En skog av guld

När den tjocka höstdimman lättade idag så gick jag ut i skogen. Utan något som helst mål. Kameran följde med förstås, och jag bara strövade runt fritt och beundrade trädens färgskiftningar. Jag ville helt ägna denna lediga lördag åt att bara ta in allt det vackra som denna årstid för med sig. En tid vackrare än orden kan beskriva, men kort som ett ögonblick.

Länge satt jag på en sten och tittade på de guldfärgade löven som sakta dinglade ner från träden varje gång det kom en liten höstvind. Det var så magiskt. Så vackert i all sin enkelhet.

092009092010092011

20 Kommentarer på “En skog av guld

 1. Jos

  Mitt natten vid midsommartid när solen stod lågt lyste det som ”guld” i skogen. Den glödde. Under flera timmar från midnatt och framåt var jag ute och gick i skogen. Såg inte en enda älg som också brukar vandra på nätterna. Katten var inne och skulle ha sin första frukost när jag kom tillbaka. En bit lax blev det. Finns det något bättre än att ha nära till naturen och tystnaden med guldkant på tillvaron.

  Nu vet katten hur man fiskar öring. Om jag så bara snuddar vid fiskespöet vill han vara med och släpper mig inte ur sikte.

  Även om katten ser ut att trivas i det nordiska söderhavet verkar det som om han älskar vara i naturen i norrbotten. Det är väl friheten. Djur är kloka även om de för oss människor har sina konstiga vanor.

  Reply
 2. TE.

  Vackert! Mitt i de av hösten gulbeklädda björkarna är en guldklimp :-). Jag minns när jag i tonåren vandrade genom en välskött björkskog här intill. Den var lika fascinerande för var årstid. Hösten bjuder på en färg kavalkad likt ett fyrverkeri, så tråkig är den inte. Det känns bra att tänka så när jag möter min egen höst.

  G’natt

  Reply
 3. PJ

  Just nu befinner jag mig på andra sidan jordklotet där våren har sin gång. Samtidigt vill jag inte missa den nordiska hösten 2014. Dina bilder ger mersmak! Nästa söndag är jag åter hemma och kan med egna ögon se hur naturen förändrat sig.

  Reply
 4. Magnus

  Tänk, här nere är det i huvudsak grönt i träden fortfarande och sååå lågt är det inte mellan oss. En rejäl dagsresa bara, och ändå sådan skillnad i naturen. 🙂

  Reply
 5. Carl Stridsberg

  Samma här i södra Halland. Fortfarande grönt på träden här, Jonna. Men rakt över åkern ligger en väldigt stor björkskog som jag snart ska besöka och insupa allt det vackra som Moder Natur överöser oss nu. Inte långt härifrån ligger Hallandsåsen med sina mäktiga bokskogar som också är underbart vackra i sin höstdesign.

  Kram från Carl! 🙂

  Reply
 6. elisabeth

  HEJ
  jag har hittat till din blogg och jag njuter av din text och dina bilder. Drabbats av utmattningssyndrom , så skogen med all sin härlighet gör mig fantastiskt gott.. Via din blogg får jag ny energi.. tack !

  Reply
 7. Chips&Choklad

  Tjusigt! Hösten är favoriten helt klart – vacker natur, mysiga tjocka tröjor och mys med tända ljus. Blir avundsjuk på att inte vara lika bra som du på att fånga det dock!

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.