43 Kommentarer på “När älvorna dansar

 1. Katta Bucketlife

  Jonna, vilka otroliga bilder! Nu längtar jag hem, till mina myrängar, vattendrag och skogar <3 Några dar till, sen är jag hemma. Som jag har saknat dimman i sommar, men nu verkar höstdimmorna komma. Så underbart!

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhh men tusen tack Katta!! ♥ Och vad underbart det låter att du äntligen ska komma hem till den vackra naturen!! Jag har också saknat dimman denna sommaren, det har varit få dimmiga kvällar och morgnar. Men har man tur så kan ju hösten komma med dimma nu 🙂 Jag håller tummarna.
   Kram på dig! ♥

   Reply
 2. Magnus

  Härliga bilder!
  Det låg dimma över ängarna här också när jag åkte hem från jobbet i natt. Det skapar onekligen en känsla av mystik. Och vackert är det!

  Reply
  • Jonna Post author

   Tack Magnus! Åhh ja dimma är så himla mystiskt o vackert. Får aldrig nog av dimma.
   Jag hoppas det kommer in lite mer dimma här snart också.

   Reply
 3. Ian

  Great pics, the one with the half moon would make a great poster. Also , you have so many good pictures I think you should publish a picture book (coffee table book) with some high quality pictures in , because my walls aren’t big enough for all the ones I like 🙂

  Reply
  • Cassandra

   Ja, en bildbok med alla dina fina bilder, Jonna! Det skulle vara så fint 🙂 Skulle stå högst upp på önskelistan!

   Reply
 4. Ingela

  Fantastiska bilder, och så märkligt – jag har funderat på att göra likadant! Jag antar att du haft lång slutartid och rört dig så det har blivit liksom genomskinligt som älvor… precis så har jag tänkt göra men aldrig kommit till skott. Och det är inte första gången du har haft liknande idéer som mig. Det är som att när jag tänker en grej så ploppar det upp på din blogg! Jag och min man har t ex så smått påbörjat ett “museum” i vår egen gamla lada, och typ en vecka efter att vi började med det förra året så postade du om ditt och Johans museum! Så märkligt.

  Reply
 5. Jacqueline

  Vilken magisk bildserie! ?? åh! Känner lite skadad men typ det första jag tänker är “som jag längtar tills jag kan röra mig igen”. Vill ut i naturen!

  Reply
 6. Anonym

  Though I’ll never get to see it in person your pictures give me a sense of wonder and peace. So beautiful,, thank you Jonna.

  Reply
 7. Lotta

  Hej och tack för en fin blogg!! Vid något tidigare tillfälle så berättade du att du spelat in ljud från väsen i dimmorna. Skulle vara spännande att få höra detta, tack på förhand! / Lotta

  Reply
 8. Floki

  Why do dreams and fairy tales wake up to life when the sun goes down ? Why do we hear the songs from the past when the sounds of all living things die down ?
  They are asking us for our attention. They are asking us for our acknowledgement and acceptance of their existence. They are asking us for our love. They are simply us asking ourselves to love and accept ourselves just the way we are, including everything: good and bad. Once we understand and embrace this request, we feel like “dancing the night essence through forests, mountains and swamps”.

  Reply
 9. Bysse

  Som jag hela tiden anat, Jonna är en älva.
  “…i natt är du bjuden av dimman till dans…”
  Magiska bilder!
  Kramar, Bysse.

  Reply
 10. Petra Olsson

  Finaste Du! Dina foton, dina texter får mitt ❤️ att sjunga. Du bjuder på magi och jag följer varje inlägg med glädje! ?

  Reply
 11. Leslie fowler

  I just love your blog and pictures and stories, I know our lives are more complicated then pictures or words can betray but your blog is magical. My husband and I got to fulfill a 6 year travel plan to Scandinavia last year and ever since I have felt a void in my soul. Wish I could move there and become a citizen, anyways your pictures and what parts of your life you so graciously share helps fills the void in my heart that formed when I had to leave Scandinavia.

  Keep it up! And thank you!

  Reply
 12. Mösstanten

  Ditt inlägg får mig att minnas min barndom när vi var ute och åkte bil och det var dimma i någon sänka bredvid vägen. ”Nu dansar älvorna”, sa mamma då. Sånt glömmer man aldrig.

  Reply
 13. Kim

  Hi, Im Korean. your photo, write, voice, it is all everything is really fantastic.
  im not good at English, so sorry ;(

  I love your Kulning. want buy CD.

  Reply
 14. fernando

  hello Jonna, beautiful photographs, very well made images, you have a lot of talent to capture things, I liked them very much, a hug for you and Johan, from a distance, Fernando.

  Reply
 15. Marc

  När jag jobbade sminkade jag mig på ca 15 min, resterande 15 gick åt till allt annat (åt frulle på jobbet pga gick upp så tidigt att jag inte kunde äta vid den tiden), så var också klar på ca 30-32 min. Som andra här skriver var det avslappnande, lyssnade på musik osv. Jag älskar smink. För mig är det ett sätt att uttrycka mig på ett kreativt sätt. Jag har aldrig varit bra på något annat kreativt (musik, måla, sjunga, skapa saker) men det här är jag bra på och det gör mig glad. Det handlar inte om att göra det för någon annan, även om jag uppskattar kommentarer som uppmärksammar att jag lagt ner tid och ansträngning bakom en look, på samma sätt som en konstnär har vernissage och visar sina tavlor, eller en musiker spelar in en skiva. Jag vill kunna leka med färger på en målarduk i 3D. Jag vill kunna få fram saker i mitt ansikte som inte syns annars, jag vill kunna framhäva mina ögon, kunna leka med dimensioner. Det handlar inte om att se snygg ut för någon annan, går utan smink hela tiden och har absolut inga problem med det. Känner baralåt mig, liksom? Man är varken en bättre eller sämre människa för att man har mer eller mindre smink. Man är däremot inte särskilt trevlig om man har ett behov av att påpeka vad någon annan ska göra med sitt ansikte.  gluten free diet

  Reply
 16. Sabran MH @TheDreamer

  Dear Jonna,
  I’m a writer myself and I think we have a very similar style. But I’m really amazed by your work. Please let me share this on my page.

  TheDreamer

  Reply
 17. Linda Moore

  Hi Jonna 16 generations ago on my fathers side of family they lived in Varmland Sweden then came to Americia most settled in mountain area’s so we had no clue now how beautiful the land is there or some of the lost ways it was so nice to get a look through your film and pictures thank you very much

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.