Mellan dröm och verklighet

Jag försov mig i morse. Hela natten hade jag haft en och samma dröm som tillslut nästan gjorde mig galen. Drömmen blev verkligare än verkligheten så när klockan ringde om och om igen på morgonen så stängde jag bara av den så att jag kunde återgå till drömmen och göra klart jobbet. Jag höll på att redigera en video som aldrig blev klar. Jag skulle redigera om hela filmen om Yosemite och ingenting gick som det skulle. Precis som det brukar vara i feberdrömmar. Jag gjorde samma moment hundratals gånger, och det var en sådan hemsk känsla i drömmen.

Johan väckte mig två gånger på natten och undrade om allt var okej eftersom jag lät så orolig i sömnen. Och ändå somnade jag och återgick till exakt samma dröm. Jag blev aldrig klar med filmen, och 08:23 när klockan ringde efter tjugonde gången vaknade jag äntligen till på riktigt och insåg vad jag höll på med. Men vilken lättnad det var att inse att det bara var en dröm haha.

Det har hänt mig några gånger att jag medvetet stänger av alarmet och försover mig eftersom jag håller på med viktiga saker i drömmarna. Har ni varit med om liknande någon gång? Det är väldigt jobbigt när det händer. Men tur att jag inte hade bråttom iväg någonstans idag.
101204Jag fick i alla fall vakna till ett vackert frostlandskap och ta en uppfriskande promenad med hundarna i den bitande kylan. Älskar när de iskalla, stjärnklara nätterna efterlämnar sina spår i naturen i form av frost och is. Det blir så vackert ihop med trädens envisaste löv som fortfarande hänger kvar och blandar sina färger med det vita.
101202101206

Frosten och dimman höll i sig hela dagen och det brukar ju alltid vara ett tydligt tecken på att kallare tider är här. Men jag bara älskar kylan och luften just nu och saknar inte sommaren det minsta. Vintern är som en utandning och kommer med en känsla av lugn. Vila.
Vintervila. Och trots att dagarna går på som vanligt så känns det extra mysigt att sitta inne vid skrivbordet och känna värmen från elden i kaminen.
101205En vanlig onsdag som började något senare än tänkt, går snart mot sitt slut. Idag har jag ägnat mesta tiden med jobb framför datorn. Men det blev även en tur till Junsele för lite ärenden och inhandling av mat. Jag köpte ingredienser till kanelbullar så kvällen tänkte jag ägna åt att försöka mig på att baka bullar. Det är sådant som jag nästan alltid bara tänker och önskar att göra, men aldrig gör. Så nu är det dags.

Vad har ni gjort denna onsdag?
Önskar er en jättefin kväll allihopa! Kram på er ♥

78 Kommentarer på “Mellan dröm och verklighet

 1. Gunilla

  Vilken makalöst vacker bild på dig och katten! Bakgrunden med löven blir som en abstrakt målning eller ett mönster. Jag gillar också att allt går så ton i ton.

  Reply
 2. Caroline

  Men åh så mysigt med frost. Jag har gått här nere i Västerås o längtat efter det i flera veckor så hoppas det kommer snart men tvivlar på det! Det säljs julmust i butikerna i alla fall så det är väl nåt xD haha

  Reply
  • Caroline

   Och som svar på din kommentar i förra inlägget: Vi ska bo i San Jose, Kalifornien 🙂 Min fästman, snart make, älskar att odla starka kryddor men nu vill vi också odla all sorts mat 🙂 jag kommer flyga dit om ungefär 1½ månad och så gifter vi oss nästan på direkten!

   Reply
  • Jonna Post author

   Haha åh vad gulligt att du gått och längtat efter frost 🙂 Ja det är verkligen ett långt land.
   Här hinner jag aldrig längta efter det eftersom det kan vara frostnätter i både juni och augusti. Så det är en kort period helt utan frost.
   Och vad härligt det låter att ni ska odla en massa mat. San José var jag ju i en kort stund eftersom det var där vi landade med flyget. Låter som ni kommer få ett fantastiskt liv tillsammans där! Så spännande att ni ska gifta er snart också! 🙂 ♥
   Kram på dig!

