There’s an endless road to rediscover

Hej på er allihopa!

Det är måndag och jag befinner mig i studion igen och tittar ut över ett regnigt aprillandskap. Jag hade tänkt ta några bilder idag men insåg sedan att jag glömt mitt minneskort till kameran hemma. Just nu när jag jobbar mycket här i studion så blir det ofta att jag både glömmer grejer här, och glömmer grejer hemma. Eller att jag tänker “Nja, jag ska nog inte fota något idag” och lämnar kameran, och sen när jag är här så får jag feeling att fota lite. Jag får nog helt enkelt lära mig att ta med mig alla grejer hela tiden.

Vad har ni gjort i helgen? Själv har jag varit här en del, och sen bara tagit det lugnt hemma.
Åh, vad det gjorde ont i hjärtat på mig i fredags när jag fick höra nyheten om att Avicii (Tim Bergling) gått bort. Jag reagerade så oväntat starkt, och blev uppriktigt ledsen. Det kändes så fel på något vis. Som om det inte skulle ha skett. Vad är det som händer just nu? Det känns som väldigt många artister/skådespelare gått bort det senaste året. Och det gör så extra ont när det är någon som är så ung. Någon som precis börjat livsresan. Någon som skulle få fortsätta skapa och skänka glädje till vår värld. Även om döden är en så naturlig del av vårt liv, så känns det bara så fel ibland.

Har ni förresten tittat på dokumentären om Avicii? Om ni inte gjort det, så rekommenderar jag det starkt.
Han sa så mycket saker som jag själv och säkert många andra kan relatera till. “Jag levde drömmen. Men det var inte min dröm“.
Jag tror att vi idag har en sådan stark föreställning om vad det innebär att leva sin dröm och vara lycklig. Mycket handlar om framgång, pengar, känddisskap och karriär. Det är så lätt att tro att allt blir bra och att lyckan kommer när framgången kommer. Senaste året känns det som om jag fått så otroligt mycket lärdom av hur saker och ting blivit i mitt liv, och insett att lyckan inte alls finns i framgången. Lyckan finns i det lilla. I det fria skapandet.

Jag minns så starkt hur jag förra sommaren insåg detta, mitt i all framgång med välbetalda samarbeten och stora jobb och allt annat jag de senaste åren hade drömt om att få uppleva. Jag var sönderstressad och längtade plötsligt till den första tiden i Grundtjärn, när jag knappt hade något. Men då hade jag tiden och friheten på ett annat sätt. Den stunden förändrade mig, och efter det så har mycket förändrats. Jag känner att jag just nu är mitt uppe i ett slags sökande, där jag samtidigt backar ur på en ny väg som jag började gå. Den kändes inte rätt.

Tim visade verkligen den här biten så bra, även om han fick kämpa så hårt eftersom att andra vägrade att lyssna på honom. Längtan efter att få hitta sig själv igen och hur viktigt det är att lyssna på sitt hjärta. Han fick gå den långa vägen, och kämpa emot maktgalna personer som bara ville tjäna pengar på honom och det gör så förbaskat ont i hjärtat att se. En otroligt gripande dokumentär, speciellt nu när han inte finns vid livet längre. Det ger det hela ännu en dimension.
Det är aldrig, aldrig värt det.

I lördags kväll när jag var i studion så spelade jag in en liten cover på en av hans låtar “Lonely Together”. En liten hyllningslåt till Avicii för all fantastiskt musik han skapat och för alla stunder av glädje jag fått när jag dansat och sjungit med i hans låtar.

Har Avicii’s musik haft en speciell betydelse för er? Har ni något fint minne ni vill dela med er av?
Min absoluta favorit låt är “Hey Brother“. Jag minns att jag hade frågat i ett blogginlägg för längesen om bra, inspirerande musik och då tipsade en bloggläsare om den låten. Den var ganska ny då.
Så fort jag hörde den så fick jag en så jäkla kick och energi. Jag använde sedan också den låten i en av mina filmer där man får se lite “bakom kulisserna” på när jag gjort lite olika filmer, och en massa blandade klipp från mina år i Grundtjärn. Här nedan kan ni se den om ni inte redan sett den.

