Slutet var i alla fall bra

Vilken dag. Pust.
En sådan där dag när all tycks gå fel och jag bara springer från det ena till det andra. Jag skulle in till Övik idag på eftermiddagen och skyndade mig för att försöka hinna med listan med alla måsten jag behövde göra innan jag åkte. Jag hann bara hälften. En timma ägnade jag åt att leta bilnyckeln som varit borta i en vecka. Jag har haft reservnyckeln under tiden men den är utan batteri så jag kan bara öppna bilen genom låset på dörren. Jag hittade inte min borttappade nyckel nu heller så jag fick nöja mig med reservnyckeln. Men när jag skulle åka hade jag slarvat bort den också, trots att jag höll i den någon timma tidigare. Jag var redan försenad och sprang runt som en tok i huset och stökade ner något fruktansvärt medan jag letade efter den.

Jag sprang upp på övervåningen och stannade upp när jag såg tre högar med bajs på heltäckningsmattan. Jag blängde argt mot Nanook och sa “MEN vad har du gjort?!”. Jag tittade närmare och insåg att det där inte var Nanook. Det där är Nayeli. Vad har hänt nu?! Hon som är så renlig av sig och helst vill gå ut istället för att gå på kattlådan.
Jag hade så bråttom att jag inte hade tid att klura vidare på det. Inte ens tid att städa upp det. Jag tänkte att det kunde ju inte bli värre än vad det redan var så då kunde jag lika gärna plocka upp det när jag kom hem.

Jag hittade nyckeln tillslut på golvet under ett papper och kunde äntligen åka iväg. Trodde jag.
Återigen hade jag nästan soppatorsk i bilen så jag skulle tanka den med en dunk bensin så jag klarade mig till Myckelgensjö. Då hittade jag inte tratten till dunken så jag kunde omöjligt få bensinen in i hålet. Så jag bara åkte. Det var så lite bensin kvar att mätaren inte ens kunde mäta hur mycket. Det verkar som om jag alltid lyckas med detta. Som om jag omedvetet älskar att köra bil utan att veta om jag kommer fram eller inte. Men jag tog mig fram och det pyste av vakuum som blivit när jag öppnade tanklocket. Men vilken lättnad.

Sen körde jag vidare mot Övik och var där några timmar. Träffade en kompis, åt mat och tittade på en teater. Det gick ganska smidigt, förutom att jag spillde en väldans massa matfett på mina brallor när jag åt och jag luktade matfett resten av kvällen.
När jag sedan ska starta bilen och köra de nio milen hem så plingar det till en massa i mobilen. Hmm?
“VILKET NORRSKEN!!! HELA HIMLEN”. Flera folk skriver från olika delar av Sverige och antar att jag är ute och fotar det magiska norrskenet som till och med syns nere i Örebro.
VA? Regndropparna slår mot bilrutan. Här fanns inte ett tecken på norrsken.

Jag suckar djupt. Jag är i Grundtjärn 99% av min tid. Och så lämnar jag en kväll för att åka in till stan och då kommer tydligen tidernas största norrsken. Vad är oddsen?

Men jag skyndade mig inte hem. Jag körde sakta, och såg att ju närmre jag kom Grundtjärn desto mer stjärnklart blev det. Vid halvelva- tiden var jag äntligen hemma. Det var fortfarande norrsken ute så jag sprang in snabbt och bytte om till varma kläder och gick sedan ut med Nanook, och kameran.

Efter en lång dag med massa konstigheter så fick jag i alla fall se det stora norrskenet. Det var förmodligen inte lika starkt som det var tidigare på kvällen, men väldigt vackert ändå! Hela himlen var täckt. Jag andades ut och tänkte att det var skönt att dagen var över, och att den trots allt fick avslutas på ett magiskt sätt.
100801

42 Kommentarer på “Slutet var i alla fall bra

 1. Johan

  Oj… Vilken dag… Stackars… Jag hade en dålig dag idag jag med, men din lät då mycket värre. Du hade en sån där dag som jag brukar kalla för en “Murphys Dag”, du vet Murphys Lag, lagen om all jävlighet. Det kanske inte går helt åt skogen de dagarna men de där “små” sakerna är där och testar en hela tiden och när man klarat sig för förbi ett hinder så dyker genast nästa upp. Ibland brukar jag undra om det är ett sätt för universum att visa en något. Antingen att testa eller härda en, eller kanske ha ett sätt att säga “Gör inte det du tänkt göra.” Som om tecknen upprepande finns där hela tiden för att berätta att man är på fel spår. Som i ditt fall nu så verkade det vara någon/något som tyckte att du skulle vara kvar hemma istället. Tur att allt slutade bra och att inget större missöde inträffade.

