Min julklapp till mig själv

I kväll när jag var på väg hem efter att ha varit och ätit hos mina föräldrar så sa mamma till mig i dörröppningen “Men du Jonna, ska du inte unna dig att ha på ett element nu under julen? Jag vet att du inte vill det, men jag tror du kan må gott av att ha en stabil värme nu under de här dagarna“. Min första tanke var direkt nej. Jag har varit stenhård i år på att aldrig slå på ett endaste element, inte ens i badrummet dit värmen från vedspisen inte riktigt når in så bra, eftersom det blir så onödigt dyrt efter bara en vecka med element. Och då har jag valt att stå ut med att ha det lite kallare istället.
Men nu när mamma sa att jag borde slå på ett element under juldagarna så tänkte jag efter lite på vägen hem. Det vore kanske ändå ett väldigt bra sätt att verkligen slappna av lite mer och slippa vakna till att frysa varje morgon. Lite bra grundvärme är nog precis vad jag skulle behöva just nu, för att tina upp i själen lite. Och dessutom så brukar jag ha ett element på i badrummet under de kalla månaderna, så i min lilla budget så har jag räknat in den kostnaden redan. Och eftersom jag inte haft på ett element under hela vintern hittills så har jag ju lite elementpengar till godo.

Så när jag kom hem så bestämde jag mig för att gå upp på den kallställda övervåningen och hämta ner ett av elementen som jag har ståendes i en skrubb. När jag var där uppe, så kunde jag inte låta bli att titta in i det vackra “sommarrummet” igen. Där jag bor när det är sommar och varmt. Återigen var jag nästan som förälskad i rummet, och plötsligt fick jag en idé. Om jag nu ska unna mig att ha ett element på under några dagar, då måste det ju inte nödvändigtvis stå i köket där jag sover, då kan jag ju lika gärna värma upp det här vackra, magiska, underbara sovrummet som jag älskar så mycket. Jajamen tänkte jag. Så ska jag göra.

Så under kvällen gjorde jag ordning här uppe. Jag bar upp alla trasmattor som var över och la på golvet. Satte på elementet och städade lite och bäddade sängen. Sedan gick jag ut i skogen och högg mig en liten julgran, som jag sedan ställde i hörnet i rummet.

Nu sitter jag här i mitt sommarrum som har blivit världens vackraste vinterrum. Jag tror jag dör så mysigt det är här. Jag vet inte vad det är med det här rummet, men det är som om jag mår mycket bättre här. Luften är som lättare. Det är ett annat ljus och det känns som jag får mer energi. Ja, jag mår verkligen bra här.

Just nu när jag sitter här och skriver så känns det som om jag nyss har checkat in i ett lyxigt hotellrum som jag ska bo i över julen. Åååhh det pirrar i magen när jag tänker på att jag ska sova här i några nätter. I en riktig säng, och värme på morgonen och dessutom få vakna till en underbart vacker utsikt som det är ifrån fönstret här. Jag kommer verkligen njuta av att bo i det här rummet några dagar. Det är min julklapp till mig själv 🙂

Mitt älskade sommar-sovrum som kommer vara mitt vinterrum för några dagar 🙂

Och min kära säng! 🙂

Nanook var glad över att få sova i sin favoritfåtölj igen

Det doftar så gott av min lilla julgran

69 Kommentarer på “Min julklapp till mig själv

 1. Magnus

  Du har en klok mamma, och du gjorde ett bra val! Jag förstår att du gillar det där rummet. Det ser verkligen jättemysigt ut! Och som Nanook verkar trivs där i sin fåtölj. 🙂

  Sov nu gott båda två!

  Reply
 2. o

  Att du har bra ljus i finrummet som är vitt jämfört med ditt brunmörka kök är förståligt, hoppas du får fina dagar, kram pårè!

  Reply
 3. Morfar

  Kan inte morfar få följa med upp till Grundtjärn ett par dagar?
  Han skulle nog få energi ock livsgnista av att återse Grundtjärn den här tiden!
  Ni är ju många som kan se till att han får en “kick” på äldre dar
  som kan vara så värdefull!