Sänder er alla en stor kram och hoppas att ni får en fin vecka! Ta hand om er! ♥

50 Kommentarer på “There’s an endless road to rediscover

 1. Dixi Wonderland

  Jag blev fruktansvärt ledsen när jag fick beskedet. Har alltid tyckt om hans musik även om jag inte är något super fan. Det är konstigt att en person som man aldrig har träffat kan beröra en till tårar när man tänker på deras bortgång. Jag såg dokumentären om hans liv och det gjorde så ont i hjärtat att se hur personerna runt omkring honom värdesatte pengar mer än honom. Tänker så mycket på hans familj och vänner. Det är en stor sorg!

  Reply
 2. Iza

  Hey Brother är den låten som Albin introducerade för mig, annars har jag haft svårt för Avicii, faktiskt. Kanske för att jag inte ”fick” lyssna på den typ av musik och gilla den, det skulle vara hårdrock och metal. Men, tillslut lossnade den spärren och jag börjar uppskatta mer sådan musik. Jag gillar house, jag gillar metal, jag gillar rock. Jag älskar instrumental musik, inspirerande. VNV Nation, en klar favorit där. Liksom att jag tydligen gillar mycket tysk musik.. Har jag upptäckt.
  Jag älskade de ”nya” låtarna, without you, you be love, osv. Jag älskar dem, dem finns med i min redigera bilder lista. Och som så många andra sagt, det är tydligt att Tim inte mådde bra, i all karriär osv, hur de andra inte förstod. Så hemskt.

  Jättefin cover du gjort med, skulle vara lite kul om du gjorde hela låten? Eller gjorde du det? 🙂 Jättefint var det iaf. Ha en superfin vecka, och hoppas att den blir så som du önskar <3

  Reply
 3. Michelle // Daughter of the Woods

  Hey Brother also has a special meaning for me because I did a cover of the song for a video about my brother’s and my childhood when he turned 18.

  But all of his songs gave me strength and motivation durning my runs in the past, when I felt like I needed a bit of a kick in the ass when I felt down. It made me feel strong, like a warrior and cheered me up!

  It is so sad, that some people have to leave this earth in such a young age but they bring a message to us that life is unpredictable and short and we have to live our dreams, follow our hearts and appreciate every single second we get❤

  I already loved the video and music of your behind the scenes when I watched it a while ago. And again it brightens up this Monday!

  Lots of love to you, Jonna!

  Reply
 4. Åsa Wahl

  Jonna din hyllning till Avicii är så fin!❤
  Du är verkligen en förebild för unga människor. A
  tt våga följa sitt hjärta.
  Vi behöver fler som du.
  Tack!

  Reply
 5. Katarina Julin-Forssen

  Gråter när jag ser din hyllning!
  Hey Brother tycker jag om!
  Sköt nu om Dej!
  Varma kramar från oss på Erikslund nu.
  ( Junsele)

  Reply
 6. Jacqueline

  Åh så fint <3 blev också så himla ledsen när jag läste om Avicii. Hey brother är min favorit också, OJ vad den har gått varm! Den fick vara soundtrack till en film jag spelade in för länge sedan när jag bodde hemma i Dalarna och tränade hästar https://www.youtube.com/watch?v=p0wasOZWjLE blir så glad av den filmen än idag, trots usel bildkvalité 😀 <3

  Reply
 7. Ian

  So sad , “Behind the scenes” is one of my favorite vlogs and “Hey brother” one of favorite songs , totally changes the meaning now , fell happy and so sad at the same time, RIP Tim.

  Reply
 8. Anonym

  Den renodlade friheten är vist omöjlig att hitta, de flesta av oss styrs aningslöst in i inrutade, ofria liv för att dels överleva, dels kunna köpa glimtar av frihet. Jag saknar barndommens nästan krav- och gränslösa frihet, inte som den säkert var utan som jag har rekonstruerat den i minnet. Med tiden försvinner för många förmågan att riktigt vara fri, till slut tror man att en blank bil, utlandssemester, fina sommarstugor och en välkammat gräsmatta är höjden av lycka, men äkta, hållbar njutning finns som du säger i det lilla. Det gäller om att hitta den rätta balansen i livets ingredienser! Jag hoppas du hittar din väg!

