När livet bjuder på lite utmaningar

Hej på er!
Oj vad allt känns som ett totalt kaos just nu. Precis som det brukar göra innan jul i och för sig 🙂 Klockan är halv fyra på natten och jag har precis jobbat klart. Var i Sollefteå hela dagen och kom hem sent på kvällen. Har varit i Sollefteå jättemycket nu de senaste veckorna som ni säkert märkt, eftersom mormor är på sjukhuset och inte blivit bättre. Så det har varit en väldigt tuff tid, och svårt att hinna med allt. Känns som jag bara springer mellan allt som måste göras och kör de 6 milen fram och tillbaks mellan Grundtjärn och Sollefteå. Men ibland bjuder livet på lite motgångar och stunder då det känns omöjligt att hinna med. Det kan ni nog alla känna igen er i. Då gäller det att vara extra stark och tänka positivt. När allt känns som absolut jävligast, och det känns som allt bara ska braka samman, då brukar jag skratta åt eländet istället. Och det är så underbar känsla. Då ser man plötsligt allt från ett helt annat perspektiv. Skrattet är så helande 🙂

Det har inte bara varit mycket att göra, jag tror dessutom att jag håller på att bli alldeles galen och snurrig haha! Vad jag än gör så blir det alldeles på tok. Igår kväll (söndag) skulle jag fara in till Sollefteå. Det snöade massor och mamma som var hemma hos morfar tyckte inte att jag skulle åka. Men envis som jag är så begav jag mig av ändå. Det första jag gör är att fastna med bilen i en stor snödriva precis utanför huset. Det tog lång tid innan jag hade lyckats skotta loss bilen. När jag väl hade fått loss bilen och börjat köra iväg så såg jag att jag nästan var helt utan bensin. Stannade bilen på Grundtjärnsvägen och pulsade hem i djupsnön och famlade fram i mörkret och letade upp en bensindunk i en av bodarna. Tankande bilen, gick hem med dunken och satte mig i bilen, med skorna fulla av snö, eftersom jag hade tagit på mig mina ”stadsskor” som jag bara har när jag ska in till stan 😉

Med bilen tankad körde jag iväg och efter ca 3 km kom jag in på den smala skogsvägen som naturligtvis inte var plogad. Jag körde sakta och funderade på om det skulle gå eller inte. När jag hade kört alldeles för lång insåg jag att det inte skulle gå. Jag tänkte vända på en mötesplats men såg att det inte skulle gå utan att jag skulle fastna. Jag blev lite rädd och fick tillslut börja backa bilen en bra bit tills jag kom tillbaks till en korsning. När jag hade lyckats backa och skulle vända, så fastnade jag igen. Bilen bara spann och jag fick panik. Jag började tänka på att det var en lång bit att gå hem, och jag hade inga varma skor på mig, ingen mössa, ingen ficklampa, ingen spade, ingen mobiltäckning, och två gnälliga hundar i baksätet (Nanook och min mammas hund som jag passar nu medan mamma tar hand om morfar).
Tillslut började jag gasa och backa, gasa och backa, tills jag hade nästan plogat en liten väg med hjulen, och till min lättnad kom jag loss. Jag körde hem och var så glad att jag slapp gå hela vägen hem i mörkret och kylan.

I morse gjorde jag ett nytt försök att åka in, och då lyckades jag ta mig till Sollefteå utan problem eftersom vägen äntligen plogats. Men istället tappade jag mina bilnycklar när jag väl var framme. Jag letade överallt, i alla väskor och fickor. Jag gick till bilen och hoppade in genom bakluckan som en inbrottstjuv (låset är paj så jag kan inte låsa bakluckan) för att se om jag kanske på något vis glömt dom där inne (?). Jag gick flera gånger fram och tillbaks på gångvägen för att se om jag tappat dem på vägen och folk undrade nog vad jag höll på med. Tillslut, såg jag nycklarna ligga där nertrampade i snön på marken. Jag gav till ett glädjetjut och ville nästan börja gråta av lycka.

