Min outfit till Finest Awards

Nästa vecka är det äntligen dags för Nordens största blogg gala, Finest Awards 2016. Det känns enormt pirrigt, nervöst och spännande. En sådan där kväll jag säkerligen kommer minnas för resten av livet.

När det gäller klädsel inför galan, så tänkte jag först att jag skulle ha på mig något riktigt glamouröst. Något jag aldrig brukar ha på mig. Högklackar och en klänning i något fancy märke, eftersom det är så man brukar gå klädd på galor. Jag provade klänningar och letade efter skor, men jag kan knappt gå i högklackar, och ingenting kändes helt rätt. Tillslut tänkte jag efter.

Jag har fått en chans att gå på röda mattan, och då ska jag gå som mig själv.

Efter många försök till att hitta rätt klädsel, så tog jag tillslut på mig min favoritklänning, och mina favoritskor, och plötsligt så kände jag mig vackrare än vad jag gjort i några andra kläder jag provat. Jag snurrade runt i köket framför Johan, och hans leende sa allt. Det kändes rätt. Nu visste jag vad jag skulle ha på mig på galan!

Så nu tänkte jag visa er min outfit som jag omsorgsfullt valt ut, och hoppas på att ni tycker om den : )

041307Klänningen som jag ska ha på mig på galan är en vit, lång klänning som jag har haft på mig oändligt många gånger när jag varit ute i skogarna. Många av er trogna läsare känner säkert igen den från många fotografier jag tagit. Bland annat min header-bild högst upp på bloggen. Jag älskar den här klänningen, och det finns ingen annan klänning jag hellre går i när jag ska på galan. Den här klänningen har varit med mig så många gånger och det är ett under att den inte gått sönder när jag snubblat på den i mossiga skogar eller när trädens grenar fastnat i den.
041308Det är egentligen min mammas klänning, som jag lånat av henne. Hon har dock inte haft den på sig mer än en gång eftersom jag använt den själv så mycket 🙂
041309Den är kortare där fram och längre där bak, och jag älskar de vackra mönstren vid midjan.
041313På fötterna ska jag ha på mig mina näbbstövlar, som är gjorda i renskinn. Kanske känns det märkligt att ha på sig något som jag har på mig till vardags, men jag känner mig aldrig så fin som när jag har mina näbbstövlar på mig. Så därför känns det som en självklarhet att det är dom jag ska gå i på galan.
041311De gör sig faktiskt väldigt bra till klänningen, speciellt eftersom klänningen är kortare där fram så näbbstövlarna syns tydligt och ger ett vackert kontrast till de vita, skira.
041310Det känns skönt också att jag inte behöver vingla runt i högklackat, eftersom jag inte är van vid det. I dessa skor nuddar jag jorden med hela foten och jag går stabilt som en elefant. Inget kan rubba mig! Precis så känns det.
041317Och åhh….jag blir nästan lite tårögd nu när jag ska skriva om detta armbandet. Det är det vackraste armband jag sett. Som hämtat ur mina drömmar, och det är min mamma som smitt detta i silver åt mig. Hon gjorde det förra veckan. När hon berättade om idén till armbandet så blev jag helt till mig. Det lät sååå vackert, men jag trodde aldrig att det skulle gå att göra. Men hon satt flera kvällar i verkstaden och skapade detta mästerverk. Ett armband som är som en gren som slingrar sig runt armleden, och med vackra små nyutslagna björklöv. Jag slutar verkligen aldrig förvånas över min mammas envishet och hur hon kan lära sig precis allting. Nog för att hon i flera år hållit på med silver (vi drev ju företaget ihop förut där vi tillverkade och sålde silversmycken), men just att hon har tålamod att verkligen skapa något hon aldrig tidigare gjort. Jag är så glad och tacksam att få bära detta armband på galan!
041318När jag har på mig armbandet så tycker jag det känns som om en björkgren växer runt min handled. Det är lite som att bära med sig en del av naturen.

041319Hon har även tillverkat ett annat armband som liknar ett jag har sedan innan, och det är också så otroligt fint! Armbandet till höger gjorde hon till mig för många år sedan, och jag har haft på mig det varje dag sedan dess. Det var även det armbandet jag glömde vid skogstjärnen när jag fotade Förtrollningen. Det nya armbandet hon gjort är i lite samma stuk, fast med en blomma istället för cirklar. Jag kommer att ha på mig båda två på galan 🙂
041323041324041320Inte nog med det, så har hon även gjort ett halsband till mig! Vet inte om ni lagt märke till det, men jag har under några år haft på mig en björnklo runt halsen, i en silverkedja. Alltid om jag ska göra något speciellt så tar jag på mig min björnklo, eftersom jag då gillar att tänka att jag får styrkan av en björn. Och om jag är i skogarna, så tänker jag att björnklon beskyddar mig från att just möta björn. Ja, jätteflummigt jag vet. Men så’n är jag : )
Jag visste från början att jag skulle ha på min björnklon på galan, men mamma bytte ut kedjan och smidde istället ett stelt halsband i hamrat silver, och det blev SÅ fint!
041321Det känns väldigt mäktigt att ha på sig detta halsband. Jag älskar det!
041322041314Ska man på gala så är ju en kuvertväska pricken över i:et! Den här vackra kuvertväskan från Kero kommer jag att bära mina allra viktigaste grejer i.
041315Även den är gjord i renskinn och har samma färg som mina näbbstövlar. Så de kommer matcha fint till den vita klänningen!
041326

Jag ser verkligen fram emot att gå på galan i denna outfit, eftersom jag valt ut det som jag tycker om allra mest. Och det känns också som jag med detta kommer bära med mig en del av naturen. Det är ändå naturen som varje dag inspirerat mig och fått mig att vilja uttrycka mig när orden inte räcker till.