  Reply
 9. Sandra Junhammar

  Så himla fint och klokt inlägg! ♥ Blev också genuint ledsen när jag hörde om Tim, det kändes så overkligt på något sätt (precis som du skriver). Din hyllning till honom var verkligen otroligt vacker!

  Kan också relatera till det här med att ”Jag levde drömmen. Men det var inte min dröm”. Tror det är lätt hänt att vi gör det som förväntas av oss, snarare än det vi verkligen vill. Att vi strävar efter materiell framgång och följer normerna, snarare än våra hjärtan. Vilket är synd!

  Det är nog därför som modiga människor, som du och Tim, är så himla inspirerande! För att ni lyssnar inåt och går er egen väg ♥

  Hoppas att du också får en fin vecka! Kramar

  Reply
 10. Illianas

  Älskade den där videon ihop med Hey Brother från första gången jag såg den. <3
  Har också lyssnat mycket på Avicii och sörjer verkligen över hans bortgång. Satt idag och grät medan jag lyssnade på hans låtar. Det är extra sorgligt när en så ung människa dör, han som hade hela livet framför sig. Det får en verkligen att tänka efter och jag uppskattar varje dag jag får vandra på den här jorden och njuta av allt livet har att erbjuda. Alla vackra norrsken, täta dimmiga kvällar och den första maskrosen om våren. Att se det lilla och glädjas.
  Kram <3

  Reply
 11. leif

  Det var tråkigt med Tims bortgång.

  Dan Tyminsk som skrev och sjöng in Hey Brother finns ju kvar att lyssna på.
  Liksom Aloe Blacc som gjorde Wake me up och sen blev blåst på kredden.
  Deras originalversionerna är också värd att lyssna på.

  ROCKBJÖRNEN ons 16 apr 2014
  Han skrev text och sjöng på Aviciis ”Wake me up”.

  Men Aloe Blacc fick inte kredd som gästartist på svenskens monsterhit.

  – Det var definitivt en överraskning, säger sångaren som nu fått en egen list­etta

  Reply
 12. Emma B

  Jag minns att jag tipsade dig om Hey Brother den gången du bad om en inspirerande låt. Och blev sen så glad när du använt den i en av dina videos 🙂 Den och wake me up är mina favoriter, bland flera andra. Jag har varit så himla nedstämd sen jag fick höra om Tim. Trodde inte heller det skulle ta så hårt som det gjorde, men som du säger så beror det nog på att det känns så fel. Har även gråtit lite när jag läst ditt blogginlägg och din tribute var så fin!

  Kram

  Reply
 13. Teresa

  Fint och tankvärt skrivet. Tänk om fler tänkte så. Att det stora finns i det lilla. Att lycka är att vara här och nu.
  Och vacker cover, så fint med dragspelet.

  Reply
 14. Mattias

  Without you är en av mina favoritlåtar. Den får mig att lyfta mig själv inombords. Är så oerhört tacksam för den låten och vad den gjort för min själ. Tack Tim. Tack för all den glädje du skänkt med din musik. Tack!

  Och tack Jonna för ditt blogginlägg och allt det du gör och skapar och som orden du förmedlar. Tack tack tack tack.

  Reply
 15. Olivia

  I can’t believe i never heard of Avicii until the day he died. Strange. RIP to someone so young, it’s hard to understand. I look forward to watching the documentary.

  Reply
 16. Marit

  Jag blev bestört och jätteledsen då jag hörde om Tims bortgång. Jag älskade speciellt låten Hey Brother, och det var DU som gjorde att jag lärde känna Avicii, tack vare att du hade använt den i vloggen Behind the scenens! Jag älskade låten direkt och köpte CD:n. Så fruktansvärt tragiskt att han dog så ung, vilken musikbegåvning han var. Jag är arg på alla de människor som gjorde att han inte fick leva SIN egen dröm!

  Reply
 17. Lindan

  Alltså, vilken helt fantastisk hyllning till Avicii…!! <3 Din röst är och din känsla är helt magisk!! <3 Så vackert!! Så sorgligt det som har hänt… 🙁 🙁 Hoppas han fått frid nu… <3
  Skriver på en dator som saknar "mellanslags-tangent", så därför blir detta mitt kanske kortaste inlägg hittills… :/

  Som vanligt är du klok som en bok, och självklart BÄST!! MASSA KÄRLEK!! <3 <3 <3
  Slut på meddelande. (miffo-dator!!)

