Förtrollningen

Jag skrev för en kort tid sedan om Liljevalchs vårsalong och om mina bidrag som inte blev antagna. Men jag visade aldrig bilderna jag skickat in. Jag skrev att jag skulle göra det när jag kände mig redo. Men så insåg jag i kväll att den dagen nog aldrig kommer. Så jag gör det bara. För jag vill ju ändå visa er!

Det är märkligt hur en bild kan komma att betyda så mycket för en att en del av mig nästan räds att låta den se ljuset. Det känns lite som att släppa taget om något som man har så mycket känslor för. Jag har svårt att sätta ord på det jag menar. Jag har aldrig tidigare känt så för någon bild jag tagit.

Kanske för att den här bilden känns som resultatet av allt jag gjort och lärt mig under de senaste åren. Av allt jag drömt och tänkt och hoppats. Av alla tusentals timmar i skogarna. Av all mystik och magi jag upplevt. Resultatet av alla ljusa sommarnätter vid dimsvepta skogstjärnar och av luften jag andats in under vinternätternas dansande norrsken. Den känns som resultatet av mina önskningar. Av mitt inre.
Och samtidigt så skör, precis som jag själv.

Jag tänkte berätta lite om bakgrunden till bilden, som jag kallar Förtrollningen, och som är en tolkning av John Bauers kända verk “Ännu sitter Tuvstarr kvar och ser ner i vattnet”, 1913.
Jag har döpt den till förtrollningen just för att det är en förtrollning i den mörka skogstjärnen som Tuvstarr blickar ned i, samtidigt som hela processen av att skapa den här bilden kändes som förtrollad på något vis. Det är en bild som jag tänk på att ta i flera år. De senaste fyra åren har jag letat efter rätt skogstjärn som skulle passa för bilden, men aldrig hittat den, och därför har den aldrig blivit av.

Det var i somras, faktiskt den här morgonen, som jag upptäckte en liten skogstjärn bara en bit ifrån där jag bor. Jag har gått förbi den många gånger, men den här morgonen upplevde jag den för första gången, och det var magiskt. Jag låg på en död trädstam som sträckte sig över vattnet i morgondimman och en liten fågel simmade i den första strimman av solljus. Den här skogstjärnen kom att betyda väldigt mycket för mig. Efter det gick jag dit nästan varje dag.

Skogen runt om tjärnen kändes så trygg. Träden var som gamla förfäder som ville mig väl och som jag kunde luta ryggen mot. Blåbärsrisen bar på stora blåbär som mättade magen varje morgon. Det var dansande dimma över skogstjärnen både tidigt på morgonen och sent på kvällen. Hela den här platsen runt om tjärnen blev en källa till inspiration. Jag tog till och med ut mina färger i en skottkärra till denna plats och lade ut canvasdukar över mossan och målade tavlor och lät de torka under stjärnorna.
Jag hade funnit ett ställe i skogen som betydde mer för mig än någon annan plats. Det kändes som ett andra hem.

Det var en kväll nu i september som jag satt med musik i öronen och en skrivbok i knät, lutad mot en av träden bredvid tjärnen. Nanook sprang omkring och lekte och jag satt och försökte skriva ner idéer på saker jag skulle skapa framöver. Bland annat den här filmen satt jag och skissade på då.

Efter en stund gick jag ner till vattnet. Dimmorna hade börjat dansa och som alltid kändes det som något alldeles magiskt vilade över denna skogstjärn. Så öppnade jag en blank sida i boken och rev ut ett papper. På lappen skrev jag “Låt mig skapa något magiskt“. Jag vek ihop den och la den sedan i skogstjärnens vatten, och såg hur den seglade iväg bland näckrosorna. Ja, det låter ju säkerligen väldigt flummigt i andras öron, men det är så jag är. Jag tänkte att om tjärnen nu är så magisk, så kanske den kan dela med sig lite av sin magi till mig, och hjälpa mig att göra något fint.

Någon vecka efteråt så satt jag återigen vid tjärnen och blickade ut över tystnaden. Jag tittade mot andra sidan av tjärnen, och såg plötsligt framför mig hur just den platsen på andra sidan skulle kunna vara helt perfekt för att ta bilden jag längtat efter att ta i så många år. Det stod en gammal gran där som gav mig en känsla av sagoskog, och vattnet började precis vid skogskanten. Något som är extremt svårt att hitta, då de flesta tjärnar är omringade av myrmark några meter från vattnet.
Wow“, tänkte jag. “Det är ju här! Det är här jag ska ta bilden“.


Nu när jag hade hittat rätt plats, så ville jag bara invänta rätt tillfälle. Plötsligt blev det oktober, och luften mycket kallare. Samtidigt började slutdatumet närma sig för att skicka in bidrag till utställningen “Liljevalchs vårsalong” som jag drömt om i många år. Då bestämde jag mig. Jag ska ta bilden nu, så att jag kunde skicka in den som ett bidrag. Det peppade mig att faktiskt göra det, annars hade jag kunnat gå och invänta rätt dag, rätt ljus, rätt tid och rätt stämning i all evighet.

Så kom dagen då jag ställde upp stativet och kameran på ena sidan av skogstjärnen. Det var kallt och solens strålar bara snuddade försiktigt vid ena hörnet av tjärnen. I en ICA-kasse hade jag en morgonrock, så att jag snabbt skulle kunna dra den över mig när jag tagit bilderna, för jag visste att kroppen skulle bli nedkyld. Jag ställde in fokus (trodde jag) och satte igång fjärrutlösaren. Sedan sprang jag runt och över till andra sidan. Det pumpades adrenalin i kroppen. Både av nervositet och av upprymdhet. Tänk att efter alla år, så skulle jag ta den här bilden. Det kändes stort.

En halvtimma senare hade jag tagit minst 200 bilder. Ljudet av kameran som knäppte kort nästan ekade över den lilla tjärnen. Jag kunde inte se hur dom blev, men jag tog så många olika bilder så att jag skulle vara säker på ett någon av dom blev bra. Jag hade tappat känseln i fötterna och benen av kylan, och jag frös så jag hade svårt att röra mig. Men ändå kände jag ingenting när jag sprang tillbaks till kameran. Jag tjoade av glädje. “YES!! Det här blir nog bra!” sa jag högt för mig själv.

Det var spänning i luften när jag kom tillbaks till kameran för att titta på hur bilderna blev. Men ganska direkt såg jag att något var fel. Alla bilder var ur fokus. Bara om man zoomade in rejält kunde man se det. Men för mig var det inte tillräckligt bra. Min livs viktigaste bild fick inte vara ur fokus. Jag provade kameran några gånger och den hade svårt att hitta fokus rätt, så jag förstod att jag skulle behöva göra det på ett annat sätt nästa gång. Ja, för jag tänkte inte ge upp. Men jag var för nedkyld då för att göra om det.