Jag gjord en liten film där jag också visar upp kläderna och accessoarerna som jag ska ha på galan, så ni får lite mer känsla. Jag gillade den där stunden i skogen när jag fotade allting. Solen lyste och det var en sådan där harmonisk stämningen. Och så gillade jag tanken på att alla grejerna låg i skogen i några timmar. Klänningen dinglade vid tallstammen och smyckena låg utspritt på mossan. Jag tror det för tur med sig 🙂 ♥

Åh, nu är jag verkligen jättenyfiken på vad ni tycker om min outfit för Finest Awards! Bu eller bä? Det är ju ni som nominerat mig och gjort det möjligt för mig att få gå på galan, så därför skulle det vara roligt att få veta om ni känner er nöjda med mitt val? 🙂

(Rösta på mig i Finest Awards här! Det är sista dagen med röstning! Tusen tack♥)

149 Kommentarer på “Min outfit till Finest Awards

 1. made by mary

  Ehhh…helt jäkla smashing är det..så klart! Jag tycker du gör helt rätt, man ska lyssna på sin egen känsla för vad man vill ha. Det är inte samma men ändå lite samma, när jag skulle gifta mig. “Ska du ha träskor på dig till brudklänningen?” Jupp, jag får bara ont i fötterna av högklackat och har det inte så ofta och jag ville ju kunna gå och stå hela min bröllopsdag. “Ska du inte ha örhängen, inte ens små diamanter bara”? nix..för jag har aldrig det annars och varför ska jag ha diamantörhängen nr jag aldrig har det till vardags. Det är inte jag. Så vi gjorde som vi ville. Magnus sket i kostymjacka under vigseln och kavlade upp sina ärmar istället, jag tog på mig träskosandaler och vägrade massa smycken jag ändå inte känner mig bekväm i. Ja det var en hög med andra saker med, men då blir det en hel uppsats i kommentarsfältet *fniss* Så jag tycker du gör SÅ rätt! Du följer ditt hjärta, och det ska man alltid alltid göra! <3 Du kommer vara strålande, och vet..du kommer också synas bland alla andra som ser likadana ut i sina galaklänningar. Be yourself, everyone else is already taken fina du <3 Kram

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhh men TACK för dina fina ord!! ♥ Så underbart att höra att du klädde dig precis som du ville på ditt bröllop. Helt rätt!! Man ska följa sitt hjärta och göra det som känns bäst. Är säker på att ni så alldeles fantastiska ut ♥
   Tack igen fina du. Kramar ♥

   Reply
 2. Angeliqa (Vandringsbloggen)

  Det känns så himla fantastiskt DU på alla tänkbara sätt och vis. Du är underbar som hittar ditt sätt och din stil – du kommer stråla från början till slut! Jag håller tummarna för dig med stor grand slam på galan – det förtjänar du verkligen.

  Allt gott och ser fram emot din galarapport sedan =)

  Reply
 3. Birgitta

  Vilken skön Outfit, det blir verkligen JONNA, så perfekt och jag blir så glad att du visar upp dig själv. Tycker alla dessa “röda mattan” är så konstlat så jag tycker du ska vara superstolthet att du visar upp ditt egna jag. Toppenfina smycken också!!

  Reply
  • Jonna Post author

   Tack snälla!! Åh ja jag älskar verkligen smyckena. Hon är väldigt duktig!!
   Så glad att du gillar dom 🙂 Kram ♥

   Reply
 4. jonas nohrstedt

  håller definitivt med om att det blir bäst om du går som dig själv. personer som försöker vara någon de inte är håller ju egentligen inte i längden, blir genomskinligt och konstlat. björklövsarmbandet är superfint! hela outfiten med + i kanten av de vackra KERO-accesoarerna blir ju bara pricken över i:et med dess mörka kontrast. samlat intryck: alltihop i kombination får mig bara att tänka på skogskonungadömet Lothlorien i LOTR! vem mer passande än Jonnna Jinton kan uppbära detta epitet! 😉 lycka till! ska bli kul att se & läsa om galan. fortsätter rösta på dig och hoppas du tar hem priser i båda dina nomineringar!! 🙂

  Reply
  • jonas nohrstedt

   glömde ju säga att det kanske känns som att din utvalda klädsel och smyckena kanske blev “laddade” där de låg på mossan eller hängde på naturens skogsträn med massa positiv naturlig energi! 🙂 go go go! 🙂

   Reply
  • Jonna Post author

   Åhh men tack Jonas för din fina kommentar!! 🙂 Så glad att du gillar det. Och ja vad roligt att du också tänkte så att de liksom “laddades” när de låg ute i skogen sådär 🙂 Kram ♥

   Reply
 5. Johanna

  Armbandet med Björklöven är otroligt vackert! Åh, skulle vilja ha ett likadant själv! Din outfit är superfin – jag tror du kommer vara supervacker!