   Reply
 3. Felicia

  Oj vad skumt att drömma så och liksom somna om så många ggr, har aldrig hänt mig än 🙂
  Det är så mysigt nu när det blir lite kallare och man kan njuta riktigt av värmen man får upp inne i huset. Jag bor också på landet, fast med fler grannar än dig, och vi eldar med ved 🙂
  Idag har jag tagit det lugnt mest, gjort pannkakor och gått med vovven <3
  Vad gott det lät med bullar, jag tänkte faktiskt baka bröd idag, men orkade inte…
  Ha en fin kväll!

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh mysigt att ni också eldar med ved! Det ger verkligen en speciell värme inomhus 🙂
   Och vad gott med pannkakor! Det måste jag göra snart igen.
   Kram på dig!! ♥ 🙂

   Reply
 4. Sanne Brännström (warginna)

  Åh, vilka magiska bilder! Jag älskar också dessa frostiga morgnar när varenda utandning blir till en vinterviskning 🙂

  Denna morgon var jag uppe med tuppen. Jag fotade dimman som dansade över älven och vandrade i skogen med hundarna. Precis som jag skulle vilja börja varenda morgon! (Men visst är det skönt att ibland verkligen sova ut också) Resultat kommer upp i bloggen snart 😀

  Kram på dig, mysigaste Jonna! <3

  Reply
  • Jonna Post author

   Men åhh det lät ju som en alldeles magisk morgon! Ser fram emot att få se bilderna.
   Och måste säga, vad SPÄNNANDE att du och din kompis ska starta företag. Låter helt fantastiskt! 🙂
   Heja heja!!
   Kram på dig fina du! ♥

   Reply
 5. Magnus

  Vilka fina bilder!
  Snart är det väl dags för frostnätter även nere i mina trakter, även om värmen från havet brukar motverka frost ett tag.

  Vaknade nyss av trafiken på Lombard Street i San Francisco. Idag går resan vidare söder ut längs kusten.

  Stor kram!

  Reply
  • Jonna Post author

   Så kul att du tar dig tid att skriva en kommentar varje dag trots att du är ute på långresa 🙂
   Hoppas allt går bra där borta och att får en spännande dag nu när du vaknar upp 🙂
   Stor kram ♥

   Reply
 6. Mor A" Lena Eriksson

  Vilka vackra foton.??
  Här eldas det..det känns ju rått när det är fuktigt..lite frost förgyller som gnistrande stjärnor ..det blir så frusk luft !
  Men höstens färgskala är otroligt magisk ..Sprakar som elden i brasan !
  Tack fina Jonna ha en fin kväll nu o hälsa Johan . ???

  Reply
  • Jonna Post author

   Tack så jättemycket!!! 🙂 Mysigt att du också eldar!
   Johan hälsar tillbaks också 🙂 Kram på dig ♥

   Reply
 7. Lindan

  Det verkar vara något i luften (både i norr och i söder) som gör att landskapet mellan dröm och “verklighet” (vilket som nu är verkligast..;) ) blir lite utsuddat….;) För även jag har haft osedvanligt svårt att ta mig ur drömmarnas land den här veckan. Och jag är oftast klarvaken på en sekund!! I förrgår kändes det nästan som om det tog hela förmiddagen att helt komma ur drömmarnas landskap…Och samtidigt kändes det som om jag var närmre “någon slags sanning” än på mycket länge…
  Låter lite flummigt kanske…Men sådan var känslan och upplevelsen…;)

  Just hemkommen efter en vinlunch med min ömma moder (detta inträffar i bästa fall var 5:e vecka, och är verkligen något att längta efter..! 😀 Då avhandlas alla värlsdproblem…och ett och annat “orts-problem” slinker också med…;) :p
  Nu ska jag ladda för Bonde söker fru!!
  Hoppas ni har nygräddade bullar inför denna höjdpunkt!!