Så nu är nycklarna tillbaks, bilen fulltankad och jag tog mig hem till Grundtjärn utan att fastna i någon snödriva. Om 4 timmar ska jag köra in till Sollefteå igen så jag får se hur det går då. Det verkar inte ha snöat jättemycket nu som tur är, så förhoppningsvis ska jag ta mig dit utan större problem denna gång 😉

Vilket långt inlägg det här blev! Men det är så skönt att skriva av sig ibland om dagens händelser. Man samlar tankarna på något sätt. Det är ju som att skriva i en dagbok 🙂

Jag ska hoppa in i duschen nu och fräscha upp mig lite. Sedan blir det ännu en dag med mycket kaffe 😉

Tack för era fina kommentarer! Hoppas allt är bra med er läsare!
Skriver mer i morgon! Puss och kram <3

Såhär såg det ut när jag fastnade med bilen första gången 😉

Skottade loss den

Sen var det soppatorsk! Tack gode gud för reservdunken! 😉 Den har räddat mig många gånger!

26 Kommentarer på “När livet bjuder på lite utmaningar

 1. Choriz-o

  Det som slår mig är ditt positiva sätt att tänka. Jag brukar tänka som så när det kör ihop sig som mest; det är sällan så jävligt att det inte kunde vara bra mycket sämre. Så är det, om man riktigt tänker efter och det ger mig kraft att fortsätta och kanske med historien i bakspegeln skratta lite åt den eller återberätta den. Som du nu gjort.

  Viktigast är att din mormor blir bra. Håller tummarna!

  Reply
 2. Mys pys

  Lilla gumman 😉

  Vaknade till och kunde inte sova,så får man läsa detta…
  Kul men allvarlig läsning.
  Tur att det gick bra denna gång.

  Kanske inte mera galen än vanligt men för lite sömn och för mycket kaffe.

  Var inte du förberedd som du skrivit i bloggen,med allt i bilen. 😉

  Det där med mattor under hjulen som någon skrev på bloggen funkar ganska bra.
  När du kör fast…

  Ta på dig bonnkläderna mössa m.m och byt om i bilen i stan.
  Hmmm låset får du fixa.

  Bra att någon tänker positivt när allt går fel.
  Kram och ta det lugnt

  Ps.Glöm ej borsta av lycktorna och ha reflex på dig…

  Reply
 3. Ella

  I norr gäller det att alltid ha rejält på fötterna. Sen kan du ha finskorna i bilen och byta om när du kommer fram. Medtag också alltid täckbyxor, tjock jacka, extratröja, mössa, vantar. Viktigt, viktig när du blir stående i -30 grader. (Även -10 känns kallt efter några timmar) Du får träna Nanook att söka bilnycklar (och annat som bär din doft) hundar lär sig snabbt och älskar att jobba.

  Reply
 4. Anna

  Jaa du… än är du inte en riktig norrlänning… 😉
  Att ha varma skor på fötterna vare sig man ska till stan eller inte bör man ha vintertid. Och att packa bilen med täckkläder, mössa, vantar, reservdunk, spade, sand, filtar, reflexväst, värmeljus/tändstickor det hör till när man ska ut och köra på vintern och varför inte ett trangiakök och vatten för att koka the om du blir stående mitt i urskogen.
  Och du… en sista sak… så där stora hundar ska du inte ha lösa i baksätet, de ska sitta i ”skuffen” med ett lastgaller som skydd. Det bör du ha i vilket fall som helst, tänk om du måste tvärbromsa och något kommer flygande framåt…

  Reply
 5. Lisa

  Du borde ha ett ”emergency kit” i bilen med allt som kan behövas om du fastnar nånstans.
  Varma kläder, skor, spade, sand, etc, etc. =)

  Reply
 6. Monika

  Din lille kämpe!
  Så kul att läsa hur du återberättar allt elände. Man kan inte låta bli att le lite..
  En tanke till dig: Gå/åk aldrig ut mer utan att vara rejält klädd och ha spade och ficklampa i bilen.