  Reply
 6. Felicia

  Verkligen jättefint! Alltihopa 🙂
  Lycka till, och jag tror också att det för med sig tur genom att de har varit i skogen. Och man vinner alltid på att vara sig själv.
  Kram

  Reply
  • Jonna Post author

   Tack Felicia! Vad roligt att du också tänker så att de för tur med sig om det varit ute i skogen 🙂 Kram på dig ♥

   Reply
 7. Anonym

  Superfint ?. Det är ju helt och hållet du så du kommer att gå på röda mattan som en liten norrländsk älva och förmodligen vara finast av alla. Och jag bara älskar det fina armbandet. …så himla vackert. Njut av kvällen hur det än går! ! Kram.

  Reply
  • Jonna Post author

   Men åh så fint skrivet!! Tack snälla!! Ja jag ska verkligen njuta av kvällen. Ser så mycket fram emot detta 🙂
   Tack igen! Kramar ♥

   Reply
 8. Anne-May 23 år från Värmland

  Jätte jättefin outfit! Kan väl inte bli mer rätt och mer du. ☺ Du kommer va vackrast, naturligast av alla på galan. Som en älva.
  Röstar på dig varje dag! Hoppas så innerligt att du vinner. Lycka till nu!
  Många Kramar

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh tack så jättemycket!!! ♥ Och så himla snällt att du röstat varje dag!! Blir så otroligt glad för det!
   Kram på dig ♥

   Reply
 9. Emma

  Outfiten var ju bara så du! Jättefint! Och man ska ju ha på sig det man är bekväm med och känner passar en. Så fina smycken också som pricken över i. Ha så himla kul på galan nu, jag håller tummarna!!

  Reply
 10. leif

  Så vacker du kommer att bli i din skogsoutfit.
  Du kommer till galan som du är.
  Du är dej själv naturlig som ett moget skogsbär.
  Alla träd i skogen håller barren för dej den dagen, då du vinner den efterlängtade inspirationsavarden.

  Din mamma har gjort fantastiska smycken.
  Jag hoppas det går bra,jag röstar var dag.
  Kram

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhhh så fiiiint Leif! Vilket vackert rim, som alltid!!
   Haha åhh älskade frasen “Alla träd i skogen håller barren för dej den dagen”. 🙂
   Åhh håller barren 🙂 Så sött!!
   Och jaa mamma borde få en award för smyckena, hon är verkligen duktig!!
   Kram på dig och tack för dina fina ord ♥

   Reply
 11. Pyttan

  Så vackert, precis som allt du rör vid.. Du ska vara du och inte känna dig obekväm! Hoppas du vinner för det är du förtjänt av ? Följer inga bloggar annars men din är förtrollande ?

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh men gud vad glad jag blir för dina fina ord!! Så kul o höra att du känner så för min blogg. Kramar ♥

   Reply
 12. Lililayne

  Absolutely beautiful. I am so glad you decided not to go with the high heels and a designer gown. You are special because you choose to be yourself. The birch leaf bracelet your mother made is so wonderful….I would like to buy one! I wish you all the best luck at the awards show, but no matter what happens, you are wonderful and special and will always be a ‘winner’ to your many followers 🙂

  Reply
 13. PJ:s byffé – från by till fe

  Inte för att jag förstår mig på mode, kläder och smycken med detta är en uppsättning som gör dig rättvisa och som också speglar din blogg mycket bra. Smyckena är otroligt fina, klänningen är som en ängladräkt och näbbskorna skapar en länk till naturen och det jordnära. – Så glad jag blev när du valde näbbskorna! 🙂

  Reply
 14. Arjo

  Hi Jonna! You will be like a beautiful fairy on that gala! Its good you ve choosen the dress that feels good and fits you! …..I am sure you will shine as a sparkling star! Your mum made very beautiful jewelry for you! She must be proud on you! Greetings from the netherlands

  Reply
 15. Lindan

  Åååh vad skönt att du ska “gå som dig själv” på galan!! Tänkte faktiskt på det härom dagen, att “vad konstigt det blir att se Jonna i sedvanliga röda-mattan-kläder…Lite som någon som klätt ut sig…. 😉 Så jag tycker du gör HELT RÄTT!! Man känner sig alltid tryggast i det man trivs i!! Och du kommer lätt vara vackrast av alla! Och en skön brytning till de andra trendföljande och uppmärksamhetstörstande outfitsen…. 😉

  Smyckena din mamma gjort till dig är ju bara GRYMMA!! Sååå fina, och så “Jonniga”! 😀 Passar dig perfekt!
  Tycker inte alls det låter flummigt att du bär ditt björn-halsband som skydd och för att bringa tur…Framför allt tror jag det viktigaste är vad man själv tror att det för med sig…DET tror jag kan påverka händelser och känslor! <3

  Det så blir så svin-as-jävla-skit-späääännande (jag gillar också att svära..haha…Fast jag lade ändå lite band på mig nu…hehe…) att se hur det går på galan!! 😀 Du måste filma!!!!
  Kommer den sändas någonstans??

  Kraaam!

  Reply
 16. Julia

  Jag tycker allt är jättefint! Dock hade jag nog valt ett par lite svalare skor (eller haft ett par i väskan!) tror det kommer bli dödsvarmt efter ett tag. Kanske ett par mjuka lätta ballerina i brunt bara? Kan vara skönt om det är en varm lokal!
  Kram och lycka till

  Reply
 17. Patty

  You will be beautiful Jonna. You are a forest fairy, whimsical, magical, a breath of fresh air to us all.

