En stor dag

Hej mina vänner!
Åh vad skönt det känns med en ny vecka nu. Förra veckan var väldigt rolig och händelserik men också väldigt intensiv. Mycket jobb som skulle klämmas in i sista sekund och en hel del nervositet inför presentationen på IKEA i Sundsvall. Men sen också en massa fina stunder med både släkt och vänner. Och en hel helg i Övik med fest och middagar.
Jag kan säga att jag var helt slut igår kväll. Nöjd men trött.
Men nu är jag back on track!

Jag var ju i Sundsvall på torsdagen med Johan för att signera och avtäcka min tavla Snöstorp och vara med på Unboxing eventet. Det kändes så himla dumt att jag inte la upp ett inlägg här om det på fredagen men jag hann helt enkelt inte. Vi skulle fara till Övik strax efter lunch och på förmiddagen skulle jag och Frida flytta kvigorna här i Grundtjärn till en annan hage, och det kan alltid ta lite tid. MEN, jädrar var roligt det var denna gången när jag kände att Stjärna verkligen förstått och lärt sig att följa mig.
Jag cyklade framför och Stjärna sprang efter mig med resten av de 16 kvigorna. Den känslan var helt oslagbar! Jag önskar så att jag hade kunnat filmat på något sätt.

Men i alla fall, jag tänkte visa er några bilder från i torsdags när jag var med på IKEA’s event och avtäckte tavlan! 
Det var faktiskt första gången jag såg den i verkligheten. Det var en märklig känsla. Även om jag visste att den var enormt stor så kändes den ännu större i verkligheten. Som en helg vägg! Och det är väl tanken med den också, att det nästan ska bli som en fototapet som man fäster på väggen.
Jag höll ju till på min absoluta favoritavdelning Ram & Bild och klockan 17 skulle jag “avtäcka” tavlan och dra bort draperiet och sedan signera den. Min kontaktperson Kristin som var med och höll i själva Unboxing eventet var på plats och höll i taktpinnen!

När tavlan var avtäckt var det dags att signera den! Något som jag var lite nervös för! Det där med att signera när det verkligen gäller, det är lite läskigt. Man vill ju verkligen inte förstöra något med en signering som gick åt helskotta. För tro mig, det kan hända haha. Ofta innan jag signerar en tavla eller en fotoprint så övar jag innan så jag verkligen får in flowet. Men det gick bra! Tur!
Det var en fantastiskt rolig och givande dag på IKEA i Sundsvall. Jag fick så otroligt fint bemötande av personalen där och jag fick träffa så många fina människor, både bekanta och nya! Jag kände mig alldeles upplyft och varm i hjärtat när jag och Johan sedan åkte hem igen. En dag jag kommer minnas! ♥

58 Kommentarer på “En stor dag

  • Jonna Post author

   Åh men tack Rania! ♥ Åh hade så gärna träffat dig!
   Hoppas vi får tillfälle att ses snart. KRAM på dig ♥

   Reply
 1. Gabriella

  Hurra så vacker den är!
  Åh älskar också den gröna koft~ish klänningen.Vart är den ifrån ?❤️?

  Reply
 2. Jennifer

  Alltså SÅ stort! Snacka om life goal. Förstår att det var lite nervöst att signa – jag hade aldrig fixat det, haha! Bra gjort <3 Och tavlan är hur vacker som helst.

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhh men tack Jennifer!! ♥ Haha skönt att fler förstår det där nervösa med att signera saker 😀
   Och tack, så glad att du gillar tavlan. Kram på dig! ♥

   Reply
  • Jonna Post author

   Åh men vad kul o höra det! Ja det var en hel del folk 😀 Man stod och pratade med någon nästan hela tiden under timmarna som gick, så det var roligt. Ja det var några som köpte den på plats 😀
   Kram på dig! ♥

   Reply
  • Jonna Post author

   Ja superkul verkligen! Ja man är inte riktigt van att vara ute på event sådär. Men verkligen kul att träffa så många fina människor ♥
   Kramar! 🙂

   Reply
  • Jonna Post author

   Åh men tack! 😀 Det är ett foto, men det ser nog ut lite som en målning faktiskt 🙂
   Kram på dig ♥

   Reply
 3. Lina

  Dina kläder, alltså! ;D Wow, varifrån kommer den läckra gröna “rocken”? Är ofta Mori Girl över dina utstyrslar. =)

  Reply
 4. Illianas

  Åh är så ledsen att jag inte kunde vara där! Var till och med i Birsta men jobbade såklart hela eftermiddagen och kvällen ?
  Tavlan är otroligt vacker ut! Så häftigt att få se en av sina bilder i ett sånt format ?
  Förstår att det var nervöst med signeringen, jag hade aldrig fixat det. ? Dina kläder är helt underbara! Vart har du hittat den gröna klänningen/koftan? Du verkar alltid hitta kläder som passar dig så himla bra ??
  En stor kram till dig! ?