  Kram finaste!! <3

  Reply
  • Jonna Post author

   Men åh vad märkligt att du också haft så konstiga drömmar och svårt att ta dig ur drömvärlden. Låter ju helt underbart att du annars är klarvaken på en sekund! Är du inte morgontrött då eller hur funkar det?: )

   Åh vad myyysigt att du vart på vinlunch med din mamma! Vad gulliga ni är som gör så. Kan tänka mig att ni hade massor att prata om:)
   Haha och skrattade gott när jag såg att du också laddade inför bonde söker fru! Det är mitt favoritprogram.
   KRAM på dig ♥

   Reply
 8. Lena Buhr

  Ja mysfaktorn där i Grundtjärn, är det inget fel på 🙂 underbart! Jo idag, så fick jag möjlighet att umgås med nära och kära på kafét ‘på byn’. Blev bjuden på den mest underbara toast man kan tänka sig! Finaste, fluffigaste surdegsbröd (bageri), men salami och brieost inuti med en dos lenaste honung…allt åkte in i smörgåsgrillen å ut kom det sötaste, smaskigaste av mackor jag någonsin har smakat! 🙂 till det en kopp kaffe å en ljuvligt smörig liten ‘discoboll’ bakat på bland annat nougat och choklad och rullad i gladaste strössel :). Huvva 🙂 så där satt jag i deras lilla mjuka soffa med sidenkuddar å fikade och åt av hjärtans lust å HANDARBETADE!! Det ni 🙂

  Reply
  • Jonna Post author

   Haha men åhhh….det där lät ju gudomligt gott!!! Och vad mysigt det där kafét lät. Hade själv velat haft ett sådant kafé i närheten att gå till ibland och äta god fika och handarbeta i soffan 🙂 Åh! Blev så glad för din kommentar. Allt lät så himla mysigt.
   Kram på dig!!♥

   Reply
 9. Ingela

  Men gud, den översta bilden påminner om en Carl Larsson! Det är nåt med stämningen eller färgerna. Den där det står en kvinna lutad mot en björk. Ska se om jag hittar den.

  Reply
 10. Clark, Bossbloggen

  Så fina bilder med oj vilken härlig kontrast jämfört med inlägget innan! ?Här har dagen bestått av jobb, jobb och bloggjobb. Åt lunch med min mamma och det var fin balsam för själen att få vardagshänga lite med någon som står en så nära ☺

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh men tack!! 🙂
   Lät som du hade haft en intensiv dag med mycket jobb, men va mysigt det lät att du tog en lunch med din mamma. Ja, sånt kan verkligen vara som balsam för själen!
   Vill bara passa på att säga att du har en grym blogg! Och jag kände så mycket igen mig i ditt senaste inlägg om prestationsångest!
   KRAM på dig ♥

   Reply
 11. Eva

  Vackra Huldra, Full av integritet, kreativitet passion och nyfikenhet..
  Dina bilder idag var precis vad jag behovde for min skonhetstoerstan .
  (forlat att jag inte har prickar, skriver fran NYC).
  Och jag talade precis med en vaen om detta med att fortsatta en droem .
  man vaknar och fortsatter igen och att man forsover sig da ar nog inte sa konstigt…
  Det omedvetna har full fokus..
  Vill ocksa saga tack for ditt mycket starka brev “I arlighetens namn”..jag satt pa 6 avenyn mitt ibland alla New Yorkare och turister och laste och kande med dig.. Har ar det ju fullkomligt sjalvklart att man skall kunna tjana ett leverne pa sin blogg. och du larde mig mycket om hur man gor det med integritet! Tyvarr ar det ju en alltfor vanlig tanke som jag upplevt ocksa, en missunsamhet, speciellt om man jobbar kreativt pa frilansbasis sa skall man pa nagot gudomligt satt klara sig pa att det ar “kul” . Jag vet inte hur manga ganger jag, o musikervanner, fatt kommentaren, att nagot gage skall jag inte fa men jag far ju “exposure”, Nog sagt om det Fram for goda energier igen 🙂
  Jag hoppas du kan fortsatta, OCH dessutom leva pa dessa fantastiskt inspirerande blogginslag.
  Hoppas bullarna blev goda.. , Tack for att du ar!! May you walk in beauty, Eva
  wwwevaengman.us http://www.evaengman.vpweb.com