  Reply
 18. Kathy

  You are stunning no matter what you are wearing so just DO and BE YOU!! Your fans will love you no matter what you are wearing and will love you even more for sticking to your truths! Congratulations on the award!

  Reply
 19. Frusen tuva

  ÄLSKAR armbandet din mamma har gjort, det med björklöven. Det är det vackraste armband jag har sett också! Hela outfiten är definitivt bä! Du kommer stråla på röda mattan 🙂 <3

  Reply
 20. Tea

  En alldeles, alldeles underbar outfit! Åh, vad jag hoppas att du vinner. Du är verkligen Årets inspiratör. Och det har du varit sedan 2010 då du flyttade till Grundtjärn! Jag minns kvällen när jag hittade din blogg. Jag började läsa den från början och kom knappt i säng den natten. Heeelt fantastisk är du. Din blogg behövs här i världen. Jag behöver den.

  Kram

  Reply
 21. Jossan

  Din klänning, dina kero-stövlar med kuvertväska och de fantastiska smyckena är så helt underbart vackert tillsammans, och det står JONNA på alltihop. Det är så mycket “du”. Fullkomligt älskar din outfit ?
  Stor kram och lycka till på galan! Hoppas du vinner båda kategorierna!

  Reply
 22. Rebecka

  Som i en saga du är och kommer vara. Som en symbol av allt det där du står för. Som universums symfoni. I glitter. Äkta. Och och och . Om din kära älskade mamma fortfarande säljer ngt så skulle jag vara mycket intresserad av det du bär runt din armled : ) Bara så ni vet. Önskar er alla allt gott och jag är så tacksam för att dessa värden får lyftas och prisas för det saknas och fattas och behövs i denna annars så ytliga och materiella värld/värden som blivit. I alltet. Shine Starshine. Vad som än händer så har har du redan vunnit. Du vet. I nuets oändliga ögonblick. Ljuset inuti. Kramar och massor av ?: an.

  Rebecka ???

  Reply
 23. Inger Vestin

  Absolut det finaste och bästa du kan ha på dig. Det är ju du ? ? ? Lycka till i storstad.
  Håller på dig
  Inger i Övik

  Reply
 24. Tina

  Åh Jonna, alltihop är verkligen DU! Du kommer att se ut som det vackra skogsrå du är! På en så speciell kväll ska man känna sig som sig själv och inte som att man klätt ut sig. Du kommer att få så roligt. Stort lycka till! (Har röstat på dig flera gånger)

  Reply
 25. Gizze

  Kan inte bli bättre Jonna! Så fint 🙂
  Klänningen är underbar..och vilket Armband..
  Så vacker hela Du!

  Röstar som vanligt, denna sista röstdag!

  Hälsningar Gizze i Värmland

  Reply
 26. Fine

  I’m sure you’ll look stunning in these clothes and with these ornaments.
  I think it’s a good idea not to masquerade yourself, but wear what makes you feel good, safe and just being you. 🙂
  Wish you the best of luck for the Gala!
  Hugs from Germany,
  Fine. <3

  Reply
 27. Per Berlin

  Hej Jonna,
  Jag känner dig inte, bara genom vad jag läst, sett och hört i dina texter, bilder och filmer…
  Men om ditt klädval (faktiskt även till vardags) speglar din personlighet så måste du vara en fantastisk människa.
  Särskilt är jag lite kär i dina näbbstövlar, dom är otroligt fina! 🙂
  Jag håller tummarna för dig och hoppas verkligen att du vinner!

  Kram
  Per

  Reply
 28. Henry

  WOW Jonna – bra beslut att gå som dig själv!
  Vacker och romantiska norrländsk !
  Jag skulle vilja se en bild båda dig på röda mattan!!
  Kramar ♥

  Reply
 29. Cornelia

  Åh vad glad jag vart nu! Just för att det känns som att du verkligen kommer gå på galan som dig själv, precis som du säger! Jag bara älskar att du ska ha näbbstövlarna och jag tycker att den där klänningen är så fin. Du kommer nog vara den ända där med näbbstövlar, men det är just det jag tycker om hos dig och av den anledningen jag fastnat för din blogg, du vågar vara dig själv och inte göra som alla andra! Det är så coolt! Det inspirerar! Jag ser riktigt mycket fram emot att få se alla bilder från galan nu! Hoppas du får en underbar kväll! Och självklart vinner årets inspiratör! 😀
  Jättefina smycken också! Vad duktig din mamma är!

  Reply
 30. Julie

  Perfectly beautiful. You will be strong, earthed and beautiful, wrapped in your favourite items when you walk up to collect the prize. Good luck!!! You really do deserve to win this. I was diagnosed with a chronic illness at the end of last year. Your blog has brought so much brightness and inspiration to my days. Thank you.