  Reply
 4. Siv Norberg

  Åh det ser så mysigt ut i ditt fina sovrum, klokt val av dej att “flytta” upp dit några dagar o verkligen få ladda “batterierna”. Önskar dej en riktigt GOD JUL o ETT GOTT NYTT ÅR. KRAM om dej. 🙂

  Reply
  • Sandra

   Glömde ju att önska dig en riktigt fin jul Jonna. Hoppas att alla dina önskningar slår in och att du får äta mycket god julmat 🙂 Kram på dig

   Reply
 5. lisasvilja

  Vilken bra idé Jonna. Superfint rum och det ser så juligt ut med den lilla granen, trasmattorna och levande ljusen. Nanook är ju bara för söt i fåtöljen! 😉
  Önskar dig en riktigt fin jul!
  Kram

  Reply
 6. KH

  Å, en sån gungstol vill jag ha! Ser mej i en sån stickandes med en katt i knät…Inte för jag vet hur det ska gå till att sticka med en katt i knät…;-)

  Reply
 7. Ulla Martel

  Jättemysigt rum:-) Det gör du rätt i som flyttar dit ett par dagar. Ha nu en riktigt go´, fin och glad jul!!! Kram till dig ifrån ett vitt Småland

  Reply
 8. Åsa

  Din blogg är en så underbar kontrast till många andra bloggar.
  Så äkta..inte hysteriska köpebloggar, där det enda bloggaren verkar göra är att bränna sina pengar och shoppa nytt.

  Du är så genuin och äkta och jag imponeras av dig.
  Klart du ska ha värme på i några dagar..jag önskar du kunde ha den på jämt.
  Det kanske inte fungerar hos dig, men om det gör det så kan man leta upp den bästa leverantören av el på en sida som heter elskling.se, den sänkte våra kostnader rejält.

  Kramar åsa

  Reply
 9. Linda

  Vad mysigt det blev!
  Jag älskar lugnet i din blogg och njuter av att läsa den efter en stressig dag på jobbet.
  Hoppas du får en riktigt god jul!

  Reply
 10. Skogsmulle

  Vilket mysigt rum det är – även på vintern! Vet att det kanske blir lite dyrt men det är faktiskt värt att unna dig lite mys i sitt favoritrum så här till jul. Ett element kan göra underverk! 🙂

  Reply
 11. Ninni

  Du verkar vara en sån’ underbar människa Jonna, med en av de vackraste själarna. Du är fantastisk! Och en sann inspirationskälla. God jul önskar jag dig och Nanook! =)

  Reply
 12. Evy

  God Jul till Dig Jonna.

  Du gör alldeles rätt när du unnar dig glädjen av ditt fina rum som julklapp. Njut i fulla drag och tag in atmosfären så lever du länge på den energin du får 😀

  Reply
 13. Kerstin

  Det gör du helt rätt i. Man ska verkligen unna sig sig sådant som man blir glad av, särskilt när man har valt ditt sätt att leva. Vilket är ett mycket klokt val. Och om man inte brukar unna sig nåt extra då blir ju glädjen extra stor när man gör det. God Jul!

  Reply
 14. Ingela

  🙂 Du är en sådan inspirationskälla och jag önskar dig en riktigt GOD JUL o ett GOTT NYTT ÅR!! Kram Ingela

  Reply
 15. Rita Svahn

  Vilket vackert rum! Förstår att du finner frid och ro där. Hoppas du får en fin jul tillsammans med din fina vovve. God jul och gott nytt år Jonna.

  Reply
 16. Sofie

  Så härligt det ser ut! Det verkar som att du också känner in energier. Det gör jag med, jag känner igen mig i dig. Jag kan nästan bli gråtfärdig av lycka när jag är i min lägenhet och jag har gjort fint. Vad bra att du får lite värme över jul! Ett tips: du kan affirmera att mera pengar ska komma till dig 🙂 God jul och kram!

  Reply
 17. Birgitta

  Vilken underbar julklapp till dig själv!! Hoppas du sovit gott och fick en underbar morgon.
  Önskar dig en riktigt GLAD och skön JUL.

  Reply
 18. Tor

  Din mor har helt rätt och sedan gör du hennes förslag ett steg bättre.
  Du är intelligent!

  Som alla vet strävar varm luft uppåt så om du eldar i spisen där nere så borde golvet vara ganska varmt där uppe. Tror inte att ditt boende i “Paradisrummet” behöver kosta mer än det är värt. Elementet bör dock stå under fönstret, men jag antar att du ville ha en vacker bild.

