Vårfunderingar, tillbakablickar och massor av vinnare

Hej på er mina kära vänner!

Hoppas att ni hade en fin helg och att er första dag på den nya veckan varit bra. Själv har jag inte alls känt mig särskilt pigg idag. Jag vet inte om det beror på att jag vaknade till ett snötäckt Grundtjärn i morse eller om jag helt enkelt bara känt mig allmänt trött. Och det har varit så rysligt rått och kallt ute idag att jag nästan blivit sur av att gå ut på promenad haha. Och det hjälper verkligen inte att titta på gamla bilder från tidigare år i maj och insett att jag då gick barfota, tappade björksav, grejade i trädgårdslandet och doppade mina fötter i sjön där isen nyss smält. I natt ska det bli -7 grader här så jag gissar att vi bara fick ett litet smakprov på vårvärmen förra veckan.

För exakt ett år sedan hade isen på sjön smält och jag njöt av den vackra vårkvällen och de ljumma vindarna. Både jag och Johan blev alldeles chockade när vi såg tillbaks på bilder från förra året. Våren kom så mycket tidigare då och början av maj bjöd på sommarvärme. Just nu känns det så väldigt långt bort. Men den som väntar på något gott…
För tre år sedan den här tiden så hade redan knopparna på häggen blivit jättestora och nästan redo att börja brista.
Då satte jag mig under trädet i kvällssolen med en kopp kaffe och en bulle. Åh, minns denna kvällen så himla väl!
Och förra året, under helgen som precis var, så var det sommarvärme och vi hade precis blivit klara med jordgubbslandet. Det känns helt galet med tanke på att tjälen inte ens gått ur marken på vissa ställen här nu. Men det är himla roligt med bloggen, för då kan jag alltid gå tillbaks och kolla hur det såg ut tidigare år. Dock så kan det ju vara både för och nackdelar att sitta och jämföra. Speciellt en sådan här dag när man är lite surpuppig över köldslaget 🙂
Men jag har så mycket annat att vara glad för. Som t.ex era helt otroligt vackra kommentarer på förra inlägget. Alltså, ni anar inte vad svårt ni gjorde det för mig haha. Jag har nästan gått och haft lite småångest över att välja bara tre vinnare. Det kändes helt omöjligt. Som jag skrev i ett tidigare inlägg så drar jag mig ofta för att tävla ut grejer här i bloggen, just för att jag inte vill göra någon ledsen.

Så några timmar efter att jag la ut inlägget i fredags så kom jag på en brilliant idé tyckte jag. Det hade väl trillat in sisådär 30 kommentarer ungefär och jag var hos min mamma då när jag plötsligt sa “NU vet jag vad jag ska göra! Jag ska välja tre vinnare, men sen ska jag överraska ALLA andra som varit med och tävlat, med att de ska få vinna sin favoritbild utskriven på ett A4 format istället“.

Jag kände mig överlycklig över idén och längtade tills jag nu på måndag skulle överraska alla er läsare som varit med och tävlat med att alla utöver vinnarna också skulle få en signerad print hemskickad. Tills jag på lördagen började se att kommentarerna steg över 100 stycken. Och sedan över 180 idag. Jag insåg att det skulle bli en hel veckas jobb (minst) med att maila alla, få in allas adresser, printa ut och slå in över 180 paket. Och bara kostnaden. Skulle behöva beställa en ny pall med emballage. Och flera paket med nya fine-art papper. Och säkerligen ett gäng nya färgpatroner. Och sedan portot på allt. Jag ville så gärna, men insåg att det skulle bli ett sådant enormt projekt. Men jäklar vilken lycka att få göra alla så glada. Ni anar inte hur hårt det tog mig att behöva ge upp den idén.

Det blir liksom något speciellt med att få läsa era motiveringar kring något jag själv skapat. Det vore annorlunda om jag tävlade ut en annans företags produkt eller liknande. Men när jag får läsa om era känslor och tankar kring mina bilder så blir det så extra känsligt. Har suttit med tårar i ögonen när jag läst era vackra motiveringar.


Så TACK, tack från djupet av mitt hjärta. Jag har valt ut tre vinnare, och utöver det så valde jag 46 andra personer med mina favoritmotiveringar som jag tänkte skicka en signerad A4 print till. Tills jag insåg att jag bara hade ca 19 fotopapper kvar så jag var tvungen att lotta fram 19 personer utav de 46 jag från början valde. Haha, värsta utslagningen. Ni kan ju tänka er att den här tävlingen tagit upp i princip hela dagens tankeverksamhet.