  Reply
  • Jonna Post author

   Men åh tusen tack Eva för din fina kommentar!
   Vad häftigt att du satt mitt i NYC när du läste mitt inlägg “I ärlighetens namn”. Vilket kontrast 🙂
   Och tack för din förståelse! Ja det är märkligt det där att alla som på något sätt jobbar med något slags frilans/kreativt yrke eller liknande anses kunna jobba gratis. Jag hoppas att vi inom en snar framtid ändrat på det.

   Åh gick in på din sida och blev så fascinerad av det du gör!! Ljud och frekvenser är något jag verkligen tror på.
   Jag har en sådan där liten singinbowl som jag ibland gör ljud med och det känns som ljuden liksom går in i själen på något vis.
   Så himla häftigt 🙂

   Kram på dig och ha en trevlig helg! ♥

   Reply
 12. made by mary

  Underbara frostbilder, det är så galet att det kan skilja så mkt i vårt lilla avlånga land. Här är det mest grått och tråkigt, och lite blött. Längtar tills de där vackra frostigt krispiga mornarna kommer. Jag tycker det är lite skönt med vinterperioden som kommer nu, det är mer okej att mysa inomhus och pyssla med lite allt möjligt. Själv fick jag ett ryck och rensade ur vårt lilla köksskafferi, det tog visst hela eftermiddagen. Så det vart kaffe + utrensning/organisering. Ganska skönt ändå, speciellt med bra musik och en kopp kaffe i handen.

  Angående drömmarna så hade jag också dålig dröm i natt. Vaknade dock 05 och kunde inte somna om. Eller ville inte, för jag mådde så dåligt. Sen låg jag och stirrade i taket och tänka på kaffe i säkert två timmar innan jag gick upp 😛 Jag hatar när jag drömmer sådär mkt som du beskrev, faktiskt även när det är bra drömmar. Jag vaknar alltid utmattad, det känns inte som jag fått sova i fred och jag är ofta ganska trött och förvirrad efter en sån natt. Stäng av väckarklockor, pratat med människor och klätt på mig i halvt drömmande tillstånd har ja också gjort, men inte just att jag stängt av klockan för att jag gör ngt viktigt i drömmen. Den var ny *fniss* Lycka till med kanelbullarna fina du, hoppas de blev himmelskt goda! <3

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhh jag håller helt med dig. Jag ser också fram emot vinterperioden nu. Det blir en annan stämning och ett lugn på något vis. Det lät ju väldigt härligt med utrensningen i skafferiet! Det är ju sådant som ger en så mycket energi sen när det är klart. Och musik och kaffe gör ju alltid susen 🙂 ♥

   Men ush vad jobbigt det lät med din dröm! Vet ju inte vad du drömde men måste varit något hemskt eftersom du inte ville somna om. Bra tålamod du hade ändå som låg och tänkte på kaffe i två timmar haha 🙂 Ja men åh vad jag känner igen mig i det där att vakna helt utmattad när man drömt. Och jag har också klätt på mig och pratat “med folk” vissa nätter. Hatar sådana perioder. Jag har fått för mig att det händer när man liksom är stressad inombords. Att man inte kan slappna av riktigt.
   Men hoppas du får drömma vackra drömmar nu framöver, och jag håller tummarna att ni snart får frostiga morgnar!
   Stor kram på dig fina du ♥

   Reply
 13. Emelie

  Fan vad jag relaterar till just detta inlägget haha!