  God Jul på dig!

  Reply
   • Tor

    Element skall stå eller sitta under fönstret.
    Jag kan förklara varför men se var de sitter i ALLA hus, det kanske räcker?

    Reply
    • Nisse

     Gubbar detta kallas kallras.
     Normalt placeras elementet under fönstret för att motverka kallras,kyld luft från fönstret rasar mot golvet.
     Ett element under värmer upp den luften.
     Men det drar ström.

     Man kan köra ett element även mitt i rummet.

     lite allmänna tips för att dämpa kylan från fönstret.
     Lägga glasull/sandkorvar mellan fönstret.
     Tejpa fönsterskarvar med frystejp/maskeringstejp.
     Ha tjocka gardiner.
     Ha t.ex. rullgardin nerdragen så ofta man kan.
     Byta till isolerglas

     God Jul på er alla.

     Reply
 19. evelina

  Magiskt vackert. Jag blir riktigt trött när jag kollar på sängen, ser så mysigt ut. och nanook ser nöjd ut!
  väldigt mysigt ser det i alla fall ut, hoppas du sov gott där!
  Vill passa på, som de flesta gjort oxå, att önska dej en God Jul. Till dej, världens bästa Jonna. kram Evelina

  Reply
 20. Anita

  Kära fina Jonna! Du är så klok, så väldigt klok. Jag unnar dig verkligen några fina och varma dagar i ditt sommar-sovrum!

  Jag vill önska dig och din familj en riktigt God Jul och allt gott till dig!

  Kram <3
  från Anita, på andra sidan Storsjön

  Reply
 21. Karin Andersson

  Förstår att du trivs i ditt sommar rum.Du har verkligen gjort det julmysigt där uppe. Tror med säkerhet att du kommer att sova gott där under snetaket.

  ❊..(
  ✿.(,)
  ❊|::::|.☆¸.¤ª“˜¨
  ✿|::::|)/¸.¤ª“˜¨˜“¨
  ❊|::¸.¤ª“˜¨¨˜“¨
  ✿%¤ª“˜¨¨ᴳᴼᴼᴰ
  ❊#ª“˜¨ ᴺᴵᴳᴴᵀ﹗
  God Jul och ett underbart Gott Nytt År Jonna !

  Reply
 22. Eva

  Så fint Du har gjort och vad härligt att Du kostade på Dig lite extra värme. Det är inte stora krav Du har när ett extra värmeelement kan göra Dig lycklig. Fina underbara Jonna och söte Nanook. Ha nu en riktigt skön och GOD JUL.

  Kram/Eva

  Reply
 23. Urban

  Ett tips, du kan kura in dig i en brandfilt.
  Det håller värmen 🙂
  Men våran 3 lagers brandfilt håller ännu bättre.
  Kram, Urban.

  Reply
 24. Bojje Ehring

  Du ser ut att få en riktigt mysig jul och det hoppas jag att du får samtidigt som du håller dig varm. Passa nu på att njuta ordentligt av ledigheten!

  God Jul/Bojje

  Reply
 25. anna

  jag undrar vad som hände med kaminen som du köpte för pengarna som du vann i norrmejeriers tävling och som du installerade i den gamla skolan? när du flyttade så skrev du att du skulle installera den i huset. den skulle ju hålla värmen så mycket längre än den lilla vedspisen 🙂

  Reply
 26. Tyska

  Hej Jonna,

  ser jättemysigt ut. Vilket vackert rum!
  God Jul på dig och Nanook.
  Sov god fina Jonna! Ha en fin Jul.

  Kram 🙂

  Reply
 27. Anny

  Gud vad mysigt det blev! Det tycker jag du gör rätt i att unna dig faktiskt 🙂 Tänkte bara kika in och önska dig en God Jul och hoppas att du har en underbar helg!

  Reply
 28. Anta Snaque

  Jonna, önskar dig och dina kära en riktigt GOD JUL! Hoppas den blir den bästa!
  Det var en bra julklapp du gav dig själv. Njut varma, vackra dagar i “julklappsrummet”!

  Reply
 29. Gizze

  Så otroligt fina bilder…så fint du bor, och nu längtade jag till julen igen…
  Önskar jag hade modet att bo som du….
  Känner ett lugn när jag läser din blogg Kram Gizze

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.