Två dagar senare var jag tillbaks nere vid tjärnen, redo att göra om det. Denna gången med ett knivskarpt öga. Jag ställde in fokus, gick till andra sidan för att testa fokusen och knäppte kort med fjärrutlösaren, gick tillbaks och tittade. Det var något som inte stämde med kameran eller objektivet, det var extremt svårt att ställa in rätt fokus. Men två gånger gjorde jag detta, bara för att vara helt säker på att det skulle bli helt perfekt. När jag var säker på att fokusen var inställd helt rätt så gick jag till andra sidan tjärnen igen, och nu för att äntligen ta bilderna.

Jag klädde av mig och gömde kläderna bakom en mossig stubbe, och satte mig återigen vid kanten av den magiska skogstjärnen. Fötterna snuddade vid det iskalla vattnet och jag andades ut, stängde av känseln. Det är nu det händer. Jag tittade mig runt omkring och nästan bad till skogen att hjälpa till. Jag bad till skogstjärnen att den skulle visa sin magi i bilden.
Fjärrutlösaren vilade i min hand och när jag skulle börja fota…så hände ingenting. Jag tryckte och tryckte. Jag såg mot kameran att den fick kontakt med fjärrkontrollen när jag tryckte, men ändå hände ingenting. Jag sträckte ut handen över vattnet, riktad mot kameran, och tillslut fick den kontakt. Men bara om jag sträckte handen över vattnet, och så kunde jag ju inte göra på bilden.

Jag förstod ingenting. Jag hade provat fjärrutlösaren flera gånger och då funkande den helt perfekt, men nu, av alla gånger, så ville den inte fungera. Jag fortsatte trycka. Den var som helt död. Tillslut brast jag i gråt. “nej…nej nej nej nej“….sa jag och tittade ner i tjärnen. Det var som att det inte var meningen att jag skulle få ta den här bilden. Allt bara gick fel hela tiden. Jag visste att jag inte skulle klara av kylan så länge till, och att det var nu eller aldrig. Om jag inte fick ta bilden nu, så skulle det inte bli av det här året.

När jag satt där med tårar i ögonen och kände en hopplöshet så hörde jag plötsligt ljudet av kameran på andra sidan. Den knäppte ett kort. Fjärrutlösaren låg i min hand, och jag tryckte en gång till, och den tog ett till foto. Inte nästa gång. Men två foton. Jag fick två foton. Jag sken upp av lycka när jag tänkte att det kanske var meningen att jag skulle gråta när bilden togs. Jag tänkte på John Bauers bild, när Tuvstarr förtvivlat tittar ner i den mörka tjärnen. Det var meningen att jag skulle vara ledsen, tänkte jag. I säkert tjugo minuter till satt jag där vid vattnet och hoppades få några bilder till. Jag hade väldigt lite att gå på nu, men jag hade ändå en känsla av att det blev bra. För allting kändes plötsligt som förtrollat. Overkligt. Jag tänkte på skogen, om den kunde se, vad skulle den då tänka om att jag satt här naken vid vattnet? Det var en märklig känsla. Att jag fick uppleva hur det är, att sitta där, och titta ner i den mörka skogstjärnen. Det kändes på riktigt.

När jag reste på mig var fötterna alldeles kritvita. Jag frös så jag nästan inte fick på mig kläderna och skorna. Jag kände igen känslan. Been there, done that. Men nu tjoade jag inte när jag sprang tillbaks till andra sidan tjärnen. Jag var alldeles för rädd för att ta ut glädjen i förskott denna gång.

När jag nästan var framme stannade jag plötsligt till och tittade på min handled. Jag såg direkt att något saknades.
Mitt armband. Mitt silverarmband som min mamma gjort, och som jag haft på mig varje dag sedan jag fick det för tre år sedan. Jag hade tagit av mig det när jag satt vid tjärnen för att jag inte ville att det skulle synas på bilden, och lagt det i blåbärsriset intill. Jag vände om för att gå och hämta det, och på vägen tillbaks nästan rös jag när jag insåg sammanträffandet. Sagan om Tuvstarr handlar just om att hon tappat ett smycke som hon fått av sin mamma, ner i skogstjärnen. Och enligt sagan sitter hon där än idag och letar efter smycket i det mörka vattnet.  Det kändes nästan lite otäckt på något vis, när jag sedan kom tillbaks till platsen och såg mitt silverarmband ligga där intill tjärnen.

När jag sedan gått runt en gång till och kom till kameran igen, så vågade jag nästan inte ens titta. Jag var så rädd att det inte skulle vara bra, de få foton som jag fick.  Men när jag väl vågade se efter, så såg jag direkt att det blev precis så som jag hoppats. Det blev magi. 

Jag tackade för mig, och kunde nästan höra hur de gamla träden tog en lättnadens suck medan jag vankade hemåt med stela fötter, kameraväskan över axeln, stativet i ena handen och Ica-kassen i den andra. Jag gick hem, och sedan satt jag uppe hela natten och fixade och gjorde den klar, redo att se ljuset.

Förtrollningen
förtrollningen - Jonna Jinton
Den är en hyllning till John Bauer. Till mystiken, magin och sagornas värld. Och en hyllning till alla mörka skogstjärnar som var och en bär på sin egen hemlighet.


Samma dag som bidragen till Liljevalchs skulle vara inskickade så bestämde jag mig för att ta ännu en bild, som jag länge tänkt på. Jag kände att det inte skulle kännas komplett utan den, för att historien kring den på något sätt är början till bilden ovan.
Och bilden föddes ur en dröm, 2011. Ett år efter att jag flyttade hit till Grundtjärn.

Jag hade en dröm en natt som påverkade mig så starkt att jag i en hel vecka efter det inte kunde tänka på annat. Och det var den drömmen som väckte mitt intresse till liv för John Bauers sagovärld. Innan dess hade jag bara sett några av hans bilder under uppväxten.

Jag drömde att jag var ute i skogen och hittade en mörk skogstjärn. Det var höst och det låg bruna löv och grenar i tjärnen. Ett träd låg vält i vattnet och jag klev ut på det. Då fick jag plötsligt syn på en vit älg som låg död där i vattnet intill trädet. Den hade drunknat och var alldeles livlös. Jag böjde mig ner för att titta närmare på den. Den såg ändå så magisk och vacker ut där den låg i den mörka tjärnen . Alldeles kritvit. Då kom plötsligt en liten alvpojke fram. Han sa att om jag ger mig ut i skogen och letar efter de allra vackraste och mest färgglada höstlöv och ger till älgen så kommer den att börja leva igen. Jag sprang ut i skogen direkt och letade efter höstlöv i de starkaste färger. Gula, röda, gröna och orange. När jag hittat de allra finaste löven begav jag mig tillbaks till tjärnen igen och lät de dingla ner i vattnet över den döda älgen. Precis som alvpojken hade sagt, så började älgen att leva igen. Han simmade fram till land och reste sig mäktigt upp och ställde sig vid kanten. Alvpojken berättade att älgen nu var min, och hjälpte mig upp på älgens rygg. Sedan red vi iväg in i de djupa skogarna.