  Drömde också konstiga drömmar vilket iochförsig jag gör varje natt, och var nära att försova mig just idag. Som tur var hoppade katten i mitt ansikte som vanligt och väckte mig någon minut efter larmet gått. Något att lära Nayeli! ;D
  Sedan var det frost överallt här med och hela sjön var täckt med dimma. På väg till skolan fungerade jag också på om jag någonsin sett just gula björklöv helt frosttäckta och undrade varför de var kvar. Ville ut och fota men hade ingen tid tyvärr.
  Nu har dimman tagit över hela byn och nu ska jag göra chokladbollar som jag handlade ingredienser till igår. Men tyvärr har jag ingen kamin så nu sitter jag och fryser ihjäl och funderar på att åka och köpa en värmefläkt i stan imorgon.
  Tror alla “norrlandshjärnor” fungerar precis likadant just nu haha!

  Reply
  • Jonna Post author

   Haha men det är ju helt sjukt! Vad likt allting var, även om det var andra saker det handlade om.
   Ja du har nog rätt, alla “norrlandshjärnor” funkar likadant nu haha 😀
   Underbart. Tack för att du delade med dig ♥
   Kram!

   Reply
 14. Anonym

  Häftigt och härligt, Jonna! Trots den plågsamma drömmen. Yosemite är klar. Du kan sova lugnt nu. Men Du har tydligen (=antagligen) haft en hel del press på Dig i arbetet med den redigeringen och allt arbete runtomkring. Efterreaktion!? –

  Vila nu. Skriver Du själv. 🙂

  Väntar på många vackra bilder. Får man beställa? Det bara kom en tanke: gör Dig distinkt mot “suddig” bakgrund och låt kristallerna gnistra…

  Blev det krav nu!? Inte så! Det är så fint att Du kan presentera ögonblicket och stunderna just såsom det är just i den stunden. Däri det magiska, tror jag. Kan det vara så? Du är sensitiv och kan känna in – . Och sedan låta oss njuta. Tack!

  Sov gott i natt! 🙂

  Bredvid Johan.

  Reply
  • Jonna Post author

   Ja det har varit mycket senaste tiden nu så jag har nog känt lite press kring allt, men nu är det en lugnare tid som väntar. Så det är verkligen skönt! 🙂

   Och tack för din intressanta tanke om bild. Jag ska se vad jag kan göra 🙂

   Ha en fin helg!
   Kram ♥

   Reply
 15. Helena

  Älskar den första bilden, så otroligt mysig med katten. Jag vill också ha frost. Eller gärna lite höstiga färger. Det känns som att solen bara försvann här hos mig och att de få färger som fanns försvann med den. Vädret har ju varit väldigt konstigt den senaste tiden och det känns som att hösten stannade upp. Imorgon ska jag ge mig ut och försöka fota lite grann ändå.

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh men tack Helena!
   Åh jag hoppas verkligen att du får lite frost och sol så det kommer lite vackra färger igen. Det är så tråkigt när det bara blir grått ute. Jag får nästan aldrig någon fotoinspiration då.
   Kram på dig ♥

   Reply
 16. Sonja Homblad

  Härliga frostbilder ,sakta men säkert får vi frosten hit till österbotten också ,litet har vi haft redan 0ch fått skrapa vindrutan på bilen.Fick höra dej i finlandsvensk radio i dag ,intressant att få höra ett inslag av dej där då jag ofta är in å tittar på din blogg, samt fina bilder på svensks yle .fi .

  Reply
 17. leif

  Oj va vitt o fint det ser ut jag blir avundsjuk, jag längtar till vintern och längdåkning.
  Idag har jag jobbat på taket. Jag byter pannor har bara 50 kvar, blir klar imorgon.
  Det blir skön,t det är en massa spring på stegen hela dagen.Men man får ju lite kondis.

  Här kan du se takets nya skepnad, det gamla har gått i graven
  .https://www.youtube.com/watch?v=CyLu9whBHTA

  ha de fint i de vita lappmöglet som min stockholmskompis brukar säga.