  Reply
 31. Louise

  Åååh så fint! Du gör helt rätt! Jag ska också på ett ganska stort event i juni och har också våndats över vad tusan jag ska ha på mig. Men tillslut kom jag fram till precis samma sak som dig, självklart ska man ha på sig det man själv känner sig finast i och trivs bäst i – även om det inte stämmer in på vad man “normalt” brukar ha på sig. Att gå som själv är så himla självklart att man på något underligt sätt glömmer bort det när man börjar fundera ut vad man ska ha för outfit! haha
  Du kommer stråååla på röda mattan! Man är som vackrast när man själv känner sig vacker 🙂

  Reply
 32. Lena - gott för själen

  Alltså. Det blir ju så fantastiskt klockrent så man blir ju tårögd. Mitt leende blev bara större och större när jag scrollade ner och läste vidare! Du kommer stråla som den vackra lilla älva du är bland alla de andra som har same same but different på sig! Och de där smyckena. De blir verkligen pricken över i:et! Hon är duktig din mamma!

  Nu håller vi tummarna!

  Kram Lena

  Reply
 33. Anna-Karin Scheutz

  Det är verkligen JONNA-outfit till röda mattan! Vilka vackra smycken din mamma har gjort till dig.
  Lycka till!
  Kram Anna-Karin

  Reply
 34. Gabriella

  Du kommer glida in och få allas blickar! Så coolt!! Ska du ha kofta över klänningen? De armbandet med björklöven är så vackert jag fick gåshud när jag läste vad du skrev om de! Jag hade aldrig någonsin kunnat föreställa mig den outfiten, tänkte mer som alla andra med svindyr klänning och klackar (typ alla ser ju likadana ut) men du gör helt rätt! Du kommer sticka ut, stå för dig själv och vara helt unik och verkligen representera, du står bokstavligen med båda fötterna på jorden (haha) Vilken grym förebild du är!!

  Reply
 35. Fredrika

  Hej Jonna,
  Underbart att du valde att gå med de kläder som du själv känner passar dig.
  För det är nog få människor som egentligen hittar en egen stil som klär dem så fint som du gör i din outfit ?
  En eloge till din mor som skapat smycken till dig med en magisk känsla för vad som passar dig. Det ligger nog massa skydd och magi i dessa smycken som är speciellt till dig från din mor.
  Stor LYCKA till! ??

  Kram, Fredrika

  Reply
 36. Kenna

  Så fint!!! Du kommer vara vackrast av er alla,vilka vackra smycken din Mamma har gjort .Har hon till försäljning??
  Ha en fin kväll / kram Kenna?

  Reply
 37. ISA

  smyckena var bland det finaste jag sett på länge! så rätt att du går som DU. Att vara bekväm är det viktigaste. DU kommer stråla <3

  Reply
 38. Monica

  Jättesnyggt! Vackert! Du kommer att överträffa alla med denna outfit, så fint allt och du kan ju också bära upp det! Snyggt och samtidigt lite kul med näbbstövlarna, det blir så bra detta på dig. Smyckena har ju bara du, så personligt och de är väldigt vackra. Lycka till och skrid nu tjusigt på röda mattan:-), tror det blir ett väldigt fokus på dig och fotande:-)

  Reply
 39. Hejhopp

  åååh den där klänningen är så fin!
  Jag kommer ihåg första gången jag såg den på dig. Jag ropade glatt till min sambo JONNA HAR SAMMA KLÄNNING SOM JAG HAR 😀
  Haha lite tokigt men tyckte det var en sån rolig slump, när jag läst din blogg så länge och sen så står du där men min favoritklänning på dig på en massa foton 😛

  Självklart ska du ha den på galan, du strålar i den! 🙂

  Reply
 40. Hanna

  Alltså Jonna du kommer vara finast på galan.
  Den klänningen, smyckena, stövlarna, väskan, Det är DU?
  Håller tummarna dubbelt upp för dig.
  Många lyckokramar?

  Reply
 41. Katarina

  Jag hoppas verkligen du vinner i dina kategorier, det är du väl värd. Och du kommer att bli jättefin i din klänning och dina coola stövlar! 🙂

  Reply
 42. Anna

  Såå självklart! Såå vackert! Helt rätt! Och dessa vackra smycken önskade jag man kunde köpa. Lycka till!

  Reply
 43. Hannah

  Åh underbaraste Jonna!! Helt klart rätt val av outfit, alltihop känns verkligen som det speglar dig som person! Du är en sån inspiration för mig varje dag! ❤ fina fina Jonna ❤❤

  Reply
 44. Mummi

  Som alla redan skrivit, absolut rätt, du ska vara dig själv!
  Jag blir alldeles rörd när jag fantiserar hur du och Johan
  går där på röda mattan och KÄRLEKEN strålar mellan er!
  Måste bli en underbar upplevelse för alla närvarande där!
  Kram <3

  Reply
 45. Sanna

  Helt underbart! Du kommer vara vackrast på galan . Och du är redan en vinnare . För du om någon är genuin och gör allting med hjärtat. Alla dina inlägg är genomtänka och inte endast ditskrivna för att skaffa klick och tjäna pengar . Och det du tjänar pengar på är ju något du verkligen brinner för ,och är duktig inom och då blir det så mycket mer äkta . Så många andra bloggare bara bloggar för att vara coola och stora och dom gör samarbeten med precis vad som helst , och gärna utan att nämna ordet samarbete /reklam fast att det är genomskinligt . Du däremot – du är öppen och ärlig och väljer samarbeten med omsorg . Och du skriver inlägg med så mycket djup och värme att man ständigt blir rörd av att läsa . Man känner sig aldrig lurad när man klickar in sig på din blogg liksom . Du är grym <3 oavsett hur det går på galan så ska du verkligen sträcka på dig som ständigt gör ett sånt fantastiskt jobb med bloggen . Och även med att svara på kommentarer . Att du tar dig tid för det , så fint <3 och armbandet som din mor gjort var ju helt fantastiskt vackert . Du kommer skina som en ängel , det är ett som är säkert . Tack för allt du gör och hoppas du tar hem alltihop . Finns ingen som är värd det mer än dig . Lycka till goding ! Kram

  Reply
 46. Lena

  Din outfit är så fin och du kommer att se ut som en vacker älva! Att du vågar gå mot strömmen och klä dig som du vill och är bekväm med gör dig bara till en ännu mer värdig vinnare till Årets inspiratör (och även Årets personliga blogg). Eftersom du är där tack vare bloggen så passar det också väldigt bra att du verkligen representerar dig själv och bloggen genom hela din outfit.