Den vita älgen
Den vita älgen- jonna jinton
En bildtolkning av min dröm, som blev början på något nytt för mig. Den väckte sagornas värld till liv i mig.


Jag skickade även in tre bidrag till utöver dessa bilder, men dessa två, speciellt “Förtrollningen” var de jag ville visa er främst. De tre andra bidragen är bland annat två bilder jag tidigare visat här på bloggen. Men jag tänkte lägga upp dem här ändå, för att göra det helt komplett. Om ni har orkat läsa all min text vill jag ge er en medalj ; ) Och en stor kram. Tack ♥

Skogarnas nattsång
Skogarnas nattsång - Jonna Jinton

Andas med skogen
Andas med skogen - Jonna Jinton

Stjärnfödd
Stjärnfödd - Jonna Jinton

187 Kommentarer på “Förtrollningen

 1. Christer

  Vackra bilder.Du är som ett sagoväsen tagen ur nån bok. Får mig att tänka på Sagan om Isfolket. Undrar om du läst dem?dom är skrivna av Margit Sandemo.

  Reply
 2. Markus Tornberg

  Alla bilder var väldigt fina. Jag fastnade speciellt för “skogarnas nattsång” och “stjärnfödd”!

  Reply
 3. Sandra

  Helt fantastiska bilder! Jag får gåshud när jag ser på “förtrollningen”. Du är verkligen en sann konstnär! <3

  Reply
 4. Anders

  Man behöver ingen medalj för förmånen att få följa med in i din sagovärld “på riktigt”… Det är du som förtjänar både medaljer och stora TACK för att du delar med dig av ditt liv – du ska veta att du ger ett skimmer av magi till alla oss som får vara med på dina äventyr! “Förtrollningen” är just det: förtrollande, även för ett gammalt “bergatroll”!

  Reply
 5. Pernilla

  Förtrollningen är verkligen förtrollad Jonna. Tycks mig skönja ansiktet av en hjort i bilden- sedd från sidan…

  Reply
 6. Jenny - En Vintage Saga

  Alltså första bilden är så himla vacker! Du har verkligen fångat det magiska med John Bauers bild. Jag älskar den bilden och det var det första jag tänkte på när jag såg länken till detta inlägg, att det just påminde om John Bauers vackra vackra illustration.

  Reply
 7. Therese

  Fina bilder är ren och skär magi. Konstverk, berättelser och fotografi i en magisk blandning. Snälla, säg att de går att köpa i din webshop snart?

  Reply
 8. Mia

  Dina bilder är helt magiska. Vilken otrolig gåva du har, Jonna. Tack för att vi får vara med på din resa genom kameralinsen.

  Reply
 9. Annica

  Helt underbar berättelse och fantastiska bilder. Älskar att du bejakar sagosidan, älskar att du tror på att det kommer att gå vägen, älskar att du ber skogen och tjärnen om hjälp. 🙂 Precis som man ska 😉 Allt gott! ( och HUR kunde dom tacka nej till dom här bilderna??? )

  Reply
 10. Maya

  Helt fantastiska, makalösa och magiska foton! Älskar Förtrollningen, älskar Ditt sätt att berätta hur den kom till och älskar resultatet, så fantastiskt! Det är SÅ DU! Att Du inte kom med i uttagningen betyder inte att Du förlorat, Du kanske kan söka nästa gång? Jag hoppas verkligen att Du inte ger upp, för Du är helt klart inne på DITT område här, Din konst och Din känsla borde visas för världen! Känner så igen mej i Dina tankar, drömmar och sagovärld. Fortsätt så! Du är helt fantastiskt Duktig på det Du gör, Jonna!

  Kärlek!

  Reply
 11. Lina

  Kul att du gjorde detta. ^_^ Jag har tänkt flera gånger när jag besökt din sida att jag skulle vilja fotografera dig och att John Bauer-temat skulle passa som handske i hand. Kul att se! =)

  Reply
 12. Maria

  Har följt ditt arbete länge. Tack för den här fantastiska berättelsen om hur ‘Förtrollningen’ kom till. Vilket slit och arbete det är, men så magiskt och riktigt med kontakten med träden, skogen, jorden och himlen du har, och kan förmedla. Den är verkligen fin den bilden och alla dina andra också. Lycka till med ditt arbete, det är viktigt. Kram

  Reply
 13. Christina

  Tack för att jag fick se dessa underbara bilder!
  TACK! <3
  Två bilder griper mest tag i mig – "Den vita älgen" och "Stjärnfödd"
  Vilka fantastiska SAGOBILDER!
  Och vilken fin saga om älgen!
  Du kanske skulle skriva en sagobok?
  Bilden "Förtrollningen" som du har lagt din själ och ditt hjärta i är fantastiskt vacker, men…..förlåt mig nu….den är trots allt en slags kopia av bilden av Tuvstarr.
  Den griper mig inte så mycket som alla de andra bilderna du visar och som är dina "egna original".
  Än en gång tack! för att du visar bilderna!

  Reply
  • Lindan

   Jaaaa!!! Vilken bra idé!! Tycker verkligen Jonna skulle skriva barnböcker (eller vuxenböcker!)…Och gärna med personliga illustrationer/bilder…Hade det funnits en sådan bok när jag var barn så hade jag varit LYCKLIG!!! 😀 <3

   Reply
 14. Jasmina

  Så otroligt vackert! Historien bakom bilden förstärkte den magiska känslan ännu mer. Det är så inspirerande att få höra hur du skapar bilder som den här!

  Reply
 15. Claudia

  Jag älskar din blogg så himla mycket. Det är tydligt att du följer ditt hjärta, för du skapar så vackra saker som inspirerar många, mig. Tack!

  Reply
 16. AnnaS

  Det är en gåta att de inte antog dina bilder till utställningen!!! Men en vacker dag kommer du att bli känd!

  Reply
 17. Ida

  Wow! Helt fantastiska bilder! Speciellt den dar vid tjaernen. (Engelskt tangentbord.) Keep doing what you’re doing! (If you enjoy doing it:))

  Reply
 18. Linnea Sandin

  Vilka vackra bilder! Jag tycker så mycket om Tuvstarr och mystiken kring henne och tjärnen. Har alltid fascinerats så mycket av henne och känt igen mig. Hon är en stor inspirstionskälla för mig, precis som du. Jag har med mig Tuvstarr varje dag, i hjärtat och tatuerad på min överarm.
  Jättevackert foto av Tuvstarrsjonna!

  Reply
 19. Nicklas

  Klart man orkar läsa denna fina intressanta text! Underbara magiska bilder!
  Du kom inte med i Liljevalchs denna gång men du är inte en förlorare du är en vinnare! Du är inte bara en konstnär du kan även konsten att få mig må bättre med dina fina ord och texter även en sådan här dag som gått i sorgens tecken.
  Kram<3

  Reply
 20. Jenny

  Herregud vilka vackra bilder Jonna. Det är helt otroligt hur du lyckas fånga stämningen i varje bild. Tack för att du delade med dig med berättelsen bakom också. Kram <3

  Reply
 21. Isabel

  Tack för att du delar med dig. Dina bilder säger så otroligt mycket och jag är så övertygad att du kommer trollbinda resten av världen på samma vis du gör det med mig och det gäller alla dina bilder. För mig fångar du skogens själ – så återigen tack.