Ett stort grattis till Dixi, Katarina Eriksson och Monnah för era vackra motiveringar. Ni har vunnit printen ni önskade, och jag kommer inom kort maila er för att få era adresser.

Av alla favoritmotiveringar så lottade jag fram 19 extra personer som kommer få en signerad A4 print i det motiv som önskades i kommentaren. Grattis Sabina Ströberg, Whit, Jorma, Ulla, Cecilia, Maria Björkman, Leif, Emmeli, Evy, PJ, Anders, Lovisa, Helena W, Sandra (Lovlilett), Marit (skicka din mail till mig!), Lars, Diana, Jonnah och Petra. Jag kontaktar er på mail inom kort ♥

Och tack alla som var med om tävlade. Det var väldigt fint att se ett sådant stort engagemang. Det värmde i hjärtat. Önskar verkligen att ni alla kunde få en print. Men hoppas på fler tävlingar snart framöver så ni får fler chanser.

Kärlek ♥

32 Kommentarer på “Vårfunderingar, tillbakablickar och massor av vinnare

 1. Gizze

  Ja du Jonna…idag har verkligen varit Kallt…usch jag blir inte varm, vad jag än har på mig…
  Och promenaden var inte skön
  Men nu borde vi ju få värme kan man tycka!

  Önskar dig en fin fortsättning på veckan! KRAM från Gizze i Värmland

  Reply
 2. Linette

  Åh, vad snällt att så många fick vinna utöver dom tre!! Gläds med dom! Tack för en rolig tävling!! Och hoppas att du får lite vår snart! Här, lite norr om Örebro, är det vår. Gullviva, magnolia, blåsippor, vitsippor blommar och björkar som börjat slå ut! Önskar dig en fin vecka! Mvh Linette ?

  Reply
 3. Per Asp

  Underbar text som vanligt. Men om man följer bondepraktikan så kan man läsa att en kall maj fyller bondens lador under året

  Reply
 4. Jorma

  Får ju börja med ett WOOHOO!! 😀
  Det har i sanning varit en sån där kufisk dag, jag tänkte egentligen ge mig ut på eftermiddagen men det låg rätt ordentligt mörka moln omkring stan och norrut över Vättern, drog sig i en nord-sydlig riktning. Från Nässjö och Eksjö hörde jag om att det kommit snö. Så det fick bli kväll innan jag gav mig ut, och det ångar jag ju inte. 8 checkpoints registrerade och ett gäng bilder tagna- om än “bara” med mobilen. Jag har insett hur lätt det är att fylla upp instagramkontot med bilder. Jag går lite in för att “liverapportera” från mina upplevelser, och samtidigt hitta platser där jag kan ta med mig systemkameran och skapa något ordentligt vackert 🙂
  Jag ska ha semester den här veckan, så det lär väl bli en del spring i skogen. Häng med! 😉
  Hoppas det blir lite varmare hos dig snart. Ha en fin vecka <3
  Kramar

  Reply
 5. emblas.se

  Åh stort grattis till vinnarna! 😀

  och håller med, kändes lite som en käftsmäll att vakna upp till snöstormen imorse… :/
  Hoppas ni får en trevlig vecka ändå!
  kram
  Emma

  Reply
 6. Sandra Junhammar

  Vad du är gullig Jonna! Så himla fint av dig att vilja skicka en print till alla som kommenterat ♥️ Förstår verkligen att det inte var så lätt att lösa i praktiken dock. Hoppas våren och värmen kommer tillbaka snart. Kramar

  Reply
 7. Lindan

  Åååhhh neeejjj, jag missade tävlingen!!!? :/ 😮
  Varit för mycket annat snurr här….ja ja….Men en dag ska jag KÖPA något av dig istället! :* <3

  Jag blev också chockad då jag såg på facebook att "den här dagen för ett år sedan" ( i söndags) så BADADE jag i Vättern!!??? Och jag hade plockat in syrener i Himmelsdalen (vattnet hade klarat sig förresten…tjohoooo!! 😀 )!

  Åååh, så tråkigt med snön…Här har också varit en tröttsam dag, med nackspärr, dåligt med sömn (och mardrömmar)…Men imorgon är en ny dag…! 🙂 Och till helgen ska det bli varmare igen (i alla fall här i Småland)….! Hoppas den kommer till er också!!