  Reply
 47. maggie

  Fina Jonna!
  Även om du inte vinner på galan så är DU redan en vinnare!
  Så befriande att se någon gå på galan utan fakebröst och fakeläppar!

  Jag har ofta tänkt på dina fina armband!
  Sådan mor sådan dotter – din mamma verkar lika kreativ och andlig som du!

  Lycka till på galan och ha det så trevligt och oavsett vad som händer HA KUL!
  Kom ihåg att du är redan en vinnare!

  Kram!

  Reply
 48. Anette

  Fantastisk outfit Jonna! Och helt rätt ju, att bära det som du känner dig både fin och bekväm i och som dessutom betyder något speciellt för dig. Armbandet med björklöven är verkligen otroligt vackert! Sörjer lite att du/ni inte längre säljer smycken… men har samtidigt full förståelse för det. Lycka till på galan nu!

  Reply
 49. Johanna

  Superfint att du går i det som känns rätt för dig! Härligt att hitta något som en känner sig lagom fin i, liksom både fin och praktisk/bekväm. Jag brukar ha samma funderingar vid klädval inför konsert – en vill känna sig fin och lite högtidlig men samtidigt jordnära och sig själv. Lycka till!

  Reply
 50. Tina

  Kan bara säga att du gör helt rätt! Att vara sig själv och ingen annan. Att kombinera den ljuva vita klänningen med näbbstövlar är dig på pricken! Ett vackert skogsrå som ändå står med fötterna på jorden. De vackra smyckena blir en bekräftelse på det! Håller tummarna för dig, tycker du är en så härlig, behövlig motvikt mot allt det tillrättalagda, fejkade, trendigt moderätta!

  Reply
 51. Monika

  Jonna du kommer att vara som sprungen ur en saga, den vackraste någon sett på denna gala någon gång!! Ditt val är så perfekt att jag nästan ryste av välbehag, det gör jag sällan av en outfit. Näbbkängorna, kuvertväskan och de fantastiska smyckena är så mycket du. Även om du inte vinner så kommer du bli så fotograferad att man sällan skådat på maken! Men jag tror att du vinner.

  Reply
 52. Peer

  Selvsagt måtte du gå på gallaen som alven fra skogene. Vakre Jonna kommer til å skinne ekte og flott! Jeg digger at du velger som du gjør, og jeg digger at du går motstrøms i glamoursirkuset! Kjolen er vakker som en drøm og smykkene som de skulle være smidd i alveland. Det bjørkeløv-armbandet skulle jeg gjerne gitt gitt samme av til min datter. Det er bare lekkert! Du kommer til å gjøre stor lykke i dette antrekket! Heier på deg!!!???

  Reply
 53. Åke

  Du är ett naturfenomen,var som du är det brukar bli bra,inget tillgjort ,du är du.
  Så i morgon är det räkenskapens timme,tror på dej.

  Reply
 54. Monika

  Hälsa din mamma och säg att smycket hon gjort till dig är ett sådant som man bara kan göra till en högt älskad dotter! Sådan mor sådan dotter får man kanske tillägga.

  Reply
 55. Monica @ Life Out of Bounds

  Wonderful! You are going as your Faerie of the Forest Self! And that is the way people know you anyway. When I saw the first image at the top where you show the dress, even before I saw the rest, I thought: she should wear boots with that!
  I keep voting! Best of luck!

  Reply
 56. Jon Ross

  You are truly a forest spirit. This outfit is perfect. The fact that you feel so good when you wear it makes it even better.

  Reply
 57. Lars 8463

  Min garderob är 387% praktiskt.
  För alla korta och långa turer.
  Så min bedömning av din outfit?
  Helt ärligt tycker jag att du är fin i
  långkallingar och färg på fötterna!
  Så det är nog tur att det är dina
  val som gäller!
  Val som känns som Du
  Val som får bä gånger 4784,32
  Hälsa mamma att hon får massor
  av bä för sin kreativitet!
  En respektfull kram.

  Reply
 58. caroline

  Ni kommer vara så fina du och Johan på galan, både i era kläder och i er kärlek!<3
  Smyckena är också otroligt fina, väldigt vacker design och känns som att de verkligen är gjorda för just dig Jonna.
  Tack för att du skrev om hur du kom fram till vad du skulle ha på dig på galan, känns som att många får en tankeställare att våga följa sitt hjärtats röst ännu mer, vi behöver bli lite påminda ibland.
  Vi vill ju att du ska vinna, skulle du inte det så är du ändå vinnare i många människors hjärtan runt i Sverige, lägenheter i storstan, små röda hus på landet, förortsvillan med flera, och även människor från andra hörn i världen. För oss är du en vinnare!
  Stor kram och ha en fin helg ni!