  Reply
 7. Birgitta

  Du är en kämpe, ger aldrig upp men som fler har skrivit; du måste ha lite extrakläder liggande i bilen. Ett bra tips när man ”fastnar” i lite snö är att bryta kvistar från buskar och lägga under/framför hjulen. Lycka till och hoppas din mormor blir piggare.

  Reply
  • Mys pys

   Så rätt! allt som får grepp går att använda t.o.m. kläder
   När du skall backa upp ! bakom drivhjulet.
   När du skall framåt! framför drivhjulet.
   Alltså i den riktning du skall.

   Reply
 8. Maya

  Bra tjej reder sej själv! 😀

  Ha alltid några filtar i bilen liggandes, för det är bra att ha om bilen druttar ner i diket eller om bilen strejkar (t.ex. av soppatorsk) så håller man sej varm i väntan på hjälp om man inte kan fixa det själv. Och dålig mottagning på mobilen, hoppas att Du alltid meddelar nån vart Du är på väg och när Du beräknas vara framme så att nära och kära vet om dom behöver efterlysa Dej eller söka i nåt dike om Du inte skulle dyka upp 😉 Håller med om lastgaller för vovvarna i bilen som det skrevs i kommentaren här ovan. Vi är ju bara rädd om Dej! Varma kläder kan också vara ”Stansnygga” 😉 Och Du…var rädd om Dej!

  Varma kramar!

  Reply
 9. Loella

  ÅÅÅH va härligt med all snö!! Avis som sjutton, då det här hemma i Bureå – Skellefteå är rent så fruktansvärt tråkigt och deprimerande med regn, tak dropp och snöslask :/

  Reply
 10. Ann-Christine

  Alltså, att ge sig ut att köra på vägar som inte är plogade är tämligen idiotiskt. Att inte ha koll på bensinen innan man ger sig iväg också. Å att inte ha vinterkläder och extra skodon i bilen åxå. Liksom spade att kunna gräva sig ut med. Du är toppen, men ska du bo där uppe måste du tänka som en norrlänning och inte som en stadsbo från Göteborg! Det är direkt livsfarligt att handla som du gjorde i helgen.

  Reply
 11. Marianne

  Du har fått så många råd,så jag ska inte ge dig några.
  Du är jättebra på att reda dig själv i alla lägen.Alla vill dig ju väl !
  Var rädd om dig!!!

  Reply
 12. Eva Henriksson

  Ja man blir full av råd och tänker att du måste vara rädd om dig.
  Annars kan du ju inte alls hjälpa mormor.
  Stor julkram från eva i Tyresö

  Reply
 13. Cat

  Aj då, vilket elände. Men som Norrlänning från födseln så har jag alltid skoteroverall och varma skor, handskar och mössa i bilen när det är vinter, snöigt och kallt. Bor i liten by där det inte alltid är plogat och kör varje dag 13 mil t/r till jobbet. Nu har vi inte mycket snö (vid kusten) alla vägar är is, som i helgen har varit blöt och hal. Nu litet -grader så jag hoppas att det fryser till. Vill också ha snö, men det kan jag nog glömma. Många år sedan vi hade så litet snö till jul. Bra att du är positiv – det hjälper till. Kram!

  Reply
 14. Elly

  Man lär så länge man lever. Jag tror att man måste ha respekt för naturen! Vi är bra liten när den jäklas med oss.

  Reply
 15. isberg

  så svårt att relatera till snön nu när det knappt är någon alls fallen här, ser så sjukt underbart ut med så mycket djupsnö, men förstår hur krävande det måste vara (:
  är tillbaka i gbg för tillfället över julen och var hos linda igår och så pratade vi om dej och om erat företag och snön och allt, vi saknar dej <3

  Hoppas verkligen din mormor blir bättre! alla kramar!

  Reply
 16. F

  Som andra skrivit så är du verkligen en riktig kämpe!
  Du har fått många råd och även en hel del kängor i kommentarerna för det här inlägget… Huvudsaken är att du tar till dig råden, så det inte händer dig något. Ta det lugnt i trafiken och var rädd om dig!

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.