  Reply
 22. Silje

  Du er så himla god, Jonna! Du gir deg ikke, og får til slutt til det bildet du har sett for deg så lenge! Bildet er nydelig, teksten likeså! Og også de andre bildene er utrolig vakre! Helt magisk!

  Reply
 23. Alex

  Du ju bara kopierat en John Bauer-bild?

  Tror att om du vill ha en chans överhuvudtaget att komma in på Liljevalchs så måste du göra någonting eget i alla fall…

  Med vänlig hälsning

  Reply
  • Emelie

   Ursäkta? Märks att du inte har läst inlägget. “Förtrollningen” är ingen kopia av John Bauer, för det första är det inte ens samma medium. Det är ett fotografi inspirerat och omgjort i en tolkning av en känd illustration. Det är skillnad; det krävs konstnärlig förmåga att tolka utan att kopiera, att inspireras utan att härmas (om du hade läst hennes inlägg hade du dessutom fått reda på allt arbete och pina som Jonna hade gått igenom för att få fram den magiska bilden). För mig är det faktiskt just det familjära med bilden som ger den dess charm. De övriga fyra bilderna är helt unika och framförallt något eget så även om du tycker att “Förtrollningen” är en kopia är merparten av bilderna unika. Jag tycker att Jonnas bilder är helt magiska och hon har fångat den sagolika känslan perfekt och framförallt skapat en enhetlig kollektion av fantastiska bilder som jag är säker på att besökare hos Liljevalchs hade beundrats av. Synd att du inte kom med Jonna. Jag tycker i alla fall att du är en fantastisk sagokonstnär.

   Reply
 24. Emschen

  Vilka fantastiska foto! Ljuvliga!

  Jag googlade efter inspiration för att måla mitt kök och då hamnade jag i ditt kök. 🙂 Vill du berätta hur du gjorde när du målade om luckorna? Pensel eller roller? Specialfärg? Ja lite såna nyttiga tips.

  Kram

  Reply
 25. Mimi

  Var glad att du inte vann Jonna, detta är så mycket större än en tävling, vilken tävling det än må vara. Du är magin förkroppsligad, ta vara på det och vinn ditt sannaste väsen. Det gör större under än vad du kan ana. <3

  Reply
 26. Christoffer B

  Jag har aldrig riktigt haft ordets gåva, och du om någon har dessutom förmågan att göra mig fullständigt mållös. Finns många vackra ord jag skulle kunna använda, men det känns som att inga av dem räcker till. Jag menar verkligen det.
  Detta kanske är en konstig kommentar, jag vet inte, men den är iallafall bara sanning. Det ska du veta.
  Jag kan bara inte förklara, jag kan inte få ner mina känslor i ord, de ryms inte där.
  Men jag kan iallafall säga, tack Jonna. Du är fantastisk. Om nu nånsin tvivlar på det, minns då att vi finns här och tror på dig. Alltid. Vill ge dig en stor kram också.

  Reply
  • Lindan

   Du kan då verkligen uttrycka dig Christoffer! Tvivla inte på det. Dock har Jonnas fantastiska magi lite samma effekt på mig….Man SAKNAR LIKSOM ORD att beskriva hur man upplever o känner när man ser o läser hennes inlägg och otroliga bilder!
   Kram på dig/L

   Reply
 27. Karin

  Du är fantastisk Jonna. Det går inte att beskriva mina känslor just nu.. men du är verkligen fantastisk. Dina bilder är så mycket mer än bilder. och med texterna du skriver.. blir de kompletta. Det är som att dina texter och dina bilder behöver varandra, för att beskriva den hela upplevelsen. Jag blev iallafall helt indragen och kände verkligen hur andningen vid tjärnen gav energi till hela kroppen. De här bilderna är mästerverk, och det är du med.

  Reply
 28. Ingrid Näsholm

  Dina bilder bör ses länge och i ro för dom har så finstämd känsla. Din berättelse ökar förståelsen men dom lever även själva med sin sagostämning. Ditt allvar när du tagit bilderna ger ett extra värde. Tänk att få ha en av dessa bilder i sitt sovrum och titta på innan man somnar.
  Kram Ingrid.

  Reply
 29. Ninni

  W O W. Mållös. Detta är det absolut vackraste jag sett i fotoväg. Du skapar magi Jonna!

  På något märkligt vis känns det som om jag i alla dessa åren jag har följt dig och din blogg, väntat på just den här dagen. Å nu är den kommen. Och det var långt över mina förväntningar! Tappar andan.
  Att Jonna Jinton tolkar John Bauer. Det är något vi många väntat på. Ni står båda, på olika vis, för den fantastiska mystiska naturromantiken på era egna sätt. Fantastiska sagoberättare och konstnärer.

  All kärlek till dig!

  Du har världen framför dina fötter… Vänta du bara. Snart slår det till! ♡ ♡

  Kram!

  Reply
 30. Fanny L

  Helt magiskt! Jag älskar verkligen din version av Tuvstarr vid tjärnen. Jag tycker också oerhört mycket om “Stjärnfödd”. Det finns liksom något suggestivt i båda de bilderna som tilltalar mig. Liksom åkallar någonting större… vet inte hur jag ska förklara. Väldigt fint att du valde att visa bilderna, det var kul att få se!

  Reply
 31. Lisa

  Magiska bilder, som borde blivit antagna!
  Vilken historia du berättade om den första och andra bilden! Helt otroligt!
  Tänk, att jag har kommit att tänka på just Tuvstarr, när jag sett flera andra av dina bilder, och så GÖR du den!
  Allt det du berättar här, om hur bilden äntligen kom till, är rent magiskt!
  Jag håller med Ninni här – du har världen för dina fötter!
  Kram och fortsatt lycka till!
  Lisa

  Reply
 32. Ulf

  Förstår att du ansträngt dig med dessa. Snyggt. Stjärnfödd är nog favoriten. Men sen gillar man ju nakna tjejer också 😉

  Reply
 33. Cathrine

  Fullkomligt ÄLSKAR bilderna! Vill ha dom på min vägg! Du är så otroligt duktig och kreativ att jag nästan blir förbannad, men bara nästan 😉 Tack för att du delar med dig.

  Reply
 34. Celina

  W O W !! John Bauer är en solklar favorit i sagoväg här och vilken fantastisk bild du fick till trots allt strul.
  Spännande att få höra historia bakom bilderna ☺

  Kommer Förtrollningen att komma ut i webbshopen framöver? Skulle såååååååååå gärna vilja köpa den! ?

  Tack för allt du visar oss!

  Reply
 35. Ria

  Vad fina bilder du tog! Du har träffat rätta känslan. Det magiska atmosfär man bara finns i skogen. En stor komplimang!