  Reply
  • Anita

   Hoppsan, jag var in och kollade vad “Finest Award” var för något.. Vad är det för konstig tävling? Är det en seriös tävling?? Totalt ointressanta mode- och skönhetsbloggar. Passar du verkligen in där Jonna? Tävlingen känns inte ett dugg seriös.

   Men vill önska dig lycka till ändå. 😉

   Reply
 59. Pensionären

  Tack och lov att du valde att vara dig själv! Oberoende av hur utgången blir får du ändå vara med om någonting stort och fint men jag hoppas ju förstås att det går vägen. Njut av tillställningen och stort LYCKA TILL!

  Reply
 60. Britt-Marie

  Hej Jonna.
  Jag följer dig sedan ca ett halvår tillbaka, både här och ditt instagramkonto. Jag förundras över dig och ditt liv. Du inspirerar verkligen. Det är en njutning, inte minst att få ta del av dina fantastiska bilder. Det gör mig också väldigt nyfiken på hur du gör när du skapar dina bilder, allt runt omkring det. Gör du det verkligen själv, med kameran på stativ? Vad använder du för utrustning? Det skulle vara så intressant om du ville berätta lite om hur du skapar dina bilder, hur mycket du jobbar med dem i ps t ex. Men jag har full respekt för om du vill behålla det som en hemlighet.
  En sak till, säljer din mama smycken? Dom är ljuvligt vackra!
  Jag har självklart röstat på dig Jonna 🙂

  Reply
 61. Christer

  Vilken snygg klänning! Det är verkligen du med denna klänning, smyckena och näbbstövlarna till. Om inte du skulle ha haft stövlar till, så skulle du kunnat gå barfota, för det är ju också du. En skönhet från “Norrland” Du kommer verkligen att synas på röda mattan. Hoppas nu att du VINNER! Annars så kommer du att bli ihågkommen, på annat sätt med din utstrålning och skönhet.
  Lycka till! Stor Kram.

  Reply
 62. Ida

  Jättevackert, tror säkert att du kommer vara finare än de allra flesta. Din mammas smycken är så otroligt vackra, var är det man kan köpa dem?

  Reply
 63. Emelie

  Så vackert och känns så mycket du från vad jag fått lära känna dig på bloggen, helt rätt att köra på sin egen stil! Björklövsarmbandet är fantastiskt fint och så snyggt till resten av outfiten 🙂 Lycka till!!

  Reply
 64. Annica

  Kan bara instämma i kören…helt underbart att du ska gå som dig själv 🙂 Det är så vi älskar dig, det är så vi har nominerat dig och det är så vi har röstat på dig. Heja dig! Ni kommer få en underbar gala 🙂

  Reply
 65. Tuva-Lena Bodin

  Min första tanke när jag såg rubriken var; Du skall ha en vit klänning, som symboliserar renheten i den natur du skildrar så fint på din blogg. Och det valde du! Helt underbar är den! Och smyckena då! Din mamma är verkligen en skicklig silversmed, vilka underbara alster hon har trollat fram med sina händer! Armbandet är som taget ur “Sagan om ringen”, det vackraste armband jag sett! Allt är så genomtänkt och perfekt för det du representerar! Du kommer att bli festens medelpunkt med din originella men fantastiskt vackra outfit. Som en skogsälva svävar du in till festen med en outfit som står långt ifrån den miljö dagens människor lever i, men som väcker eftertanke . (Gör inte alltför mycket med håret heller, ditt hår passar redan så bra in med din festklädsel.) Ha en underbaar kväll! (Nästan som en askungesaga.. visst?) 🙂

  Reply
 66. Gunilla

  Väldigt fint kommer det att bli! Armbandet var verkligen vackert!
  Man ska alltid ha på sig det man trivs bäst i, då strålar man själv också : )
  Lycka till!

  Reply
 67. Anci

  Du blir så fin i det ! Du väljer helt rätt genom att utgå från dig själv. Vad du känner dig fin i och trivs i, annars blir det ju fel.
  Jag hoppas att du visar bilder från när ni är där 🙂

  Smyckena är underbara. Säljer dina mamma smycken ??

  Kram

  Reply
 68. j

  Åh du är såå klok! Du kommer stråla och vara vackrast på galan! Och armbandet med björklöv, det vackraste jag sett!!

  Reply
 69. Ma.

  Lykke til, Jonna. Du er en fantastisk person og den beste ambassadør og inspiratør for det GODE LIV! Bygde-Sverige og bygde-Norge trenger virkelig slike som deg, som kontrast til det urbane og kommersielle fokus man opplever overalt. Håper du vinner begge prisene!! Hilsen bygdeentusiast fra Nord-Norge

  Reply
 70. Sara W

  Din outfit är klockren!! När du skrev att du skulle ta dina favoritskor så tänkte jag direkt; aha det måste vara näbbstövlarna! Underbart ju ?
  Helt underbart att du kör din stil fullt ut ❤️ Smyckena är underbara, likaså väskan o klänningen o stövlarna, det är perfekt! ❤️ Det känns så “du” till 100 %
  Hoppas du vinner, jag har såklart röstat på dig. ? Kram