  Reply
 18. Erika. F

  Så fint du sjöng Jonna!

  När jag fick se bilden av Tim. B. och det som stod där tänkte jag, det är inte sant, inte
  han också. Jag tyckte om hans musik. Kanske blev allt till slut alldeles för mycket för honom.
  Allt är inte guld som glimmar. (Ordspråk) Finns så många som också vill solar sig i glansen
  av en kändis och även tjänar pengar oavsett vem det gäller. Det där går hand i hand tyvärr.
  Människor spelar inkännande, sorgligt att det ska var så. Det gäller att styra in på den väg’
  man själv väljer och anser var den rätta.

  Det har som Jonna skrev, varit många artister/skådespelare som nu inte längre finns.
  Det är livets gång dit vi alla kommer en gång, oavsett hur vi väljer vägen dit.

  Reply
 19. Sofia

  Jag vet inte varför men jag blev (och är fortfarande) ledsen över att han dött, det är alltid sorgligt när någon dör men jag kände ju han inte så jag förstår inte varför det känns så stark.
  DET KÄNNS SÅ FEL. Att han dog är fel. Det var inte rätt tid. Det är konstigt det hela som att det inte var meningen som det blev fel i universum just då.
  Snäll duktig ung. Exakt lika gammal som mig faktiskt.
  Han och hans musik är saknad.

  Reply
 20. Lena Berg-Nordenberg

  Så kloka ord Jonna! Jag håller med Dig fullkomligt när det gäller jakten på framgång. Det är oerhört tragiskt att en sådan ung person med så enorm talang Tim Bergling, ska behöva gå den vägen när han istället skulle ha hela livet framför sig. Den svåra stressen som alltid är baksidan av stor framgång är fullständigt livsfarlig. Det har man lärt sig under åren. Det berörde mig djupt att han dukade under p g a det. Så fruktansvärt tragiskt och onödigt. Hans låt Wake me up är min favorit.

  Reply
 21. Mia

  Jag känner precis samma sak. Jag har inte kunnat släppa hans bortgång. Det skaver och trycker. Det känns så fel. Det är helt fel.

  Den här världen…

  Reply
 22. Anonym

  Det är så sorgligt när en artist som Avicii dör så tidigt.Han hade det inte lätt, framgångar kostade honom hans frihet.Du gjorde så fint hyllning till honom. Vi alla borde lära oss att ta det lugnt lite då och då och stanna av .Livet är värd mycket mer än att stress ihjäl sig. Många kramar till dig, älskade Jonna.

  Reply
 23. Anita

  Tim Bergling alias Avicii var tills igår helt okänd för mig. Nåja, jag har hört namnet men kände öht inte till hans musik eller något mer om denne unge världsberömde kille.
  När jag idag läste i kvällspressen vilka hans föräldrar var så insåg jag att jag var en av de första som såg den lille gossen när han föddes på Danderyds sjh en gång i tiden.
  Jag fick tips idag att se dokumentären. Ett tragiskt liv. Totalt crazy liv. Hoppas han fick frid.

  Reply
 24. Elin Kero

  Hey Brother är också en stor favorit hos mig. Den kom ut precis i tid med att jag började känna att jag såg ljuset efter mina år i depression. Jag minns hur jag satt i bilen medan det mörknade, på väg hem till min nya, första, helt egna lägenhet, medan den småländska naturen flög förbi mig utanför fönstret och låten gav mig så himla mycket energi och liksom.. jävlaranamma! ‘Det här är MITT liv’ liksom. Ett liv utan en massa människor som försöker tvinga mig att anpassa mig efter dem – en sådan frihet! <3

  Min andra favorit är Waiting for Love. Den kom ut den sommaren när jag träffade Filip och jag lyssnade på den som en galning. Så varje gång jag hör den, så är jag tillbaka i nervositeten, euforin och nyförälskelsen <3

  Det är så fantastiskt att så många har så starka minnen till hans låtar! Jag blev också betydligt mer tagen av hans bortgång än vad jag hade förväntat mig. Ännu mer efter att ha sett dokumentären, eftersom jag också känner igen mig väldigt mycket. Både i det här att leva drömmen, som inte var en dröm och i att stå mycket i centrum, fast jag egentligen inte trivs där. Och att ha en bild i huvudet och vara så noga med detaljer, medan andra tycker att "nu är du FÖR petig".

