Mitt emellan natt och morgon

Denna morgon var jag återigen uppe och vaken någonstans mitt mellan natt och morgon. När jag gick ut på en promenad med hunden var månen precis på väg ner bakom skogen och på andra sidan himlen syntes en svag förnimmelse av en kommande gryning. Älskar den där tiden på dygnet. Morgonen blir så lång och det känns alltid som om jag får en så bra början på dagen när jag är vaken den tiden, även om det blir några timmars mindre sömn.
021901

Det såg helt magiskt ut när månen gick ned bakom horisonten. Som en solnedgång, fast med månljus istället. Lite mer mystiskt, svagt ljus.
021904

 

När jag kom in kokade jag lite mer kaffe och tände några ljus.
021902

Och satt framför elden en stund. Det bästa jag vet är att släcka ner alla lampor i köket så bara ljusen och elden lyser upp. Då blir det så mysig stämning och varmt, fladdrande ljus.
021903021905
Godmorgon allihopa ♥ Hoppas ni får en bra start på dagen och en riktigt mysig fredag! Kram på er!

37 Kommentarer på “Mitt emellan natt och morgon

 1. Jorma

  Morgonmys i bästa Jonna Jintonsk tappning 🙂 Vid “rätt” tid på månaden så har jag ganska fin utsikt på månens nedgång från min balkong. Får se till att fota nästa gång jag är vaken den tiden 😉
  Ha en fin fredag du också!
  Kram

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhh låter väldigt väckert med utsikt på månen från din balkong. Ja, jag ser fram emot att se dina månbilder nästa gång! 🙂
   Kram ♥

   Reply
 2. Ulf

  Det var en fördel på den tiden man jobbade natt ibland, att man fick uppleva gryningen.
  Håller med om att det är en bra tid på dygnet, på vintern är det ofta ett speciellt ljus.

  Reply
 3. Stu

  Early morning is the answer. I’ve also found the world seems better when up and about pre-dawn.
  Beauty pics you put up recently Jonna.
  Ha en bra dag.

  Reply
  • Jonna Post author

   Glad to hear you feel the same about that time. Yea i agree, early morning is the answer 🙂
   ♥ Thank you Stu!!

   Reply
 4. leif

  Jag sitter här med en kopp kokkaffe+ kanelbulle och myser.
  Sov dåligt tänkte på vilken huvudvärk jag kommer att få av att mönsterpassa Jonnatapeter i vardagsrummet.
  Nästa version av Jonna 3-D tapeter blir väl att Jonna tittar fram mellan träden och Kular. Då tar fredagsmys en annan vändning släng TV.
  Efter 5 år i Grundtjärn så får du ditt jobb förevigat på tapeter.Här i Stockholm kämpar folk ett helt liv och i bästa fall så får dom sin bild på ett frimärke men då är dom kung .Astrid L eller Valdner. Jag häpnar inför det du har gjort vad blir nästa överaskning.Hur långt kan du gå,du fotar naturen,målar och bloggar.kan leva på det.
  Ha en härlig dag överaska mera.
  Du är bäst jag är impad. det är jättetrevligt att läsa din blogg.

  Reply
  • Jonna Post author

   Men vilken härlig kommentar som gav mig ett stort leende! 🙂 Tack Leif för dina fina ord ♥ Kram

   Reply
 5. Marie

  Underbart. Vilken mysig morgon och vilket härligt sätt att börja sin dag på. Istället för som jag – väckarklockan brölar klockan halv sex. Jag segar mig in i duschen, borstar tänderna och klär på mig. Hastar därefter iväg med datorn under ena armen och väskan över axeln. Öppnar gallerdörren ned till betonggaraget och hämtar bilen. Kör i mörkret genom snöslasket i stan till jobbet och sitter framför min skärm på kontoret tills det är dags att åka hem samma väg igen. Skulle mycket hellre vakna mellan natt och gryning och kunna gå ut i den vackra naturen och fånga månnedgången och sedan komma hem och mysa framför brasan med en kopp te (tycker inte om kaffe). 🙂 Tänk om jag kunde byta liv med dig för en dag. Haha. Åh din blogg väcker verkligen drömmar!

