Stjärna min stjärna

För inte så längesedan så fick jag ett otroligt fint paket på posten. Det var en pastellmålning av min ko Stjärna, som konstnären Sandra Brunnström gjort. Jag hade följt hennes Instagram ett tag eftersom jag såg att hon hade påbörjat den här målningen av Stjärna. Och sen skickade hon originalet till mig. Så otroligt snällt! Även om jag hade fått sett en bild av det färdiga resultatet på Instagram så blev jag ändå helt rörd av att få se den i verkligheten.
Titta, det är ju verkligen Stjärna! In i minsta detalj. Hon har till och med fått med hennes själ på något vis. Jag förstår inte hur man bär sig åt att göra något så vackert. Det ser ut som ett foto! Nej, till och med ännu vackrare och mer detaljrikt än ett foto. Så fantastiskt fint. Det är en ära att få rama in detta och hänga upp på väggen. TACK Sandra! ♥ Gå gärna in och titta på Sandras andra vackra alster på hennes Instagram.
Efter att jag hade öppnat paketet med den vackra målningen så började jag ju såklart att sakna Stjärna helt galet mycket. Så jag bestämde mig för att åka till gården en sväng och hälsa på henne.
Min älskade Stjärna som blivit så himla stor. Hon kom lunkande så vackert när jag ropade hennes namn. Och nu har hon fått komma ut i en hage så att hon kan njuta av vårvintern och den friska luften.
Jag önskar jag kunde berätta för henne om den vackra målningen som Sandra gjort. Tänk vad glad hon skulle bli om hon förstod hur omtyckt hon är. Inte bara av mig, utan av så många andra också. Av er ♥
Nu längtar jag så otroligt mycket tills snön har smält och gräset börjat bli grönt, så Stjärna kan få komma hem till Grundtjärn igen och springa på ängarna. Jag ska absolut filma den stunden som hon släpps fri ute på ängen. Det blir nog ett riktigt lyckorus!

Åh, nu saknar jag henne så mycket igen! Ska nog åka och hälsa på henne en sväng till nu i veckan.

Hoppas ni har en superfin måndag allihop! KRAM på er! ♥

25 Kommentarer på “Stjärna min stjärna

 1. Dixi Wonderland

  Härligt att hon får komma ut även på vintern och målningen var så himla fin 😀 Hade en bloggläsare som ritade av mig och sedan skickade hem originalet. Det var det finaste som någon gjort, blev så rörd! Hoppas att någon skulle vilja rita av min älskade vovve Bonzo också 🙂

  Reply
 2. Inger Vestin

  Vad fantastisk fin teckning och vad snällt av henne att skicka den till dig. Stjärna är en verkligen en fin och ovanlig kviga. Hon har väl inte blivit ko än ☺
  /Inger från Övik

  Reply
 3. Luna (Wilma)

  Really beautiful work, I told you last week I could see you walking around with star?Luna (Wilma)

  Reply
 4. Angelica

  Men ååh, vilket vackert porträtt av Stjärna! Så otroligt detaljrikt gjort, riktigt fint. ❤️

  Reply
 5. Cathy

  Beautiful drawing of your beloved Star! It really captures her essence in her eyes and when you look at it, it will be like she is near to you even when you can’t make it to visit the farm… How much fun it will be when she and the other cows return to graze in their summer meadows!
  Sorry I have been silent for a while. So glad you are feeling more energized and congratulations on the beautiful jewelry launch! All the best for a prosperous Spring!???????

  Reply
 6. Anonym

  She’s lovely! I wonder what she’s thinking when she sees you and feel that she is so loved!

  Reply
 7. Magnus

  Hur är det ens möjligt att teckna/måla så sanslöst naturtroget? Oerhört imponerande!
  Härligt att se att Stjärna och hennes kompisar får komma ut i snön och friska luften och inte tvingas stå inomhus hela långa vintern.

  Nä, nu är det dags att komma i säng!

  Reply
 8. Sandra Brunnström

  Så vackert skrivet Jonna! Tack ❤️ Jag är verkligen så glad att du gillar porträttet! Jag har provat alla möjliga tekniker inom målning och teckning under årens gång och äntligen hittat hem med pastellpennor. ☺️
  Stjärna var en fantastisk modell med sina unika färger och kloka ögon ❤️
  Kramar!

  Reply
 9. Lars 8463

  Gomorgon finis!
  Zooomade in Stjärnas öga.
  Sandra
  Verkligen VERKLIGEN FINT!!!
  Med levande ögon och lurviga
  björnöron ❤

  Gräset är alltid grönare
  på andra sidan snön.
  Så jag tror att jag förstår
  hur du längtar.
  Tills ni båda kan springa fritt.
  Undra om Stjärna lever i nuet
  på samma sätt som Nanook?
  Eller om det finns ett speciellt kvignu?

  Jag tror hon förstår
  När du berättar
  med tonfall och pussar.
  (och lite gotta)

  KRAM

  Reply
 10. Sofia

  Hej Jonna!
  Du har kanske fått den här frågan förut, men jag undrar om du fortfarande äter kött efter att ha träffat Stjärna?

  Tack!

  Reply
 11. Anonym

  Men otroligt vilket vackert porträtt, så levande. Verkligen duktig konstnärinna! O kvigan hon är ju så underbart vacker! Jag tror sällan jag sett en så underbart vacker ko. Annars älskar jag ju highland cattles så mycket. De är också så otroligt underbart vackra. jag undrade just när du skulle skriva om Stjärna och där kom det. 😀

  Reply
 12. Anonym

  Ni ser så kära ut både du och Stjärna. Det riktigt lyser om er! Akta Johan blir svartis! 😉

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.