  Blir också ledsen när man ser hur alla pushade honom för sin egen vinnings skull. Önskar att någon klev fram och ba "helvete, klart du inte ska spela!"

  Reply
 25. Ella

  Så fin hyllning. Jag reagerade precis som dig, det känns verkligen fel… Han var för ung. Det var för tidigt. Usch vad jag gråtit… Må han vila i frid ❤⚘

  Reply
 26. Maja - Våga prata om psykisk ohälsa

  Vilket fint inlägg Jonna!

  När jag vaknade i lördags (tidsskillnaden till Nya Zeeland) och fick läsa nyheten så kunde hjärnan först inte koppla det, när det sen väl sjönk in vad som hänt så var tårarna ett faktum. Reagerade också oväntat starkt och grät från och till hela dagen medan jag lyssnade på hans fantastiska musik som är så fylld utav positiva minnen. Hans musik väcker så många känslor inom mig från stunder och perioder då jag mått så himla bra, när det känts som att man stått på toppen utav världen tillsammans med sina vänner och peppar varandra.

  Har starka minnen förknippade till så många av hans låtar, allt från början med Bromance till nyare Without You. Men närmast om mitt hjärta ligger Wake Me Up som ger så ofantligt mycket energi, låttexten känns lite extra och symboliserar så mycket glädje för mig.

  Jag hoppas att Tim har fått komma till en plats där han får leva sin musik som han vill, utan måsten och att ångest är något som inte existerar på denna plats. Tack för allt du gett oss, men även tack för allt du kommer att fortsätta ge oss med din musik som lever vidare med oss ♡

  Reply
 27. Anonym

  Hej! Fin hyllning. Jag känner som du. Vad är det som händer? Det är många som går åt nu. Jo det är väl alltid extra tråkigt när det är unga som borde ha hela livet framför sig som går bort. Speciellt när det är en stjärna som börjat lysa. Men men det är ju många musiker som gått bort i unga år, såsom Janis Joplin Jimmi Hendrix mfl. Livet tar o livet ger. Man får vara glad så länge man finns med och får uppleva saker både sorg och glädje.

  Reply
 28. Magnus

  Tim är inte den första, och säkert inte den sista heller tyvärr, som pressas över gränsen av personer som vill sko sig på någon annans framgång. Pengar kan ta fram de sämsta sidorna hos människor! Extra vidrigt blir det när det är en så ung person som drabbas. Tim är inte med oss längre men hans musik kommer att leva vidare i många generationer framåt. Vila i frid Tim.

  Reply
 29. fernando

  Hi Jonna, your video of homage to this young artist was very nice, he had listened to his melodies, but he did not know who he was.

  each person has its own history, its own reality, therefore, we must appreciate what is really important in life, not believe the story of being immortal, as we are living today, where a false image is given, where the hedonism, success and money is the goal of life, human life is too circumstantial, short and fragile, true happiness is in the discovery of itself, it is something too personal and pragmatic, but as this requires facing the own internal reality, it is a lot of work, then to forget the unrest of this feeling, we believe the false story of external images and their fascination…

  very nice article, I hope it helps us to reflect on ourselves …
  a hug from a distance, fernando.

  a poem by Atahualpa Yupanqui.

  At the top of the mountain, I stopped to rest,
  but I felt that I was leaving, without moving from the place …

  my eyes were lost in that immensity,
  and I forgot myself, from looking and looking …

  suddenly the voice of loneliness has asked me …
  If I was looking for heaven, and I answered, maybe …

  the sky is within one,
  and hell too …
  the soul writes its books,
  but none of them reads …

  sometimes one walks between shadow and light …
  in the face the smile and in the heart the cross…

  look for heaven in yourself,
  that there you will find it …
  but it is not easy to find it,
  there is much to fight …

  on lonely roads I started walking …
  on the outside, nothing was looking for, but inside, maybe …
  ——————————————————————————————–
  P.D. I apologize for my English, but I try certain ideas to try to express them as best I can, helping me with the blessed translator, although if you’re not careful, horrors appear, ha ha ha …

  Reply
 30. Paulina J.

