Så vackert att det gör ont

Jag har haft en himla tur som fått uppleva en alldeles magisk vinter mitt i allt jobbigt som hänt. Det är i naturen jag hämtar kraft, energi och inspiration, och förra veckan behövde jag det mer än någonsin. De senaste två veckorna har varit väldigt kyliga. Över -25 grader den mesta tiden. Som vanligt har det varit kämpigt med värmen inomhus, men det har jag knappt tänkt på, eftersom det ute har varit ett magiskt vinterland.

Varje dag har jag klätt mig riktigt varmt för att gå ut och andas in lite iskall vinterluft och uppleva naturen i rimfrost. Det har verkligen betytt så mycket för mig att få vara omgiven av allt det här vackra. Ibland har jag nästan tappat andan när jag tittat mig omkring. Det är så vackert att det nästan gör ont.

012820
012707012702012710012706012703012709012711012705
012704012719

24 Kommentarer på “Så vackert att det gör ont

 1. Henry

  Oh Jonna – O.M.G.! bara öppna din blogg…
  och …örblev my breath away !!!! WOW!
  Sådana vacker, magiska bilder!
  Tack, tack så mycket!! ♥

  Reply
 2. Johan G

  Jonna, helt fantastiska vyer! Vinterlandskapet ger en särskid dimension som vi sörlänningar så sällan får uppleva. Ďet är få som ser, och ser den enorma storhet som detta vidunderliga landskap skapar. Jag känner en stolthet att få vara en del av att, på mitt sätt, få värna och utveckla denna fantastiska natur som vi begåvats med, även om det är i södra Sverige. Låt Sveriges gles oçh landsbygd få det utrymme som den förtjänar.
  Genom Din blogg och dina bilder är Du vår absoluta drottning för att skapa förståelse hos allmännheten vilken storhet som vårt land har.

  Reply
 3. Sofie

  Vilka underbara bilder – så som jag lärt mig förvänta mig av dig! Vad skönt att du får behålla den vackra vinterkylan, här nere har vi bara slask och regn, regn, regn.
  Jag undrar var man kan få tag på den vackra klänningen i första bilden?
  Tack för en härlig blogg!

  Reply
 4. Nicklas

  Ja visst har det varit kämpigt med att hålla värmen de dagar det varit så kallt! men det är det värt bara man får uppleva de här underbara vinterdagarna tror det är den vackraste vintern sedan jag flyttade upp hit! Underbara bilder Jonna :)<3

  Reply
 5. Ulf

  Jag gillar vinterlandskap som är “svartvita”, alltså även om dom är fotade i färg… du fattar vad jag menar. Var en fin sån där i mitten.

  Reply
 6. Magnus

  Det ser ut så som jag minns vintrarna från när jag var en lite kille. Snö, kallt och rimfrost i träden! Kan det bli vackrare på vintern än så?
  När vintern ser ut så där tycker jag också att det är helt underbart, men den gör sällan det mer än ett kort ögonblick här nere. För några dygn sedan var det -19 på natten när jag åkte hem från jobbet. Natten till idag var det +7 och regn. Vintern kom över en natt, blev kvar en vecka och försvann sedan på ett par dygn. Det är det som gör att jag ogillar vintern numera. Att det inte blir någon riktig vinter utan den “velar” fram och tillbaka.
  Ha en fin dag i vinterlandet!
  Stor kram!

  Reply
 7. Sofia Unge

  Magiska vackra natur! Du fångar att så vackert på bild. I Göteborg har allt smält nu, det kom plusgrader och det kom regn och sen borta haha. Innan var det SNÖKAOS, ja för det hade kommit strax under 2 dm snö på kort tid hahaha. En kompis som går på universitetet här sa att skolan stängt en dag pga snön. Det är förrädiskt med snö, hörrni! (ironisk)

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.