Videoblogg och bilder från helgen

Trots att det är måndag idag så lever jag fortfarande kvar på allt det fina från helgen. Den var verkligen sådär som jag vill att en helg ska vara. Speciellt söndagen. Solen lyste hela dagen och jag och Johan spenderade mesta tiden ute i trädgården. Om vi inte krattade löv, så planterade vi frön eller bar in ved. Eller, så satt vi bara på våra stolar längs husväggen med en kopp kaffe och kisade mot solen.

På lördagen var jag och Johan in till Örnsköldsvik för att kolla på en kostym som han ska ha på Finest Awards-galan den 20 april. Det börjar verkligen närma sig nu, det är bara fyra dagar kvar tills röstningen avslutas! Så otroligt spännande. Jag såg att någon undrade om jag kommer få reda på hur det har gått i tävlingen innan vi ska på galan. Men det får vi inte reda på innan. Jag kommer inte veta någonting förrän på galakvällen när vinnarna koras. Så det blir verkligen spännande! Jag ser sååå mycket fram emot den här galan. Det känns väldigt stort att få gå på röda mattan tillsammans med Johan. Och nu har han hittat en så fin kostym också! Jag kommer göra ett litet blogginlägg om någon dag där jag kommer visa vad jag ska ha på mig ; )

Visar en liten videoblogg från min och Johans lilla tur till stan lite längre ner i blogginlägget.
Nu först lite bilder från söndagen! ♥

041110Tidig söndag morgon och jag bakar frukostbullar. Det har nästan börjat bli en helg-tradition nu. Men de är ju sååå goda och enkla. Receptet hittar ni HÄR.
041112Danny ligger och sover i fåtöljen.
041111Och Nanook väntar på att bullarna ska bli klara.
041113041114Söndagsfrukost. Mums!
041115Det har växt ordentligt från alla fröer så nu var det dags att plantera om i egna små krukor.
041117Åh…jag kan inte finna ord till hur mysigt det var ute. Solen värmde i ansiktet och det doftade vår. Fåglarna sjöng och man kunde höra vattnet porla i bäcken. Några flugor hade vaknat och surrade längs huskanten. Underbara, älskade vår.
041116Hade köpt lite nya fröer också, som jag även visade i videobloggen här nedan. Det blev lite luktärt och solrosor! Jag vill ha massor med solrosor, som jag kan plantera ut längs alla röda laduväggar. Tänk vad fint!
041118En spontan fikastund med mamma, Johan och Tage. Åh, det här väcker så mycket minnen till liv. Det här med att sitta ute en tidig vårdag och känna doften kan kaffe. Och så Tage, som berättar om gamla minnen från Grundtjärn, om tider långt innan jag levde. Det är bland det bästa jag vet, att få höra om förr och förundras över livet och tiden. Att få känna en annan dimension av Grundtjärn som jag aldrig upplevt, men kan göra mig en uppfattning om genom att lyssna på de som berättar. Underbar kaffepaus!
041120
Nu tänkte jag visa en liten videoblogg som jag klippte ihop från det jag filmade när jag och Johan var i stan. Haha, jag måste verkligen börja tänka på hur jag filmar när jag gör sådana här videobloggar. Jag vet att jag filmar väldigt ryckigt och med hastiga rörelser. Jag tror det beror på att jag är ivrig och glad och då tänker jag inte riktigt. Men ska bli bättre på det innan, så ni inte blir åksjuka 🙂 Jaja, nu får ni hänga med oss på en tur till stan och prova kostym! Enjoy ♥

(Rösta på mig i Finest Awards här! Man kan rösta 1 gång/dag. Tusen tack♥)

87 Kommentarer på “Videoblogg och bilder från helgen

  • Jonna Post author

   Tack vad glad jag blir att du tycker det är roligt när jag gör sånna här vloggar 😀 ♥ Kram!

   Reply
 1. Sofia

  Ni är så fina tillsammans:)! Johan verkar vara blyg, men gullig ändå:). Jag vill också passa på att säga att du skulle göra mer inlägg med Johan, för det är inte bara Jonna, utan Jonna och Johan som bor nu i Grundtjärn. :). Hoppas att du vinner Årets inspiratör, du förtjänar det!