  Reply
 36. Louise

  Dessa bilder går rakt in i mitt hjärta! Jag vet inte varför, men jag blir nästan rörd när jag tittar och läser om dom. Du har skapat något alldeles speciellt och vackert. Du är bara så fantastiskt duktig och en stor inspirationskälla! <3

  Reply
 37. Elisabet :)

  Du är verkligen otroligt duktig Jonna! Ditt bildspråk är fyllt avslagit och mystik. Att du också berättar hur du tänker när du skapar bilden ger, i alla fall mig, ett mervärde. Har du funderat på att skicka in bidrag till Fotografiskas höstsalong? Jag skulle tro att det blir en sådan även nästa år. I år skulle bidrag lämnas in i slutet av mars – någon gång i maj.
  Visserligen är de stora salongerna inte allt, men det ger ju helt klart möjlighet att nå en ny publik.

  Reply
 38. Lindan

  Kunde inte sluta läsa!! (fast det är morgonkaos, jag är jätte stressad och ska iväg o jobba…!) Både din text o dina bilder (och de tillsammans!) är verkligen MAGISKA!!! Hela du känns som en magisk liten älva (eller är du en ängel??) 🙂
  Jag är mållös!
  Tack för en fin start på den här dagen! ( Liljevalchs måste varit förvirrade…;) )

  Kram/Lindan

  Reply
 39. Anna 23

  Underbara bilder!!! Jag älskar dem! Speciellt förtrollningen, så fantastisk! Det var kanske meningen bilderna inte blev antagna till utställningen. De kommer istället bidra med något mycket större, något magiskt. Dina bilder ger mig livsglädje!

  Reply
 40. Kristina

  Tråkigt att bilderna inte antogs – men – jag tror att du når fler på det här sättet! Jag tror att vi är många som inte regelbundet besöker Liljevalchs ( jag själv bor ju tom i Stockholm men kommer sällan dit )Fler får chansen att se dina fantastiska bilder på det här viset! Du är fantastisk! ?

  Reply
 41. Bella

  Bilden vid tjärnen blev otroligt vacker! Jag fick rysningar och gåshud när jag läste om din väg till bilden 🙂

  Reply
 42. K

  Tack för att du ville dela med dig av bilden och berättelserna kring dem. Trots att de betyder så mycket för dig <3 Alla bilder är vackra. Personligen tycker jag förtrollningen och stjärnfödd hör ihop på något sätt. Och underbart att magin faktiskt finns och att du och skogen, tjärnen kan kommunicera. Du bad och en magisk bild och det fick du verkligen.

  Reply
 43. Skogstrollet

  Jag har alltid misstänkt dig för att egentligen vara en äkta skogsrå pga. ditt sätt att leva, spring och dans över dimhöljda änger, gärna i skymningen osv., och nu finns bildbeviset: En magisk bild av dig som en självlysande blek och vacker älva vid en kall och mörk skogssjö. Men vittror och älvor är ju inte så trevliga, de bringar sjukdom och har en man haft ”umgänge med en älva blir han tystlåten och fåordig, för hans själ har stannat hos älvan”. Jag föredrar att se dig mer som ett fe av Tingeling-typ med en massa goda egenskaper.
  Det är verkligen helt underbart uttänkt och genomfört bildkonst du har alstrat där, och du har sannerligen och synnerligen lagt ned själ, kropp och tid på att få fram det du ville. Det är någon sorts magnetism i denna bild, man sugs in i den. Liljelvalchsjuryn bör bytas ut!!! 😉

  Reply
 44. Lena Sjöstedt

  Jonna,

  TACK!! för att du visar det magiska i Grundtjärn i dina bilder för oss Stockholmare som inte kan njuta av byn
  lika mycket som du 🙂

  Vi följer din blogg och dina otroligt vackra bilder!

  Vi ses i påsk, då kommer vi upp igen 🙂

  Passar på och önska dig och din familj en God jul och Gott nytt år!

  Familjen Sjöstedt

  Reply
 45. Linda

  Fantastiskt vackra bilder! Magiska. Jag älskar sagovärlden. Som Anna ovan skriver om bloggen Warginna, herregud!! så lik Jonnas blogg och John Bauer har hon också haft som projekt..

  Reply
 46. Ellie

  WOW! Verkligen helt otroligt vackra bilder! Tråkigt att du inte blev antagen till vårsalongen, men ge inte upp och tvivla absolut inte på din talang! Du fångar verkligen magi i dina bilder och du får till och med mig som är ett betongbarn inifrån och ut att längta till skogen och tystnaden. Det är ingen dålig bedrift! 😉

  Bättre lycka nästa gång, jag tvivlar inte på att du förr eller senare kommer hamna på vårsalongen! Kram

  Reply
 47. Carina

  MAGI. Jag finner inte ord och är stum av beundran över din talang och förmåga att förmedla känslor och stämningar genom dina bilder.

  Tvivla aldrig på din talang och förmåga. En dag ska du se att din dröm om vårsalongen slår in. Kram

  Reply
 48. Tilde

  Wow vilka bilder! Hoppas att du kan finna lycka i dem även om de inte tog dig till Liljevalchs detta år och att allt slit kanske gav dig någonting också. Sluta aldrig tvivla!

  Reply
 49. Linnea

  Din talang, ditt öga för det vackra och din fantasi är helt fantastisk! Hade du haft utställning nånstans hade jag nog rest land och rike runt för att se den. Du är helt otroligt begåvad och jag förstår inte hit de kunde tacka nej till dig. Du inspirerar och förgyller med allt det vackra och magiska du åstadkommer! Kram.

  Reply
 50. Hanna

  Väldigt vacker tolkning av tuvstarr vid tjärnen. Jag har alltid älskat John Bauers målningar och har tecknat mycket från dem själv. Tycker särskilt om prinsen i sin fina hatt och sin vita häst. Kan du inte fortsätta göra såna här sago-tolkningar? Du är verkligen både begåvad och passionerad i allt du gör. kram

  Reply
  • Hanna

   Jag tror att om du försöker skapa lite mer djup i mitten av bilden (förgrund, motiv och bakgrund) och gör bilden något mörkare där i mitten bakom ditt huvud så kommer man nästan att kunna kliva in i bilden. Bara en tanke från en annan konstnär. kram

   Reply
 51. Dick Scott

  Magiskt! Förtrollande! Fantastiska bilder som du skapat!!! Man vill bara försvinna in i bilderna och uppleva magin! Ord räcker inte för att beskriva dina underbara bilder! <3

  Reply
 52. Magnus

  Jag blir uppriktigt tårögd av din berättelse och resultatet av dina vedermödor för att få till bilden. Att du inte gav upp av kylan och allt strul ger bilden en ytterligare dimension. Vilken kämpe du är Jonna! Men så blev det en fullständigt fantastisk bild också! “Förtrollningen” platsar på vilken utställning som helst! Världsklass!!
  Och dom andra bilderna i det här kollaget är banne mig inte långt efter! Fyttirackarns va duktig du är tjejen!!
  Stor, stor kram!!