  Själv hade jag en sån dag då energinivån låg på minus. Än hur jag försökte att hålla mig positiv så var det svårt att stanna där. Vet inte vad som var fel, brukar sällan känna mig så “nere” utan någon större anledning. Försökte mig på saker som kanske kunde muntra upp mig, men det var bara att glömma. Så det tog inte lång stund efter att jag kommit hem och gjort bort det man måste göra, att jag bara la mig på soffan för att somna ifrån allt… Jag vaknade nu och insåg även att jag “missat” norrskenet ute. Dock ligger jag nu i sängen och kan se både stjärnorna och norrskenet från mitt sovrumsfönster. Så lite glad är jag i alla fall. Hoppas morgondagen är fylld med bättre energi.

  Tack för en fin bild, Jonna, och sov så gott..

  Reply
  • Johan

   Aldrig sett ett liknande norrsken… Normalt brukar man se som att det dansar eller flammar, men nu ser det mer ut som att det “blixtrar” sig fram, som en rymdstorm eller man kan nästan tro att det sker ett väldigt krig där borta bland stjärnorna. Häftigt är det i alla fall.

   Reply
   • Jonna Post author

    Ja jag brukar också tänka att om allt går fel sådär så kanske det är ett tecken på att man är på fel väg 🙂

    Vad märkligt att du hade en sådan “nere” dag. Jag undrar om norrskenet kan påverka oss människor på något sätt? Det är ju enorma krafter och man vet ju aldrig om det sätter oss i obalans på något vis. Kanske om man är extra känslig? Eller så försöker jag bara hitta en anledning till varför vi hade så konstiga dagar 🙂

    Ja jag håller med, det var ett väldigt annorlunda norrsken! Jag såg också det där “blixtrandet”. Helt otroligt!

    Reply
 2. Christoffer B

  Herregud vilken dag! Men, slutet gott, allting gott? Det är nog som föregående talare skrev, allt jävlas på en och samma gång, så då kanske det dröjer ett tag tills det kommer en sån dag igen istället. Kanske är meningen att det samlas på en enda dag så det slipper uppstå massa mindre missöden varje dag? Man kan ju hoppas. Jag hoppas du får sova gott och länge iallafall! Kram..

  Reply
 3. Magnus

  Vissa dagar är bara sådana! Då är det bara att “gilla läget” för om man försöker extra mycket att få saker och ting att fungera så blir det oftast bara ännu värre. 😀
  Hoppas att du får sova gott och vakna till en ny dag som är mer samarbetsvillig!
  Kram!

  Reply
  • Jonna Post author

   Ja det är verkligen helt sant. Det är bara att “hänga med” och inte försöka göra motstånd eller försöka fixa det 🙂 Då blir det bara mer kaos 😀

   Reply
 4. Stu

  Yeah our clouds cleared around midnight, aurora still going now.. although not so high in the sky from here 😉
  Just what you need after a pile of shit on the floor day 🙂 Think sometimes cats know when you are stressed or in a rush and do ‘shit’ to make you give them attention and distract you from what you are trying to do, it’s like – stop that, pet me, chill out, breathe, relax, ok now you can go! 😉

  Reply
 5. Annica

  När vi äntligen får ett rejält norrsken här hos mig så blir jag ändå besviken. Från byarna runt om kom bilder på fina gröna sken. Det vi såg över vårat hus var bara ljus…inga färger alls, men det var verkligen stort, över hela himlen 🙂 Tur att din dag fick ett trevligare slut.

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhh men du jag håller med! Eller det var en viss stund där på kvällen när norrskenet var väldigt färglöst. Det täckte hela himlen men det var bara som ljusa moln i princip. Men det blev mycket grönare senare såg jag 🙂

   Reply
 6. oe

  Ja, man hur ju hört om dessa struliga tanter med sina innestängda djur och kattbajs överallt 😉 Sista stadiet innan demensboendet öppnar sin famn 🙂

  Reply
 7. www.carloine.blogspot.com

  Det är underligt hur allting ska bråka på en och samma gång, men att avsluta en dag med norrsken är det bästa som finns. Igår fick jag för andra kvällen i rad njuta av det dansande norrskenet. Det som var konstigt var att det började redan 21:00 (finsk tid) så jag kunde gott åka ner till sjön för att fotografera utan att vara rädd att mista god nattsömn.
  Hoppas denna dag blir bättre för dig, Jonna! 🙂

  Reply
 8. Yohanna af Skovde

  Vilken dag! Det brukar tack och lov inte kunna blir värre dagen efter. Hoppas vi 🙂 Jättefint norrsken! Bor utanför Skövde så antar bara att det aldrig kommer så långt söderut men Örebro ligger ju inte så långt härifrån!

  Reply
  • Sofia

   Har du facebook så kolla in sidan Norrsken, där ger dom ofta rapporter om var i landet man kan se. Senaste tiden har det gått att se långt söderut, Göteborg, Gotland och ett gäng andra platser!