  Reply
  • Jonna Post author

   Tack! ♥ 🙂 Ja Johan är inte van att vara framför kameran sådär, men jag tycker han gör det bra ändå som står ut 🙂
   Även om jag bor ihop med Johan så kommer bloggen fortsätta handla om livet från mitt perspektiv, men Johan kommer såklart vara med lite då och då som han är nu, eftersom han är en del av mitt liv nu 🙂
   Och tack, jätteglad att du hoppas på att jag vinner Årets inspiratör. Vad glad jag blir!
   Kram ♥

   Reply
 2. jonas nohrstedt

  en fin sak som du skulle kunna göra är ju att spela in/filma din gammelmorbror Tage när han berättar om minnen & gångna tider! ett ovärderligt tidsdkoument/kapsel som du garanterat uppskattar när du själv är gammal och sådan minnen och berättelser bara lever i ditt eget minne. hade önskat att jag hade gjort det med min mormors alla berättelser (hon var född i en liten “alla vi barn i bullerbyn”-by i södra dalarna 1917) men tyvärr blev det inte så, men det var någon som spelade in en av hennes bröder som levde/verkade hela sitt liv i skogen och som berättade om färgstarka personligheter/ “originaler” som är mycket humoristiskt att lyssna på och på ett självklart brett dalmål! helt underbart 🙂

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhh jaa vad roligt att du nämner det för jag har tänkt många gånger att det skulle vara så roligt att spela in!! De gamla har ju såååå mycket berättelser som man inte vill ska försvinna. Förstår att du önskar att du gjort så med din mormors berättelser ♥ Kul ändå att hennes bröder hamnade på film. Kan tänka mig att det är roligt att titta på nu 🙂 ♥

   Reply
 3. Made by Mary

  Men vad söta ni är tillsammans! Det glittrar i Johans ögon när han tittar på dig, ja när ni tittar på varandra också så klart. Kärlek, så himla fint!! ❤️❤️❤️ Han verkar va en fin, snäll och ödmjuk kille, me like! Kram på er båda sötnötar!

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhh men tack söta du ♥ Vad fint skrivet. Vad glad jag blir!!
   Ja han är verkligen så som du beskriver ♥ KRAM!

   Reply
 4. Amanda

  Vilket fint inlägg!!!
  Och filmen, SÅ fantastiskt att se dig göra en sk HAUL (vet inte ens varifrån ordet kommer. men du vet, sådana bloggare gör när de shoppat) när du visar upp dina fröer 😀

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhh men tack Amanda! 😀 ♥ Haha vad roligt, har aldrig hört haul förut. Men roligt att du uppskattade det!!
   Får bli mer sånt framöver då 🙂
   Kram på dig ♥

   Reply
 5. :)

  Så roligt när du vloggar, jag hoppas vi får se mer av det framöver! =) Följer du några youtubers? Ett tips är att kika runt där om du inte redan gör (Therese Lindgren tex) för tror det kan vara nyttigt att se hur andra vloggar och gör när de redigerar och inte flyger fram för fort med kameran hehe. Det känns som du har potential att utvecklas vidare om du fortsätter med sånahär videoklipp mellan varven, du är ju superduktig på det mesta du gör, men spana in andra som sagt är mitt tips, för det känns som smådetaljer som kan jobbas på så det blir “bekvämare” för oss att titta, du är nog medveten om det själv också eftersom du skrev som du gör med åksjukan =)

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh tack vad glad jag blir att du gillar det! Och tack för tipset!
   Ja jag får gå in och hämta lite tips från andra youtubare 🙂 Tycker väldigt mycket om Therese Lindgren!
   Det är så sällan jag gör den här typen av videobloggar och då blir det liksom väldigt “raw”. Inget bearbetat eller genomtänkt eller ens av bra kvalitet 🙂
   Annars gör jag ju videor som jag istället lagt ner väldigt mycket tid på. Det är liksom antingen eller haha 🙂

   Men jag ska verkligen försöka filma lite mjukare så det blir bekvämare för er att titta på! 😀 ♥ Kram på dig!