  Reply
 53. Johnna

  Fantastiskt fina bilder!!!
  Jag älskar din blogg och dina bilder dom skänker glädje och hopp!!!

  Allt gott till dig!
  Johnna

  Reply
 54. Birgitta

  Så underbara och vackra bilder! jättefint att läsa hur du får kämpa för att få fram den fina stämningen i bilderna också. Är så glad att du delar med dig till oss bloggläsare!!

  Reply
 55. Mattias Olsson

  OJ, vilka bilder, alla 5 bilderna är helt underbara och lika så texten till dem. Första bilden är så vacker med bakgrunden, speglingen i vattnet, du med ditt helt fantastiska hår som är som gjord för den här bilden, förtrollad absolut, tycker mig se lite skogsväsen lite här och var i den bilden också när jag kollar.
  Den vita älgen och andas med skogen är också så bra, helt klart värda vinnare allihopa, helt klart såna motiv man skulle kunna tänka sig ha på väggen hemma, helt klart såna motiv jag själv önskar att jag tagit.

  Mvh Mattias

  Reply
 56. Sara

  Helt magiskt, jag blev helt trollbunden av bilderna. Jag kände verkligen magin och den starka känslan från dem genom skärmen. Så otroligt vackra!

  Reply
 57. Johanna

  Jonna, gud vilken inspiration till livet, den kreativa själen och ja allt det finna i världen du är!! Jag kan säga att varje gång jag går in på din blogg, ser nya fina naturbilden fylls jag av en sådan värme och hopp till allting. Din blogg har verkligen berört mig på djupet! tack för att du är du och för att du delar med dig av ditt liv!! du sprider solsken i ett dystert novembermörker? kram på dig!!

  Reply
 58. Karin

  Jag hittade din blogg för ett par månader sedan och efter bara ett inlägg förstod jag att här skulle jag bli kvar. Jag läser aldrig bloggar, jag tröttnar på dem. Men i detta fall blev jag helt uppslukad och fast. Jag gick tillbaka till ditt första inlägg och läste och läste tills jag kom ifatt tills idag. Det du gör är fantastiskt! Du är inte bara fotograf och konstnär, du är en hjälte- en förebild och som en dröm för mig! Dagens höjdpunkt är när jag kikar in här för att se om du skrivit något nytt. Dina ord berör, dina bilder inspirerar och tanken att man faktiskt KAN lämna storstaden för ett liv på landet/ i skogen känns befriande. Du har fått mig att vakna upp och inse hur mycket jag trivs i skogen och hur otroligt vacker plats det är. Jag spenderar mer tid i skogen sen jag hittade din blogg. Så bry dig inte om att dina bilder inte kom med i Vårsalongen- de gör så mycket här på din blogg- De helar och läker och får iallafall mig att drömma. TACK Jonna, för att du delar med dig av dig själv och allt det vackra du har runtomkring dig. Du är fantastisk! //Karin

  Reply
 59. Kerstin

  Fantastisk bild……dom andra har jag njutit av ett tag men den sista va grym. Jag hoppas verkligen att vi snart får se en utställning här nere. Hoppas Johan har hört av sig.
  Magiskt, alltså, det är såå sjukt jävla bra. Snacka om att jag kommer att dela detta för att du ska få all chans i världen att få synas i alla tänkbara sammanhang.
  Kram på re!!

  Reply
 60. Anna

  Jag tycker nog att Liljewalchs beslutade fel. Hoppas att dom kanske ändrar sig, för vad kan vara bättre än dina bilder.

  Reply
 61. Eva

  Vilka fantastiska bilder! Jag blir helt tagen av dem. Vilket jobb du har lagt ner och det gav verkligen ett fantastiskt resultat. Du kommer att gå långt med dina bilder, helt klart.

  Reply
 62. Linda

  Jonna, som jag redan skrivit är dina bilder fantastiska! Jag tror du kommer med nästa gång till utställningen om du satsar mer på bilder liknande Skogarnas nattsång, den är magisk o träden som skymtar är så vackert! jag tror domarna tänkte lite att det var väldigt likt Bauer o det var där det sprack.

  Reply
 63. Ida

  Du är magisk Jonna, precis som allt du skapar. Dina bilder kan man titta på i flera minuter, de är underbara. Din text trollbinder mig och får mig att bara fortsätta läsa. Du är magisk.

  Reply
 64. Lena D

  Hur skulle dina texter, och bilder, kunna vara annat än ren påfyllning av energi?! Jag skulle med nöje orka läsa mycket mer av dina tankar och insikter, men jag fattar ju att du har annat att göra än att underhålla mig (och andra) 🙂 Jag förstår inte att du inte kom med på utställningen, hur tänkte de? Skulle gärna höra deras motivering. Som andra har skrivit – för mig är du ett vinnande koncept! Magiskt igen…

  Reply
 65. Elisabetta

  Åh,så vakkert!?Takk for at jeg får drømme meg bort i dine mystiske og magiske bilder!✨Du skulle ha hatt en medalje Jonna!? Jeg elsker å lese hvert ord du skriver,det er en fryd å lese din blogg! Kram!?

  Reply
 66. Monnah

  Jag har faktiskt aldrig gått på någon Vårsalong. Helknäppt då jag sammanlagt bott i 14 år i olika förorter till Stockholm. Jag kan därför kan inte tala om vad som förväntas av de konstverk som ska presenteras där. När jag såg de här bilderna och läste dina texter uppfylldes jag dock av stor ödmjukhet och värme. Jag älskar dina bilder! De är helt fantastiska vare sig de presenteras på Liljevalchs eller inte. Allt har sin tid och du kommer säkert dit vad det lider! Jag har länkat till din blogg för att mina amerikanska vänner skulle få uppleva norrskenet genom dina ögon och har fått många kommentarer om att flera går tillbaka trots att de inte förstår vad du skriver. 🙂

  Reply
 67. Anneli

  Magiska och vackra bilder. Man får en sådan fin känsla inombords när man ser på dom. Och tack för att du delade med dig av historien bakom bilderna, mycket spännande att läsa.

  Reply
 68. Ulrika

  Fullkomligt älskar din bild med den vita älgen och din fina berättelse om din dröm.Du inspirerar så Jonna!Tack!

  Reply
 69. jonas n

  jonna, jag har följt din blogg sedan begynnelsen. ditt nya verk “förtrollningen” slog mig med häpnad! otroligt sagolik bild. speglar både dig och John Bauers verk på ett slående sätt. suttit länge och undrat vilket bildredigeringsprogram/-verktyg du använder dig av för att framhäva de färgtonerna som gör bilden just så sagolik som den är? ett annat kul sammanträffande är att jag faktiskt råkar äga en kopia av John Bauers nämnda verk som jag länge och väl gått och grubblat på var jag ska ha. kanske finner det sig sin väg till de djupa skogarna i Grundtjärn? 🙂 tack för en fortsatt inspirerande blogg och levnadsglöd! .)