  Reply
  • Jonna Post author

   Oj vad du har jobbat och stått i! Men så fint det blir!! Vilket jobb 🙂
   Hoppas du får ta det lugnt nu i helgen då nu när takpannorna är klara 🙂
   Kram på dig! ♥

   Reply
 18. Gunilla T

  Så fina bilder!
  Säger som någon tidigare. Första bilden ser ut som en målning!
  Vackert med frost. Det är ngt visst med alla årstider.

  Spännande att kunna fortsätta drömma på samma dröm. Det tror jag aldrig har hänt mig. Är annars mkt intresserad av drömmar.
  Har gått några drömkurser för ett antal år sedan. Man kan träna sig på att komma ihåg sina drömmar.
  Jag brukar skriva ner mina drömmar för att sedan försöka tyda dem.

  Reply
  • Jonna Post author

   Tack snälla du! Roligt att du tycker om den.
   Och ja jag håller med dig…varje årstid har verkligen något alldeles speciellt! Jag skulle inte vilja vara utan någon årstid 🙂

   Och så spännande att du gått drömkurser. Det skulle jag också vilja göra. Tycker drömmar är så fascinerande.
   Kul att du skriver ner dina drömmar! JAg tror det finns mycket att hämta där.
   Kram på dig ♥

   Reply
 19. Rania {Rowan Tree}

  Åh, fy vad obehagligt och jobbigt det låter med drömmen – faktiskt aldrig haft så (tack och lov). Magiskt fint med all frost, sådär mycket har inte vi än. Bilden på dig och Nayeli alltså <3

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh vilken tur att du inte drömt på det sättet. Det är så jobbigt när det blir så 🙂
   Och tack, glad att du gillar den bilden!! 🙂
   Hoppas ni också får lite frost snart. Allting blir så vackert då.
   Kram på dig! ♥

   Reply
 20. Jeanette

  Oj så vackra bilder. Fullt så kallt har vi det inte ännu här i Bohuslän att vi fått frost, men det kommer nog snart.

  Jag är sjukskriven denna veckan pga förkylning, ont i bihålor, kropp och knopp så jag tar det lugnt och stilla hemma.

  Reply
 21. Maria L

  Ibland drömmer jag också så och speciellt om det är en rolig eller behaglig dröm vill jag inte heller gå upp när klockan ringer.
  Idag har jag gått 2 i min kurs till Mindfulnessinstruktör! Fantastiskt intressant och nyttigt. Ha det fint uppe i frosten!

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh vad häftigt att du går en kurs till Mindfulnessinstruktör!! Låter väldigt intressant. Det behövs idag!
   Kram på dig och trevlig helg! ♥

   Reply
 22. Jojhanna

  Kikade in på mobilen och det blir ju så små bilder och tänkte “har hon lagt upp en målad sagobild, vad skumt” men sen såg jag ju att det var ett foto ändå, drömskt och vackert! Jag har aldrig drömt på liknande sätt, men låter lite som en stressdröm. Det var länge sen nu men tidigare hade jag en återkommande dröm där jag irrade runt på ett stort varuhus för att aldrig hitta vägen ut. Ingen trevlig stämning i den drömmen! Häromnatten drömde jag en riktig happy- dröm. Jag, min sambo och ena dotter flög runt över någon stad haha och bara man trampade i luften gick det jättebra att flyga. Det var superkul, vet inte om jag någonsin drömt något så udda,, =) I dag har jag njutit av en vacker, solig dag som började med frost i morse. Tagit upp det sista av potatisen och fotat bland annat en hjärtpotatis, gått med min hund i skogen, ridit en sväng och det vanliga pysslet på gården med ved och vatten. Tack för vackra frusna men varma bilder! =)

