När man minst anar det

Det märks att dagarna är kortare nu. Under sommaren brukade jag komma igång på riktigt på kvällen. Först då var ljuset bra för att ge sig ut och fota och annat. Nu är det nattsvart ute vid nio tiden. Jag har verkligen inte vant mig vid det än. Men jag tycker om det också. Igår natt var det ett helt fantastiskt norrsken ute! Jag var ute med kameran förstås, så jag har några bilder som jag ska visa er sedan.

Idag har det varit en märklig dag. Rolig. Mycket nytt har hänt. En lite udda grej är att jag idag skrivit på en licensiering till världens största “viral media” företag. På morgonpromenaden med Nanook började plötsligt mail trilla in från hela världen. Olika företag som alla ville en och samma sak. Att jag skulle skriva avtal med dom, så att just dom skulle få rättigheter till att sälja och dela en video som jag gjort.

Jag höll på att vika mig av skratt. I flera år har jag skapat filmer. Vissa som jag lagt ner hela min själ och hjärta i. Men vilken video fick jag idag skriva avtal på och börja tjäna pengar på? NÄR NANOOK VÄNTAR PÅ KAKORNA PÅ BORDET. HAHA!
Den som jag la upp igår! Åh, internetvärlden är underbar. Knasig, men härlig på sitt sätt.
Jag är i alla fall nöjd! Det var en hektiskt dag med mycket mailande men nu är det klart. Det här triggar mig såklart att göra fler roliga videor med Nanook. Det är ofta jag tänker “Det här borde jag filma”. Så jag ska nog göra det. Det verkar ju uppenbarligen inte bara som om det är ni som gillar videor med Nanook i. Senast nu såg jag videon på Dailymail. Mitt lilla hjärta.
Han ska få många kakor framöver ♥

Nu ikväll har jag varit i skogen och filmat en intervju med mig själv som ska skickas vidare för ett eventuellt projekt. Jag har aldrig intervjuat mig själv och jag kan säga att det var första och sista gången. Det är väldigt svårt att prata naturligt. Jag slösade nästan upp hela minneskortet till kameran på feltagningar. Men tillslut så strunta jag i hur det blev och bara pratade på. Det får bli bra så.

Nu har jag nästan skrivit en hel roman här känner jag, men jag ville bara berätta om min dag. Nu ska jag koka lite kaffe, göra upp en eld och gå igenom lite mail. Sedan om jag hinner ska jag gå in i min ateljé och måla lite.

Ha en underbar kväll kära ni! ♥
090901

I kväll nere vid den magiska tjärnen. Ja, den är faktiskt magisk.
090805090804090803

20 Kommentarer på “När man minst anar det

 1. Ulf Olsson

  Jonna!
  Du överträffar dig själv gång på gång med dina bilder numera. Du är definitivt värd alla framgångar!
  Keep up the good work!
  /Uffe

  Reply
 2. Johannes

  Håller med föregående talare. Dina bilder har varit väldigt levande och vackra sista tiden, vilket de ju brukar vara men senaste veckan har du knäppt otroligt läckra bilder och verkligen överträffat dig själv!

  Reply
 3. Tomas.

  Va kul! Hm en viss likhet med din vinnar bild då. Det är inte kanske den man tror på som berör mest. När jag ser de andra bilderna på dig så tänker jag att det är konstigt att fler än fjällräven inte har dig som modell. Tänker på Nanook nu i kalendern, vilken härlig bild det är. <3

  Reply
 4. Magnus

  Så han har blivit stora killen nu och börjat jobba och dra in kulor till hushållskassan! Bra att du hjälper matte Nanook! 🙂

  Dina bilder alltså! Så fina med så mycket stämning och känsla i.
  Sov gott där uppe i stugan i skogen!
  Stor kram!

  Reply
 5. Ramona

  Vad skoj att just den videon blev vald 😉 Tycker den var jättehärlig.
  Vilken mysig tjärn, jag tycker dom är lite kusliga på ett sätt med, vet inte varför.
  Hoppas du får en fin dag <3 Kram

  Reply
 6. Fanny

  Men vad härligt! Åh så roligt, tänk som du säger, när man minns anar det… lilla Nanook 🙂 Jättefina bilder!
  Javisst jag har inte heller kommit in i att det blir mörkare, men det är bara att vänja sig, det blir lite mysigt också 🙂
  Kram

  Reply
 7. Christoffer B

  Det var ju till och med på första sidan på dailymail igår! Vad coolt. 🙂 Men sådär är det ju, internet älskar katter och hundar! Passa dig, snart blir väl Nanook mer känd än dig om det fortsätter såhär!

  Reply
 8. Gabriella

  Åh som jag önskar jag fick vandra dessa skogar av magi <3 Du är en inspirerande själ Jonna! Och jag väntar på din kurs i Stone balance 😉 stor varm kram <3 <3 <3

  Reply
 9. Jos

  Djur som jobbar och tjänar egna pengar till brödfödan är ju alltid trevligt. Haken är bara att det är ägaren som får skatta för inkomsterna och även göra avdrag.
  I know som får sköta firmakatten och ordna alla hans krav. Han jobbar bara när han har lust annars är det tvärnobben. Det går inte fjäska och truga. Trots han är väluppfostrad och dresserad uppför han sig ibland som en bortskämd rockstar med krav på bästa service. En katt dessutom med röstresurser som talar om vad han vill är inte alltid lätt att hantera.
  En snäll och foglig hund är lättare ha göra med. Eller vad sägs? Uttröttad efter en lång dag har jag kommit i säng efter midnatt. Halv sex är katten garanterat uppe var morgon och om jag har glömt fylla på käk i hans rostfria matskål är jag illa ute. Han stoppar bara ned ena tassen i den och drar matskålen över köksgolvet. fram och tillbaka. Service!!! Jag får inte en chans, det är bara att lyda.
  Djur är kloka och mat har högsta prioritet.

  Reply
 10. leif

  Min katt tjänar inga pengar än men är fin på selfis iallafal.Han vill nog bli fotomodell. Han försörjer sig som musjägare och är billig i mathållning..tjuväter gärna all mat som står framme och låtsas som ingenting. I no nothing. Finns det fisk i den där idylliska tjärnen då skulle han bosätta sig vid stranden…. https://www.youtube.com/watch?v=TJTqR1t7Nsg

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.