  Reply
  • Jonna Post author

   Men åhhh vad roligt det hade varit att få träffa dig!! Visste inte att du till och med jobbade i Birsta. Men förstår att det är svårt att komma loss när du jobbade hela eftermiddagen o kvällen. Jag hoppas det kommer fler tillfällen när vi kan ses 🙂 ♥
   Klänningen/koftan är från http://www.boohoo.com
   KRAM på dig fina du! ♥

   Reply
 5. Valerie

  Dear Jonna:
  That is a beautiful thing to see! Through all of your struggles your light shone, and you never became defeated. Now, more light shines!
  God and the Universe have helped you manifest the life that you want, and your innermost dreams. For it starts with us. We are really spirit held in a temporary housing. Everything that we need, or want, can happen. This is what I wish for you: love to light your days, good health, endeavors that you enjoy, creativeness, a feeling of wholeness. And then happiness comes, and with it strength for difficult times, which, as the physical part of our being, we have at times. Blessings on all of you, as you reap what you have down.????

  Reply
  • Jonna Post author

   Aww thank you so very much for your wonderful comment Valerie! ♥ Yes I aso feel that the universe have helped me to manifest all the things I want. I think of that everyday, that we, only ourselves, can create what we want in life. These years have really given proof that it all works. And I am so very, very thankful for all the wonderful things coming into my life.
   Thank you soo much for your kind words. That means so much.
   Lots of love to you!! ♥

   Reply
 6. Britt- Marie

  Å, ett jättestort och varmt Grattis till dig, du så fina! En så vacker tavla! Jag önskar att jag hade haft möjlighet att ta mig till Ikea den där dagen, men jag har svårt överhuvudtaget att ta mig någonstans. Men nog hade det varit så roligt att få träffa dig i verkligheten, krama om dig, och se den vackra tavlan i verkligheten. Men livet är som det är….Jag förstår om du är väldigt trött och tagen nu efter allt som du varit med om på senaste tiden…försök finna lite tid och ro för för dig själv. Kram från mig!

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhh tack så jättemycket Britt-Marie! Ja åh vad roligt det vore att få träffa dig och krama om dig!
   Vad tråkigt o höra att du har svårt att ta dig någonstans. Jag hoppas du kommer må bättre och att det kommer fler tillfällen att ses framöver.
   Och tack för dina fina, värmande ord och din omtanke. Kramar ♥

   Reply
 7. Sandra Junhammar

  Alltså wow, tavlan är verkligen så vacker! ♥ Kan förstå nervositeten inför signeringen, vore ju lite jobbigt att slinta med pennan liksom. Skönt att det gick bra!

  Och koftan/klänningen var verkligen superfin på dig, älskar färgen! ♥ Hoppas att du och alla andra får en riktigt härlig kväll. Kram!

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhh tack så jättemycket Sandra!! Så roligt att du gillade den. Haha och ja det var skönt att signeringen gick bra 🙂
   Och tack, vad roligt att du gillar koftan/klänningen. Blir alltid lite nervös när man ska klä upp sig inför event o sånt, vet aldrig vad jag ska ha på mig haha 🙂 Men vad glad jag blir att du tyckte det var fint!
   Kram på dig!! ♥

   Reply
 8. Evy

  Dina fototapeter är bara sååå fina. Denna tavla är väl ett av de motiven?
  Angående att filma då du cyklar – har du ingen liten action- kamera? Går ju att fästa på huvudet. Har sett film från de som åker skoter så borde ju funka påcykel också då 🙂
  Kram från Evy

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh men tack så jättemycket Evy! Ja detta var ett av motiven för fototapeterna innan ,men eftersom det skulle bli en IKEA-tavla så var vi tvugna att ta bort den från Photowall kollektionen.
   Ja jag har faktiskt en gammal GO-Pro någonstans. Oftast när vi flyttar korna så är det så intensivt och man måste vara så himla fokuserad så då glömmer jag bort det där med att filma. Men Go-Pro är ju ett jättebra tips! 🙂
   Kram på dig! ♥

   Reply
 9. Fanny

  Wow så häftigt att få vara med om, verkligen superkul och hoppas ditt fina foto pryder många hem framöver 🙂 Så synd att jag inte var hemma och kunde kika förbi, det hade varit minst lika spännande för mig också 😉

  Reply
 10. Christiane

  Congratulations, Jonna!