   Reply
 9. Bella

  Jag fick också massa sms av kompisar som såg “så mycket norrsken att de aldrig hade sett så mycket norrsken” men här ute på vischan där jag bor så syntes det bara pyttelite. Kompisarna som bor i stan full av lampor såg norrskenet. Fattar ingenting :p

  Reply
 10. Micaela

  Åkte ut en bit utanför Visby för att kolla på norrskenet. Tyvärr var vi lite sent ute och missade toppen, men vi fick se himlen lysa vackert grönt i alla fall. När jag stod där uppe på klippan vid havet så tänkte jag faktiskt “undra om Jonna är ute och fotar” då jag fick höra av min kompis att det långt norrut i landet tydligen hade otroligt vackert norrsken.

  Reply
 11. Sofiw

  Haha, jag skrattade så mycket när jag läste ditt inlägg, för du påminner så mycket om mig själv.
  Jag har tappat bort min bilnyckel så många gånger och kört otaliga gånger med lite bensin.
  Min bensinmätare fungerade inte i min förra bil och det var alltid ett lotteri om jag skulle komma fram eller inte.
  Tillslut lärde jag mig att höra och känna när bilen ryckte till, då kunde jag köra 2 mil tills det var slut 🙂
  Omedvetet känns det lite spännande. Som om man är lite wild and crazy, lever on the edge – fastän att det är jobbigt.
  Härligt att du fick ett bra avslut på dagen. Tack för att du delar med dig.
  Kram Sofie från Sundsvall.

  Reply
  • Jonna Post author

   Haha vad roligt! 🙂 Ja det är knäppt det där med bensinen. Det är ju lite spännande samtidigt som det är jobbigt 🙂
   Kram!

   Reply
 12. Ida

  Oj vilken dag! Var det” kanske Frankenstein” du kollade på?:) jag var också där, men då missade jag uppenbarligen dig, synd^^)

  Reply
 13. Vivvis

  Jag åkte från Ö-vik ca 19.30 igår kväll. Det var svårt att köra pga det vackra norrskenet över nästan hela himlen. Stannade bilen ett tag för att riktigt njuta av det. När jag kom hem stod jag ett bra tag och beundrade fenomenet innan jag gick in.

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhh kan tänka mig att det var svårt o köra om man såg norrskenet! Jag tror det var väldigt stort just den tiden på kvällen 🙂 Mäktigt!

   Reply
 14. Tove

  Oj, jag har så svårt att tänka mig dig stressad, men jag blev nästan stressad själv av att läsa texten! Men skönt att du fick en fin avslutning.

  Reply
  • Jonna Post author

   Haha jasså. Ja men du har lite rätt där. Jag tycker verkligen inte om stress och är inte särskilt stresstålig. Men ibland är det oundvikligt. Jag brukar ändå ha lätt för att få sådana dagar när allt kör ihop sig 🙂

   Reply
 15. Pingback: Å min lilla blogg, du är tillbaka! - WIKIPEDIA - DIN TASS I CYBERSPACE!

 16. myranzz.me@gmail.com

  Hahaha! Vilken galen dag! Ibland fattar man verkligen inte hur precis allt kan köra ihop sig och bara “bråka”.
  Men du fick ju ordning på allt och ett fint avslut!
  Tack igen för din härliga blogg dina fantastiska bilder och att jag får dela ditt liv!
  Kraam ? ? ?

  Reply
  • Jonna Post author

   Ja det verkar bli sådär ibland! Märkligt 🙂
   Och tack för dina fina ord!! <3 Kram på dig med!

   Reply
 17. made bymary

  Hahahaha, alltså jag skrattar högt! För..ja vad ska jag säga. Det där är jag i ett nötskal. Virrig, spiller alltid och lyckas med det som ingen annan lyckas med. The story of my life! Svärföräldrarna har ett stående skämt om hur lång tid det tar innan jag kommer spilla ut kaffe/läsk/vin/annat valfritt flytande ämne på deras köksbord/duk osv. Det händer alltid någon gång varje gång vi är där på besök. 😀 Skönt att man inte är ensam. Och bilderna, helt magiska. Grät lite inombords över att det inte syntes över Sthlm där jag bor… :'( Men förhoppningsvis nästa gång <3

  Reply
  • Jonna Post author

   Haha 😀 Vad roligt o höra att du är sån också!! 🙂
   Åhh ja jag får hoppas att ni får se lite norrsken i Stockholm snart!
   Kram <3

   Reply
 18. Rebecka

  Till och med till Örebro? Vi hade det till och med nere på Gotland ?
  För övrigt, tänkte höra när dina målningar kommer ut på din hemsida, så fina är dem!

  Reply
 19. Henrique

  Fantastiskt! Jag har inte sett Norrsken sen jag bodde i Kiruna:) O tänk att ikväll/natt ska man tydligen kunna se norrsken här över Göteborg!:) Håller tummarna för att molnen håller sig borta:)

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.