Var redo, för här kommer jag.

Min måndag började ovanligt tidigt denna morgon. Jag blev väckt av Nanook vid halv tre. Efter en liten kattmats-incident igår kväll så vart han dålig i magen och behövde ut och spy. Efter knappt två timmars sömn svor jag lite för mig själv medan jag öppnade dörren och släppte ut honom. Jag förstod att han skulle behöva vara ute en stund, så jag passade på att göra upp en eld och sopa golvet i köket. Sedan gick jag ut i blåsten för att skaka mattor, och fick då syn på ett vackert norrsken som dansade över himlen.

Jag kunde inte låta bli att få ett leende på läpparna, där jag stod i morgonrocken och skakade mattor mitt i natten under norrskenet tillsammans med en magsjuk hund. Jag blickade upp mot himlen och kunde inte annat än bara älska stunden. Det är trots allt sådana här små märkliga stunder som ofta får mig att känna lycka, hur konstigt det än må låta. Det är väl en slags känsla av frihet och att få uppleva magiska ögonblick i de mest vardagliga situationer. Att få leva så nära skogarna och stjärnhimlen gör att jag hela tiden blir påmind om livets storhet.

020805Det var så himla varmt ute att det nästan kändes konstigt. Säkert 3 plusgrader. Att stå ute i morgonrock i en kvart var inga problem alls, trots att vindarna stormande. Den här bilden tog jag egentligen bara för att testa om jag ställt in fokus rätt, och var inte meningen att jag skulle använda till något. Men när jag tittade på den nu i efterhand så skrattade jag högt. Den visar ju hur det verkligen såg ut, och dessutom tycker jag att morgonrocken, handskarna och målar-tightsen nästan ser ut som en superhjälte-outfit. Och min blick säger ju “Ready or not, here I come world“. Precis så som man vill känna sig en måndagmorgon.
020801Jag minns att någon sa att norrsken kommer när änglarna skakar sina mattor. Tänkte på det när jag skakade mattorna under norrskenet till ljuset från pannlampan. Att nu skakar vi våra mattor samtidigt : )
020802Och eftersom det var så vackert ute med norrskenet så kunde jag ju bara inte gå in och sova igen. Så jag sprang ut och fotade lite. Stjärnorna såg extra stora ut i  natt. Man kan se Andromeda-galaxen på bilden igen. Rakt ovanför huset till höger, en bit upp. Älskar när stjärnhimlen är sådär overkligt klar.
020804Nästan så vackert att det blev läskigt. Ibland blir jag nästan lite “höjdrädd” när jag tittar upp mot en riktigt klar stjärnhimmel. Det är nästan så jag vill huka mig ner så att jag inte ska trilla upp. Ner. Ut.
020803Nu är klockan halv sju på morgonen och norrskenet denna natt/morgon gav mig nog en rejäl energikick för jag är fortfarande superpigg. Får hoppas att det håller i sig hela dagen! Nu blir det en stor kopp kaffe. Önskar er en riktigt fin måndag allihopa ♥

61 Kommentarer på “Var redo, för här kommer jag.

 1. Helene Forslund

  Helt underbara bilder som vanligt!!
  Älskar det sätt som du tar vara på tiden, jag vill oxå uppleva norrsken på detta magiska sätt!
  Hoppas att du får en bra måndag och att Nanook känner sig bättre!
  Helene

  Reply
  • Jonna Post author

   Tack så jättemycket!! ♥
   Ja nu mår Nanook bättre! Hoppas du fått en bra måndag också!
   Kram

   Reply
 2. Mirella

  Känner igen det där med magsjuk hund. Att de aldrig kan låta bli att äta sånt de mår dåligt av. Måste passa Wille jämt för att han inte ska få i sig något som håller oss uppe hela natten. Men vilken grym himmel du hade som sällskap //Mirella http://www.livetmedhund.se

  Reply
  • Jonna Post author

   Ja det är konstigt att dom aldrig lär sig! 🙂 Ja det var ju tur att jag hade himlen som sällskap så stämningen lättades upp! 🙂 ♥

   Reply
 3. Louise

  Älskar verkligen känslan av att titta upp i rymden tills att man känner sig uppochnervänd och liksom klistrad mot marken, tittandes ner i avgrunden. Tycker man får perspektiv på livet och slutar stressa upp sig över småsaker. =)

  Reply
 4. Lindan

  Åååh vilken vacker himmel!! Jag blir nästan lite stressad när jag ser den, för det är precis sådana där stjärnhimlar jag längtar efter att få uppleva! Och här sitter jag och “slösar bort min tid” i en stad, där stjärnorna inte alls får komma till sin rätt….Och norrsken har jag aldrig upplevt i verkligheten, bara sett på bild (mest dina! 😉 ) Nä, dags att ta tag i det här snart! 😉
  Just de där ögonblicken, som är lite halvgalna, men samtidigt fyllda av magi och FRIHET…de är guld värda! Och jag håller med – du har lite av en superhjälte över dig!! 😀 (y)
  Hoppas du fick några timmars sömn till så småningom….Men jag förstår att det är svårt att sova när omgivningarna ser ut sådär…!!

  Och hoppas att Nanook mår bättre!! Skrattade lite åt din formulering “liten kattmats-incident”…haha…underbart!!

  Nu ska jag måla! Ha en underbar dag finaste Jonnan!

