Vaknar till en ny vecka

Godmorgon på er!
Efter en kylig och stjärnklar natt har nu solen gått upp och ny dag har vaknat till liv. Det är måndag, och vi har en helt ny, orörd vecka framför oss. Jag känner mig ovanligt pigg trots lite sömn och nästan inget kaffe. Det kanske var morgonpromenaden i soluppgången som gjorde det. Gav mig sådan där energi som varken sömn eller kaffe kan ge.

041101Det var inte ett moln på himlen så jag anade tidigt i morse att det skulle bli en vacker soluppgång, så jag tog ut hundarna och satte dom ute i kopplen en stund, medan jag och katten tog en liten sväng i det vackra morgonljuset.
041103Det märktes att det varit en kylig natt, på all frost. Det är därför snön ofta inte smält bort här helt och hållet förrän i maj någon gång, eftersom nätterna är så kalla och gör att det tar lång tid innan tjälen går ur marken, även om dagarna är varma och soliga. Men våren är ändå ovanligt tidig här i år.
041106Det har kommit små vackra knoppar på träden. 
041108 Nayeli är så rolig. Hon följer mig överallt. Varje promenad med hundarna så är hon med. Och även om jag går ut i skogen så följer hon med mig. Hon är som en liten hund.041104041102041105Snart dags att göra ordning i pallkragarna och förbereda i växthuset. Det växer så det knakar här hemma från alla frön jag sådde förra veckan. Det kommer bli mycket odling i år, och det ser jag fram emot!
041109Efter den här mysiga morgonpromenaden känner jag mig redo för en ny vecka. Hoppas ni gör det också! Nu ska jag koka lite kaffe och äta lite mer frukost. Jag har en massa bilder från helgen, och även lite filmklipp från min och Johans tur till stan i lördags, så jag kommer lägga upp det lite senare idag : )

Hoppas ni haft en fin helg och ha nu en underbar måndag! Kram på er ♥

(Rösta på mig i Finest Awards här! Man kan rösta 1 gång/dag. Tusen tack ♥)

18 Kommentarer på “Vaknar till en ny vecka

 1. Anna Elisabeth

  Dina inlägg fyller mig med en stark melankoli i kombination med ett svagt hopp, kombinationen gör så otroligt ont.
  Så länge jag kan minnas kände jag såhär inför naturen och speciellt soluppgångar. För ett halvår sedan fick jag en depression som. Det är som ett klädesplagg som sitter dåligt och hindrar mig att känna omvärlden.

  Jag är så glad att jag har hittat din blogg, den får mig att minnas en del av mig själv.

  Reply
  • Marie

   Kan inte låta bli att svara dig Anna Elisabeth, dina ord grep tag i mitt hjärta. Känner igen mig själv lite i det du skriver, tappade också bort mig själv i storstan… blev deprimerad och det kändes som om bara en liten flämtande låga av mig själv, levde halvt förkvävd djupt inom mig.

   Jag flyttade till sist också bort från storstaden närmare naturen, att bara kunna ta ett steg rakt ut på trappan, mötas av alla underbara dofter, fågelkvitter, blommor som tittade nyfiket på mig, skogens sus, solens glittrande dans på sjön… jag längtade mig sjuk efter allt detta. Lugnet, en frihet och ro inom mig som började växa, ja, mitt riktiga jag fick näring och ljus, började läka och växa fram igen.

   Jag hittade en artikel också om vad som händer med oss i naturen, hur den påverkar oss.
   Där fick jag tom en vetenskaplig förklaring varför vi mår så bra i skogen, man har mätt upp en svängning på 8 megahertz som påverkar oss människor bra och är läkande, samma läkande effekt som när man simmar med delfiner. Delfiner har tom visat sig kunna “scanna in” en människa och kan hitta och visa områden som är sjuka, tex cancer i mycket tidigare stadium än man kan idag! Visst är det fantastiskt, naturen är vacker, underbar och fantastisk! 🙂

   Ett litet tips, om du kan… gå långa (el. korta) promenader i skogen, njut ta dig tid att uppleva, lyssna på trädens sus, känn alla dofterna, lukta på mossans sötaktiga härliga doft, sätt dig en solig dag vid en brygga och bara njut. Svara på den innersta längtan som viskar inom dig, som du känner när du läser Jonnas blogg… då hittar du vägen, ditt hopp, dig själv igen!

   Varma skogsdoftande kramar, Marie

   Reply
 2. Kenna

  En så söt trogen katt!!!katter är speciella har alltid haft katt men nu finns det ingen hos oss, men saknaden efter djur är stor……
  Ha en fin dag kram Kenna?

  Reply
 3. Felicia

  Tack desamma, så fina bilder, och att läsa din blogg är en bra start på dagen också tkr jag 🙂

  Reply
  • Luna

   Good morning Jonna, Nice to Hera you had a great weekend. Have been voting today. Love cats, we have two Ragdolls, do you know them? Besides that we have a French basset( hush puppy ) with very long ears? and a black German Shepard who is an assistance dog for my son. And he has two parrots yes, can’nt Miss them?have a great day.

   Reply
 4. Magnus

  Hon är så fin din lilla “pälsboll”!
  Jodå, helgen har varit härlig och det har varit fint väder och jag har fått gjort en hel del nytta utomhus. Hoppas nu bara att jag orkar med en hel veckas jobb också. Just nu känns det som om kroppen skulle behöva ett par vilodagar! 😀
  Stor kram!

  Reply
 5. Gabriella

  Gomorron! Jag har en liten undran nu när de bara är 4 dagar kvar tills röstningen för Finest Awards stänger. Kommer du själv att få veta i förväg om du har vunnit någon av kategorierna eller blir man bara inbjuden och får veta där och då? Har du isf blivit inbjuden?

  Reply
 6. Åsa B

  Åh, jag fullkomligt älskar bilderna på Nayeli! Hon ser ut att ha en sådan fin själ. Och så mysigt att hon följer dig vart du går 🙂

  Reply
 7. Sofia Unge

  Fin kattis och bilder såklart! Våran katt (Bugsy) är likadan, om han är ute när vi är ute så följer han med oss överallt. Han brukar gå med ca 2 km oavsett åt vilket håll vi går och sen sitter han där och väntar till vi kommer tillbaka. En gång gick mina föräldrar ut på en svamptur och Bugsy följde med en bit in i skogen, sen tog dom en annan väg hem och väntade hemma på att katten också skulle komma hem. Till sist gick mina föräldrar ut för att se om Bugsy kanske ändå var kvar någonstans där dom lämnat varandra och japp där satt han! Lille katten hade väntat och väntat och såg rätt sur ut men jamade högt när han fick sällskap igen. Älskar djur, dom är verkligen bland det finaste som finns <3

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.