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhh…förstår din känsla. Men så fint att du delar med dig av dina känslor kring det. Och är glad att bloggen kan väcka lite drömmar 🙂
   TAck för din kommentar. Kram på dig ♥

   Reply
 6. Sandra

  Häftig månbild,

  Gratulerar till tapeterna med dina bilder. Ska bli så roligt att få se hur de blir sen när de kommer ut. Så himla skön känsla det måste vara för dig 🙂

  Reply
  • Jonna Post author

   Tack så jättemycket Sandra!! 🙂 Ja det är verkligen en skön känsla. Som en lättnad.
   Kram på dig ♥

   Reply
 7. Sotaren

  Näver är alltid bra att tända upp med, själv fuskar dock ofta med diesel på sprayflaska, det är effektivt att få igång en brasa med fort. Är dessutom jättebra att rensa kaminens fönsterglas med! Bör dock göras ofta så att sot inte brännar fast. Det är så fint att se elden genom rutan och lyssna till den. Du uppvisar en imponerande självdiciplin med dina aktiviteter från tidig morgon, må jag säga. Det var vist en punkt på ordningen då du förre vintern gjorde förändringar i ditt liv? Du gör allting bättre och proffsigare nu, förändringen under 2015 var tydlig. Och snart kan man tapetsera med din sköna bildkonst. Kan man få signerade tapeter? 😉

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh tack vad glad jag blir att du märker förändring 🙂 Haha signerade tapeter 😀 Jajamen jag får väl komma och signera väggarna sedan 😀 ♥

   Reply
 8. Björn

  Jag gillar inläggen om dina tidiga morgnar. Själv är jag så morgontrött att jag blir kvar i sängen lite längre när jag får chansen. Tricket är kanske att gå ut så att man piggnar till.

  Reply
  • Jonna Post author

   Tack vad glad jag är att du gillar mina tidiga-morgoninlägg. Ja men jag är också morgontrött av mig så jag förstår mycket väl att du ligger kvar i sängen lite längre när du får chansen. Det gör jag ibland också. Kram på dig ♥

   Reply
 9. Carina

  Bara älskar din blogg Jonna ♥ den ger mig näring till själen med alla dina vackra o magiska bilder ♥ och ditt sätt att leva! Hoppas du får en bra dag, fina du ♥kram

  Reply
 10. Magnus

  Jag längtar till semestern då jag kan vrida mitt dygn så att jag kan få sitta på trappan med morgonkaffet och höra naturen vakna. Men det är inte helt fel att sitta inomhus med en brasa tänd och titta ut på regnvädret heller. Det är ganska mysigt det med.
  Stor kram!

  Reply
 11. Seisma

  Det här att det går att få ut mest från tidiga morgontimmar är nog helt rätt. Personligen är jag dock en paradox, för jag har svårt att komma i säng och svårt att komma ur sängen. Sover trots det inte mer än ca 6 timmar, problemet är att jag kommer i säng allt mellan 3 och 6 på morgonkvisten en tid då det är bäst att komma ur sängen och det känns som helt omöjligt att vrida tillbaka klockan 6 timmar och få andra rutiner. Får bara konstatera hur det skulle kunna vara och vad jag går miste om när jag ser på Jonnas morgonupplevelser.
  Bra jobbat med tapeterna och allt det andra du gör, du inspirerar och visar även att det går att komma igång att från grunden skapa något med bara sina tomma händer och det utan att behöva skuldsätta sig med miljoner. En sådan förmåga är dock inte förunnat alla att ha.

  Reply
  • Jonna Post author

   Älskar dina härliga o ärliga kommentarer ♥
   Jag känner igen mig i dig, jag har också svårt att komma i säng och svårt att komma ur sängen. Men jag försöker att få bra rutiner på dygnet även om det ibland blir så som du beskriver.
   Tack för dina fina ord. Kram på dig ♥

   Reply
 12. Alexander (farbror Sasha)

  Det som! Du kallar för “mitt emellan natt och morgon” heter på franska “mitt emellan hund och varg”. Är inte säker på hur det stavas, men kanske så “demis chen et lup”. Vår kände skald från 1800-talet Pushkin skrev i en dikt det som man kan tolka så här : Åh vad jag älskar denna stunden som heter mellan hund och varg, då fränder sitter kring bordet med en pokal vin och det hörs deras unga lögner” .

  Reply
  • Jonna Post author

   Tack för att du berättade 😀 😀 Mellan hund och varg, undrar varför det kallades så? 🙂 ♥

   Reply
 13. Stefan

  Hej Jonna , är ditt kaffe potten mycket vacker . Vilken modell är det ? Hälsningar Stefan
  (Google översättare 🙂

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.