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhh vad jag hoppas du snart får se en sådan här stjärnhimmel och norrsken på riktigt!! Förstår ju verkligen din längtan! 🙂
   Haha vad bra att du fick dig ett litet skratt av den formuleringen 🙂 Ja nu mår Nanook bra igen!
   Åh måla?? Vad målar du? 🙂
   Kram ♥

   Reply
   • Lindan

    Efter “ett litet uppehåll” på sisådär 15 år i måleriet (nu låter det som om jag är 103 år…;) Är 43, men alltid varit lite “efter min tid”…så tror jag stannade vid 29…;) ) så har jag nu kommit in i ett riktigt måleri-flow..Det enda jag vill är att måla!! Att gå till jobbet känns, om möjligt, ÄNNU mer onödigt än det gjorde tidigare….o.O Men så fort jag hinner så målar jag! Känns som om det är någon mening med det….Kanske är det i en mer “färgrik riktning” jag ska gå….Hela 2015 funderade/grubblade jag så att det knakade över jag skulle göra med mitt liv.. Men på något vis känns det här som ett steg i rätt riktning.
    Och faktum är att jag (mycket tack vare dig! 😉 ) börjat fundera på att utbilda mig till fotograf…!! 😀 (är optiker nu…men ett VÄLDIGT stressigt yrke…). Något kreativt känner jag i alla fall att min själ längtar efter!
    Du kan kika in på min fb-sida om du vill se vad jag målat (bland alla matbilder och annat vims där så finns det även bilder på vissa av de senaste målningarna…;) )….Linda Tagesson (med min barndomsLindian som profilbild…;) )

    Skönt att Nanook mår bra igen! Kraaam! <3

    Reply
 5. Johanna

  Om det finns någon “tävling för vackraste bilden på stjärnhimmel” så är du definitivt nominerad enligt mig!!! (Och jag har nominerat dig till mest inspirerande bloggen oxå….)

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhh men tack 🙂 Så glad att du gillar mina bilder av stjärnhimlen. Och tack för att du nominerade mig också!! Blir superglad! ♥ Kram!

   Reply
 6. Magnus

  Magsjuk hund är inget kul! Bra att han “sa till” att han behövde gå ut istället för att smyga undan någonstans inomhus.
  Dina bilder på stjärnhimlen och norrsken är magnifika. Norrsken ser man ju väldigt sällan här nere, även om det faktiskt händer då och då, men stjärnorna finns ju här med. Däremot syns dom inte alls lika tydligt trots att jag inte bor i någon stad. Det är uppenbarligen för mycket ljusförorening i min omgivning också. Klara nätter brukar jag dock stanna upp ett ögonblick när jag klivit ur bilen här hemma och titta upp på den stjärnhimmel jag kan se och ta några djupa andetag.
  Stor kram!

  Reply
  • Jonna Post author

   Ja det är himla tur att han gnäller vid dörren när han vill ut! Annars hade det blivit riktigt jobbigt.
   Och tack, så glad att du gillar bilderna.
   Ja det är synd att du inte ser stjärnorna lika klart där. Men jag tror också de beror på alla ljusförorenringar som finns runt om. Det påverkar verkligen mer än vad man tror. Bara några mil närmare stan härifrån så syns de inte alls lika tydligt.
   Hoppas du haft en fin måndag! Kram ♥

   Reply
 7. Johanna Vildblomma

  Fantastiskt fint!
  Tack för att du bidrar och delar med dig av allt magiskt!blir varm i hjärtat!
  Kramar johanna Vildblomma

  Reply
 8. Nicklas

  Åh vilka vackra norrskensbilder! Ja änglarna skalade sina mattor i himlen inatt och en ängel skakade sina mattor på jorden! Hoppas Nanook mår bättre nu! Ha en fin måndag<3

  Reply
 9. Hondjuret

  Änglar finns – både här och där. Är helt övertygad om att du är en av dom! 🙂
  I vanlig ordning magiska bilder och jag verkligen älskade den sista. Så vackert att man tappar andan.
  Och även fast jag förmodligen blivit galen av att bo så öde så kan jag ibland längta något vansinnigt när jag ser dina bilder.
  Men en helg eller så.. det kan nog vara bra! 😉

  Hoppas energierna fortsätter finnas med dig idag.. annars finns ju alltid kaffe och en tidig kväll!
  Krya på kram till Nanook med! 🙂

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhh men vad gullig du är ♥
   Och så glad att du tycker om mina bilder. Ja att bo såhär öde förstår jag inte passar alla. Men ja en helg kan jag tänka mig att du skulle älskat!! 🙂
   Hoppas du haft en jättefin dag! Kram! ♥

   Reply
  • Jonna Post author

   Haha åh vad jag skrattade till när jag läste “Eller…det var någon som skakade mattor” haha 😀
   Vad härligt att du också fick se norrskenet! Och vad sent du körde bil! Måste varit mysigt ändå att köra mitt i natten 🙂
   Kram ♥

   Reply
 10. Jaana Volkova

  I’ve never heard about “angels shaking their carpets”, but it sounds nice and cozy 🙂
  Is it a falling star on the last picture, by the way?!

  Reply
 11. Lena

  Lyckokänslan som infinner sig i dessa ögonblick har, förmodar jag, att göra med att man känner sig som ett med hela universum!

  Reply
 12. Helly

  Every single photo in here is worthy of being printed and hung up somewhere…. maybe MY walls 😉

  I found your blog yesterday (because of your kulning film – please keep practising and record a CD in the echoing forest, I will buy it!) and spent most of yesterday evening after my little ones were asleep reading as far as I could (further back than this).
  I wish I had words to express how the beauty of your images and words and experiences has deeply moved me. I long for the quiet solitude of nature, and I want to badly for my children to have that experience. The hardships you have endure living in the place you do must only serve to make the beauties and triumphs that much sweeter. I had no idea such an amazing place existed in this world. Thank you (sort of!) for filling my heart to bursting with it’s beauty. Now I need to take that and try my hardest to find it all around me in my present situation.

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.