   Reply
 6. Sonja i Norr

  Tack för åkturen 😀
  Nu måste jag lägga mej på sängen och dämpa åksjukan 😀 Finisar ni är <3

  Reply
 7. Sofia

  Vad tydligt det blev med skillnaden i stan. Trångt, högljutt, shopping. Mot det enkla rena tysta hemma hos er ❤

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhh ja eller hur! Verkligen kontrast. Det är alltid så skönt att komma hem igen när man varit i stan.
   Kram ♥

   Reply
 8. Marie

  Vilken underbar video och bilder! Det var så roligt att se och höra er, det bara strålar och glittrar mellan er och det bara strömmar ut ur bilderna, så lika och fina ihop ni är! 🙂 Apropå krasse, när jag var liten så hade mamma planterat krasse på farstukvisten, när man kom ut gick man in ett blommande hav av blommor och gröna blad Det var så vackert, snickarglädje och små sittbänkar på båda sidor ocg krassen som klädde in alla sidor från golv till tak, älskar krasse än idag. Dessutom är den nyttig, bygger upp immunförsvaret, ett blad om dagen räcker för att hålla sig frisk. bra mot bla förkylningar, ont i halsen mm. 🙂
  Kram Marie

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhh men tack Marie för dina fina ord!! Så glad att du tycker så ♥
   Och vad fint det lät med krassen som din mamma planterade!! Åh kan tänka mig att det blir väldigt vackert med alla blommor och blad sådär. Och roligt att det är nyttigt också!! Ska bli kul o se vad det blir av detta 😀
   Kram på dig ♥

   Reply
  • Jonna Post author

   Tack! Och ledsen att du blev åksjuk! Ska som sagt försöka tänka på detta till nästa gång 🙂
   Kram ♥

   Reply
 9. Vicki

  Så härlig video. Har sagt det förr men säger det igen: jag blir så inspirerad av dig. Blir förtrollad av att läsa din blogg <3

  Reply
 10. maggie

  Jättekul med videobloggen! Johan verkar hur gullig som helst och visst passar ni ihop!
  Tyvärr så blev jag åksjuk och illamående – dock inte lika mycket som förra gången ……

  Jag tror man får tänka på att inte röra kameran så hastigt och så mycket!

  Vore jättekul om du kunde skriva på bloggen det som Tage berättar om hur det var i Grundtjärn förr i tiden!
  Jättekul för oss också att höra hur det var i glesbygden förr och speciell i Grundtjärn!

  Reply
  • Jonna Post author

   Tack Maggie för dina fina ord!
   Och ja, det blev dåligt filmat denna gång också men jag ska verkligen försöka tänka på det till nästa gång ! 🙂 ♥

   Ja det vore roligt att berättade vidare det som Tage berättar 😀 Tack för tipset ♥

   Reply
 11. Madde

  En fundering; Jag fick en inbjudan till finest awards i mailen, har det gått ut till alla som röstat på dig?

  Reply
  • Jonna Post author

   Jaa jag tror det är till Finest Awards efterfest va? Om du inte vunnit biljett till själva galan. Om man röstar har man ju chans att göra det 🙂
   Men vet att de gått ut med inbjudan till efterfesten idag. Kram på dig ♥

   Reply
 12. Ida

  Åh vad mysigt ni verkar ha haft det! Jag driver också upp en massa solrosor att plantera längs mina röda väggar😀

  Reply
 13. PJ:s byffé – från by till fe

  He, he, jo jag blev lite sjösjuk i videon men jag förstår också att du är ivrig. Å andra sidan känns den mera äkta, mitt i, så att säga.

  Ta vara på alla historier som Tage och även andra bybor i Grundtjärn berättar för de är rariteter som kan försvinna i glömskan hav. Skriv upp eller spela in!

  Reply
  • Jonna Post author

   Hehe vad fint att du kan se det så 🙂

   Och åh jaaa, det borde jag verkligen göra! ♥ Kram!