  Reply
 70. Isabella

  Jonna, du ger mig sådan inspiration! Med livet du lever och att du faktiskt vågat ta det steget. Din kreativitet och dina magiska bilder. Din förklaring om fotot Förtrollningen, det är så vackert bara och jag förstår verkligen.
  Jag kan nog inte sätta dem rätta orden i att förklara, men jag känner igen mig så mycket i dig. Och jag har alltid känt mig så ensam i alla dess känslor och tankar jag har, hur jag vill bo nära naturen, hur jag verkligen ser det magiska i den eller i nästan allt överhuvudtaget. Älskar det kreativa och enkla. Men det vågar jag faktiskt inte berätta för någon, av rädsla för att dem verkligen inte skulle förstå vad jag ser eller menar utan mest bara förstöra det med deras reaktioner. Förstår du ens vad jag menar eller svamlar jag för mycket nu? 🙂
  Du är en sådan inspiration och jag hoppas jag någon gång slutar känna mig ensam och våga precis som du. 🙂 Dina bilder är magiska precis som du! Kram Isabella

  Reply
 71. Camilla

  Alltså jag finner inga ord.. Vilka fantastiska bilder eller ja, konstverk måste jag kalla dem. Underbart! Såå proffsigt! Så ärligt och utlämnande .
  “Förtrollningen” är verkligen förtrollande och vilket jobb som ligger bakom. Du fångade absolut det mystiska, det vackra och det majestätiska från både ursprungsverket och skogen.
  Förstår inte alls hur dem inte kunde bli antagna men kanske var det meningen att du skulle visa din absolut mest ärliga/äkta/nakna/känslosamma Jonna bild här. Här där du kunde berätta hela historien, där du har en hel skara följare som redan har fått dela med och motgångar med dig och som verkligen SER dig.
  Tack för att du delar med dig! Och sluta aldrig att tro på dig själv för det du gör är absolut fantastiskt.

  /Camilla J

  Reply
 72. Nelly

  Wow vilka bilder!!! Och att få läsa texten var verkligen intressant och gjorde det så mycket mer intressant att titta på bilderna sedan. Fantastiska!!

  Du är så himla cool Jonna. Hittade din blogg för bara några veckor sedan och har sedan dess blivit helt besatt av den. Mest på grund av dina otroliga bilder men också massor för att jag tycker att du är så himla modig! Som bara drog från staden och flyttade ut på landet. Något som jag själv tänkt på att det kanske man skulle ta och göra en dag. Du är inspirerande! TACK! Önskar att vi kunde vara kompisar, för jag skulle behöva en så cool vän som du! Och din hund! Han är så ju söt att man dör. <3

  Reply
 73. larsleksing

  Fantastisk vackert vilka bilder. Är det bara jag som kan se ett litet troll som sitter bakom dig vid vind fällan på den vita älgen bilden.

  Reply
 74. Monika

  Magiskt, sagolikt, vackert, drömskt, rofyllt, harmoniskt!!!!!! Klart att du kommer in på Liljevalchs snart! Fortsätt sända dem bilder så fångas de snart av din magi Jonna!

  Reply
 75. Malin

  Tack för att du är du och att du låter mig och alla andra följa dina fotsteg du tar här i världen. Det är skönt att inte känna sig ensam när det finns en som du som ibland sätter ord på saker och ting som en själv också tänker. Jag satt ärligt talat med hakan nere i golvet när jag såg din tolkning av John Bauer. Så otroligt vacker liksom alla dina andra bilder!

  Reply
 76. Victoria

  Alltså Jonna! Jag måste bara berätta om det roliga sammanträffandet!! Jag gjorde en tolkning av Tuvstarr i samband med att jag spelade in en kurs i iscensatt självporträtt på moderskeppet guld. I förrgår la jag ut den i en grupp på Facebook och fick kommentaren:

  “Helt underbart fint! 🙂 Vet ej om ni känner till henne men har alltid tänkt mig Jonna Jinton som dessa i en modern tolkning, hon fotar väldigt sagolikt med och bor i skogen mm. :)”

  Och jag svarade:
  “Tack så mycket 🙂 Ja jag följer henne på instagram. Håller med, hon är liksom Tuvstarr i modern tolkning. Och hon bor vid ett tjärn också ? älskar hennes bilder och hur hon sätter en liten by i norrland på kartan :)”

  Och så lägger du upp denna bara två dagar efter 😀 så himla kul! Och vilken OTROLIGT fin tolkning du gjort!!! Tycker absolut att den borde ha kommit med på utställningen!

  Om du kollar på taggen #tuvstarr på instagram så hittar du den jag gjorde 🙂 jag hittade inget skogstjärn men hittade en fin trolsk skog utanför Jönköping i skogarna där John Bauer verkade 🙂 och jag hade också noterat det där med det tappade guldhjärtat i sagan, så det fick vara med i bild, men det syns inte så bra i litet format på instagram.

  Ville bara skriva om det fina sammanträffandet! 🙂

  Reply
 77. Christer

  Ohhhhh! Vilka fina och vackra foton. Och fotot på dig vid vattnet,helt underbart vackert!
  Du är så otroligt vacker!!!! Man önskar bara att få se dig även så privat;). Hoppas att du gör flera av sådana bilder,men gör det då på sommaren.
  Kram.

  Reply
 78. Ann-Lois

  Dina bilder är så vackra och stämningsfulla konstverk. Och, dina texter ger en till dimension. Jag är glad att jag hittade din blogg och tittar in med jämna mellanrum och blir alltid lite upplyft. Fortsätt att följa din egen väg!

  Reply
 79. pierre

  Redan första gången jag såg dina bilder för nått år sedan…..fick jag den där bilden förtrollningen på hjärnan……
  den är så logisk och självklar. Fångar med ett avtryck hela magin med naturen i norrasverige. Fins ett foto av katarin hansson i Bollnäs som heter huldran…den bilden fångar samma känsla, men den är lite väl fotochoppad för att nåupp till din nivå 🙂
  Tack jonna 🙂

  Reply
 80. Per Asp Bölen Junsele

  Vilka bilder säger det igen en vacker dag kommer vi att kunna köpa dina bilder eller tavlor på Buckovskis auktioner och då kan jag säga att henne känner jag

  Reply
 81. Karin

  Att få se dina bilder Jonna är en lisa för själen. Så otroligt vackra och genomtänkta. Det syns och känns att du lägger ner hela din själ i ditt fotande. Jag kan sitta och drömma/njuta i flera minuter av dem. Jag har en känsla av att framöver så kommer ännu fler att kunna njuta av dina bilder genom stora utställningar, både här hemma och utomlands.
  Tack kära du för allt du ger mig
  Ps. Längtar till Lucia. Då brukar jag sätta mig framför Tv:n med varm choklad och lussebulle och titta på din luciafilm. Den ger mig den rätta känslan av Lucia. Så otroligt vacker ! Ds.

