacker solnedgång så rusade jag ut i ladan och tog fram skidorna för första gången denna vintern. Packade ned kameran och stativet i en ryggsäck och tog med mig Nanook ut på en liten skidtur ned till sjön.

Senast jag använda de här gamla fina träskidorna som jag fick av min släkting Sven-Olov var i början av april förra året, när jag åkte på en liten resa till Saltoluokta fjällstation där jag bodde i flera dygn. Ägnade mina dagar åt att upptäcka fjällen på skidor och fota och filma och basta. Det var underbart! Nästa gång jag åker till Saltoluokta vill jag ta med mig Johan dit så han får se och uppleva den vackra fjällvärlden.
Nanook var fullkomligt överlyckligt över att få följa med ut med skidorna igår. Han sprang som en vind längs skoterspåren.
Ljuset alltså. Finner inga ord. Det är bara så vackert att det nästan kniper till i hjärtat på mig.
Vi åkte inte så långt. Bara ned till sjön. Sen satte vi oss där en stund tills solen hade gått ned bakom skogarna. Nanook fick ett litet ben som belöning för att han hade varit så duktig.
Bättre avslut på veckan kunde jag knappast få. Jag kände mig glad att jag följde impulsen och drog ut innan solen hade gått ned. Oftast är det sådär att man liksom måste följa den där känslan när den sköljer över än. Det handlar ju om ögonblick som aldrig kommer tillbaks igen.
Jag vill inte missa mer vackra solnedgångar nu. Jag vill försöka vara där och uppleva dom istället.

Vill passa på att tacka för den helt OTROLIGA responsen jag fått på förra inlägget. Herregud alltså, vad ni gör mig glad och inspirerad. Kunde aldrig ana att det skulle bli så väl mottaget av er. TACK för alla fantastiska tips, och tack för era peppande ord.
Det känns så spännande att påbörja den här “resan” mot mer välmående och en lite sundare livsstil. Känner i varenda cell i kroppen att det är rätt. Och det känns ännu mer roligt att få dela det med er och få ta del av era egna tankar och erfarenheter. Tack för det, verkligen ♥

Nu önskar jag er alla en underbar start på den här nya veckan!
KRAM på er!

32 Kommentarer på “En stund i ljuset

 1. Mor A' Lena

  Tack detsamma Jonna, alltså en fin vecka o även en bra rensning ! Jag skulle behöva ta bort lite sockerbetor med ! Kör ju ut tidningar på landsbygden på nätterna o för att få lite energi tar jag kaffe o lite..hm ..söt chokladbit med
  Kram o tack för vackra foton

  Reply
 2. Anonym

  How beautiful, i am so glad to see you back with new energy and enjoying, sharing these beautiful moments with us. Have a great week Jonna ?

  Reply
 3. Gunilla T

  Så vackra bilder!
  Wow solnedgång i vinterskrud!

  Känner precis samma som du att nu känns det helt rätt tid att göra ngt hälsosamt!
  Följer vi vår livsklocka så vet vi när det är dags!
  All lycka till för oss som startat ett sundare liv! ??

  Reply
 4. Anna S

  Så vackert Jonna. Det strålar om dig! Jag hoppas du mår bra nu, och får fortsätta göra det. Önskar dig en fin dag på nya veckan.
  Många kramar från Anna S.

  Reply
 5. Birgitta

  Så underbara vinterbilder! Njuter också av de få gånger vi får se solnedgång med alla dessa gråmulna dagar men igår var en underbar dag. Inget slår väl just sol (både upp-och nedgång) i vackra vintermiljöer. Ha en fortsatt fin vår och skönt att ni är piggare. gillar ert nya “liv” med ordentliga måltider.

  Reply
 6. Sandra Junhammar

  Ååh vad härligt! ♥ Och vilka vackra bilder! Det är så himla skönt att bara släppa allt man har för händerna ibland och ge sig ut och njuta av den där dimman eller solnedgången.

  För det är ju precis som du skriver, ögonblicken kommer ju inte tillbaka igen! Solen väntar inte med att gå ner, men disken (eller de där andra grejerna) lär ju inte gå någonstans. De väntar fint kvar där man lämnat dom! ?

  Ha en fin start på veckan! Kramar ♥

  Reply
 7. Lena D

  Jag älskar Måndagar! Som att börja ett nytt kapitel i favoritboken! Önskar dig en vecka fylld av kontraster, kreativitet och skaparglädje 🙂

  Reply
 8. leif

  Hej vad vacker färg på snön solen ger.
  Bra att du hedrar skidorna med en åktur,är ju själv en skidnörd.
  Synd att du inte får en nötchokladbit som belöning,men du får en gammal låt som jag har spelat in istället.
  https://youtu.be/2uAJeDo0ATM

  Ta med Johan ut på skidor nästa gång.
  Ha en trevlig vecka med mycket sol ??