   Reply
 14. Lars 8463

  Min ena hjärncell har semester.
  Den andra funderar på bild sju.
  Sol, plantor, ved och Johan.
  Framtiden ser ljus ut för ditt nya
  liv som slagit rot och börjat växa
  nu när du har bränsle både för
  den yttre och inre elden!
  Kram

  Reply
 15. Teresa

  Legat på soffan hela dagen och känt mig väldigt nere.. men när jag tittade på er video så började jag le för första gången idag. Man känner verkligen energin mellan er. Den är sprakande, harmonisk och så himla kärleksfull. Så smittsam glädje! Tack för att ni delar med er! 🙂

  Reply
 16. Sandra

  Åh Jonna, så fiiiina ni är tillsammans! Han ser så kär ut.;) Verkar också vara en underbar själ precis som du. Stort grattis till kärleken. Kram

  Reply
  • Jonna Post author

   Haha åhhh men vad gullig du är!! JA visst är han 😀
   TACK! Ja jag känner verkligen som att jag hittat världens kap ♥ Kramar

   Reply
  • Jonna Post author

   Men åhh Jessica TACK själv!! Du anar inte vad du fick mig att le med din härliga kommentar 🙂 Så glad jag blir!!!
   Tusen tack. Kramar ♥

   Reply
 17. maggie

  Måste bara tillägga att fikabilden där ni sitter ute är helt underbar!
  Alla verkar helt trollbundna av Tage och Johan ser glad ut och verkar ha funnit sig tillrätta!
  Men det bästa av allt är vedklabbarna som balanserar bordet! Ha ha!

  Reply
  • Jonna Post author

   Men vad kul att du tycker det ♥ 🙂 Haha jaa man blir trollbunden av Tage när han berättar.
   Kul att du såg vedklabbarna haha 😀 ♥

   Reply
 18. Sanna

  Johan är så otroligt lik briljanta,fantastiska skådespelaren Jonas Karlsson .
  Supermysig video <3 röstar så ofta jag kan . Du är värd det bästa 😉 kramar

  Reply
  • Jonna Post author

   Haha åhh vad kul att du tycker det. Har tydligen varit fler som sagt det till honom.
   Ja jag tycker faktiskt också att dom är väldigt lika nu när jag googlade lite bilder.
   Och tack vad glad jag blir att du röstar!!!! 😀 Åh TACK ♥ Kramar

   Reply
 19. Gabriella

  Ååh gud vad spännande med vilken klänning du ska ha på galan! Längtar till ett sånt inlägg!! Tack också för så bra svar. Det är ju ganska sällan bloggare förklarar hur de igentligen går till tror jag. Alltså jag längtar verkligen efter ett inlägg dagen efter om du vill berätta precis hur de var och med massa bilder eller film!!! Oavsett hur de går så är du ändå där och får uppleva röda mattan. Men vi är väll allt några stycken som röstar och jag fortsätter hålla alla tummar och tår för dig!

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh men vad gullig du är!! Så roligt att du ser fram emot blogginlägget med klänningen och om blogginlägget dagen efter galan. Åhh jaa jag undrar vad jag kommer att skriva i det inlägget 🙂 Om jag vann eller inte. Men ska bli jättekul att få visa massa bilder från kvällen!! 😀 Längtar!
   I morgon kommer blogginlägget om min gala outfit! 😀
   Kram på dig och TACK för att du röstar ♥

   Reply
 20. Julia

  Så härliga ni är, märks hur ni trivs ihop. Intressant det där med hur man har en bild i huvudet när man bara sett en bild på en person och det blir så märkligt när den där personen plötsligt rör på sig och har röst haha. Som nanook, inte hört honom skälla direkt innan tror jag.. Nu vet jag även hans röst haha. Kram på er, fortsätt sprida all den härliga energin som ni gör!

  Reply
  • Jonna Post author

   Haha åhh vad jag skratta lite åt din härliga kommentar. Speciellt när du skrev att du hört Nanooks röst haha. Ja jag kan tänka mig att det blir märkligt när man föreställt sig något av bilder och sedan får se mer “live”.
   Tack för dina fina ord!! Kram ♥

   Reply
 21. Magnus

  Såg ut som om ni fick en bra dag i stan’ och så ett varmt välkomnande när ni kom tillbaka hem. Kan det bli bättre?