  Reply
  • Jonna Post author

   Haha vad roligt att du först tyckte det såg ut som en målad bild .Ja jag kan tänka mig att den kanske ser lite målad ut om man ser den mindre i mobilen 🙂 Tack, kul att du gillar den!
   Och åhh vilken underbar dröm när ni flyg runt i luften haha! Sådana drömmar är ju helt fantastiska. Vilken frihetskänsla 🙂
   Och vilken fin dag du verkade ha haft sen. Vackert med en hjärtpotatis 🙂
   Tack för att du delade med dig! Kram på dig ♥

   Reply
 23. BySiri - the life of a creative mind

  Jag har provat min nya kamera vid ett fjäll och en sjö här i Norge ! Min första fullformat och jag är SÅ glad, nu står jag nere vid kajen trots dudertrött och provar timelapsefotografering för första gången.

  Usch såna där drömmar är så jobbiga men som du sa – tur att det bara var en dröm 😉 Lycka till med bullarna Jonna du är en av mina stora fotoförebilder och ger så mycket inspiration 🙂 Frostbilderna var jättefina, det orangea gjorde sig så bra mot den kalla frosten!

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh men vad kul att du skaffat en fullformatskamera!! Kan förstå att du är glad 🙂 Minns själv glädjen när jag skaffade min första fullformatskamera. Låter som du provar den på en väldigt vacker plats också!
   Kram på dig ♥

   Reply
 24. Janet Doane

  I am such a lover of frost, how magical it makes everything look, and the color of the leaves and the sky, oh my, just took my breath away… to see you standing there, so sweetly beautiful in the midst of a world that looks mythic and wondrous to me. <3 I'm so glad you are here, and not in a dream or another plane or dimension… you have become a part of my life! <3

  Reply
  • Jonna Post author

   Awww…your words touches my heart. Thank you Janet.
   That makes me so happy to hear. i am very glad you are here too!! ♥
   Love ♥

   Reply
 25. Anneli

  Oj så vacker första bilden på dej o katten o allt det frostiga !…som om allt smälter samman i det frostigt vita! De frostnupna bladen o träden är oxå så vackra. Längtar efter att frosten ska leta sej hit nu ..
  Försov mej oxå den morgonen, vaknade till med huvudvärk bara för att somna om o sova som en stock, utan att drömma ellr minnas att jag stängt av väckarklockan. Vakna antal timmar för sent o missa målarkursen jag skulle gått på.. Men kanske för att jag tvärtom natten innan somnat till i soffan 1 timme (vilket är ovanligt för mej) o sen bara sovit 2-3 timmar o legat klarvaken flera timmat utan att somna om tills det var dax att gå upp.
  Kan sällan somna om o fortsätta drömma klart – oftast är det tvärtom att jag vaknar innan drömmen är ‘klar’ o försöker frustrerat somna om för att drömma klart men det går inte!

  Reply
  • Jonna Post author

   Tack så mycket Anneli! Glad att du gillar bilden på mig och katten 🙂
   Synd att du somnade om så du missade målarkursen, men du behövde säkert den sömnen. Speciellt eftersom du natten innan bara hade sovit så lite. Jobbigt att inte kunna somna om igen, men jag hoppas du är tillbaks i normal sömnrytm nu igen 🙂
   Ha en underbar helg! kram på dig ♥

   Reply
 26. Dixi Wonderland

  Usch vilken jobbig dröm men skönt att det just var en dröm 🙂
  Super fin bild på dig och missen. Hade varit roligt att få se mer bilder på era djur då jag älskar djur 😀

  Reply
  • Jonna Post author

   Tack Dixi 🙂 Ja tack för tipset! Får ta och fota lite mer bilder på djuren 🙂
   Kram på dig ♥

   Reply
 27. Jonna Post author

  Men gud vad häftigt att du kan styra och stoppa drömmarna sådär 🙂 Det är ju det som kallas för “lucid dreaming”. Har du övat dig till det eller har det bara blivit så av sig själv ? 🙂 Häftigt i alla fall!!
  Kram på dig ♥

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.