  Reply
 9. Rue

  I am so happy that you are feeling better. I hope Johan has also recovered from his illness. I love the picture of you standing on your skis with Nanook next to you. The undisturbed snow and the sun setting in the distance, you couldn’t ask for a better shot. So amazingly beautiful!

  Wishing you a wonderful week! ???

  Reply
 10. Lena Berg-Nordenberg

  Oj, så mycket snö ni fortfarande har. Här har vi faktiskt haft en plusgrad idag så snön har börjat smälta. Dina bilder är som vanligt underbara!

  Reply
 11. Anna-Maria

  Åh, så underbart det ser ut! Verkligen fantastiska foton! Det ser verkligen härligt ut att ge sig ut på skidor sådär i solnedgången. 🙂 Här har det bara varit slask och grått här i flera dagar. Så himla tråkigt!

  Reply
 12. Antonio Albuquerque

  Gostei de a ver dançar o twist na cozinha e do seu cão a abanar a cauda. É a 1a vez que vejo o seu blogue. Vive num sítio muito bonito. Parabéns pela sua alegria.

  Reply
 13. Monnah

  Att lyssna på sin kropp och försöka hitta det den mår bra av är så viktigt! Lyssnade just på ett klipp av Vetenskapsradion där en bekant till oss deltog. Han är expert på kronisk smärta och tycker det är eländigt att så många får utstå detta elände i onödan då ingen orkar ”ta tag i” någons svårdefinierade rot till själva smärtan. Många gånger går det så långt att någon får diagnosen fibromyalgi och får gå där, fortfarande med samma smärtorsak utan att något blivit bättre. Lite så tänker jag att våra kroppar funkar överlag. Märker vi att något är fel är det värt att hitta roten till orsaken istället för att anpassa oss till ett liv med det som är fel. Lycka till med friskare dagar! ❤️

  Reply
 14. Roman

  Wonderful sunlight and good ski walk Jonna! Every year in March I have a feeling like “hey winter, don’t go away, I want to ski some more” 🙂 Probably it’s because of warm sun and perfect gliding conditions which make skiing a real pleasure in this time of year.
  Glad you strive for well-being and healthy food. I would just say fruits and vegetables are good but in northern countries we also need fish and meat to receive energy and nutrients that help to survive cold season. As someone said, healthy eating is balance, not perfection.
  Have a great week!

  Reply
 15. Emma

  Så härliga bilder och jag blev verkligen inspirerad av ditt förra inlägg. Ikväll ska jag göra en rensning i skafferiet! Kram

  Reply
 16. Pamela

  Sigh. Soooo nice. 🙂 I will pretend I am sitting by your lake, watching the light change across the snow. Ahhh. I feel better already.

  And just to add to your last post, I think it is wonderful that you are cutting out sugar. I am absolutely addicted. I seriously need a twelve-step program or something. I keep trying to quit…but so far… no luck. Tomorrow is another day.
  …And I’m still sitting here in the snow by the lake. So, I’ll believe anything is possible. 🙂

  Reply
 17. Dick Scott

  Tack för så vackra bilder och inspirerande inlägg. Så härligt när man känner vilken dragningskraft solen har; man bara måste ut och ta tillvara på ljuset och uppleva naturens skönhet. Tror vi på något sätt mår som allra bäst när vi “skalar bort” en del av våra “måsten” och bara ger oss hän och tar emot i stundens ingivelse. Det är en konst att hitta balansen mellan vissa rutiner och göromål som naturligtvis behövs i livet, och stunder av frihet där kreativitet och impulser får ta oss med på underbara upplevelser….

  Reply
 18. iza

  Att stanna. Se ljuset.
  Återvända, andas och leva.

  Det kommer,
  att bli bra.
  Bättre tillochmed.
  Andas, lev och andas.
  Återvändande ljus, terapi.
  Lev. Nu, imorgon.
  För allt har tid,
  allt är ljus.
  Bara man vet hur man tänder
  ljuset,
  när allt blivit mörkt.
  För i ljuset, är det lite
  mer att andas
  Lite lättare,
  lite mer.

  <3

  Kram

  Reply
 19. Brigit

  This brings back wonderful memories of the three years I lived in Minnesota–and the magical experiences I had in the winters there. Thanks for the lovely reminder! So glad you could get out and enjoy. Being outdoors despite the weather really IS the best medicine for the blues.

  Reply
 20. anette.lärjedal

  Hej bra du mår bättre, lyssnar på din kropp. Läste om dig i Svenska Dagbladet idag. Tycker inte du ska bli förvånad / även om du inte jobbar, med klimatfrågan \ du tänkte kanske inte. Avundsjuka och missförstånd är lätt. För mig är du bästa reklam för Sverige och företagande. Visar Sverige genom dig. Och många väljer flyget, ibland finns det inte alternativ. Lätt skuldbelägga, tror du har många ” tillgodo ” och så du ung qwina i Sverige. Gillas inte alltid. Ta hand om dig nu så vi kan fortsätta njuta av ditt perspektiv.

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.