  I have been reading your blog since year. You are so positive and cheerful person. Your blog gives me hope and improves mood. Good luck and greetings from south-east Poland

  Reply
 31. Birgitta

  Så fin tolkning du gör! Tack för att du lägger upp den, ha en fin vecka med snösmältning och allt som “vaknar” i naturen❣️

  Reply
 32. Anna S

  Hej Jonna 💕🌷. Ja visst såg jag dokumentären om Tim Bergling allas Avicii till och med 2 gånger😊. Alltså vilken grabb , blev helt besatt av hans liv och vad han åstadkommit. En sådan ödmjuk grabb tänk vad stor han var! Vilket resande och så all press på honom som kom och ja naturligtvis hade han svårt att säga nej. Usch gick hela helgen och bara tänkte på honom . När jag såg hans dokumentär så kändes det som om jag känt honom hela mitt liv😮. Blev helt förkrossad av att han inte finns med oss här på jordelivet idag ❤️. Jag tror att grabben helt enkelt var FÖR stor för livet. Han började sin karriär så tidigt bara barnet och sedan gick det så snabbt. När han sedan ville sluta så fick han med all säkerhet problem att hitta sig själv. Han hade sett typ allt och levt ett liv långt bort från vad vanliga människor förstår. På något sätt blev nog livet lite tråkigt samtidigt som han inte pallade med artistlivet pga ångest som inte är att leka med!!! Usch sörjer honom. Han var så fin våran Avicii ❤️ Kram Jonna ❤️

  Reply
 33. Monica

  Så tragiskt och sorgligt! Blev helt förskräckt när jag hörde det, måste vara fel tänkte jag. Tänker på dels vilken press han levde med att leverera ständigt, orka och alla pengaintresserade runt om men också hur han rent fysiskt inte verkade få ordentlig vård för det som orsakade smärtor i inre organ, så farligt med dessa smärtstillande mediciner att hantera själv. Ja igen, att han inte blev mer grundligt undersökt. Lider med hans föräldrar, vilket fasansfullt besked. En så fin kille!

  Reply
 34. Hanna

  Det är så obeskrivligt sorgligt med Avicii. Jag har tänkt nu ett par dagar att jag ska se dokumentären. Din hyllning är så fin! Mina tankar går till hans närmaste familj.<3

  Reply
 35. Jana Maria

  Dear Jonna, what a tragic and sad story. I did not know the music of Avicii so well and haven’t seen the documentary but the things I heard really inspire and I am sorry he left his life so early and feel for all the people he left behind. It is hard to understand why these souls chose this kind of leaving and what the purpose is. Your tribute is so beautiful. You are such a talented singer! It goes directy to the heart!! Thank you so much! Lot’s of Love and Light dear one!!

  Reply
 36. www.olgamagnusson.se

  Dina ord är oerhört starka när du talar om längtan tillbaka till dina första år i Grundtjärn; innan alla framgångarna…

  Det är DU och ingen annan (inte vi läsare) som äger ditt liv.

  ❤️

  Reply
 37. Anonym

  Nu en tid efter Aviciis bortgång har man ju via pressen fått ta del av familjens meddelande. … När man tänker på det, och hur utvecklingen verkar kunna bli tumultartad för en del artister, så ser det ut att finnas ett behov av någon slags organiserat nätverk av mentorskap inom artistvärlden. Det tycker jag att man borde satsa på. Världs- och bransch-vana artister som kan lotsa nykomlingar, för att kanske kunna förebygga sånt här.

  Reply
 38. Lotta

  Den där Behind the scenes videon är nog min absoluta favorit av alla dina videos 🙂 Den får mig att känna så mycket kärlek på något vis! <3 <3 <3

  Reply
 39. OR

  Hello Jonna, thanks for sharing so much.
  I wonder, how do you get the rights to use a song in a video?
  Do you ask the artist or do you use a website?

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.