  Stor kraaam!! <3

  Reply
 8. Evy

  Wow vad roligt. Hoppas att det är jag som vunnit. Kan ju finnas någon annan Evy ;-). Älskar dina bilder och har ju följt dig sedan du startade bloggen i stort sett.
  Hoppas du inte deppar ihop av den återvändande vintern. Utanför Umeå har de fått massor av snö och det är underbart vackert, trots att det ju egentligen skulle varit grönt och skönt nu. Vi får ha tålamod helt enkelt. Förr eller senare återkommer värmen. Kan ju tala om att även här i söder är det iskallt. Vi har haft +5 som mest idag och isande kall vind.

  Sköt om dig och se det vackra i eländet 😉

  Hej från Evy

  Reply
 9. Dixi Wonderland

  När jag såg att jag vunnit så skrek jag rätt ut! Om du bara visste hur otroligt mycket detta betyder för mig <3 Du är en av mina största inspirationskällor och jag kommer behöva nypa mig i armen flera gånger om för att förstå att jag ska äga en tavla av Jonna Jinton, det är något som jag bara drömt om! Tusen tusen tack Jonna, finare person får man verkligen leta efter 😀 <3

  Reply
 10. Monnah

  Dåndimpslycka! Tack! Jag är så glad och tacksam över det här priset. Din generositet lyser igenom allt du företar dig och jag hoppas du förstår vilken lycka du sprider. ❤️ En stor och värmande kram (ja, fast det är inte mycket varmare här i söder) kommer från mig till dig.

  Reply
 11. Åke

  Det som jag fastnar för är att allting är senare numera,så klimatet har nog ändrat sej och kommer att ändra sej.
  Men tack Jonna att du finns,du får inte ändra dej.

  Reply
 12. Lovisa

  Jonna, vilken otroligt fin människa du är. Det visar verkligen på din enorma omtanke du har för andra människor, när du vill att alla ska få vara vinnare och ingen ska behöva bli besviken! ? Du är en så inspirerande människa på så många sätt, så tack för det! ?? Och för övrigt så älskar jag tröjan (klänningen) som du har på dig på sista bilden, får man fråga vart du har fått tag på den? ? Stor kram till dig och hoppas vårvärmen hittar tillbaka till dig snart!

  Reply
 13. Melissa

  Glad your spirits have perked up. It’s always nice to get positive feedback from people. We’re due to have our last frost here in South West Michigan. Everyone is worried because the apple trees are all in bloom and very vulnerable to frost. The whole crop may be lost. Please keep us in your thoughts that the apples make it through the night.

  Reply
 14. Gale Harris (U.S.)

  How wonderful of you to be so generous of your time, artistry, and other resources!

  Reply
 15. LindaToyota

  Congratulations to all the winners, sad that I am not one of them:( Your photos are so beautiful so I will keep trying in your contests! Keep your spirits up! The weather will get warmer soon:)

  Reply
 16. Lars 8463

  Hej Jonna
  Du är den absolut gladaste
  “surpuppan” mina ord träffat.
  Så om jag kan göra dig glad
  med mina ordträffar.

  Just nu har mitt inre
  ett fånigt leende på läpparna.
  För det har läst det du skrev.
  Hör av mig när jag slutat drömma
  och är tillbaka i verkligheten.

  Våren??!!
  För att citera dig i ditt svar
  till Magnus för ett tag sedan
  “Värsta kärleksspelet”

  Du vet hur en lillebror kan vara.
  Och på jobbet är vi tre stycken
  som “arbetar” tillsammans
  så du kan gissa hur det låter.
  Ett citat därifrån
  Den som väntar på något gott!
  Blir aldrig fet!

  Nu ska jag drömma vidare.
  VARM KRAM i kylan

  Reply
 17. Janusz

  When early on Saturday morning my time I saw over 90 responses to your contest, I thought that you probably would not mind having one less participant to consider.
  But this does not mean that I do not admire all of your pictures. I have an impression that “Between dream and reality” has a special meaning for you. Is a misty background a dream and a sharp foreground a reality or is it another way around ? Where is a border between them ? You describe in few older blogs how you
  sometimes struggle with this issue. Imagine that every night you have the same dream that picks up exactly where it ended the night before. Would you be able to tell
  the difference between what is a dream and what is a reality at all. But there is a common factor in both states we routinely overlook and take for granted. It is a background of awareness on which they both appear. Without you being aware of them, dream and walking realities simply would not be able to exist. One may call this background a true, changeless reality and this is what we ultimately are.