  Reply
 22. caroline

  Godmorgon!
  Åh, vad ni är fina, för man ser hur mycket ni betyder för varann, ni lyser oavsett vad ni gör!! Och Jonna, jag håller tummar och tår för att du vinner!!
  Stor kram =)

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhh tack fina du för din gulliga kommentar!! Så fint att du tycker att det lyser om oss. Glad jag blir 😀
   Och åhhh tusen tack för att du håller tummarna!!! Så snällt av dig 🙂
   Kramar ♥

   Reply
 23. j

  Men åh vad fint! Blir nykär när jag ser er! Röstar på dej och hoppas du vinner, speciellt årets inspiratör, det är du verkligen värd! Men oavsett så är du redan en vinnare, för du sprider såå mycket kärlek och inspiration, glöm inte det! Kraam

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhhh blir alldeles varm i hjärtat av att läsa din fina kommentar 🙂
   Och tack så jätte jätte jääääättemycket för att du röstar på mig och hoppas på att jag vinner. Det betyder så mycket!! Kramar ♥

   Reply
 24. Fanny L

  Jag älskar den här videon! Ni är så fina och härliga båda två. Känner igen besvikelsen när kakburken är tom haha

  Reply
  • Jonna Post author

   Tack Fanny, vad roligt o höra det!! 😀 Hahah kul att du känner igen besvikelsen med den tomma kakburken 😀 ♥
   Kram!

   Reply
 25. Åsa

  Meeen guuuud va go du är hahha 🙂
  Å tack för att du visade mitt meddelande hihi, rodnade lite på jobbet 😉
  Å jag hade helt rätt, ni är superfina tillsammans 🙂 <3<3<3 å han verkar helt underbar, precis som du!
  Stor kram!! Å tack för vloggen <3

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhh men vad gullig du är 😀 😀 Så glad jag blir att du såg det.
   Blev så glad för din kommentar 😀
   Tack för dina fina ord!! Kramar ♥

   Reply
 26. Celina

  Hej i det vackra vädret! 🌻

  Super roligt att få följa med i rörande bild!

  Och många plus till att det inte är tillgjort och uppställt som “dom stora vana Youtube kanalernas vloggarna”
  Utan det blir en genuin filmsekvens som följer dagens gång. Det känns mer personligt med yviga rörelser och snabba vändningar.
  Helt perfekt ur min synvinkel!
  Mer Jonna vlogg åt Internet 💕

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh men vad fint att du tänker så Celina 🙂 Det gör mig väldigt glad!! ♥
   Tack snälla ♥ Kramar

   Reply
 27. Ulltott

  Finaste Jonna, jag brukar inte skriva kommentarer, men kände att jag bara måste skriva några rader nu. Du och Johan är ju som gjorda för varandra! Blev alldeles varm i hjärtat av videobloggen. Sköt om er och ta hand om varandra.
  Kram
  PS. Har röstat som en tok på dig…

  Reply
 28. Mitra Sohrabian

  Så fina och gulliga du och Johan är ihop.Det är så roligt att få lära känna Johan , han är så snäll och fint och jag ser att ni trivs ihop och kärleken mellan er är så uppenbart och underbart. Jag önskar er fina dagar och hoppas att ni får en härligt tid på galan också.Jag önskar att jag kunde vara där också.Kram på er båda.

  Reply
 29. Mikaela

  Supermysig video med er två! 🙂

  Tänkte fråga vart det är du köper din målarfärg någonstans? 🙂

  Reply
 30. Marlene

  Åh, jag bara älskar dina skakiga vloggar. De blir aldrigt tråkigt, utan tänker hela tiden: Vad kommer härnäst? Det blir sådan kontrast till dina annars så lugna, tysta och vilsamma filmer. Tänker att de speglar din personlighet väldigt bra 😃Och ni ser så fina ut ihop, giftastycke som man säger! ❤️

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.