  Reply
 82. Eva

  Fantastiskt stämningsfulla och konstnärliga!!! Man förstår vilken prestation och passion som ligger bakom. Älskar att du “marknadsför” den vila, energi, kraft och inspiration man kan få i naturen och att naturen är vidunderligt vacker. Naturen är verkligen ett sätt att “komma hem”. Idag behövs verkligen motvikter och kontraster till alla annan yta och det vi tror är viktigt. Du gör verkligen en insats genom din blogg. Det är härligt att varje dag bli påmind om allt det vackra som finns och som du visar varje dag i bloggen. Det bygger på längtan och drivkraften att själv ge sig ut i skog och mark.

  Reply
 83. Jenny

  Bilderna är helt fantastiska! Jag är ett stort fan av John Bauer och tycker verkligen du har återskapat samma känsla i dina bilder som han har i sin konst. Magiskt!

  Reply
 84. Emma

  Du är så fantastiskt duktig Jonna! Jag hoppas att du vågar söka till Liljevachls igen. Jag fastnade framförallt för sista bilden, men även de andra är otroligt bra. Är imponerad av hur du lyckas komponera bilderna, själv vara med på dem och få så fantastiskt ljus. För att inte tala om historierna bakom som du berättar <3 Ta hand om dig och fortsätt fotografera! Kram

  Reply
 85. Gunilla

  Fantastiskt vackra och magiska bilder!
  John Bauer är en gammal favorit, roligt att du “hittat” till honom.
  Intressant dröm…
  Och den sista bilden är väldigt fin i färgerna!
  Fortsätt skapa, det gör du bäst : )

  Reply
 86. Stefan

  Om man får ge konstruktiv kritik, och en förklaring (som jag kan känna) varför du inte blev antagen, så är det att bilderna är för hårt redigerade. Det ser mer ut som tavlor än fotografier vilket det lätt kan bli efter några timmar i light room. Jag förstår att det är det som är hela meningen. Du tar jättefina bilder. Tro mig, jag gillar allt du gör. Finast var John Bauer tolkningen där du sitter vid kärnet. Sjukt fin o bra jobbat. Men jag tror bildernas känsla skulle bli mer intentsiv om dom inte var så redigerade. Jag skulle vilja se din kamera med ett riktigt grymt objektiv, nu snackar vi något i 20-30 tusen kronors klassen och så samma kompositioner igen. Jag är bergsäker på att du kan lyckas med bilderna ÄNNU bättre än du redan gjort.

  Reply
 87. Mats Andreasson

  Tack för att du ger oss möjlighet att följa dig på din fantastiska resa genom livet, otroligt förtrollande bilder och Bauers målning har alltid varit en favvo. Liljevachls får man nog försöka flera ggr innan man blir utagen, jag kom med på andra eller om det var tredje försöket så på´t igen bara.

  Mats (som oxå vill bo och leva som du! 🙂 )

  Reply
 88. Anna

  Alltså JONNA!!! Det är helt makalöst!!! Jag vet inte vad jag ska säga. Jag är förstummad! Tvivla aldrig nånsin på din talang, för den är helt uppenbar! Jag har läst din blogg i några år nu och detta är nog de foton som berört mig mest, det är helt otroligt. Tack för att du delar med dig!

  Reply
  • Anna

   (visade fotona för min 6-åriga dotter, och hon blev helt tyst och betraktade bilderna länge, innan hon sa drömmande: “det är en prinsessa som bor i den skogen, mamma… En vacker prinsessa…”)

   Reply
 89. Maria Björkman

  Hela du är magi, Jonna. Du är som en av de änglar som omger mig! Din blogg, din livsstil, ditt förhållningssätt och inte minst dina bilder sticker ut i bruset, jag är så glad att jag hittade dig!

  Reply
 90. Olle K

  Tack för att ha fångat naturens poesi och magi i dina bilder. Det är inte ofta man det så väl skildrat. Jag har också alltid varit fascinerad av John Bauers bilder.

  Reply
 91. Johanna Larsson

  hittade till din blogg idag. har läst massvis med inlägg under min lediga dag idag men inte kommenterat något. sen läste jag hela detta långa inlägg och så tänkte jag att jag måste ju skriva något. så otroligt vackert, bilden men också dina ord. du är verkligen modig som är så personlig och sann. det ger mycket att läsa ska du veta, och jag blev ännu gladare över att jag ska få vara i skogen i helgen. du beskriver den där magiska kontakten med träden, stenarna, mossan och vattnet så alldeles precist. det var väl egentligen bara det – TACK.

  Reply
  • Jonna Post author

   Hej Malin! Tusen tack för att du skrev detta!
   Något måste ha hänt när jag flyttade över bloggen till ett nytt webbhotell, så bilderna försvann. Jag har nu laddat upp dom igen!
   Hoppas du ser denna kommentaren! 🙂 Kram

   Reply
 92. Pingback: Min outfit till Finest Awards | Jonna Jinton

 93. Lililayne

  These pictures are so beautiful! Thank you for sharing your pictures and your life with us. You inspire me to learn more about photography and maybe start taking pictures of my own. You create a magical world everytime you snap a photo.

  Reply
 94. Pingback: En magisk morgon | Jonna Jinton

 95. Susanne Gustafsson

  Dina bilder är så fantastiska, så magiska så det finns inte ord!! Och att de är på riktigt och inte bara photoshoppade är idag väldigt unikt! Du har utan tvekan något väldigt speciellt! Kram o lycka till! <3 Susanne

  Reply
 96. Anonym

  Olá jonna jinton eu sou um fã seu e admiro muito a sua simplicidade e o modo de vida que você escolheu para viver e neste lugar tão isolado e bonito para viver e eu confesso que é o meu sonho também de viver em um lugar parecido como edte. Eu vim lhe dizer que adoro assistir os seus vídeos no YouTube e admiro muito a sua pessoa e a qualidade de vida que atualmente você tem um forte abraço ae e seja feliz. ?? ???️??

  Reply
 97. ULysses brumatti

  Olá jonna jinton eu sou um fã seu e admiro muito a sua simplicidade e o modo de vida que você escolheu para viver e neste lugar tão isolado e bonito para viver e eu confesso que é o meu sonho também de viver em um lugar parecido como edte. Eu vim lhe dizer que adoro assistir os seus vídeos no YouTube e admiro muito a sua pessoa e a qualidade de vida que atualmente você tem um forte abraço ae e seja feliz. ?? ???️??

  Reply
 98. ULysses brumatti

  Olá jonna jinton eu sou um fã seu e admiro muito a sua simplicidade e o modo de vida que você escolheu para viver e neste lugar tão isolado e bonito para viver e eu confesso que é o meu sonho também de viver em um lugar parecido como este. Eu vim lhe dizer que adoro assistir os seus vídeos no YouTube e admiro muito a sua pessoa e a qualidade de vida que atualmente você tem um forte abraço ae e seja feliz. ?? ???️??

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.