  To have something so special recognized that will become known and available for purchase in many countries (mine, also) is a fine thing to accomplish. Your artistry has found a place in the world and will add to much calm pleasure in the lives that it touches. That picture is a ‘healing’ picture of calm beauty, and as such, will be a ‘blessing’ to those who are fortunate enough to have it in their homes. Wonderful that this is happening! 🙂

  Reply
  • Jonna Post author

   Aww thank you Christiane for your beautiful words. I am so glad you feel that way about that picture.
   That is really what I hope for. That it will bring a calm feeling, and healing for the people that will have it in their home.
   Lots of love to you! ♥

   Reply
 11. Magnus

  Det måste kännas häftigt att få se sin egen bild på det där viset. Och att den sen skall säljas av ett företag som är verksamt över större delen av världen. Svindlande tanke!

  Stor kram!

  Reply
  • Jonna Post author

   Ja det är verkligen en svindlande tanke! Tror inte det någonsin kommer gå att ta in helt och hållet.
   STOR kram till dig Magnus ♥

   Reply
 12. Lars 8463

  Gomorgon Jonna
  I går morse, på väg till kolarkojan.
  Var tjärnen, spegelblank dimma.
  Så tavlans tysta storlek, en vägg.
  Blir dörren till betraktarens inre.
  Undra om andra hör, det jag hör.
  Grattis till den upplyfta värmen
  i ditt hjärta!

  Nästa år kan vi kanske få se Stjärna
  på Cykeln?!
  Provade du rösten? kändes?
  Såg en liten serie, sex delar
  som nu finns på SVT Play
  “Muitte mu – Minns mig”
  Ingen kulning, men med känsla.

  KRAM

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhh Lars så fint ♥
   Vad är en kolarkoja?

   Ja jag provade rösten, och den känns mycket bättre nu!! 🙂
   Sedan en vecka tillbaks har jag börjat sjunga igen. Äntligen!
   Och ÅHHH TACK för tipset om den där serien på SVT!!
   Jag såg din kommentar sent igårkväll och jag tittade redan på första avsnittet då.
   Wow, älskar jojk så det här programmet var mitt i prick. Är överlycklig att det finns flera delar kvar att se.
   Tack tack tack!!
   KRAM ♥

   Reply
   • Lars 8463

    Hej finis!
    Kolarkojan är en kopia på en koja
    som kolaren bodde i vid kolmilan.
    Byggd av min pappa, bror och jag.
    Delvis nedgrävd, stampat jordgolv,
    väggar av kluvna stockar, på utsidan
    täckt av jord och torv. På insidan
    sträva av sågsnittet. Två britsar,
    öppenspis och kamin. En koja.
    Fylld av minnen för alla sinnen.
    Doft och smak av kolbulle.
    Värme och ljus från spis och ljus.
    Ljudet av röster som inte längre hörs.

    Men när jag sitter på britsen,
    Med doft och smak.
    I ljuset från ljuset på bordet.
    Hör jag dom ❤

    Skönt att “höra” att din röst är bättre ❤
    Provat jojka, och med ett stämband
    blir den högst personlig!! Som du.
    TACK!!! själv

    Reply
 13. Gunilla T

  Grattis fina Jonna!
  Du är som tavlan lika vacker!
  Den vill jag köpa och så kul att ha ngt på väggen som jag vet att du har gjort!

  Fullt ös men oxå roligt med kossan Stjärna som följer dig och träffa släkt och vänner!

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh vad bra! Ja jag tror det tog ganska lång tid innan den kom till varuhusen. Men nu verkar den finnas ute på de flesta ställen i Sverige 😀
   TACK o kram! ♥

   Reply
  • Jonna Post author

   Hej! Nej det skulle jag inte kunna tänka mig att göra.
   Jag pratade faktiskt med Frida (bonden) om just detta, att vad gör man när den tiden kommer?
   Jag vill varken skicka henne till ett slakteri eller att hon ska bli kött. Jag vill bara….låta henne somna in och begrava henne (men det får man inte).
   Så hmm…jag vet liksom inte. Orkar inte ens tänka på den dagen.

   Reply
 14. AdrianaMG

  So happy for you Jonna!! If I see it here where i live, I’m going to send you a photo haha I hope they will sell it at every Ikea <3

  Reply
 15. Abki Mail

  Hade inte möjlighet att åka in till IKEA den dagen. Men gjorde ett försök att köpa tavlan den på distans och få den signerad. Fick till svar att den tjänsten hade dom inte.

  Reply
 16. Astrid Reisenberger

  Beautiful picture of pure nature! I really would like to bring this ‘nature’ into my house. Offcourse I can better be outside with nature but for the moments I can not…it’s perfect! 😉 You gave me the chance to do so. Thanks! X

  Reply
 17. Anne Chiang

  Congratulations! I love the purity of your voice and art. I hope Ikea would offer this as a poster so that people who can’t cone to visit the store can buy it and put up a piece of lovely Swedish countryside peace and calm in their homes. ?

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.