  Reply
 71. Magnus

  Ja du Jonna, vad ska jag säga som inte dom andra redan sagt? Dina val är så fullständigt DU! Du är med i en tävling med en i högsta grad jordnära och okonstlad blogg och då känns det ju självklart att du representerar den på ett jordnära och okonstlat sätt även på festen. Som det ångemanländska skogsrå du är!
  Och mamma Anita, du har skapat otroligt fina smycken. Speciellt det helt unika björklövsarbandet! Det märks att det är väldigt mycket kärlek i dom där smyckena!
  Johan, var stolt över din vackra och kloka flickvän! Hur det än går i tävlingen så är det du som har galans drottning vid din sida! 😉

  Reply
 72. - MARIAELISABETH - millionwishes.se -

  Helt underbart! Det kunde inte bli bättre och mer “du”!
  Älskar halsbandet, armbanden, klänningen, skorna…. Allt!
  Jag önskar dig all lycka Jonna! Sista dagen att rösta nu.. Har verkligen försökt komma ihåg att rösta varje dag.
  Du kommer stråla så magiskt bland alla andra på galan!

  Reply
 73. Jannike

  Helt fantastiskt bra valt! Du kommer verkligen att vara du ända ut i näbbspetsarna. Vad härligt att se att du vågar vara dig själv och stå upp för det, röda mattan eller ej! Tokmycket lycka till på galan!

  Reply
 74. Maria

  Superfint och perfekt Jonna-outfit!! 🙂 Har du någon gång gjort myers briggs personlighetstest? Vore jättespännande och se vilken du är. Finns 16 olika personlighetstyper. Här kan man göra det: http://www.personlighetstyp.se
  Berätta gärna vilken du blev:) och lycka till på finest, har röstat på dig☺️

  Reply
 75. tina

  Det där var en riktig SMÄSH!! ? Gud så vackert!!!! Först när jag såg klänningen så tänkte jag, jaa jättevackert, passar henne alldeles utmärkt.
  Så tänkte jag innan jag skrollade ner, hoppas hon tar sina näbbskor, och ta me fan att du gjorde/gör det också! Kunde inte ha blivit bättre! Men joho då, när jag såg det vackra armandet som din mamma gjort som slingrar sig över armen med dessa vackra blad, ja då blev jag fan tårögd!!!! Du kommer verkligen att stråla som den älva du är!! Väskan var ju också fin såklart!
  Otroligt vackert Jonna!! Love it love it LOVE IT!!! ??

  Reply
 76. tina

  Till Jonnas mamma Anita.
  Jävlar vad vackert armband du har gjort alltså!!!! Heeelt otroligt!! Det vackraste armband mina ögon har skådat. Även de till björnklon också, givetvis allt de andra med. Men så otroligt duktig du är!!

  Tänk om jag hade en mamma som kunde göra ett vackert armband till mig ☺ äh jag får nöja mig med hennes goda mat nångång ibland ?

  Reply
 77. mona Öberg

  ABSOLUT den bästa outfit du valt.Önskar också att du på något sätt gör en fläta av ditt hår.Inte allt men en eller två.Tex en runt din panna och den andra fästes bak i den och ramlar ner i ditt övriga hår.Du är Naturens Gudinna nr 1.Tack för att du finns,jag följer dej och önskar all tur på dina vägar.STÖRST AV ALLT ÄR KÄRLEKEN- LYCKA TILL .

  Reply
 78. Pia Johansson

  Klädvalet är en spegel av den du är som jag uppfattar dig med det du skriver och berättar i din blogg. Vackert och jordnära precis som du är både på utsidan och insidan.

  STORT lycka till och jag håller alla tummar och tår för att du ska vinna priset som Årets inspiratör.

  Hälsingar Pia i Södertälje

  Reply
 79. Nicklas

  Bra klädval! Blev lite orolig att du skulle klä dig i högklackat och någon konstlad tillgjord galaklänning! Du kommer bli så fin i din outfit precis så som vi vill se våran Jonna från Norrlandsskogarna! Armbandet med björklöven är ju bara så snyggt! Kram!

  Reply
 80. Mitra Sohrabian

  Oj Jonna, jag blev tår ögat av glädje.Jag skulle ger mycket för att kunna vara på gala och bara ser på dig. Du kunde inte välja bättre outfit är det du har valt. En klänning som är gjort för NATURENS ÄLVA. Och så härligt att välja näbb skor till klänning. Jag är så glad att du inte går i hög klackar skor för det är inte du.Härligt att du ska visar din riktiga dig även på en gala. Du kommer att vara vackraste av alla. Du är en inspiration för så många. Jag älskar din fina mammas armband, så så fint. Hon är ens sann konstnär som dig själv.Kramar henne från mig. Du är med mig här och nu sitter jag vid klipp bordet och ser på dig i vår film varje dag. Tack älskade dig, njut av livet. Många kramar

  Reply
 81. Bella

  Åh hela outfiten känns så dig! Det där blir hur bra som helst 🙂 och armbandet som din mamma gjort får mig att smälla av för att det är så snyggt! Vad otroligt duktig hon är!!

  Reply
 82. Lina

  Verkligen fin outfit! Jag blev så nyfiken på låten i ditt videoklipp, den var så vacker! Vem gör den?

  Reply
 83. Helly

  So totally gorgeous and very YOU. I fell in love with those boots however and nearly had a heart attack when I saw how much they cost!!! 🙁

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.