  Reply
 18. Ramona

  Grattis till vinnarna 🙂 Lycka att få vinna något av dina verk. Kallt som bara den är det, från 20 plus till 1 minus och storm. Men i helgen väntas varmare väder säger dom. Så det hoppas vi på. Är ivrig att få börja odla allt gott vi satt, växer så det knakar inne. Så lite surpuppa har man vart över vädret ( även om det inte hjälper) Men efter regn kommer sol eller hur 🙂
  Kram och ha en fin dag <3

  Reply
 19. Henry

  Hej alla tillsammans och extra stort grattis till vinnarna! Hurra hurra! ♥
  Jonna – Du är verkligen en STOR inspirationskälla för mig!
  Jag följer din blogg nu under många år!
  Min största extra vinst är, att jag kunde lära mig en hel del svenska!! step for step! 😉
  Ha en trevlig vecka, kramar ♥
  Henry från Tyskland

  Reply
 20. Åsa

  Du är ju så söt så klockorna stannar <3
  Grattis till alla ni som vann 🙂 vilken lycka 🙂
  Stor kram Åsa

  Reply
 21. Sofia

  Grattis alla vinnare! ?

  Ja vädret är som det är. I Jämtland småhaglar/snöar det i skrivande stund. Älskar snö jättemycket, men just nu skulle vi behöva några rejäla regnskurar till de knastertorra markerna. Igår blåste en riktigt bitande kall nordanvind som gick in i märg å ben. Men det får gå ändå. Ljummare grader å mildare vindar kommer när de kommer… Om Gud vill ???

  Kram till oss alla ?

  Reply
 22. Jojhanna

  Men gaah missade tävlingen! Grattis till alla glada vinnare! =) Funderat på att köpa en fotoprint, vore roligt!! =),,Våren är verkligen sen, här ligger isen kvar på sjön än och delvis snötäckta lägdor. De nyfödda lammen får ta del av både snöflingor o solsken, men kan söka skydd förstås när de behöver. Snart kommer nog värmen,,Inspirerande att se hur du gör fint i ateljén o har ordning o reda, har verkligen stor betydelse för kreativiteten! O vilken skrivare, gissar att den är rätt dyr, men vore ju en dröm att ha som foto/ bildintresserad! Så kul! <3

  Reply
 23. Emmelie

  Jag blir så varm i hjärtat att läsa om din omtanke till alla som tävlade och att du valde några extra vinnare, så fint! <3 <3

  Själv hade jag tänkt vara med och tävla men när jag såg att det fanns över 150 kommentarer så kände jag att nej.. Du hade redan så många kommentarer att min motivering hade förmodligen bleknat i jämförelse med dom flesta andras, inte så att jag är negativ pessimist eller undervärderar mig själv utan är mer realist som insåg att mina chanser till vinst hade varit minimala så inga "hard feelings" så att säga 🙂

  Tänker sen att nån gång när en extra slant finns, då ska jag banne mig köpa en signerad tavla av dig! Hade som känts fint också, att få stödja dig och ditt kreativa arbete och skapande då jag är helt begeistrad av.. Hur mycket magi och känsla du, Jonna, kan skapa genom dina åtagande och bara genom att du är just du 🙂 Din aura är så varm och autentisk.. Du lämnar ingen oberörd så att säga.. Tack för allt du delar med dig av och din omtanke till oss som läsare, fortsätt så <3

  Reply
 24. Birgitta

  Visst är våren ojämn men det blir ju sommar till sist varje år! Så generöst av dig med alla extra vinster och grattis alla vinnare.

  Reply
 25. Meja

  Dina vackra bilder upphör aldrig att fascinera mig. Jag gillar själv att fotografera och gör det en hel del, men kommer inte i närheten av dina magiska bilder.
  Här i södra Sverige har det varit riktigt soligt denna tisdag, så att man faktiskt kunnat sitta i trädgården och fika. Hoppas att solen lyser även på er däruppe i norr.
  I helgen kom vi hem från en annan underbart vacker plats, Gamla Stan i Dubrovnik. 3:e gången vi var där! Svårt att få nog av denna magiska vackra plats.
  Med önskan om solhälsningar till er i Grundtjärn

  /Meja
  frugurkmeja.blogspot.se

  Reply
 26. Hanna - Träning och hälsa

  Det är så väldigt kallt här nere i söder också. Igår snöade det och i helgen var det 4 minusgrader på morgonen. Det gillas inte. Jag vill börja fixa i trädgården men det får vänta ett tag till. Suck……

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.