Stilla dagar

Det är något väldigt speciellt med mellandagarna. Just tiden mellan jul och nyår är den tiden på året som jag känner att jag kan slappna av som allra mest. Det är nog den enda tiden på året som jag tillåter mig själv att känna mig helt och hållet ledig, därför att jag vet att största delen av befolkningen också gör det. Och så lägger sig all stress och spänning som fanns inför julen med alla beställningar som skulle skickas iväg i tid och alla måsten som skulle hinna göras. Efter julen känner jag bara ett enormt lugn och jag vet att jag får ta det riktigt lugnt ända fram till nyår.

Och det är så himla skönt. Allt bara känns så overkligt mysigt och jag kan bara sitta i köket med tända ljus, en julmust och vacker musik och bara fullkomligt njuta av stillheten som är.

Ja, dagarna mellan jul och nyår är bland de bästa dagarna på året tycker jag. Hoppas ni också känner ett riktigt skönt lugn nu efter julen och att ni får några riktigt härliga dagar. Tusen tack för era underbara julhälsningar. Ni gör mig så himla glad! ♥

122703 122704

27 Kommentarer på “Stilla dagar

 1. Helene

  Hej Jonna!
  Jag håller med dig! Dagarna mellan jul och nyår är lugna och goa inga måsten!
  Min undran är om fikonet sitta själv på nyår också? Vi har två hundar som inte gillar smällare och det gör att vi alltid sätter deras välmående i första hand.
  Jag önskar dig ett riktigt Gott slut och ett Gott nytt år! Jag är så glad att jag fick nys om dig så att jag kan följa dug!
  Dina bilder gör mig lycklig?
  Kram Helene

  Reply
 2. Tommy Sjölund

  Hoppas du släcker ljusen i fönstret efter du har fotat, blir nervös när jag ser gardinerna så nära, var försiktig, vi vill ha dig kvar.

  Reply
 3. Per Asp Bölen Junsele

  Jo det är frid i sinnet men sen vet man att man ska ut i skogen i mellandagarna och jobba nu har vi ju 18 minus och det ska bli kallare säger dom så elda på du så det inte fryser sönder för dig

  Reply
 4. ISA

  jag ÄLSKAR känslan man får av att gå in på din blogg.. det ger sånt mys! och så härligt liv du valt att leva. Kravlöst <3

  Reply
 5. Jos

  Med hundar som ogillar fyrverkerier (de blir skräckslagna) går det väl checka-in på något flygplatshotell för kring flygplatserna är det förbjudet med fyrverkerier. Alternativt bege sig till någon avsides belägen och lugn avkrok uppe i de norrländska skogarna.

  Katten som har bättre hörsel med sina fladdermusöron verkar inte vara särskilt brydd. Han vet att en del himlaskådespel bullrar mer än andra och allra minst låter praktfulla norrsken. Han brukar hänga i fönstret och kolla allt. Ute är det just nu -10, dvs. inte läge för gå ut.

  En skott- och fyrverkerirädd hund känner vi. Det märkliga är om hunden är ensam kan man se hur rädd den är och lider. Men om katten är närvarande är det snarare tvärtom. Ungefär som om kattens närvaro har en gränslöst lugnande inverkan och de busar.

  Reply
 6. Lena - gott för själen

  Hej Jonna!

  Hittade hit efter att jag lyssnade på Better Bloggers-poden med dig. Sen har jag plöjt din blogg i omgångar. Kan inte sluta läsa och titta. Heeeelt fantastiska bilder och fina tänkvärda texter. Lucia-filmen rörde mig till tårar. Så vacker och stämningsfull film! Du är verkligen en förebild på många sätt!

  Önskar dig ett gott slut och ett gott nytt år!

  Kram Lena
  http://gottforsjalen.se

  Reply
 7. Magnus

  God fortsättning Jonna! Här är det också lugnt och stilla. Tyvärr gör vädret att det inte är speciellt lockande att gå ut, och jag längtar verkligen efter att få komma ut på en riktig långpromenad. En sån där som gör att man blir riktigt skönt trött i hela kroppen! Fick i alla fall ett par timmar i skogen och längs stranden på Juldagen då det för en gång skull varken regnade eller blåste, men jag hoppas det kan bli fler tillfällen att komma ut och röra på sig innan ledigheten är över för den här gången.
  Stor kram!

  Reply
 8. Kattas Betraktelser

  Att vara ledig och göra saker i sin egna takt är alltid skönt dock är julen också ruschig om man har en nära familj och många vänner. Vi har haft huset fullt med vänner och familjer och det ger en näring och glädje.

  Reply
 9. Mikael

  Instämmer helt med din beskrivning av mellandagarna. Man kan bara andas och om man ändå råkar göra något arbetslikt så är det inte lika jobbigt eftersom man inte behöver göra det egentligen 🙂

  Reply
 10. Lina

  För en tid sedan beställde jag din vackra kaffekoppstavla och i förrgår fick min brors fru den i julklapp. Hon blev superglad och den fick genast hedersplatsen på deras vardagsrumsvägg. Så nu hänger en Jonnatavla i ett litet hus i Smålands djupa skogar 🙂

  Reply
 11. solweig

  Precis Jonna, mellandagarna är som “fredade” genom att alla andra har så mycket att stå i. Man kan bara vara själv i sin egen takt.

  Jag intar Stugläget. Tänder Fotogenlampan och Ljusen. Lyssnar på radion (P1).

  Noterade idag att Dagsljuset återtar makten över mörkret, om än i snigelfart. Men riktningen är utpekad. Det BLIR LJUSARE!

  Ute är det tyvärr “snorhalt” (ursäkta uttrycket).

  Njut Jonna av Mellandagarna!

  Reply
 12. Blinka Lilla

  Så sant! Det är lite som om en kommer in i en svunnen tid. Affärer som är stängda i Stockholm till och med (inte allt för många dagar, tyvärr) Men en väldigt härlig tid..
  Fina bilder som alltid <3

  Reply
 13. Jarl

  Du har ju rätt!
  Jag slutar aldrig att förundras över hur en så ung människa som du kan rymma så mycken klokskap.
  Tack för 2015 Jonna!

  Reply
 14. Hanna

  Fantastiska bilder! Visst är det lugna dagar. Jag har samtidigt ångest, det har jag alltid den här tiden på året när ett nytt år snart tar sin början och jag verkligen lämnar grejer bakom mig.

  Reply
 15. Katta - Bucketlife

  De bästa dagarna på hela året, tillsammans med nyårsdagen och midsommardagen, när en vet att allt har stannat upp och är jättestängt i resten av världen. GIllar särskilt att vara ute tidigt och ha världen för mig själv lite på just nyårs- och midsommardagen.

  Ha det fortsatt mysigt och ledigt 🙂

  Reply
 16. Tony

  Jag är för första gången på din blogg/fotosida och har bara scrollat ned en bit på bloggen… och jag måste kommentera och säga vilka fantastiska och levande bilder du visar. Toppen!
  Du har just fått en följare 🙂

  Reply
 17. Sofia Unge

  Vet du, Jonna. Jag fick en kamera av mina föräldrar och jag blev så himla glad för min gamla gick sönder för ett bra tag sen och nu kan jag äntligen fota igeeeeen! Synd bara att vi inte får så mycket norrsken här i Uppland så att jag kan öva på att fota det haha.
  Kram!

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.