Novembermörker

Jag hoppades få en klar himmel ikväll när månen just nu är extra nära jorden och därför större än vanligt, men himlen är täckt av tjocka moln och det snöblandade regnet yr i vindarna. Men ljuset från månen lyser ändå upp i mörkret och skapar en mystiskt stämning som bara november kan skapa.
111401111404Månen lyser upp som ett suddigt klot genom molnen.
111406111405Det är något speciellt med november. Trots att december egentligen är den mörkaste tiden på året så känns november så mycket mörkare. Så mycket kargare och så mycket råare. Övergången mellan höst och vinter. Men jag tycker om att se alla varma ljus från fönster och skenet från lamporna på rödmålade stugor i de mörka skogarna. De skapar ett vackert kontrast. Mörker och ljus. Kyla och värme. Mystik och trygghet.
111402Det blev inga fotoäventyr ute med månen i natt. Men det känns ganska fint att få njuta av kvällen här inne också. Är säker på att många andra är ute och fotar den där himlen är stjärnklar.

Vill passa på att tacka för era jättefina kommentarer på förra inlägget. Både jag och Johan blev så berörda. Tack älskade ni ♥
Ha nu en underbar kväll! Stor kram

16 Kommentarer på “Novembermörker

 1. Lindan

  Ja…det var synd att det blev molnigt….Men håller vi ut tillräckligt länge så kommer nästa supermåne 2034 (tror jag det var..;) )!
  Hade också hoppats på lite månbilder (var uppe i natt flera gånger och yrade ut på balkongen för att se om molnen skingrats…Men tyvärr låg de som en tjock filt över staden).
  Har i alla fall utnyttjat månkraften med en stämningsfull månmeditaion…Så nu är jag laddad med månkraft! 😉

  Vilken fin bild på dig när du stod där vid fönstret..Det var något med stämningen som grep tag i mig… <3

  Sov gott nu sötnosar! 😀

  Kram från Jönne!

  Reply
 2. Lovisa

  Jag håller helt med dig, det är något så rått och kargt med november, på nåt sätt tänker jag mig december som mycket ljusare fast det inte är så. Kanske för att jag föreställer mig alla juleljusen och den ljusa snön. Jag har tidigare aldrig gillat november, men på senare tid har jag börjat se det vackra i månaden. Jag gick hem från jobbet idag i hopp om att få se supermånen, men det var molnigt här med, och så värst stor verkade den inte vara i alla fall, haha! Men en mysig kvällspromenad blev det i alla fall. Ha en fin kväll!

  Reply
 3. Alan

  It is cold and rainy here tonight also and I was hoping to take a picture of the moon. Last night coming home from my brothers house it was so bright outside you could have read a book.

  Reply
 4. Martina

  Här där jag befinner mig är det varmt. Igår körde jag luftkonditioneringen i bilen på väg hem från jobbet!
  (Lite norr om San Francisco.)
  Men det är mörkt när jag kommer hem vid 6 tiden på kvällen. Det ser så mysigt ut hos dig, men jag minns när jag var hemma sist i Stockholm, (6 år sen) så var jag där precis så här års, och det var mörkt redan halv 4. Jag tyckte det var jobbigt, fick lite klostrofobi känslor faktiskt. Undrar om jag skulle kunna klara av att bo i Sverige igen hela året. Det är nu 45 år sen jag flyttade som 11 åring….men jag längtar SÅ mycket efter Stockholm!

  Reply
 5. Magnus

  Här är det både dimma och regn så att se någon måne är inte att tänka på. Inte ens en liten gnutta månljus syns utan det är kolsvart ute. Synd, men då får jag sova istället för att gå ut med kameran i natten så alltid något positivt. 😀
  Stor kram!

  Reply
 6. Missy

  Have candles lit here in Michigan, too. Can finally see that large beacon of a moon over the trees. No lights needed outside tonight!

  Reply
 7. Janet Doane

  What an exquisite photo of you at the window in the candlelight. It took my breath away! The light, the shadows, your skin, the drapery of your blouse and the curtains against the dark window with the candle shining, looked to me like the most beautiful painting. xo

  Reply
 8. Mia

  Vilka underbara fina kort. Älskar ljus och mörker kort.
  Här var också moln och regn ivägen för månen. Den lös inte ens igenom. Men jag var uppe natten tills i går och fick några foton på månen. Så lite stolt som en tupp är jag. Kram

  Reply
 9. Emma

  Vilka fina bilder! Tycker att den här tiden på året känns väldigt tung, det är så mörkt och jag har så svårt att få energi till saker o ting. Men du lyckas ändå fånga det fina med den här tiden i dina bilder.

  Reply
 10. Hanna

  Jättefina bilder som alltid! Du inspirerar till att vara sig själv och att det går att leva ett enkelt liv nära naturen om man vill.

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.